Spaska Jakjimoska

Education/Data analytics/Machine learning engineering

Operating as usual

26/02/2024

◾Програма:
▪️️Python и Python околина
▪️Типови на податоци
▪️Типови на оператори
▪️Циклуси
▪️Функции
▪️Справување со грешки
▪️Класи и објекти
▪️Библиотеки.
◾Цената на курсот е 9600 денари за 32 часa.
◾️Уписите траат до 10.03.2023.
◾За упис притиснете го следниот линк
https://forms.gle/sRdjQfNMx2q9Nn7b8 .
◾Повеќе информации на
тел.бр. 078 431 940.

Spaska Jakjimoska Education/Data analytics/Machine learning engineering

08/02/2024

◼️ Индивидуални часови и часови во група за:
🔘Веројатност и статистика,
🔘Калкулус 1 и 2,
🔘Дискретна математика,
за студенти на ФИНКИ.
Повеќе информации на тел.бр. 078 431 940

08/02/2024

🔳Индивидуални часови и часови во група за:
🔘Математика 1,
🔘Математика 2,
🔘Дискретна математика,
за студенти на UIST-Св.Апостол Павле.
Повеќе информации на тел.бр. 078 431 940

17/01/2024

Наскоро започнува курсот-Подготовка за матура по математика.
За упис притиснете го следниот линк: https://forms.gle/zA1iEcU6gQGMFWNi9
За повеќе информации јавете се на тел.бр.: 078 431 940.

Spaska Jakjimoska Education/Data analytics/Machine learning engineering

01/01/2024

Среќни Новогодишни и Божиќни празници!

28/09/2023

◼️ Индивидуални часови и часови во група за:
🔘Математика 1,
🔘Дискретна математика,
за студенти на UIST-Св.Апостол Павле.
Повеќе информации на тел.бр. 078 431 940.

19/09/2023

◼️ Индивидуални часови и часови во група за:
🔘Веројатност и статистика,
🔘Калкулус,
🔘Дискретна математика,
за студенти на ФИНКИ.
Повеќе информации на тел.бр. 078 431 940

18/09/2023

Враќање во минатото😊
Ве гушкам сите што бевте дел од Глобал Хаус, каде и да сте🥰

01/09/2023

Учете математика низ решавање на практични и современи проблеми притоа користејќи дигитални алатки и програмирање!
Запишете Online курс по Применета математика за средно образование.
За упис притиснете го следниот линк:
https://forms.gle/8uocYcEo9ySpVkJeA
Информации на тел. 078 431 940.

01/09/2023

Online курсеви по математика според програмата за учебната 2023/24 година предвидена од Министерството за образование и наука:
- Основно образование(VI,VII,VIII и IX одделение)
- Средно гимназиско образование(I,II,III и IV година)
- Средно стручно образование(I и II година).
- Средно економско образование(III и IV година)
- Алгебра и Линеарна алгебра со аналитичка геометрија
- Математичка анализа
* Група ќе се формира само доколку има најмалку 5 ученици.
За упис притиснете го следниот линк:
https://forms.gle/6Uwo8UhRQn8XcTMx6
Информации на тел. 078 431 940.

19/02/2023

◾Python е еден од најпопуларните програмски јазици заради неговата широка примена во креирање на web-апликации, игри, анализа и визуелизација на податоци и др.Тој е одличен избор за почетници во програмирањето затоа што користи поедноставена синтакса, бесплатен е за користење и содржи многу библиотеки и пакети.
️◾Програма:
▪️️Python и Python околина
▪️Типови на податоци
▪️Типови на оператори
▪️Циклуси
▪️Функции
▪️Справување со грешки
▪️Класи и објекти
▪️Комплексност на алгоритам(ефикасност на кодот)
▪️Работа со библиотеки(numpy,matplotlib,pandas,scikit-learn...).
◾Цената на курсот е 6 000 денари за 40 часa.
◾️ Курсот почнува на 07.03.2023.
◾️Уписите се до 05.03.2023.
◾За упис притиснете го следниот линк
https://forms.gle/sWTetP2zwBBbMikz6 .
◾Повеќе информации на
тел.бр. 078 431 940.

28/01/2023

Наскоро започнува курсот-Подготовка за матура по математика.
За упис притиснете го следниот линк:
https://forms.gle/fZjAEhtjChQc8ZP67

05/10/2022

🔻Програма:

🔺️Python i Pythоn околина
🔺️Типови на податоци
🔺️Типови на оператори
🔺️Услови и циклуси
🔺️Функции.
🔻Цената на курсот е 3600 денари за 24 часа.
🔻Курсот почнува на 01.11 2022.
🔻Уписите се до 25.10.2022.
🔻За упис притиснете го следниот линк https://forms.gle/qtK5zzTxf6vKzwPR6 .
🔻Повеќе информации на тел.бр. 078 431 940.

12/09/2022

🔷️Науката за податоци бележи рапиден раст во последно време поради се поголемото количество на податоци со зголемувањето на популарноста на интернетот. Науката за податоци комбинира математика и статистика, програмирање, напредна аналитика и машинско учење за да открие важни сознанија од податоците кои понатаму можат да се користат за донесување на одлуки и стратешко планирање.
🔷️Програма:
🔹️Вовед во програмирање со Python
🔹️Математика за наука за податоци
🔹️Основи на статистика
🔹️Вовед во машинско учење
🔹️Вовед во бази на податоци
🔹️Алатки за визуелизација
🔹️Завршен проект.
🔷️Цената е 30 000 денари за 240 часa.
🔷️Академијата понува на 15.10.2022.
🔷️Уписите се до 10.10.2022.
🔷️За упис притиснете го следниот линк
https://forms.gle/UyxJLd6HzTV3mXz36
🔷️Повеќе информации на
тел.бр. 078 431 940 .

12/09/2022

◾Python е еден од најпопуларните програмски јазици заради неговата широка примена во креирање на web-апликации, игри, анализа и визуелизација на податоци и др.Тој е одличен избор за почетници во програмирањето затоа што користи поедноставена синтакса, бесплатен е за користење и содржи многу библиотеки и пакети.
️◾Програма:
▪️️Python и Python околина
▪️Типови на податоци
▪️Типови на оператори
▪️Циклуси
▪️Функции
▪️Справување со грешки
▪️Класи и објекти
▪️Комплексност на алгоритам(ефикасност на кодот)
▪️Работа со библиотеки(numpy,matplotlib,pandas,scikit-learn...).

◾Цената на курсот е 6 000 денари за 40 часa.
◾️ Курсот почнува на 15.10.2022.
◾️Уписите се до 10.10.2022.
◾За упис притиснете го следниот линк
https://forms.gle/yTy8UCPucXXrTpN89 .
◾Повеќе информации на
тел.бр. 078 431 940.

29/08/2022

Online курсеви по математика според програмата за учебната 2022/23 година предвидена од Министерството за образование и наука:
- Основно образование(VI,VII,VIII и IX одделение)
- Средно гимназиско образование(I,II,III и IV година)
- Средно стручно образование(I и II година).
- Алгебра и Линеарна алгебра со аналитичка геометрија
- Математичка анализа
* Група ќе се формира само доколку има најмалку 5 ученици.
За упис притиснете го следниот линк https://forms.gle/To3AQUJDkpDafdc56
Информации на тел. 078 431 940.

26/08/2022

Уписите ќе почнат на 29.08.2022,додека наставата ќе почне на 05.09.2022.

06/02/2022

Наскоро започнува курсот-Подготовка за матура по математика.
За упис притиснете го слениот линк:
https://forms.gle/gpoQN4AnuvwxVJ8Y9

25/01/2022

Online курсеви по математика според програмата за учебната 2021/22 година предвидена од Министерството за образование и наука:
- Основно образование(VI,VII,VIII и IX одделение)
- Средно гимназиско образование(I,II,III и IV година)
-Средно стручно образование (I година)
- Средно економско образование(IV година).
Со далечинско учење со Глобал Хаус:
- го штитите Вашето здравје
- добивате квалитетна настава
- стекнувате дигитални вештини
- штедите на дополнителни трошоци и време за патување.
За упис притиснете го следниот линк https://forms.gle/HUuMd8noK8fyBCio6 .
Информации на тел. 078 431 940.

07/01/2022

Среќен Божиќ и весели празници!

03/09/2021

Online курсеви по математика според програмата за учебната 2021/22 година предвидена од Министерството за образование и наука:
- Основно образование(VI,VII,VIII и IX одделение)
- Средно гимназиско образование(I,II,III и IV година)
- Средно економско образование(I и IV година).
Со далечинско учење со Глобал Хаус:
- го штитите Вашето здравје
- добивате квалитетна настава
- стекнувате дигитални вештини
- штедите на дополнителни трошоци и време за патување.
За упис притиснете го следниот линк https://forms.gle/HUuMd8noK8fyBCio6 .
Информации на тел. 078 431 940.

25/08/2021

Online курсеви по математика според програмата за учебната 2021/22 година предвидена од Министерството за образование и наука:
- Основно образование(VII,VIII и IX одделение)
- Средно гимназиско образование(I,II,III и IV година)
- Средно економско образование(IV година).
Со далечинско учење со Глобал Хаус:
- го штитите Вашето здравје
- добивате квалитетна настава
- стекнувате дигитални вештини
- штедите на дополнителни трошоци и време за патување.
За упис притиснете го следниот линк https://forms.gle/HUuMd8noK8fyBCio6 .
Информации на тел. 078 431 940.

Want your school to be the top-listed School/college in Ohrid?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Location

Category

Telephone

Address


Ohrid
6000
Other Education in Ohrid (show all)
Onlajn Casovi po Fizika /Онлајн часови по физика Onlajn Casovi po Fizika /Онлајн часови по физика
Ohrid, 6344

Онлајн часови по физика за ученици од основно и средно образование

Школа за брзо читање и мудро учење - Охрид Школа за брзо читање и мудро учење - Охрид
BUlica Turisticka 69
Ohrid, 6000

Сертифицирани тренери, обучени за програмата за брзо читање и мудро учење, прилагодена за деца и возрасни.

SUNRISE-Language School,Ohrid SUNRISE-Language School,Ohrid
Bulevar Turisticka Br. 28/1/8
Ohrid, 6000

Училиште за странски јазици 070 391 451 / 070 331 791

Охридски сувенири - Охрид Охридски сувенири - Охрид
Плоштад
Ohrid

We make and sell souvenirs from Ohrid

Abakus-obrazoven centar Ohrid Abakus-obrazoven centar Ohrid
Dimitar Vlahov Bb
Ohrid, 6000

Заедно до подобар успех Kontakt: 046254884

Sigma Plus Ohrid - Центар за Математичка Едукација Sigma Plus Ohrid - Центар за Математичка Едукација
Ohrid, 6000

Центар за Математичка Едукација

Via Dante Via Dante
Kej Marsal Tito 95
Ohrid, 6000

Невладина организација од областа на лингвиистиката ?

Klover Klover
Dame Gruev Br. 9
Ohrid, 6000

ENGLISH IS FUN, LEARN MORE ENGLISH!!!

Училиште за математика "Броеви 14:21" Училиште за математика "Броеви 14:21"
Ohrid

Приватно училиште за часови по математика за ученици од основно и средно образование с. Велгошти, Охрид.

Odnasataucilnica Odnasataucilnica
Ohrid, 6000

Страница во функција на наставниот процес. Ученици, ро?