Школа за брзо читање и мудро учење - Охрид

Школа за брзо читање и мудро учење - Охрид

Сертифицирани тренери, обучени за програмата за брзо ч

Со 8 месечната програма ( за дечиња од 6 до 8 ипол години ) се развиваат следниве вештини:
- Леснотија во читањето, пишувањето и сметањето.
- Концентрација, фокус, памтење
- Заклучување, воочување и слушање
- Графомоторика, цртање и ритам
- Натпреварувачки дух
- Поголема самодоверба и намалување на тремата.

Во 6 месечната програма ( возраст од 8 ипол години па нагоре ) се изучуваат следниве т

Operating as usual

28/10/2023

Уписи во тек за сите наши програми🦉🦉🦉 Ве очекуваме !!
,,Залет'' - за деца од 6 и 7 години
,,Мудро учење од прв чекор'' - за деца од 7 до 10 години
,,Брзо читање и мудро учење'' - за деца од 10 до 18+
Повеќе информации на ☎️ 078365025 или во инбокс

Краток опис на програмите:

🌟 ,,Залет”
Програмата е наменета за сите првачиња или предшколци кои сакаат да ги подобрат своите вештини во читање, пишување, сметање и способност за функционално размислување. Залет во мудро учење е двомесечна програма наменета за идни првачиња❗️
Развивањето на предвештини за читање, пишување и пресметување, кои се предуслов за успешен почеток на школувањето, се одвива преку:
- следење говорни инструкции
- следење визуелни инструкции
- интелектуални вежби и игри
- логичко-математички вежби
- вежби за развој на моторика на дланката
- психомоторни вежби
- вежби за поврзување на гласови и букви
- анализа и синтеза на зборови
- воочување бројни низи

☀️ ,,Мудро учење од прв чекор''
Програма со времетраење од 8 месеци, период во кој децата развиваат:
✅ рутина во читање, пишување и сметање
✅ концентрација, внимание, помнење
✅ способност за брзо заклучување, воочување детали и внимателно слушање
✅ пишување и графомоторно изразување
✅ речник, чувство за ритам и римување
✅ самодоверба и мотивација

📚 ,,Брзо читање и мудро учење”
Преку шест месечениот програм “Брзо читање и мудро учење” децата ги усвојуваат техниките кои овозможуваат функционално учење.
Што се учи на курсот за Брзо читање и мудро учење?
🟡Пет различни техники на брзо читање, со висок степен на разбирање
🟡 Техника за визуелна организација на материјалот (асоцијативни мапи)
🟡 Техники за помнење: странски зворови, списоци, дефиниции, песни, броеви.
🟡 Вештини за презентирање на наученото.
🟡 Техника за пишување состав.

31/08/2023

Октомвриски уписи!! 🍁🍂🦉

"Залет во мудро учење"
Програмата е наменета за сите првачиња или предшколци кои сакаат да ги подобрат своите вештини во читање, пишување, сметање и способност за функционално размислување. Залет во мудро учење е двомесечна програма наменета за идни првачиња❗️
Развивањето на предвештини за читање, пишување и пресметување, кои се предуслов за успешен почеток на школувањето, се одвива преку:
- следење говорни инструкции
- следење визуелни инструкции
- интелектуални вежби и игри
- логичко-математички вежби
- вежби за развој на моторика на дланката
- психомоторни вежби
- вежби за поврзување на гласови и букви
- анализа и синтеза на зборови
- воочување бројни низи

За сите дополнителни информации контактирајте не на 📱078365025 или во ✉️ инбокс

Школа за брзо читање и мудро учење - Охрид Сертифицирани тренери, обучени за програмата за брзо читање и мудро учење, прилагодена за деца и возрасни.

30/08/2023

Септември уписи за сите наши програми во тек🦉🦉🦉 Ве очекуваме !!
,,Залет'' - за деца од 6 и 7 години
,,Мудро учење од прв чекор'' - за деца од 7 до 10 години
,,Брзо читање и мудро учење'' - за деца од 10 до 18+
Повеќе информации на ☎️ 078365025 или во инбокс

16/08/2023

Септември уписи за сите наши програми во тек🦉🦉🦉 Ве очекуваме !!
,,Залет'' - за деца од 6 и 7 години
,,Мудро учење од прв чекор'' - за деца од 7 до 10 години
,,Брзо читање и мудро учење'' - за деца од 10 до 18+
Повеќе информации на ☎️ 078365025 или во инбокс

Краток опис на програмите:
🌟 ,,Залет”
Програмата е наменета за сите првачиња или предшколци кои сакаат да ги подобрат своите вештини во читање, пишување, сметање и способност за функционално размислување. Залет во мудро учење е двомесечна програма наменета за идни првачиња❗️
Развивањето на предвештини за читање, пишување и пресметување, кои се предуслов за успешен почеток на школувањето, се одвива преку:
- следење говорни инструкции
- следење визуелни инструкции
- интелектуални вежби и игри
- логичко-математички вежби
- вежби за развој на моторика на дланката
- психомоторни вежби
- вежби за поврзување на гласови и букви
- анализа и синтеза на зборови
- воочување бројни низи
☀️ ,,Мудро учење од прв чекор''
Програма со времетраење од 8 месеци, период во кој децата развиваат:
✅ рутина во читање, пишување и сметање
✅ концентрација, внимание, помнење
✅ способност за брзо заклучување, воочување детали и внимателно слушање
✅ пишување и графомоторно изразување
✅ речник, чувство за ритам и римување
✅ самодоверба и мотивација
📚 ,,Брзо читање и мудро учење”
Преку шест месечениот програм “Брзо читање и мудро учење” децата ги усвојуваат техниките кои овозможуваат функционално учење.
Што се учи на курсот за Брзо читање и мудро учење?
🟡Пет различни техники на брзо читање, со висок степен на разбирање
🟡 Техника за визуелна организација на материјалот (асоцијативни мапи)
🟡 Техники за помнење: странски зворови, списоци, дефиниции, песни, броеви.
🟡 Вештини за презентирање на наученото.
🟡 Техника за пишување состав.

31/05/2023

🌟Почнуваме со Залет во мудро учење - Подготовка на време за сите првачиња и за оние кои завршуваат прво одделение!!

✨Продолжуваме со Мудро учење од прв чекор!!!!
Леснотија и мотивираност за понатамошните задачи во училиштето.

🦉Следејќи ги нашите чекори доаѓате до видливи резултати и промени кај вашите најмлади!!

Јунски уписи во нашата школа !! Ве очекуваме!!
Пријавување на 📱078365025 или во инбокс 🦉

17/04/2023

Пролетни уписи за сите наши програми во тек 🦉🌷🌹🌼🌸 Ве очекуваме !!

,,Залет'' - за деца од 5 и 6 години

,,Мудро учење од прв чекор'' - за деца од 7 до 10 години

,,Брзо читање и мудро учење'' - за деца од 10 до 18+

Повеќе информации на ☎️ 078365025 или во инбокс

Краток опис на програмите:

🌟 ,,Залет”
Програмата е наменета за сите првачиња или предшколци кои сакаат да ги подобрат своите вештини во читање, пишување, сметање и способност за функционално размислување. Залет во мудро учење е двомесечна програма наменета за идни првачиња❗️
Развивањето на предвештини за читање, пишување и пресметување, кои се предуслов за успешен почеток на школувањето, се одвива преку:
- следење говорни инструкции
- следење визуелни инструкции
- интелектуални вежби и игри
- логичко-математички вежби
- вежби за развој на моторика на дланката
- психомоторни вежби
- вежби за поврзување на гласови и букви
- анализа и синтеза на зборови
- воочување бројни низи

☀️ ,,Мудро учење од прв чекор''
Програма со времетраење од 8 месеци, период во кој децата развиваат:
✅ рутина во читање, пишување и сметање
✅ концентрација, внимание, помнење
✅ способност за брзо заклучување, воочување детали и внимателно слушање
✅ пишување и графомоторно изразување
✅ речник, чувство за ритам и римување
✅ самодоверба и мотивација

📚 ,,Брзо читање и мудро учење”
Преку шест месечениот програм “Брзо читање и мудро учење” децата ги усвојуваат техниките кои овозможуваат функционално учење.
Што се учи на курсот за Брзо читање и мудро учење?
🟡Пет различни техники на брзо читање, со висок степен на разбирање
🟡 Техника за визуелна организација на материјалот (асоцијативни мапи)
🟡 Техники за помнење: странски зворови, списоци, дефиниции, песни, броеви.
🟡 Вештини за презентирање на наученото.
🟡 Техника за пишување состав.

15/04/2023

Весели вредни велигденски рачиња 🐇🥚🐣

12/04/2023

📢 Велигденска работилница - Во сабота на 15 април, од 10 до 14 часот. Повеќе информации за цена и место контактирајте не на ☎️ 078365025. Пријавување до петок 🐇🐰🥚

Школа за брзо читање и мудро учење - Охрид Сертифицирани тренери, обучени за програмата за брзо читање и мудро учење, прилагодена за деца и возрасни.

Photos from Школа за брзо читање и мудро учење - Охрид's post 02/04/2023

📢 На 15 април, сабота од 10 до 14 часот, тематска работилница ,,Велигден". Пријавувањето е до петок , 14 април, на телефон 078365025 или во инбокс. За повеќе информации контактирајте не 🐰🐇🥚

Photos from Школа за брзо читање и мудро учење - Охрид's post 20/03/2023

Почитивани родители, ново во едукативниот центар "Едукација Фокус". Тематски работилници почнувајќи од 26 март. Покана за сите заинтересирани да ја прошират пролетната новина. Дружењето е во природа со креативни активности. На 26 март недела од 12 до 16 часот работилница "Пролет". Повеќе информации во инбокс. Пријавување до сабота , 25 март, на телефон 078365025 или во инбокс.

13/02/2023

ВЕСЕЛИ ЗИМСКИ УПИСИ !!! Зачувајте ја оваа слика и добијте подарок ваучер

,,Залет'' - за деца од 5 и 6 години

,,Мудро учење од прв чекор'' - за деца од 6 до 10 години

,,Брзо читање и мудро учење'' - за деца од 10 до 18+

Повеќе информации на ☎️ 078365025 или во инбокс

Краток опис на програмите:

🌟 ,,Залет”
Програмата е наменета за сите првачиња или предшколци кои сакаат да ги подобрат своите вештини во читање, пишување, сметање и способност за функционално размислување.

☀️ ,,Мудро учење од прв чекор''
Програма со времетраење од 8 месеци, период во кој децата развиваат:
✅ рутина во читање, пишување и сметање
✅ концентрација, внимание, помнење
✅ способност за брзо заклучување, воочување детали и внимателно слушање
✅ пишување и графомоторно изразување
✅ речник, чувство за ритам и римување
✅ самодоверба и мотивација

📚 ,,Брзо читање и мудро учење”
Преку шест месечениот програм “Брзо читање и мудро учење” децата ги усвојуваат техниките кои овозможуваат функционално учење.
Што се учи на курсот за Брзо читање и мудро учење?
🟡Пет различни техники на брзо читање, со висок степен на разбирање
🟡 Техника за визуелна организација на материјалот (асоцијативни мапи)
🟡 Техники за помнење: странски зворови, списоци, дефиниции, песни, броеви.
🟡 Вештини за презентирање на наученото.
🟡 Техника за пишување состав.

Ве очекуваме !!

31/12/2022

🎉🥳☃️❄️🎆🎄

03/12/2022

Вредни рачиња 🎲🥢🧮🦉

Photos from Школа за брзо читање и мудро учење - Охрид's post 28/11/2022

🌟 "Залет во мудро учење" е програма наменета за сите првачиња кои сакаат да ги подобрат своите вештини во читање, пишување, сметање и способност за функционално размислување.

Вежбаме:
👄 следење говорни инструкции
👀 следење визуелни инструкции
🧠 интелектуални вежби и игри
🧐 логичко-математички вежби
🤚 вежби за развој на моторика на шаката
🧎‍♂️психомоторни вежби
✏️вежби за поврзување на гласови и букви
🅰️ анализа и синтеза на зборови
🧮 воочување бројни низи

Контактирајте не за повеќе информации на
📱078365025

24/11/2022

“Брзо читање и мудро учење” програма за деца од 10 до 18+ која нуди:

✅пет различни техники за брзо читање
✅ самостојно учење на лекции со помош на умствени мапи
✅ мнемо техники, за учење дефиниции/набројувања/списоци/години
✅ презентациски вештини (при писмено и усмено изразување)

Уписи во тек!! Повеќе информации на 📱078365025 или во инбокс

14/11/2022

🌟 МУДРО УЧЕЊЕ ОД ПРВ ЧЕКОР
Програма наменета за ученици од 7 до 9 години, која овозможува:

📚рутина во читање, пишување и сметање
🤹🏻‍♀️концентрација, внимание, помнење
🗝 способност за брзо заклучување, воочување детали и внимателно слушање
📝 пишување и графомоторно изразување
🦊самодоверба и мотивација

Уписи во тек!! Повеќе инфо на📱078365025

15/09/2022

🚀 УПИСИ ВО ТЕК!! Уште 2 слободни места

🎯 Возраст од 12 до 18 год.

Програмата опфаќа:
📚 Брзо читање - четирикратно зголемување на брзината на читање, независно од видот на текстот.
🧠 Подобро помнење- различни мемориски техники, 50% зголемена концентрација и разбирање на прочитаното.
🎯 Функционално учење- способност за самостојно издвојување на најважните информации во текстот и нивно распоредување на умствени мапи.
👩‍🏫 Вештини на презентирање - практична примена на наученото при писмено и усмено изразување.

Пријавување на:
📞 078365025

10/09/2022

🖥 Утре (недела) во 10 часот гледајте ја емисијата „Добро утро, секое утро“ - утринска програма на Алфа телевизија - Ќе ви откриеме како можете да им помогнете на вашите деца да учат самостојно и ефикасно! 👩‍🏫🧑‍🏫

Photos from Школа за брзо читање и мудро учење - Охрид's post 09/09/2022

Уписи во тек!!

Останаа уште неколку слободни места.

Ве очекуваме 🦉

Photos from Школа за брзо читање и мудро учење - Охрид's post 21/08/2022

Започнаа септемвриските уписи !!!
,,Залет'' - за деца од 5 и 6 години
,,Мудро учење од прв чекор'' - за деца од 6 до 10 години
,,Брзо читање и мудро учење'' - за деца од 10 до 18+
Пријава за бесплатен информативен демо час на линкот ⬇️
https://docs.google.com/forms/d/1L6_WoNKQqk8QWpGpq8NQ95BiyXM9ft8cxIw-8BUjJbQ/edit?fbclid=IwAR2pwOfxV7BBPncmbqtZGqiVaPesL0LHO0HHoWBEPNBEN74yVU6l5jTbmII
Повеќе информации на ☎️ 078365025

Краток опис на програмите:

🌟 ,,Залет”
Програмата е наменета за сите првачиња или предшколци кои сакаат да ги подобрат своите вештини во читање, пишување, сметање и способност за функционално размислување.

☀️ ,,Мудро учење од прв чекор''
Програма со времетраење од 8 месеци, период во кој децата развиваат:
✅ рутина во читање, пишување и сметање
✅ концентрација, внимание, помнење
✅ способност за брзо заклучување, воочување детали и внимателно слушање
✅ пишување и графомоторно изразување
✅ речник, чувство за ритам и римување
✅ самодоверба и мотивација

📚 ,,Брзо читање и мудро учење”
Преку шест месечениот програм “Брзо читање и мудро учење” децата ги усвојуваат техниките кои овозможуваат функционално учење.
Што се учи на курсот за Брзо читање и мудро учење?
🟡Пет различни техники на брзо читање, со висок степен на разбирање
🟡 Техника за визуелна организација на материјалот (асоцијативни мапи)
🟡 Техники за помнење: странски зворови, списоци, дефиниции, песни, броеви.
🟡 Вештини за презентирање на наученото.
🟡 Техника за пишување состав.

Ве очекуваме !!

07/08/2022

Започнаа септемвриските уписи !!!

,,Мудро учење од прв чекор'' - за деца од 6 до 10 години

,,Брзо читање и мудро учење'' - за деца од 10 до 18+

Пријава за бесплатен информативен демо час на линкот ⬇️
https://docs.google.com/forms/d/1L6_WoNKQqk8QWpGpq8NQ95BiyXM9ft8cxIw-8BUjJbQ/edit?fbclid=IwAR2pwOfxV7BBPncmbqtZGqiVaPesL0LHO0HHoWBEPNBEN74yVU6l5jTbmII
Повеќе информации на ☎️ 078365025

13/06/2022

ДРАГИ РОДИТЕЛИ, НЕ ЈА ПРОПУШТАЈТЕ ОВАА МОЖНОСТ!!!
Дали е возможно да се мотивира безволно дете?
4 експерти велат ДА и објаснуваат КАКО!!
https://opserver.mk/novosti-slajder/dali-e-vozmozhno-da-se-motivira-bezvolno-dete-4-eksperti-velat-da-i-objasnuvaat-kako/
Среда, 15.06.2022. во 18h – Брзо читање и мудро учење е возможно Часлав Манчиќ – Меѓународен мастер-тренер и директор на канцеларијата на компанијата DOOR Training & Consulting“ во Србија и татко. Има преку 30 меѓународни сертификати како тренер во многу области (комуникација, креативност, глотодидактика, управување со проекти итн). Како на децата да им се овозможи да ја совладаат вештината која на англиски се нарекува „learnability“ – способност од која на денешните деца им зависи кариерата во иднина, што е функционално учење, како паметно се учи, што можат да бидат проблемите кај децата во учењето, како да се мотивираат децата на учење. „За детето да може да го одржува потребното ниво на концентрација при извршување на некоја подолга активност, се препорачува на секои 20 до 30 минути да направи пауза – во текот на која ќе се занимава со нешто сосема поинакво од активноста претходно. На овој начин, детето во целост ќе биде посконцентрирано и поуспешно, отколку да се наоѓа под некој вид присиленост – од него да се бара да заврши некоја активност во целост. Затоа, бидете внимателни со притисоците со кои сакате да го мотивирате вашето дете да заврши некоја обврска. Понекогаш ПОВЕЌЕ е всушност ПОМАЛКУ и обратно“.

08/06/2022

Во вторник на 21.06 со почеток од 10 00 часот стартуваме со нова летна група за програмата ''Мудро учење од прв чекор'' за дечиња од 7 до 10 години....остануваат уште неколку слободни места. Приклучете ни се. Повеќе инфо на ☎️ 078365025 или на линкот ⬇️ https://docs.google.com/forms/d/1L6_WoNKQqk8QWpGpq8NQ95BiyXM9ft8cxIw-8BUjJbQ/edit?fbclid=IwAR2pwOfxV7BBPncmbqtZGqiVaPesL0LHO0HHoWBEPNBEN74yVU6l5jTbmII

Photos from Школа за брзо читање и мудро учење - Карпош's post 31/05/2022
За Охрид - Пријава за презентација на програмите на Школата за брзо читање и мудро учење 29/05/2022

Франшизниот центар на "Школото за брзо читање и мудро учење "во Охрид ве поканува на отворен разговор со Цанка Велкова - дипломиран педагог и главен менаџер на "Школото за брзо читање и мудро учење " - Mакедонија, на тема "Предизвиците на денешните деца во завршување на школските обврски".
Во понеделник на 30.05.2022 со почеток од 18 часот во просториите на Mr. I - lounge bar (Ул. "Кеј Македонија" 29, Охрид).
Бројот на места е ограничен, задолжително пријавивање на линкот :

За Охрид - Пријава за презентација на програмите на Школата за брзо читање и мудро учење од 5 до 7 години - залет од 7 до 10 години - мудро учење од прв чекор од 10 до 18+ - брзо читање и мудро учење

Пријава за презентација на програмите на Школата за брзо читање и мудро учење 23/05/2022

Понеделник на 30.05.2022 со почеток од 18 часот во просториите на Mr. I бидете дел од бесплатната демо презентација на програмите за Брзо читање и мудро учење.
Да ги надминеме тешкотиите и предизвиците на денешните ученици со помош на оваа програма.
Како ?
Ќе дознаете повеќе од главниот менаџер за Македонија.
Ве покануваме да дојдете заедно со вашите деца од 5 до 18+ годишна возраст.
Пријавете се на линкот https://docs.google.com/forms/d/16ZW9CPAcWZExjTmPAbdIt99mBgzaNedbSr7vXngB7zk/edit
или на телефон 071323766
Бројот на места е ограничен!!
Благодариме.
Франшизен центар Охрид

Пријава за презентација на програмите на Школата за брзо читање и мудро учење од 5 до 7 години - залет од 7 до 10 години - мудро учење од прв чекор од 10 до 18+ - брзо читање и мудро учење

Photos from Школа за брзо читање и мудро учење - Аеродром's post 12/05/2022

Cestitki 🥇🏆🦉🎉

06/05/2022

Земи „ЗАЛЕТ“
- Програма за деца првачиња!
- Програма за завршени првачиња кои заглавиле на самиот почеток!
Зошто баш Залет?
„Залет“ ги содржи игроликите активности кои можат да се поделат на три основни категории:
- ИНТЕЛЕКТУАЛНИ ВЕЖБИ И ИГРИ
- ГРАФОМОТОРИЧКИ АКТИВНОСТИ
- ПСИХОМОТОРИЧКИ ВЕЖБИ
Пријавете се на следниот линк за центрите низ Македонија https://forms.gle/rpzyF8zq4yh9UcZF9

18/04/2022

Што се случува кога нашата програма ќе го разбуди потенцијалот кај едно мало шестгодишно дете??? Ана чита со невидена леснотија…Добивме видео од пресреќната мајка на Ана Ристевска која ја имаше довербата во нашата програма „Мудро учење од прв чекор“ во која Ана доаѓа веќе 6 месеци. Браво за Ана!! Продолжи со ова темпо и за тебе нема препреки.
СЕКОЕ ДЕТЕ МОЖЕ ДОКОЛКУ МУ ПОКАЖЕМЕ КАКО!!!!
Нека вашето дете биде дел од нашата школа! Пријавете се за бесплатниот демо час кој ќе биде најавен наскоро на нашата страна! Следете ги нашите активности и не ја пропуштајте оваа можност!!!!
☎️ 078365025

Want your school to be the top-listed School/college in Ohrid?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Уписи во тек за сите наши програми🦉🦉🦉 Ве очекуваме !!,,Залет'' - за деца од 6 и 7 години,,Мудро учење од прв чекор'' - з...
Септември уписи за сите наши програми во тек🦉🦉🦉 Ве очекуваме !!,,Залет'' - за деца од 6 и 7 години,,Мудро учење од прв ч...
Септември уписи за сите наши програми во тек🦉🦉🦉 Ве очекуваме !!,,Залет'' - за деца од 6 и 7 години,,Мудро учење од прв ч...
Пролетни уписи за сите наши програми во тек 🦉🌷🌹🌼🌸 Ве очекуваме !!,,Залет'' - за деца од 5 и 6 години,,Мудро учење од прв...
Весели вредни велигденски рачиња 🐇🥚🐣
Што се случува кога нашата програма ќе го разбуди потенцијалот кај едно мало шестгодишно дете??? Ана чита со невидена ле...

Location

Category

Telephone

Address

BUlica Turisticka 69
Ohrid
6000
Other Education in Ohrid (show all)
Onlajn Casovi po Fizika /Онлајн часови по физика Onlajn Casovi po Fizika /Онлајн часови по физика
Ohrid, 6344

Онлајн часови по физика за ученици од основно и средно образование

Include me in Include me in
Ohrid

Erasmus +project

SUNRISE-Language School,Ohrid SUNRISE-Language School,Ohrid
Bulevar Turisticka Br. 28/1/8
Ohrid, 6000

Училиште за странски јазици 070 391 451 / 070 331 791

Охридски сувенири - Охрид Охридски сувенири - Охрид
Плоштад
Ohrid

We make and sell souvenirs from Ohrid

Abakus-obrazoven centar Ohrid Abakus-obrazoven centar Ohrid
Dimitar Vlahov Bb
Ohrid, 6000

Заедно до подобар успех Kontakt: 046254884

Sigma Plus Ohrid - Центар за Математичка Едукација Sigma Plus Ohrid - Центар за Математичка Едукација
Ohrid, 6000

Центар за Математичка Едукација

Via Dante Via Dante
Kej Marsal Tito 95
Ohrid, 6000

Невладина организација од областа на лингвиистиката ?

Klover Klover
Dame Gruev Br. 9
Ohrid, 6000

ENGLISH IS FUN, LEARN MORE ENGLISH!!!

Училиште за математика "Броеви 14:21" Училиште за математика "Броеви 14:21"
Ohrid

Приватно училиште за часови по математика за ученици о

Odnasataucilnica Odnasataucilnica
Ohrid, 6000

Страница во функција на наставниот процес. Ученици, ро?

Global House Global House
Ohrid, 6000

Education/Data analytics/Data consulting company

Math Solution Math Solution
Улица Димитар Влахов бр. 20
Ohrid, 6000

Math Solution е училиште за математика,за неформално, дополн?