Schools & colleges in Ohrid

Find schools & colleges in Ohrid. Listings include Handball Camp Kiril Lazarov 7, Pisi Obrazovanie, ОСУ "Св. Климент Охридски" - Охрид, SUNRISE-Language School,Ohrid, Odnasataucilnica and Спортски Центар Климент Колески. Click on each in the list below the map for more information.

Want your school to be the top-listed School/college in Ohrid?

Click here to claim your Sponsored Listing.
Handball Camp Kiril Lazarov 7 A Handball Camp Kiril Lazarov 7
Hotel Aqualina, Boulevard Saint Naum Of Ohrid, Sveti Stefan 6000
Ohrid, 6000

Ракометен камп на најдобриот десен бек во светот, Кирил Лазаров, кој секој јуни се одржува на брегот на Охридското езеро.

Pisi Obrazovanie B Pisi Obrazovanie
Dame Gruev 207
Ohrid, 6000

Центар за друго образование.

ОСУ "Св. Климент Охридски" - Охрид C ОСУ "Св. Климент Охридски" - Охрид
Димитар Влахов 71
Ohrid, 6000

ОСУ „Св.Климент Охридски“ ----- http://gimnazijaohrid.edu.mk

SUNRISE-Language School,Ohrid D SUNRISE-Language School,Ohrid
Јане Сандански 37 А
Ohrid, 6000

Училиште за странски јазици 046 279 460 / 070 391 451 / 070 331 791

Odnasataucilnica E Odnasataucilnica
Ohrid, 6000

Страница во функција на наставниот процес. Ученици, родители, наставници; секој може да најде нешто во свој интерес!

Спортски Центар Климент Колески F Спортски Центар Климент Колески
Bulevar Turisticka 47 B Ohrid
Ohrid, 6000

СПОРТСКИ ЦЕНТАР КЛИМЕНТ КОЛЕСКИ Фудбалско игралиште на трева од затворен тип. Одлично место за спорт и рекреација

Igroteka Smiley G Igroteka Smiley
Ul. Partizanska 38
Ohrid, 6000

Најдобрата игротека во Охрид!!

OОУ „Григор Прличев", Охрид H OОУ „Григор Прличев", Охрид
ул. “Димитар Влахов“ бр.65
Ohrid, 6000

ООУ „Григор Прличев“ Охрид

Language School QUEEN Училиште за странски јазици Кви I Language School QUEEN Училиште за странски јазици Кви
Jane Sandanski 75 V
Ohrid, 6000

Keep learning keep growing !

OЕМУЦ ''Св. Наум Охридски" - Охрид J OЕМУЦ ''Св. Наум Охридски" - Охрид
ул."Живко Чинго", бр.1
Ohrid, 6000

OЕМУЦ "Св. Наум Охридски" - Охрид

Helen Doron English Ohrid K Helen Doron English Ohrid
Ул. Димитар Влахов 46 лок. 2
Ohrid, 6000

www.helendoron.mk Иновативен метод за рано изучување англиски јазик и ран детски развој

Abakus-obrazoven centar Ohrid L Abakus-obrazoven centar Ohrid
Dimitar Vlahov Bb
Ohrid, 6000

Zaedno do podobar uspeh... Kontakt: 046254884

ООУ „Дебрца“ M ООУ „Дебрца“
Belcista
Ohrid, 6000

ОOУ „Дебрца“ - Белчишта, ПУ Велмеј, ПУ Мешеишта, ПУ Требеништа, ПП Оровник, ПП Горенци, ПП Волино, ПП Ботун, ПП Злести, ПП Лешани, ПП Издеглавје

ЈОУДГ„Јасна Ристеска“ - Охрид O ЈОУДГ„Јасна Ристеска“ - Охрид
Dimitar Vlahov Br.63
Ohrid, 6000

Се што треба да знам за тоа како да се Живее, што да се ПРАВИ, и како да се БИДЕ, научив во ГРАДИНКА!

ОУ„Братство Единство“-Охрид P ОУ„Братство Единство“-Охрид
Ul. "7-Noemvri" 85
Ohrid, 6000

Работа и активности на наставниците и учениците во училиштето.

YES- English Language School Q YES- English Language School
Ul. ,, Dame Gruev" Br. 207 V
Ohrid, 6000

Училиштето за англиски јазик ,,YES" нуди програма за изучување на англискиот јазик со најнови и најсовремени методи за сите нивоа.

Brainobrain Crven Krst - Ohrid R Brainobrain Crven Krst - Ohrid
Pristaniste
Ohrid, 6000

Brainobrain е една од детските лидерски институции која веќе 10 години успешно ги трансформира животите на повеќе од 1.000.000 деца низ целиот свет.

Шаховски клуб „Ласкер“ - Охрид S Шаховски клуб „Ласкер“ - Охрид
„7-ми Ноември“ / "7-mi Noemvri"
Ohrid, 6000

Sudski preveduvac od angliski i francuski na makedonski jazik i obratno T Sudski preveduvac od angliski i francuski na makedonski jazik i obratno

Ovlasten sudski preveduvac za angliski i francuski jazik

Via Dante U Via Dante
Kej Marsal Tito 95
Ohrid, 6000

Невладина организација од областа на лингвиистиката и културата лоцирана во Охрид.

Lingva Hope V Lingva Hope
Dame Gruev 63A
Ohrid, 6000

Лингва Хоуп -центар за странски јазици

ОУ "Христо Узунов" Охрид W ОУ "Христо Узунов" Охрид
Pitu Guli 128
Ohrid, 6000

Основно Училиште "Христо Узунов" - Охрид

ОУТУ „Ванчо Питошески“ - Охрид X ОУТУ „Ванчо Питошески“ - Охрид
ул. "Кеј Македонија" бр. 101
Ohrid, 6000

ОУТУ „ВАНЧО ПИТОШЕСКИ" - ЦЕНТАР ЗА ПРИМЕР!

D.U.T.U VANCO PITOSESKI OHRID Y D.U.T.U VANCO PITOSESKI OHRID
Kej Makedonija Br. 101
Ohrid, 6000

Општинско Угостителско Туристичко Училиште Ванчо Питошески - Охрид, Република Мкедонија

Tamaro Igroteka Z Tamaro Igroteka
ул.Булевар Туристичка бб
Ohrid, 6000

Sigma Plus Ohrid - Центар за Математичка Едукација 1 Sigma Plus Ohrid - Центар за Математичка Едукација
Ohrid, 6000

Центар за Математичка Едукација

Ohrid 2014 Nato-Asi, ISEG. Eap.asi 984724 2 Ohrid 2014 Nato-Asi, ISEG. Eap.asi 984724
Partizanska Bb
Ohrid, 6000

NATO Advanced Study Institute in "Hyperelliptic Curve Cryptography" is supported by the NATO SPS Programme. It will be held in Ohrid.

Ex-pat summer camp 4 Ex-pat summer camp
Bulevar Turistichka 104
Ohrid, 6105

Авто Школа "Старс Инженеринг" 6 Авто Школа "Старс Инженеринг"
Димитар Влахов бр.48
Ohrid, 6000

Авто Школа "Старс Инженеринг" Охрид Avto Skola “Stars Inzenering” Ohrid