Odnasataucilnica

Odnasataucilnica

Страница во функција на наставниот процес. Ученици, ро?

Operating as usual

15/05/2023

„Распеано Рибарче“ 2023
И оваа година заедно со нашите рибарчиња! Марко Петровски кој одлично ја испеа песната „Кошаркар“ и балеринките од нашето одделение: Теа Аслимоска, Кристина Ѓореска, Мила Лазороска и Јована Секулоска кои учествуваа во балетската група на фестивалчето! Нашето I3 одделение ви посакува уште еден успешен фестивалски ден!

23/12/2022

http://odnasataucilnica.com/photo_gallery.html
I3 одделение - подготвени за новогодишниот базар!
- Албум со слики од новогодишната работилница на која родителите и учениците изработија прекрасни новогодишни декорации.

05/10/2022

Да ни е честит 5 Октомври - Светскиот ден на учителите!
Твориме: Мојата учителка!
https://odnasataucilnica.com/

16/09/2022
10/09/2022

12 - 16 Септември
Организација на наставен ден:
Часовите започнуваат во 8 часот претпладне.
Помогнете му на ученикот сам да го стави приборот во ранецот според сликите во распоредот...
Прочитај повеќе . . . https://odnasataucilnica.com/

04/09/2022

5 Септември
Што треба да носиме во училиште денес?
Учениците ќе добијат печатен работен лист, а ќе работиме со фломастери.
Ставете го во училишниот ранец приборчето во кое има фломастери. Доколку ученикот инсистира да ставите повеќе прибор, внимавајте да не биде ранецот . . .
https://odnasataucilnica.com/

02/09/2022

2 Септември - I 3 одделение
Што треба да носиме во училиште денес?
Она што навистина ќе ни биде потребно денес за работа е едно моливче и дрвени боички, бидејќи учениците ќе добијат печатен работен лист.
Верувам дека првачињата ќе се возбудени и среќни да ги стават училишните ранци на рамо и денес да дојдат во училиште. Доколку сте обезбедиле училиштен ранец, ставете дел од приборот во него, но внимавајте да не биде ранецот претежок за ученикот.
Доколку се уште не сте обезбедиле ....
https://odnasataucilnica.com/

31/08/2022

СВЕЧЕН ПРИЕМ НА ПРВАЧИЊАТА
1 Септември:
Првиот час започнува во 8:30 (учениците да бидат присутни пред означениот влез десеттина минути порано)
Учениците ќе бидат прозивани и ќе влегуваат во училница по редослед од списокот кој е истакнат во училиштето (со помош на учениците од шесто одделение)
Додека во училница се одржува првиот час....
https://odnasataucilnica.com/

30/08/2022

Одбројуваме до првиот училиштен час!
Тамара Целакоска, Андреј Симиџиоски, Ана Коцарева и Јана Шешоска Ви посакуваат:

29/08/2022

ДРАГИ ПРВАЧИЊА!
Сите заедно одбројуваме до првиот училиштен час! Учете и забавувајте се, Ви порачува Андреј Симиџиоски и Ви посакува среќен почеток на Вашето основно образование.
http://odnasataucilnica.com/

28/08/2022

ДРАГИ ПРВАЧИЊА!
Сите заедно одбројуваме до првиот училиштен час! Со топли и искрени пораки, Ана Коцарева Ви посакува среќен почеток на учебната година и успешен почеток на Вашето основно образование.
http://odnasataucilnica.com/

21/08/2022

ДРАГИ ПРВАЧИЊА!
Сите заедно одбројуваме до првиот училиштен час! Со искрени и топли пораки Јана Шешоска Ви посакува среќен почеток на учебната година и успешен почеток на Вашето основно образование.
http://odnasataucilnica.com/

08/06/2022

Нека ви е успешен патот кон иднината!!!

24/05/2022

По повод 24.Мај, Денот на македонските и сесловенските просветители, светите браќа Кирил и Методиј, на учениците од V3 одделение им беа доделени награди за освоени I, II и III места на регионалните натпревари по англиски јазик, математика и природни науки. Честитки до учениците и нивните ментори!!!

Photos from Odnasataucilnica's post 19/05/2022

Благодарам за вниманието, драги ученици! Ми го исполнивте денот со среќа!

18/05/2022

Браво за Марко од целото V3 одделение!!!
РАСПЕАНО РИБАРЧЕ 2022 г.

25/03/2022

Кога играта на нашата фудбалска репрезентација ќе ти го наполни срцето! НАПРЕД МАКЕДОНИЈА💪💪💪

06/02/2022

Во чест на патронот! Драматизација на сцени од животот и делото на Григор Прличев - учениците од V3 одделение.

10/06/2021

И кога сликата за крајот на учебната година не мора да биде само обична слика. Мала доза на убаво расположение:

10/06/2021

Драги ученици уште една учебна година е зад нас!
Исполнете го времето со отворен простор, многу сонце, насмевки и среќни моменти! Пријатен летен распуст!

05/05/2021

Започнаа УПИСИТЕ на
📣❗ИДНИТЕ ПРВАЧИЊА КОЛАЧЊА ❗📣
во нашето училиште!!!!!!!!
Дополнителни информации на тел : 075/312-931
Биди и ти ПРВАЧЕ број ЕДЕН- #ПРЛИЧЕВЕЦ вреден ! ❤
ООУ „Григор Прличев“ Охрид

Od nasata ucilnica 20/04/2021

Уште еден час од серијата часови одржани во соработка со родителите од нашето одделение. Денес ги проширивме нашите знаења за вакцините и лекарствата по наставниот предмет природни науки.
Гостин/родител на часот беше дипл.фарм. Павлина Љатко Богоевска која освен што не запозна со значењето на лекарствата и вакцините, ни направи и кратка видео прошетка во аптеката „Мерифарм„ во која работи. Видеото од часот можете да го погледнете на линкот:
http://odnasataucilnica.com/

Od nasata ucilnica Stranica vo funkcija na nastavniot proces. Ucenici, roditeli, nastavnici; sekoj moze da najde nesto vo svoj interes!

Photos from Odnasataucilnica's post 18/04/2021

Вклучување на родителите во онлајн наставата
Ако искривувањето на `рбетот беше проблем присутен кај децата од училишна возраст, денес, со онлајн наставата, овој проблем добива поголема тежина.
На часот по физичко образование, предавање ни одржа д-р Огнен Шешоски - специјалист ортопед.

Вежбите кои ни ги препорача за правилно држење на телото ќе најдат важно место . . .
http://odnasataucilnica.com/index.html

01/11/2020

Есен, есен, златна есен!
Творби од есенски лисја и плодови!
Истражување живеалишта . . .
ВИДЕО КАТЧЕ . . .

http://odnasataucilnica.com/

06/10/2020

Od nasata ucilnica

Како може да изгледа една страница во тетратката?
Наслов, содржина, илустрација, украсена и уредна страница.

Бидете трудољубиви, истрајни и креативни. Тетратката по секој предмет нека содржи се што е работено. Таа ќе биде Ваш одраз - како работите, што сакате, што чувствувате . . .

http://odnasataucilnica.com/

odnasataucilnica.com Stranica vo funkcija na nastavniot proces. Ucenici, roditeli, nastavnici; sekoj moze da najde nesto vo svoj interes!

05/10/2020

Od nasata ucilnica

5 Октомври - Нека е честит Светскиот ден на учителите!
Грст топли стихови и пораки низ видео записите и цртежите на учениците:
Албум со цртежи - Светски ден на учителите!

http://odnasataucilnica.com/

odnasataucilnica.com Stranica vo funkcija na nastavniot proces. Ucenici, roditeli, nastavnici; sekoj moze da najde nesto vo svoj interes!

04/10/2020

Od nasata ucilnica

5 Октомври - Светски ден на учителите!
Нацртајте цртеж, напишете стихови или порака која сакате да ја пренесете до вашиот учител/учителка, прочитајте текст или песничка! Изразете се креативно – онака како што Вие можете и умеете и во текот на денешниот ден испратете ги Вашите творби!

Творбите ќе бидат објавени на нашата страница http://odnasataucilnica.com, како и на фан страницата од нашето училиште.

Изработките испраќајте ги тука во порака до фејсбук фан страницата Од нашата училлница! (должината на видеата да биде околу 1 минута)

odnasataucilnica.com Stranica vo funkcija na nastavniot proces. Ucenici, roditeli, nastavnici; sekoj moze da najde nesto vo svoj interes!

26/09/2020

Браво за најхрабрите!
Ве покануваме и утре да учествувате во предизвикот.
Да се запознаеме со доживувањата на Итар Пејо!
http://odnasataucilnica.com

26/09/2020

Od nasata ucilnica

Кои лектири за IV одделение ги прочитавме ова лето?

Да го вежбаме изразното читање!
Овие неколку денови пред почетокот на новата учебна година, да ги освежиме нашите вештини за читање.
Изберете извадок од лектирата „Итар Пејо“ од Стале Попов и снимете кратко видео (максимум дo. . . .
http://odnasataucilnica.com/

odnasataucilnica.com Stranica vo funkcija na nastavniot proces. Ucenici, roditeli, nastavnici; sekoj moze da najde nesto vo svoj interes!

19/09/2020

Od nasata ucilnica

КРЕИРАЈТЕ ЛОГО, НАСЛОВНА ФОТОГРАФИЈА И ОФИЦИЈАЛЕН НАЗИВ
за нашето ново онлајн училиште

Како би го нарекле нашето ново онлајн училиште?

Изберете име кое ќе биде звучно, интересно, впечатливо и прифатливо за сите деца во нашата земја.

Која е сликата или знакот по кој ќе го препознаете нашето ново онлајн училиште?

Нацртајте лого кое ќе биде едноставно и кое лесно ќе може да го препознае и нацрта секое ваше другарче.

Направете ја фотографијата која најпрво би сакале да ја видите кога ќе се вклучите во нашето виртуелно училиште.

Секој ученик, односно група на ученици може . . .

http://odnasataucilnica.com/

odnasataucilnica.com Stranica vo funkcija na nastavniot proces. Ucenici, roditeli, nastavnici; sekoj moze da najde nesto vo svoj interes!

08/07/2020

Od nasata ucilnica

ДА СУМИРАМЕ!
Колку бевме успешни во учењето на далечина во периодот од 16.3 до 10.6.2020 год.?
Анкетата која ја добивте на контактот (Фејсбук, Вибер, Инстаграм), можете да ја најдете и на линкот:

http://odnasataucilnica.com/index.html

odnasataucilnica.com Stranica vo funkcija na nastavniot proces. Ucenici, roditeli, nastavnici; sekoj moze da najde nesto vo svoj interes!

11/06/2020

Od nasata ucilnica

Враќање на учебниците
Враќањето на учебниците за трето одделение ќе се изврши во . . .

http://odnasataucilnica.com/

odnasataucilnica.com Stranica vo funkcija na nastavniot proces. Ucenici, roditeli, nastavnici; sekoj moze da najde nesto vo svoj interes!

10/06/2020

Od nasata ucilnica

Лектири за IV одд
Задолжителни лектири:
1. „Петар Пан“ од Џејмс Метју Бари
2. „Итар Пејо“ од Стале Попов
3. „Сказна за детето Вилен“ од Глигор Поповски
Изборни лектири за IV одд. . .

http://odnasataucilnica.com/

odnasataucilnica.com Stranica vo funkcija na nastavniot proces. Ucenici, roditeli, nastavnici; sekoj moze da najde nesto vo svoj interes!

09/06/2020

ЕДНО ГОЛЕМО БРАВО
за учениците од III3 одделение кои успешно ја завршија учебната 2019/2020 година

http://odnasataucilnica.com/

09/06/2020

Od nasata ucilnica

Вторник, 09.6.2020г.
Да покажеме што знаеме - изразно читање:
- изразно читање на дел од текстот „Јуни“ или
- читање стихови од песна по избор на ученикот

http://odnasataucilnica.com/

odnasataucilnica.com Stranica vo funkcija na nastavniot proces. Ucenici, roditeli, nastavnici; sekoj moze da najde nesto vo svoj interes!

Want your school to be the top-listed School/college in Ohrid?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Одбројуваме до првиот училиштен час! Тамара Целакоска,  Андреј Симиџиоски, Ана Коцарева и Јана Шешоска Ви посакуваат:
Браво за Марко од целото V3 одделение!!!РАСПЕАНО РИБАРЧЕ 2022 г.

Location

Category

Address


Ohrid
6000
Other Education in Ohrid (show all)
Onlajn Casovi po Fizika /Онлајн часови по физика Onlajn Casovi po Fizika /Онлајн часови по физика
Ohrid, 6344

Онлајн часови по физика за ученици од основно и средно образование

Include me in Include me in
Ohrid

Erasmus +project

Школа за брзо читање и мудро учење - Охрид Школа за брзо читање и мудро учење - Охрид
BUlica Turisticka 69
Ohrid, 6000

Сертифицирани тренери, обучени за програмата за брзо ч

SUNRISE-Language School,Ohrid SUNRISE-Language School,Ohrid
Bulevar Turisticka Br. 28/1/8
Ohrid, 6000

Училиште за странски јазици 070 391 451 / 070 331 791

Охридски сувенири - Охрид Охридски сувенири - Охрид
Плоштад
Ohrid

We make and sell souvenirs from Ohrid

Abakus-obrazoven centar Ohrid Abakus-obrazoven centar Ohrid
Dimitar Vlahov Bb
Ohrid, 6000

Заедно до подобар успех Kontakt: 046254884

Sigma Plus Ohrid - Центар за Математичка Едукација Sigma Plus Ohrid - Центар за Математичка Едукација
Ohrid, 6000

Центар за Математичка Едукација

Via Dante Via Dante
Kej Marsal Tito 95
Ohrid, 6000

Невладина организација од областа на лингвиистиката ?

Klover Klover
Dame Gruev Br. 9
Ohrid, 6000

ENGLISH IS FUN, LEARN MORE ENGLISH!!!

Училиште за математика "Броеви 14:21" Училиште за математика "Броеви 14:21"
Ohrid

Приватно училиште за часови по математика за ученици о

Global House Global House
Ohrid, 6000

Education/Data analytics/Data consulting company

Math Solution Math Solution
Улица Димитар Влахов бр. 20
Ohrid, 6000

Math Solution е училиште за математика,за неформално, дополн?