STEMLab

Qendra për Edukim dhe Mësim Inovativ-STEMLab
Center for Education and Innovative Learning-STEMLab

Operating as usual

23/04/2024

Using LEGO, we built and programmed our very own dinosaur, equipped with the Motion sensor to navigate its environment. 🦕💻

06/04/2024

Harnessing the power of the sun with these bright young minds! 🌞🌱

01/04/2024

Edhe një arritje NDËRKOMBËTARE.

Nxënësit e STEMLab morrën pjesë në garat e 11-ta Ndërkombëtare në Brainobrain në mesin e 21422 nxënësve nga 81 shtete. Pjesmarrës ishin 19 nxënës dhe të gjithë fitues të çmimeve :
5 Champion 🏆
6 Gold Topper 🏅
8 Silver Topper 🥈
Në ceremoninë e mbajtur në STEMLab në prezencë të prindërve u bë ndarja e çmimeve të arritura.

29/03/2024

Ceremonia e mbajtur dje në komunën tonë ishte një moment i gëzueshëm dhe emocionues për të gjithë! Në bashkëpunim me Komunën e Tetovës, u shpërndanë çmime për 74 pjesëmarrës dhe fitues në STEM Olympiad nga 22,000 pjesëmarrës në nivel botëror. Ata arritën të fitojnë 5 medalje të arit, 5 certifikata digjitale të arit, 10 certifikata digjitale argjendi dhe 29 certifikata digjitale bronzi. Faleminderit komunës, prindërve dhe fëmijëve për pjesëmarrjen dhe kontributin e tyre në organizimin e kësaj ceremonie !
Urojmë që rrugëtimi juaj në të ardhmen të jetë i mbushur me sukses dhe arritje po aq të mëdha!

18/03/2024

🟩Të nderuar ndjekës të Qendrës për Edukatim dhe Mësim Inovativ – STEMLab
📌Pas një periudhe intensive disavjeçare në fushën e edukimit, ku STEMLab:

🎯Për herë të parë ne vend u akreditua dhe çertifikua në fushën e STEM edukimit nga STEM.org
🎯U bë pjesë aktive e garave ndërkombëtare të tilla si Meet and Code, International STEM Olympiad, Falling Walls,...
🎯Përfaqësuese zyrtare për gjithë Maqedoninë në: Science on Stage Europe, EU STEM coalition, STEM PD, IAU Office of Astronomy for Education,...

📢Ju njoftojmë se për herë të parë në Maqedoni, STEMLab së shpejti do të filloj me promovimin dhe aplikimin e një 🟥KONCEPTI KREJTËSISHT TË RI në fushën e edukimit. Ky koncept ka për qëllim transformimin e mendësisë së edukimit dhe vendosjen e një baze të shëndoshë për të ardhmen e gjeneratave të reja!

fans

17/03/2024

Duke kombinuar parimet e reaksioneve kimike me krijimtarinë e LEGO-s, kemi krijuar një simulim të shpërthimit vullkanik. Ky projekt jo vetëm që ofron një përvojë mësimore tërheqëse dhe praktike, por gjithashtu na ndihmon të kuptojmë shkencën pas shpërthimeve. 🌋🔬🧪

By combining the principles of chemical reactions with the creativity of LEGO, we have successfully created a volcanic eruption simulation. This project not only provides an engaging and hands-on learning experience but also helps us understand the science behind real volcanic eruptions. Get ready for an explosive learning experience! 🌋🔬🧪

08/03/2024

🌟 Get ready for an exciting adventure with this LEGO raft project! 🚀💡 Explore the principles of science, engineering, and problem-solving as you build and test your own LEGO creation. 🌊🔬 Let's dive into the world of STEM together! 🙌💫

28/02/2024

🥇GOLD MEDAL
1st Place - Muhamed Bilalli - ( Klasa 5 )
2nd Place - Tarik Thaçi - ( Klasa 8 )
2nd Place - Ejona Idrizi - ( Klasa 9 )
3rd Place - Flori Ibraimi - ( Klasa 7 )
3rd Place - Geart Sherifi - ( Klasa 8 )

28/02/2024

🥇GOLD MEDAL
🔴Afan Limani - Klasa 2
🔴Seid Memedi - Klasa 7
🔴Matej Dojcinoski - Klasa 8
🔴Ela Qamili - Klasa 9
🔴Emili Andreeska - Klasa 9

28/02/2024

🥈SILVER MEDAL
🟠Amar Sulejmani – Klasa 4
🟠Ajan Ibraimi - Klasa 5
🟠Zehra Limani - Klasa 5
🟠Shendrit Ademi - Klasa 5
🟠Diar Abdullahi - Klasa 6
🟠Bardh Sulimani - Klasa 6
🟠Erdin Murtezani - Klasa 7
🟠Isra Jakupi - Klasa 7
🟠Fatime Selmani - Klasa 7
🟠Gent Jahja - Klasa 9

28/02/2024

🥉BRONZE MEDAL
🟠 Dua Halili - Klasa 2
🟠Aldin Kasami - Klasa 3
🟠Venisa Shabani - Klasa 3
🟠Sumeja Demiri - Klasa 3
🟠Fidan Hasani - Klasa 4
🟠Bora Aliti - Klasa 4
🟠Donat Rushaj - Klasa 4
🟠Fejza Bekiri - Klasa 4
🟠Rejan Rexhepi - Klasa 4
🟠Ahmed Shaqiri - Klasa 5
🟠Melisa Velija - Klasa 5
🟠Duran Bajrami - Klasa 5
🟠Erda Fejzullai - Klasa 5
🟠Ajan Farizi - Klasa 5
🟠Arb Alimi - Klasa 6
🟠Eliza Ramadani - Klasa 6
🟠Lirt Abdi - Klasa 6
🟠Drin Imeri - Klasa 7
🟠Hamza Mustafi - Klasa 7
🟠Rumejsa Ilazi - Klasa 7
🟠Sabri Emini - Klasa 7
🟠Merve Ilyazi - Klasa 7
🟠Amar Xhemaili - Klasa 7
🟠Kadri Zendeli - Klasa 8
🟠Meditim Aliti - Klasa 8
🟠Zana Fejzuli - Klasa 8
🟠Amar Mehdiji - Klasa 9
🟠Riart Velija - Klasa 9
🟠Ajla Selmani - Klasa 9

07/02/2024

🔴
🎯LISTA e nxënësve të kategorisë së KODIMIT që kaluan në FAZËN FINALE të garave ndërkombëtare International STEM Olympiad:

1. ANBERA DAUTI
2. ELIZA HALILI
3. DUA HALILI
4. SUMEJA DEMIRI
5. NISA TAIRI
6. VENISA SHABANI
7. MUHAMED RUSTEMI
8. REIS REXHEPI
9. MARKO IVANOVSKI
10. ZORAN BLASHEVSKI
11. BORA ALITI
12. RUMEJSA SHABANI
13. ALDIN KASAMI
14. REJAN REXHEPI
15. MERITON ASANI
16. MUHAMED ARIFI
17. DONAT RUSHAJ
18. FEJZA BEKIRI
19. MINA RAMADANI
20. VEJSEL QAZIMI
21. VEDRAN JOVANOVSKI
22. MUHAMED BILALLI
23. AHMED SHAQIRI
24. ERDA FEJZULLAI
25. AMAR SULEJMANI
26. FLORI IBRAIMI
27. VESA ADILI
28. RRON NUREDINI
29. EJONA IDRIZI
30. ERINOR BAKIJA
31. RIART VELIJA
32. ELMA SEFERI
33. DURAN BAJRAMI
34. AFAN LIMANI
35. ARB ALIMI
36. ZEHRA LIMANI
37. AJAN IBRAIMI
38. FIDAN HASANI
39. MELISA VELIJA
40. VJOSA ADILI
41. AJAN FARIZI
42. SHENDRIT ADEMI
43. ALB SALIHI
44. RRON ZIBERI
45. GEART SHERIFI
46. FISNIK BILALLI
47. ZANA FEJZULI
48. ADELAJDA IMERI
49. ELA QAMILI
50. AJLA SELMANI
51. ENDRIT ISENI
52. GENT JAHJA
53. ERINA HAZIRI
54. SABRI EMINI
55. ISRA JUSUFI
56. BARDH SULIMANI
57. DIAR ABDULLAHI
58. DRILON FETAI
59. GJERGJ HALILI
60. LIRT ABDI
61. MUSA FETAI
62. AMAR XHEMAILI
63. ERDIN MURTEZANI
64. DRIN IMERI
65. KRON ISMANI
66. RUMEJSA ILAZI
67. MERVE ILYAZI
68. ANA DAMJANOVSKA
69. MATEJ DOJCINOSKI
70. EMILI ANDREESKA
71. HAMZA MUSTAFI
72. FATIME SELMANI
73. MEDITIM ALITI
74. SEID MEMEDI
75. ELIZA RAMADANI
76. AMAR MEHDIJI
77. KADRI ZENDELI
78. TARIK THAÇI
79. NART ZIBERI
80. MEVLAN SINANI
81. EDA ILAZI

International STEM Olympiad - North Macedonia
Codementum
Komuna e Tetovës / Општина Тетово

02/02/2024

🧮

🟢 Në garat e 11-ta Ndërkombëtare në me sukses të 100%

🔴 19 pjsëmarrës/19 çmime
✅️Champion 🏆
✅️Gold Topper 🏅
✅️Silver Topper 🥈


Brainobrain Tetovo

STEMLab | EU STEM Coalition 25/01/2024

🎯 ️ - EDHE NJË HAP MË TEJ!
✅️ institucioni i parë i edukimit joformal në regjion, që bëhet pjesë aktive e EU STEM COALITION!
✅️ Qëllimi: Edukimi i gjeneratave të reja në frymën e përgjegjësisë dhe mirëqenies globale!

STEMLab | EU STEM Coalition Center for Education and Innovative Learning - STEMLab was registered in 16 May 2018. It is a non-governmental organization that consists of educators, primary and secondary school teachers, university professors, advisers, former higher education accreditation board member and teacher trainers from...

Photos from STEMLab's post 03/01/2024


We educate MINDS, HEARTS and HANDS!

✅️Pas një angazhimi maratonë të stafit me shkollat fillore të Komuna e Tetovës / Општина Тетово, nis me trajnimin intensiv të nxënësve për International STEM Olympiad në fushën e kodimit!
🎯Me këtë aktivitet, nxënësit e Tetovës bëhen pjesëmarrës aktiv në trendet më të avancuara globale të edukimit!
✅️Falënderojmë gjithë shkollat për angazhimin
SHFK Liria - Tetove / ООУ Лирија - Тетово
Shkolla fillore komunale "Përparimi" - Tetovë
Shkolla Fillore Komunale "Naim Frashëri" Tetovë
Shkolla Fillore Komunale "Istikball" - Tetovë
Shfk Gjergj Kastrioti Skenderbeu - Poroj
Shkolla Fillore Komunale "Bratstvo-Migjeni" - Tetovë
Shkolla Fillore Komunale "Goce Dellçev" - Tetovë
Shkolla Fillore Komunale "Kirili dhe Metodi" - Tetovë
ООУ „Андреја Савески - Ќиќиш“ - Тетово
Shkolla Fillore Komunale "Rexhep Voka" - Shipkovicë
Shkolla Fillore Komunale "Rilindja" - Sellcë
dhe Komuna e Tetovës / Општина Тетово për mbështetjen e idesë tonë!
✅️Falënderim edhe për partnerët tanë ndërkombëtar:
Codementum dhe International STEM Olympiad

International STEM Olympiad - North Macedonia
#кодирање

19/12/2023

Are my teacher trainings and educational materials effective and reach their goals? Time to evaluate this in a systematic way! Sophie Bartlett has created a comprehensive toolkit that helps you to set this up: https://www.astro4edu.org/news/i3546m5/

Photos from STEMLab's post 16/12/2023✅️"Hour of Code" me nxënësit e Shfk Gjergj Kastrioti Skenderbeu - Poroj në !


Brainobrain Tetovo
Science on Stage North Macedonia
Codementum

Photos from STEMLab's post 16/12/2023✅️"Hour of Code" me nxënësit e Shkolla fillore komunale "Përparimi" - Tetovë në !

Photos from STEMLab's post 16/12/2023✅️"Hour of Code" me nxënësit e SHFK Liria - Tetove / ООУ Лирија - Тетово në !


Codementum
Science on Stage North Macedonia


Photos from STEMLab's post 16/12/2023✅️"Hour of Code" me nxënësit e Shkollës Fillore Komunale "Goce Dellçev" - Tetovë në !
✅️"Hour of Code" со учениците на "Hour of Code" ООУ „Гоце Делчев„ - Тетово во !

International STEM Olympiad
Codementum
Science on Stage North Macedonia
Brainobrain Tetovo
Komuna e Tetovës / Општина Тетово#кодирање


#курс

Photos from STEMLab's post 15/12/2023✅️"Hour of Code" me nxënësit e Shkolla Fillore Komunale "Kirili dhe Metodij" - Tetovë në !


Codementum
Komuna e Tetovës / Општина ТетовоPhotos from STEMLab's post 15/12/2023✅️"Hour of Code" me nxënësit e Shkolla Fillore Komunale "Rexhep Voka" - Shipkovicë në !
International STEM Olympiad
Codementum
Science on Stage Europe

15/12/2023✅️"Hour of Code" me nxënësit e Shkolla Fillore Komunale "Bratstvo-Migjeni" - Tetovë në !


Science on Stage North Macedonia
Brainobrain Tetovo

Photos from STEMLab's post 15/12/2023✅️"Hour of Code" me nxënësit e Shkolla Fillore Komunale "Naim Frashëri" Tetovë në !

International STEM Olympiad
Codementum

Photos from STEMLab's post 14/12/2023✅️"Hour of Code" me nxënësit e ShFK "Rilindja" - Sellcë në !

International STEM Olympiad
Codementum
Brainobrain Tetovo
Science on Stage North Macedonia
Science on Stage Europe


Photos from STEMLab's post 14/12/2023✅️"Hour of Code" me nxënësit e Shkolla Fillore Komunale "Istikball" - Tetovë në !
✅️"Hour of Code" Shkolla Fillore Komunale "Istikball" - Tetovë okulu öğrencileriyle ’de!
International STEM Olympiad
Codementum
IAU Office of Astronomy for Education
Science on Stage North Macedonia
Brainobrain Tetovo
Science Teachers in Europe
Komuna e Tetovës / Општина Тетово

Photos from STEMLab's post 14/12/2023✅️"Hour of Code" me nxënësit e ООУ „Андреја Савески - Ќиќиш“ - Тетово në !
✅️"Hour of Code" со учениците на "Hour of Code" ООУ „Андреја Савески - Ќиќиш“ - Тетово во !

International STEM Olympiad
Codementum
IAU Office of Astronomy for Education
Science on Stage North Macedonia
Brainobrain Tetovo
Science Teachers in Europe
Komuna e Tetovës / Општина Тетово

Want your school to be the top-listed School/college in Tetovo?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Using LEGO, we built and programmed our very own dinosaur, equipped with the Motion sensor to navigate its environment. ...
Edhe një arritje NDËRKOMBËTARE. Nxënësit e STEMLab morrën pjesë në garat e 11-ta Ndërkombëtare në Brainobrain në mesin e...
Ceremonia e mbajtur dje në komunën tonë ishte një moment i gëzueshëm dhe emocionues për të gjithë! Në bashkëpunim me Kom...
KONCEPT I RI në #STEMLab
Duke kombinuar parimet e reaksioneve kimike me krijimtarinë e LEGO-s, kemi krijuar një simulim të shpërthimit vullkanik....
🥉BRONZE MEDAL🟠 Dua Halili - Klasa 2 🟠Aldin Kasami - Klasa 3🟠Venisa Shabani - Klasa 3🟠Sumeja Demiri - Klasa 3🟠Fidan Hasan...
🥈SILVER MEDAL🟠Amar Sulejmani – Klasa 4🟠Ajan Ibraimi - Klasa 5🟠Zehra Limani - Klasa 5🟠Shendrit Ademi - Klasa 5🟠Diar Abdul...
🥇GOLD MEDAL1st Place - Muhamed Bilalli - ( Klasa 5 )2nd Place - Tarik Thaçi - ( Klasa 8 )2nd Place - Ejona Idrizi - ( Kl...
🥇GOLD MEDAL🔴Afan Limani - Klasa 2🔴Seid Memedi - Klasa 7🔴Matej Dojcinoski - Klasa 8🔴Ela Qamili - Klasa 9🔴Emili Andreeska ...
STEMLab Brainobrain Tetovo @top fans
STEMLab
STEMLab Brainobrain Tetovo @followers

Location

Category

Telephone

Address


Ilindenska 177
Tetovo
1200

Opening Hours

09:00 - 17:00
Other Education in Tetovo (show all)
zulfijakupi zulfijakupi
Tetovo

Instituti Islam Ikra Instituti Islam Ikra
Rruga Ilindenit Nr. 215
Tetovo

Mësime Islame të kombinuara me metoda moderne dhe avancim personal.

DAS - Qendër kursi DAS - Qendër kursi
Ulica Jane Sandanski 50 1222 Tetovo
Tetovo

Ofrojmë kurse të gjuhës gjermane të niveleve A1,A2,B1 dhe B2.

Brainobrain Tetovo Brainobrain Tetovo
Ilindenska 177
Tetovo, 1200

Wisdom Academy Wisdom Academy
Jane Sandanski
Tetovo, 1200

Висдом академија е образовна институција која се зани?

Litera Academy Litera Academy
Str. Ivo Lola Ribar No. 110
Tetovo, 1200

Qendra për kurse, trajnime dhe aftësime profesionale

Shkolla Fillore  Komunale "Istikball" - Tetovë Shkolla Fillore Komunale "Istikball" - Tetovë
Tetovo, 1200

Shkolla “Istikball-Tetovë është shkollë qendrore në kuadër të së cilës veprojnë edhe 2 shkolla periferike në fshatin Gajre dhe fshatin Lisec. Historiku i Shkollës “Istikball” daton nga viti 1951. Dita e Patronatit: 17 Maj

IPKKF“Rinia”-Tetovë / ОЈУДГ"Младост"-Тетово IPKKF“Rinia”-Tetovë / ОЈУДГ"Младост"-Тетово
Braka Miladinovi Nr. 1v
Tetovo, 1200

Institucioni publik komunal Kopshti I fëmijeve “Rinia” - Tetovë - faqja zyrtare; Komuna e Tetovës

Matrix Educational Centre Matrix Educational Centre
Ulica 141 Br. 5
Tetovo

expanding the knowledge and growing together 🧠

Theniie Theniie
Tetovo, 1200

Theniie

International STEM Olympiad - North Macedonia International STEM Olympiad - North Macedonia
Ilindenska
Tetovo, 1200

International STEM Olympiad - North Macedonia

Pluto Daycare Pluto Daycare
Boulevard Vidoe Smilevski Bato
Tetovo, 1200

Qëndrim ditor për më të dashurit tuaj. Eksplorimi fillon në dyert tona.