SUNRISE-Language School,Ohrid

Училиште за странски јазици
070 391 451 / 070 331 791

САНРАЈС - Охрид е лидер во изучувањето на странските јазици;
-Англискиот како Lingua Franca,Германски,Шпански,Италијански,Француски,Македонски за странци
-Подготовки за писмени,испити и интернационални тестови (IELTS, TOEFL ...)
-Подготовки за државна матура
-Математика и информатика
-Курсеви за деца и возрасни
-Преводи од овластени судски преведувачи
-Потврди за познавање на јазици

Operating as usual

31/10/2022

Tradition never fades away!
Happy Halloween!🥳🥳🥳

02/09/2020

BACK TO SCHOOL !
"САНРАЈС" - УПИСИ 2020/2021 - (во тек)
* Курсеви за странски јазици
- англиски,
- германски
- италијански
- француски
- шпански
- македонски за странци
* Специјализирани курсеви од областа на:
- Business, LAW, IT, Tourism & Hospitality, Nursing...
* Подготовка за полагање на интернационални тестови: IELTS,TOEFL,BULATS,APTIS,PET,FCE...
Goethe Zertifikat, TestDaf, Telc Zertifikat...
* Подготовка за матура
(македонски јазик, англиски јазик)
* Подготовка за писмени и полагање на испити
* Преводи од овластени судски преведувачи
* Уверенија за познавање на јазик

Настава во мали групи за поголема ефикасност Индивидуална настава по избор
- настава во училница или online настава за возрасни кандидати
- online настава за основци и средношколци со употреба на интерактивни електронски учебници

Бројни попусти и плаќање на рати...
Сертификати во согласност со CEFRL (Common European Framework of Reference for Languages)
Уписот е во тек, а наставата за јазичните групи ќе започне од 14.09.2020
За подетални информации повелете во просториите на "САНРАЈС" наспроти Гимназијата или на некој од наведените контакти:
046/279-460
070/331-791
070/391-451
e-mail; [email protected]
SUNRISE-Language School,Ohrid

14/07/2020

“SUNRISE” организира ЛЕТНИ-ИНТЕНЗИВНИ курсеви по:
- англиски
- германски
- италијански
- шпански
- француски
- македонски за странци
- подготовка за полагање на интернационални тестови: IELTS,TOEFL,BULATS......
Goethe Zertifikat, TestDaf, Telc Zertifikat...
* Специјализирани курсеви од областа на:
- Business, LAW, IT, Tourism & Hospitality, Nursing...
* Преводи од овластени судски преведувачи
* Уверенија за познавање на јазик
Пријавувањето е во тек.
***Исто така во тек е и РЕЗЕРВАЦИЈАТА НА МЕСТА за наредната учебна 2020/2021 година.
За подетални информации повелете на некој од наведените контакти:
046/279-460
070/331-791
070/391-451
e-mail; [email protected]

16/01/2020

SUNRISE-Language School,Ohrid's cover photo

15/01/2020

"САНРАЈС" - ЈАНУАРСКИ УПИСИ - 2020
* Курсеви за странски јазици
-англиски
-германски
-италијански
-француски
-шпански
-македонски за странци
* Подготовка за матура
(англиски јазик,македонски јазик)
* Подготовка за полагање на писмени и испити
* Подготовка за полагање на интернационални тестови: IELTS,TOEFL,BULATS...
Goethe Zertifikat, TestDaf, Telc Zertifikat...
* Специјализирани курсеви од областа на:
- Business, LAW, IT, Tourism & Hospitality, Nursing...
* Преводи од овластени судски преведувачи
* Уверенија за познавање на јазик
Уписите се во тек.
За подетални информации повелете во просториите на "САНРАЈС" наспроти Гимназијата или на некој од наведените контакти:
046/279-460
070/331-791
070/391-451
e-mail; [email protected]

30/12/2019

HAPPY NEW YEAR!
and
MERRY CHRISTMAS!
from the team of Sunrise

23/12/2019

SANTA CLAUS IS COMING !!!

31/10/2019

HAPPY HALLOWEEN!

02/09/2019

BACK TO SCHOOL !
"САНРАЈС" - УПИСИ 2019/2020 - (во тек)
* Курсеви за странски јазици
- англиски,
- германски
- италијански
- француски
- шпански
- македонски за странци
* Специјализирани курсеви од областа на:
- Business, LAW, IT, Tourism & Hospitality, Nursing...
* Подготовка за полагање на интернационални тестови: IELTS,TOEFL,BULATS,APTIS,PET,FCE...
Goethe Zertifikat, TestDaf, Telc Zertifikat...
* Подготовка за матура
(македонски јазик, англиски јазик)
* Подготовка за писмени и полагање на испити
* Преводи од овластени судски преведувачи
* Уверенија за познавање на јазик
Настава во мали групи за поголема ефикасност, индивидуална настава по избор, kористење на eBeam Whiteboard технологија (интерактивни бели табли), Интерактивни Електронски Учебници за секој ученик, бројни попусти и плаќање на рати...
Сертификати во согласност со CEFR (Common European Framework of Reference for Languages)
Уписот е во тек, а наставата за јазичните групи ќе започне од 16.09.2019
За подетални информации повелете во просториите на "САНРАЈС" наспроти Гимназијата или на некој од наведените контакти:
046/279-460
070/331-791
070/391-451
e-mail; [email protected]
SUNRISE-Language School,Ohrid

29/05/2019

“SUNRISE” организира ЛЕТНИ-ИНТЕНЗИВНИ курсеви по:
- англиски
- германски
- италијански
- шпански
- француски
- македонски за странци
- подготовка за полагање на интернационални тестови: IELTS,TOEFL,BULATS......
Goethe Zertifikat, TestDaf, Telc Zertifikat...
* Специјализирани курсеви од областа на:
- Business, LAW, IT, Tourism & Hospitality, Nursing...
* Преводи од овластени судски преведувачи
* Уверенија за познавање на јазик
Со утринско кафе или ладен вечерен пијалок стекнете основни познавања или усовршете го вашиот странски јазик.
Пријавувањето е во тек.
***Исто така во тек е и РЕЗЕРВАЦИЈАТА НА МЕСТА за наредната учебна 2019/2020 година.
За подетални информации повелете во просториите на "САНРАЈС" наспроти Гимназијата или на некој од наведените контакти:
046/279-460
070/331-791
070/391-451
e-mail; [email protected]

22/01/2019

"САНРАЈС" - ЈАНУАРСКИ УПИСИ - 2019
* Курсеви за странски јазици
-англиски
-германски
-италијански
-француски
-шпански
-македонски за странци
* Подготовка за матура
(англиски јазик,македонски јазик)
* Подготовка за полагање на писмени и испити
* Подготовка за полагање на интернационални тестови: IELTS,TOEFL,BULATS...
Goethe Zertifikat, TestDaf, Telc Zertifikat...
* Специјализирани курсеви од областа на:
- Business, LAW, IT, Tourism & Hospitality, Nursing...
* Преводи од овластени судски преведувачи
* Уверенија за познавање на јазик
Уписите се во тек.
За подетални информации повелете во просториите на "САНРАЈС" наспроти Гимназијата или на некој од наведените контакти:
046/279-460
070/331-791
070/391-451
e-mail; [email protected]

22/01/2019

Известување!
Во "Санрајс" наставата во второто полугодие започна на 21.01.2019

01/01/2019

HAPPY NEW YEAR!
and
MERRY CHRISTMAS!

02/09/2018

BACK TO SCHOOL !
"САНРАЈС" - УПИСИ 2018/2019 - (во тек)
* Курсеви за странски јазици
- англиски,
- германски
- италијански
- француски
- шпански
- македонски за странци
* Специјализирани курсеви од областа на:
- Business, LAW, IT, Tourism & Hospitality, Nursing...
* Подготовка за полагање на интернационални тестови: IELTS,TOEFL,BULATS,APTIS,PET,FCE...
Goethe Zertifikat, TestDaf, Telc Zertifikat...
* Подготовка за матура
(македонски јазик, англиски јазик)
* Подготовка за писмени и полагање на испити
* Преводи од овластени судски преведувачи
* Уверенија за познавање на јазик
Настава во мали групи за поголема ефикасност, индивидуална настава по избор, kористење на eBeam Whiteboard технологија (интерактивни бели табли), Интерактивни Електронски Учебници за секој ученик, бројни попусти и плаќање на рати...
Сертификати во согласност со CEFR (Common European Framework of Reference for Languages)
Уписот е во тек, а наставата за јазичните групи ќе започне од 17.09.2018
За подетални информации повелете во просториите на "САНРАЈС" наспроти Гимназијата или на некој од наведените контакти:
046/279-460
070/331-791
070/391-451
e-mail; [email protected]
SUNRISE-Language School,Ohrid

02/06/2018

НАЈСЛАТКИОТ ЧАС НА НАШИТЕ МАТУРАНТИ !
Драги мои матуранти,
Ми беше чест да ве водам по патот на знаењето,работата и следствено, успехот во текот на сите овие години.
Последната година,последниот наш предизвик е круна на сиот вложен труд и време.
Нека целокупното знаење што го стекнавте со нас ви ја трасира патеката до успехот.
Израснавте во прекрасни млади луѓе,вистински интелектуалци! Се гордеам со вас!
ВАШАТА TEACHER
проф.Васе Битракова-Христова

26/04/2018

Известување за сите заинтересирани ученици за подготовка за писмени надвор од редовните групи, резервациите на термини да ги направат благовремено, односно најмалку еден ден порано.
070/331-791; 070/391-451; 046/279-460

09/04/2018

SUNRISE EASTER ACTIVITIES 2018
HAPPY EASTER !

16/01/2018

"САНРАЈС" - ЈАНУАРСКИ УПИСИ - 2018
* Курсеви за странски јазици
-англиски
-германски
-италијански
-француски
-шпански
-македонски за странци
* Подготовка за матура
(англиски јазик,македонски јазик)
* Подготовка за полагање на писмени и испити
* Подготовка за полагање на интернационални тестови: IELTS,TOEFL,BULATS...
Goethe Zertifikat, TestDaf, Telc Zertifikat...
* Специјализирани курсеви од областа на:
- Business, LAW, IT, Tourism & Hospitality, Nursing...
* Преводи од овластени судски преведувачи
* Уверенија за познавање на јазик
Уписите се во тек.
Веќе постоечките групи со настава продолжуваат со почетокот на второто полугодие.
За подетални информации повелете во просториите на "САНРАЈС" наспроти Гимназијата или на некој од наведените контакти:
046/279-460
070/331-791
070/391-451
e-mail; [email protected]

29/05/2017

“SUNRISE” организира ЛЕТНИ-ИНТЕНЗИВНИ курсеви по:
- англиски
- германски
- италијански
- шпански
- француски
- македонски за странци
- подготовка за полагање на интернационални тестови: IELTS,TOEFL,BULATS......
Goethe Zertifikat, TestDaf, Telc Zertifikat...
* Специјализирани курсеви од областа на:
- Business, LAW, IT, Tourism & Hospitality, Nursing...
* Преводи од овластени судски преведувачи
* Уверенија за познавање на јазик
Со утринско кафе или ладен вечерен пијалок стекнете основни познавања или усовршете го вашиот странски јазик.
Пријавувањето е во тек.
***Исто така во тек е и РЕЗЕРВАЦИЈАТА НА МЕСТА за наредната учебна 2017/2018 година.
За подетални информации повелете во просториите на "САНРАЈС" наспроти Гимназијата или на некој од наведените контакти:
046/279-460
070/331-791
070/391-451
e-mail; [email protected]

22/01/2017

"САНРАЈС" - ЈАНУАРСКИ УПИСИ - 2017

* Курсеви за странски јазици
-англиски
-германски
-италијански
-француски
-шпански
-македонски за странци
* Подготовка за матура
(англиски јазик,македонски јазик)
* Подготовка за полагање на писмени и испити
* Подготовка за полагање на интернационални тестови: IELTS,TOEFL,BULATS...
* Преводи од овластени судски преведувачи
* Уверенија за познавање на јазик

Уписите се во тек.
Веќе постоечките групи со настава продолжуваат со почетокот на второто полугодие.

За подетални информации повелете во просториите на "САНРАЈС" наспроти Гимназијата или на некој од наведените контакти:
046/279-460
070/331-791
070/391-451
e-mail; [email protected]

15/06/2016

“SUNRISE” организира ЛЕТНИ-ИНТЕНЗИВНИ курсеви по:
-англиски
-германски
-италијански
-шпански
-француски
-македонски за странци
- подготовка за полагање на интернационални тестови: IELTS,TOEFL......
Со утринско кафе или ладен вечерен пијалок стекнете основни познавања или усовршете го вашиот странски јазик.
Пријавувањето е во тек.
***Исто така во тек е и РЕЗЕРВАЦИЈАТА НА МЕСТА за наредната учебна 2015/2016 година.
За подетални информации повелете во просториите на "САНРАЈС" наспроти Гимназијaтa или јавете се на телефонските броеви:
070/331-791
070/391-451

14/02/2016

„Мојот живот, мојот свет“ - Васе Битракова -Христова

www.publicitet.mk (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "/...

11/01/2016

"САНРАЈС" - ЈАНУАРСКИ УПИСИ - 2016

* Курсеви за странски јазици
-англиски
-германски
-италијански
-француски
-шпански
-македонски за странци
* Подготовка за матура
(англиски јазик,македонски јазик)
* Подготовка за полагање на писмени и испити
* Подготовка за полагање на интернационални тестови: IELTS,TOEFL......
* Преводи од овластени судски преведувачи
* Уверенија за познавање на јазик и компјутери

Уписот е во тек, а наставата ќе започне на 01.02.2016 год.
Веќе постоечките групи со настава продолжуваат со почетокот на второто полугодие.

За подетални информации повелете во просториите на "САНРАЈС" наспроти Гимназијата или на некој од наведените контакти:
046/279-460
070/331-791
070/391-451
e-mail; [email protected]

09/10/2015

ИЗВЕСТУВАЊЕ!
НОВА ВОЗРАСНА ГРУПА ПО ГЕРМАНСКИ ЈАЗИК ПОЧЕТЕН СТЕПЕН со настава започнува на 09.10.2015 (петок)
GOOD LUCK !

20/09/2015

ИЗВЕСТУВАЊЕ!
Возрасните групи по англиски и германски јазик со настава почнуваат на 21.09.2015 (понеделник)
GOOD LUCK !

15/07/2015

OhridNews.com :: Во Охрид ревија на шпански филмови

ohridnews.com Во Охрид ревија на шпански филмови Вести | Охрид | 14.07.2015 12:25Посети : 289 Во организација на Амбасадата на Шпанија во Македонија, Министерство за култура, Кинотека на Македонија, НУ Центар за култура "Григор Прличев" од 20- ти до 26- ти јули во Охрид ќе се одржи ревија на шпански филмови.Охрид…

Want your school to be the top-listed School/college in Ohrid?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Location

Category

Telephone

Website

Address


Bulevar Turisticka Br. 28/1/8
Ohrid
6000

Opening Hours

Monday 09:00 - 21:00
Tuesday 09:00 - 21:00
Wednesday 09:00 - 21:30
Thursday 09:00 - 21:00
Friday 09:00 - 21:00
Saturday 09:00 - 15:00
Other Education in Ohrid (show all)
Onlajn Casovi po Fizika i Matematika/Онлајн часови по физика и математика Onlajn Casovi po Fizika i Matematika/Онлајн часови по физика и математика
Ohrid, 6344

Онлајн часови по физика и математика за ученици од осн?

Include me in Include me in
Ohrid

Erasmus +project

Школа за брзо читање и мудро учење - Охрид Школа за брзо читање и мудро учење - Охрид
BUlica Turisticka 69
Ohrid, 6000

Сертифицирани тренери, обучени за програмата за брзо ч

Охридски сувенири - Охрид Охридски сувенири - Охрид
Плоштад
Ohrid

We make and sell souvenirs from Ohrid

Abakus-obrazoven centar Ohrid Abakus-obrazoven centar Ohrid
Dimitar Vlahov Bb
Ohrid, 6000

Заедно до подобар успех Kontakt: 046254884

Sigma Plus Ohrid - Центар за Математичка Едукација Sigma Plus Ohrid - Центар за Математичка Едукација
Ohrid, 6000

Центар за Математичка Едукација

Via Dante Via Dante
Kej Marsal Tito 95
Ohrid, 6000

Невладина организација од областа на лингвиистиката ?

Klover Klover
Dame Gruev Br. 9
Ohrid, 6000

ENGLISH IS FUN, LEARN MORE ENGLISH!!!

Училиште за математика "Броеви 14:21" Училиште за математика "Броеви 14:21"
Ohrid

Приватно училиште за часови по математика за ученици о

Odnasataucilnica Odnasataucilnica
Ohrid, 6000

Страница во функција на наставниот процес. Ученици, ро?

Global House Global House
Ohrid, 6000

Education/Data analytics/Data consulting company

Math Solution Math Solution
Улица Димитар Влахов бр. 20
Ohrid, 6000

Math Solution е училиште за математика,за неформално, дополн?