Helen Doron English Ohrid

Helen Doron English Ohrid

www.helendoron.mk
Иновативен метод за рано изучување англиски

Helen Doron Early English претставува револуционерен систем за рано изучување на англискиот јазик, многу поразличен од конвенционалниот начин на учење.

Хелен Дорон методот се базира на посебни материјали и креативен пристап во усвојувањето на јазикот кај децата. Со овој пристап се поттикнува природната способност кај децата за усвојување на јазикот, низ постојано слушање на јазикот дома и низ заб

Operating as usual

Photos from Helen Doron English Ohrid's post 07/12/2023

Cutting the vegetables 🥕 🥒 🥔 🌶️

07/12/2023

Our favorite title song 🎶

Photos from Helen Doron English Ohrid's post 07/12/2023

Sports are cool! 🆒 ⚽️🏀⚾️🎾

Photos from Helen Doron English Ohrid's post 07/12/2023
Photos from Helen Doron English Ohrid's post 07/12/2023

Jump jump jump!
Тодлерите мораат да се движат, да мрдаат, да чепкаат! 🏃🏻‍♂️

07/12/2023

Програмата Англиски за Тинејџери е сериозно забавно учење
✅Курсевите Teen English се дизајнирани за комплетно да го задржат внимнието на тинејџерите. Секој курс вклучува по една драма чија приказна се нижи низ лекциите, како и оригинални поп песни од Benaya Doron и Ella Doron. Музиката и приказните понесуваат, вклучуваат многу забава и се фокусираат на теми кои им се важни на денешните тинејџери.

Photos from Helen Doron English Ohrid's post 06/12/2023

🏡 Furniture 🚪🪑🛋️🛏️🪟🖼️
Making a gorilla mask 🦍

Photos from Helen Doron English Ohrid's post 06/12/2023

5️⃣ Five little monkeys 🐒 jumping on the bed 🛏️

06/12/2023
Photos from Helen Doron English Ohrid's post 06/12/2023

The pie is baked and we are so ready to taste it! 🥧

Photos from Helen Doron English Ohrid's post 05/12/2023

Прво да ги пробаме, после да ги обоиме
banana 🍌 blueberry 🫐 strawberry 🍓 pear 🍐

05/12/2023

Spelling game! 💯

Photos from Helen Doron English Ohrid's post 02/12/2023

Ready, steady, go!

02/12/2023

Pets or flowers? Act fast!

Photos from Helen Doron English Ohrid's post 30/11/2023

🧑🏾‍🦱Roy the boy and Pearl the girl! 👧🏼
let’s find the body parts together

30/11/2023

Училницата ја претворивме во парк, си правиме пикник, па потоа е пекарница, печеме пита! Оживуваме приказни, а нашите ученици се главните јунаци! 👩🏻‍🍳🥧🍎🍇

29/11/2023

Students in action!

Photos from Helen Doron English Ohrid's post 29/11/2023

Making and baking a pie 🥧 👩🏻‍🍳

Photos from Helen Doron English Ohrid's post 28/11/2023

Lovely active afternoon with the toddlers ☺️

Photos from Helen Doron English Ohrid's post 24/11/2023

Name an animal! 🦆🦓🦧🦒🐘🐅🐊🦘🫏🦙🐕🐄

23/11/2023

Spin the bottle 🌀

Photos from Helen Doron English Ohrid's post 22/11/2023

This worm 🪱 lives in the garden with the light green flowers 💚 just like her hat 👒

Photos from Helen Doron English Ohrid's post 22/11/2023

Fluffy broke the chair, let’s fix it! 🪑

Photos from Helen Doron English Ohrid's post 20/11/2023

So many different activities in just one lesson 🤗

Photos from Helen Doron English Ohrid's post 17/11/2023

Choo choo train 🚂 тодлерите со малите рачиња научија како со сунѓерчиња може да се направи воз 🎨

17/11/2023

За смирен почеток на часот, но и одлична вежба за фина моторика за нашите тодлери ✂️

Photos from Helen Doron English Ohrid's post 16/11/2023

Learning about different kinds of flowers 🌹🪻

16/11/2023

Сега вашите деца можат да учат англиски во секое време, насекаде!

Како❓

📲 Преку едукативната апликација Helen Doron Stream! 📲

🟢 Во апликацијата ги чека забавна содржина, видео епизоди, песни и аудио.
🟢 Сите снимки за слушање и видеа за вашите курсеви за Helen Doron може да ги гледате тука.

🟢 Сега учењето англиски јазик надвор од училницата може да се врши во секое време, на кое било место.

📲 Најдете ги видео епизодите, видео песните (со синхронизирана нарација) и аудио на Helen Doron Stream.

Можете да ја преземете на кој било мобилен телефон или таблет и можете да ја користите со или без пристап до интернет доколку ја зачувате содржината.Апликацијата може да се преземе од Google Play или App Store.

16/11/2023

Sorting by colour: chair 🪑 door 🚪 window 🪟 table

Photos from Helen Doron English Ohrid's post 16/11/2023

🥢 Practicing Can and Can’t…
These students certainly know how to use chopsticks and they know how to create a sentence ✍🏻

Photos from Helen Doron English Ohrid's post 14/11/2023

Teen Talent Board Game ♟️

Photos from Helen Doron English Ohrid's post 14/11/2023

Happy birthday Sara 🥳 🩵3️⃣

14/11/2023
14/11/2023

Fruit time 🍊🍋🍎🍌

Want your school to be the top-listed School/college in Ohrid?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Our Story

Helen Doron Early English претставува револуционерен систем за рано изучување на англискиот јазик, многу поразличен од конвенционалниот начин на учење.

Хелен Дорон методот се базира на посебни материјали и креативен пристап во усвојувањето на јазикот кај децата. Со овој пристап се поттикнува природната способност кај децата за усвојување на јазикот, низ постојано слушање на јазикот дома и низ забавни активности на часот. Така се создава позитивна и исполнета атмосфера која го поттикнува детето да го усвои англискиот јазик како мајчин јазик. Целта е децата да научат да зборуваат странски јазик истовремено додека го учат и мајчиниот јазик т.е. пред да научат да пишуваат и да читат.

Овој револуционерен систем на учење (кој денес е прифатен во светот на педагогијата), функционира преку 30 години и многу одамна се надминати сите предрасуди на многу родители и старатели кои верувале дека е невообичаено децата и бебињата да се подучуваат на друг јазик, понекогаш и пред да го научат мајчиниот. Со овој пристап Хелен Дорон го прошири сознанието дека децата имаат предиспозиции да усвојат повеќе од еден јазик истовремено и дека поттикнувањето на нивните јазични способности не го развива само нивното познавање од јазици, туку истовремено го збогатува нивниот свет и го зацврстува нивниот развој.

Хелен Дорон методот во целост е различен и уникатен метод за изучување на англискот јазик. Пред се, со овој систем можат да се едуцираат многу мали деца (бебиња од три месеци), па се до тинејџери (до 18 год). За секоја возраст има посебна програма во која методот, техниките и вокабуларот се прилагодени на возраста. Методот е лесен, музикален и брзо дава резултати. Јазикот се учи преку песни, игри и многу креативност. Секое дете при уписот добива сет со материјали за учење кои одговараат на високиот педагошки стандард, во кои има неколку цедиња со песни, ДВД и книги. Децата дома ги слушаат песните и ги гледаат видеата, со што редовно го повторуват материјалот, а од друга стана и многу се забавуваат. Наставата се изведува во мали групи најмногу до осум деца, во специјализирани простории по Хелен Дорон стандарди.

Најголемата придобивка од изучувањето на англискиот јазик по Хелен Дорон методот е тоа што децата го научуваат како мајчин јазик. Децата научуваат да размислуваат на англиски. Нивниот акцент е одличен, а комуникацијата им е слободна и флуентна. Тие не размислуваат како да се изразат на англиски, тоа им доаѓа природно. Преку овој метод, освен изучувањето на англискиот јазик, децата добиваат големи придобивки и врз нивниот ран детски развој. Нашите деца имаат подобар развој, повеќе самодоверба, самопочитување, поголема толеранција и подобри изгледи за вработување, бидејќи познавањето два јазика воедно значи и познавање на две култури (посебно ако детето почнува да ги учи рано).

Videos (show all)

✏️ Заедно да испишеме една прекрасна нова учебна година ☺️
За секоја возраст има специјална програма, во која припаѓа Вашето дете?📱 Јавете се на 077 613 815 и очекувајте да Ве пов...
🎶
🔴🟠🟡🟢🔵🟣⚫️⚪️🟤
🦀🐬🐟🦈⭐️
What’s in the crystal ball? 🤩🔮
Утрински радости 🤩

Location

Category

Telephone

Address


Улица Димитар Влахов 46 лок. 2
Ohrid
6000

Opening Hours

Monday 13:00 - 21:00
Tuesday 13:00 - 21:00
Wednesday 13:00 - 21:00
Thursday 13:00 - 21:00
Friday 13:00 - 21:00
Other Schools in Ohrid (show all)
Language School QUEEN Училиште за странски јазици Квин Language School QUEEN Училиште за странски јазици Квин
Jane Sandanski 75 V
Ohrid, 6000

Keep learning keep growing !

Art center "Baby school" Art center "Baby school"
Ohrid

Прв 💥 едукативен центар за деца 🙋‍во Охрид Первый 💥 образовательный центр для детей 🙋‍♀️ в Охриде

OОУ „Григор Прличев", Охрид OОУ „Григор Прличев", Охрид
Улица “Димитар Влахов“ бр. 65
Ohrid, 6000

ООУ „Григор Прличев“ Охрид

Malac Genijalac Ohrid - Училиште за ментална аритметика Malac Genijalac Ohrid - Училиште за ментална аритметика
MK, Boulevard Turistichka 32
Ohrid, 6000

Уписите се во тек! 🔹Нумикон 🔸Малац Сезнајко 🔹Ментална аритметика За деца кои го менуваат светот🌍

IQ UP - Ohrid IQ UP - Ohrid
Mite Bogoeski
Ohrid, 6000

Со IQ Up! едукацијата преку иновативна методологија ги в?

ООМУ "Методи Патче" - Охрид ООМУ "Методи Патче" - Охрид
Nikola Karev 4
Ohrid, 6000

OOMU "Metodi Patche" - Ohrid

Prodavnica za kompjuteri 2 Prodavnica za kompjuteri 2
15th Korpus
Ohrid, 6000

Плус Бон-Тон Плус Бон-Тон
Ohrid

Среќни и весели и дечиња ���

Образовен Центар Opportunity Ü Образовен Центар Opportunity Ü
Даме Груев 155, Охрид
Ohrid, 6000

Образовен Центар Opportunity Ü * образованието е најважно за

Pisi Obrazovanie Pisi Obrazovanie
Dame Gruev 207
Ohrid, 6000

Центар за друго образование.