SHMPK Gjoce Stojceski Tetovë

SHMPK Gjoce Stojceski Tetovë

Shkolla e Mesme Tekstile në Tetovë është Institucion Arsimor Publik për arsim katërvjeçar the

Operating as usual

Photos from SHMPK Gjoce Stojceski Tetovë's post 01/09/2023

Ndër vite hapja e biblotekës së shkollës ishte një sfidë në vete, pastaj emërtimi me emrin e Murat Isakut , shkrimtarit të botës së letërsisë shqipe ishte një nder dhe privilegj, që ajo do të mbartë emrin e tij.
Në praninë e familjarëve të Murat Isakut kemi bë hapjen solemne të bibliotekës së shkollës, ku na emocionoi me fjalët e saj përshëndetëse vajza e shkrimtarit prof. Luljeta Isaku, ish profesoreshë ndër të parat në hapjen e paraleleve shqipe në shkollën tekstile. Ajo në emër të familjes dhuroi disa libra të të atit për bibliotekën.
Në emër të shkollës dhe këshillit drejtues, drejtori i shkollës Muzafer Livoreka falënderoi familjarët për nderin e madh që i bënë shkollës e stafit me prezencën e tyre.
Sot, kur ende emri i Murat Isakut shkruhet dhe lexohet në bankat e shkollës, në kujtesat tona ai do të mbetet si shkrimtar që na motivon kur kemi më tepër nevojë për fjalën e një njeriu që kishte bërë emër në letrat shqipe.

Krijimtaria letrare e tij do të mbetet ditar i popullit të kësaj ane, i cili me një mjeshtëri të madhe arriti të dokumentoj çdo lloj problemi dhe padrejtesie fetare e klasore.

Pra, ai ishte një trajtues sa realist aq dhe optimist i cili përgjatë gjithë jetës së tij arriti t'i hedh në letër krijimet e tij siç ishin tregimet, romanet dhe poezitë. Të gjithë kujtimet me një vullnet të jashtëzakonshëm ku do të përcillet te brezat e rinj ashtu siç thoshte në vargjet e tij….

“Lërmeni midis librash të lexoj e të pres,

Kur terri e nata të sosin me meri

Mandej kërkomë, për ty kurrë s’do të vdes

Një peng ngushellimi do ta lë nder sy.

10/06/2023

Të dashur SEMIMATURANTË !
Nga sot fillon regjistrimi online në shkolla të mesme, ju ftojmë të hapni linkun e shënuar më poshtë dhe të përzgjidhni shkollën tonë dhe njërin nga drejtimet me profilet më të veçanta.

NE OFROJMË MË TË MIRËN PËR NXËNËSIT TANË!
JU MIRËPRESIM!

Drejtimi :KIMI TEKNOLOGJI
Profilet: Teknik i laboratorit kimik
Teknik ushqimor
Teknik i mrojtjes së ambientit jetësor

Dtejtimi:TEKSTIL LËKURË
Profilet: Teknik i dizajnit të veshjes
Teknik i përpunimit të veshjes
Teknik i modelimit të veshjes

Drejtimi: Artet e aplikuara figurative
Profili: Dizajn i enterierit, mobiljeve dhe prodhimeve industriale.

SI DUHET TË APLIKONI:

👉Regjistrimi i nxënësve do të bëhet përmes linkut në portalin e shërbimeve elektronike të Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës https://e-uslugi.mon.gov.mk me njoftim të veçantë për nxënësit e shkollave të mesme përmes llogarive të tyre përdoruese në schools.mk.

👉Regjistrimi i sistemit nuk do të kërkohet dhe njoftimi do të bëhet ekskluzivisht me përdoruesit e schools.mk.

👉Udhëzimet e hyrjes / paraqitjes në sistem dhe plotësimi i aplikacionit do të vendosen me një link në faqen e hyrjes / paraqitjes.

👉Për aplikimin e parë të nxënësve në afatin e konkursit, Portali do të jetë i hapur nga data 10.06.2023 në orën 10.00. Nxënësit do të mund të plotësojnë aplikimet e tyre deri më datë 21.06.2023 më së voni deri në orën 15.00, pas së cilës sistemi do të mbyllet për aplikim online nga nxënësit.

👉Gjatë kësaj periudhe, derisa sistemi për aplikim është në dispozicion të nxënësve, ata do të mund të përditësojnë, modifikojnë dhe plotësojnë aplikacionet e tyre dhe të kenë një pasqyrë të numrit total të pikëve të suksesit, pa pikët nga diplomat.

✔️Validiteti i diplomave dhe vendosja e pikëve nga diplomat, i kryejnë komisionet nga shkollat e mesme.

➡️️Lista preliminare e renditjes të nxënësve të regjistruar publikohet më datë 22 qershor 2023 në ueb faqen e Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës www.mon.gov.mk gjegjësisht në https://e-uslugi.mon.gov.mk më së voni deri në orën 09:00.

✅️Dorëzimi i dokumentacionit të nevojshëm në shkolla bëhet më datë 22 qershor nga ora 12:00 deri në ora 19:00 dhe më 23 qershor nga ora 07:00 deri në ora 19:00, sipas orarit të përgatitur nga shkolla.

МОН Е-услуги

Photos from SHMPK Gjoce Stojceski Tetovë's post 06/06/2023

Qendra per Burime Mjedisore ( REC) e mbështetur nga Qendra për Arsim Profesional dhe Trajnim, realizoi projektin
"Mësimi eksperimental mbi ripërdorimin dhe shndërrimin e mbetjeve bio në laborator bioteknologjik".
Në këtë trajnim dy ditor që u realizua në laboratoret e kimisë pranë shkollës SHMPK "Gjoce Stojçeski", Tetovë, morën pjesë gjithsej 60 nxënës ku 20 ishin nga shkolla jonë, 20 nga shkolla e mesme drejtimi i kozmetikës, Gostivar dhe 20 nxënës nga shkolla e mesme Mosha Piade, Tetovë.
Projekti u realizua me sukses në bashkëpunim me profesor nga fakulteti teknologjik, Shkup dhe dy profesoreshat e shkollës sonë Luljeta Abdija dhe Hurije Shaqiri të cilat ishin trajnuar paraprakisht.
Qëllimi i trajnimit ishte avancimi i aftësive të nxënësve të shkollës së mesme profesionale përmes zhvillimit të një programi edukativ për integrim në lidhje me përdorimin e mbetjeve bio, si dhe mbështetja e të mësuarit të nxënësve përmes të mësuarit praktik eksperimental.

Photos from SHMPK Gjoce Stojceski Tetovë's post 05/06/2023

Prezentimi i shkollës sonë në Ditët e hapura.

Timeline photos 30/05/2023

Nxënësit tanë në tabelën e gjeneratës 2022/23 të UPSHIFT projektit!
Gjithmonë ktenarë me ju 👏

Photos from SHMPK Gjoce Stojceski Tetovë's post 30/05/2023

Nxënësi janë vlerë, janë ardhmëria ku shoqëria jonë duhet të mbështetet. Të nisur nga rasti i nxënësit në Serbi, i cili vrau moshatarët e tij dhe mësuesen, psikologia e shkollës Berenika Qamili, mbajti një punëtori në grupe me kujdestarët e kalasave me temë: " Mbështetje psikosociale dhe dëgjim aktiv". Qoftë si prindër, qoftë si mësimdhënës sado që kemi përvojë me fëmijët/nxënësit dhe mendojmë se mund t'i njohim, megjithatë janë të vlefshme punëtoritë e tilla, sepse shërbejnë që të jemi më të vëmendshëm në situata të tilla, të jemi dëgjues aktiv tek ata.
Nesër në ora 12, një punëtori e tillë do të mbahet me prindërit që do të jenë të interesuar!

Photos from SHMPK Gjoce Stojceski Tetovë's post 09/05/2023

Një dramë, brenda dramës. Kjo është drama me të cilën nxënësja Sherife Iseni donte të prezentohej në gara, nën udhëheqjen e profesoreshës Melisa Shaqiri.
Është një temë origjinale, ku nxënësi nuk aktron as gjysh, as hallë e as asnjë personazh tjetër, por nxënêsin, pra vetveten. Drama ndahet në katër akte dhe didaskaliet rrëfehen nga një personazh, ndërsa në vend të perdes personazhet tjerë ngrijë ashtu siç janë. Ngjarja është kjo: një grup nxënës të shkollës të mbledhur në njërën nga klasat për të gjetur një temë me të cilën do të konkurojnë në garat e organizatës MASSUN. Papritur futet profesori, i cili fillon iu bërtet për zhurmë duke i demotivuar se p***a mbetur drama për ta dhe se ata nuk janë në gjendje të bëjnë asgjë, janë kopuk, të paaftë. Pasi profesori ikën ata tashme e kanë të qartë se cila ishte tema që ata kërkonin. Në fund kur rrëfimtarja tregon didaskalien e fundit personazhet një nga një secili përçon një mesazh për të rinjtë e për mësimdhënësit për të dhënë mesazhin e duhur. Edhe pse paragjykohen nga vetë mësimdhënësit, sepse nuk jane nxënës gjimnazi ata ia dalin me punë dhe me dashuri pêr drejtimet që kanê zgjedhur, madje duke konkuruar me dramë këto në gara. Ata ia dalin dhe munden!
Aktorët:
Sherife Iseni - autorja e dramës
Nexhmije Ilazi - lexon didaskaliet
Blerta Ramani - nxënës
Mimoza Veseli - nxënës
Ensar Mazllami - profesori
Elfat Rexhepi - nxënës
Armend Beqiri - nxênës
Enis Kasami - nxënës
Konkurimi për herë të parë me dramë jashtë qytetit dhe me të gjithë shkollat e mesme të Maqedonisë së Veriut ishte një sfidë e madhe, por profesoresha Melisa bashkë me nxënësit duke ushtruar jashtë orarit të mësimit me orë të tëra na kanë bë krenar të gjithë neve! Suksese, do presim shfaqje të tjera!

09/05/2023

Angazhimi i profesorëve për të marrë pjesë në garat e organizuara nga organizata MASSUM me të gjithë ato kategori me të cilat ne mundemi, kemi nxënës të aftë, kanë prirje për drejtimet apo lëndët e caktuara. Kështu ndodhi edhe me nxënësen Anesa Jonuzi, e cila konkuroi në kategorinë intervistë pune ( në gjuhën angleze), nën mentorimin e profesor Burim Veliut. Edhe pse nuk ishim në tre vendet e para, megjithatë nga 27 shkolla konkuruese nga gjithë Maqedonia e Veriut ne ishim në vendin e katërt, prandaj jemi të kënaqur, sepse sivjet është hera e parë që angazhohemi në këtë kategori.
Falemnderit Anesës dhe profesor Burim Veliu për angazhimin dhe suksesin e treguar!

Photos from SHMPK Gjoce Stojceski Tetovë's post 08/05/2023

Shëtitjet njëditore dhe ato disaditore përveç qëllimit edukativo - arsimore kanë për qëllim afrimin e nxënësve me mësimdhënësit dhe thyerjen e monotonisë së mësimit klasik në shkollë.
Ekskuzioni i përvitshëm me vitet e treta, i cili bëhet në shtetin amë, në Shqipëri ka për qëllim njohjen nga afër të qyteteve, muzeve dhe vendeve arkeologjike. Nisja u bë më datë 2 maj me kompaninë Ido Tours duke vizituar qytetet si: Elbasani, Tirana, Vlora, Durrësi, Kruja, Shkodra etj dhe kthimi më datë 6 maj.

Photos from SHMPK Gjoce Stojceski Tetovë's post 08/05/2023

Në garat që u mbajtën në qytetin e Gostivarit nga Organizata MASSUN, për të gjitha shkollat e mesme të Maqedonisë së Veriut këtë herë në kategorinë revi mode shkolla jonë është prezentuar me kreacionet e nxënësve dizajner: Ensar Murati, Ferizate Xheladini, Kemal Abdi, Elma Rexhepi dhe Elma Sadiku, nën mentorimin e profesorëve: Sulejman Nuhiu, Hirije Halili dhe Shemsie Xhelili.
E gjithë puna e mundimshme një mujore u kurorëzua me VENDIN E DYTË.
Ata zgjodhën të prezentohen me temë nga natyra e që është pranvera. Më poshtë keni temën me të cilën jemi prezentuar.

Tema: Pranvera
Moda është një shprehje estetike në një periudhë të caktuar dhe vend të vecantë. Moda gjithashtu është një burim arti duke i lejuar njerëzit të shfaqin shijen dhe stilin e tyre unik. Koleksioni “Pranvera”erdhi si një burim frymëzimi i nxënësve të shkollës sonë duke shfaqur muzën e frymëzimit të tyre në element të natyrës.
Flora, gjallesat, trungu, dallandyshja, etj janë pjesë e historisë së njerzimit, simbolika të pranishme në çdo civilizim në momente më të rëndësishme të jetës dhe si lajmëtare të pranverës.
Nxënësit u morën me formën, materialin, ngjyrosjen e pëlhurave të tëkstilit, si dhe çdo detaj që është punuar nga duart e tyre duke i kthyer veshjet në forma voluminoze 3-dimensionale.
Elementi më i fortë i tyre është piktura mbi pëlhurë duke i bërë të gjitha krijimet të veçanta dhe unike.
Koncepti dhe fryma me të cilën punuan studentët është një “fashion avangard” që lëviz, që shkakton iluzion, ashtu siç është edhe vet industria e modës, që lëviz me një ritëm shumë të lartë. Nxënësit vunë në qendër pranverën me element të saj duke përdorur materiale dhe ngjyra të cilat simbolizojnë atë. Format voluminoze tregojnë peshën e madhe që natyra ka në pranverë. Dallandyshja si lajmëtare e saj është në qëndër të punës së nxënësve.
E gjithë natyra është kthyer në një pikturë të vërtetë.

Një falënderim shumë i madh i takon të gjithë atyre nxënësve që punuan si: Edona Ismaili, Ferizate Xheladini, Besmira Jashari, Lejla Memeti, Ensar Murati, Erion Jashari, Labinot Idajeti, Valmira Bexheti, Elma Rexhepi, Ilir Imeri, Kemal Abdi, Elma Sadiku, Omer Abdi, Shpresa Memeti, Idriz Idrizi, Ajla Ganiu, Shejlan Ristemi, Amra Ajeti, Mimmoza Veseli, Jehona Zeqiri, Valon Zilbeari dhe Enis Ceka.
Poashtu një falënderim për nxënëset të cilat pranuan me shumë dëshirë të ishin modele: Teuta Veseli, Hana Xhemaili, Suela Iseni, Erda Zejnullai, Aurora Ibishi, Emine Jakupi, Valmira Bexheti, Amra Ajeti, Zulejha Ademi, Jehona Zeqiri.
Përmes fotografive ne ju sjellim punën e prezentuar para komisionit dhe seriozitetin me të cilin kanë punuar nxënësit dhe përkushtimin që kanë treguar profesorët. Kjo ishte një sfidë e madhe e cila na frymëzon për të vazhduar edhe më tutje në gara të tjera.
Falemnderime për të tre mentorët e angazhuar që përveç orëve mësimore ata kanë qëndruar edhe pas orarit të punës për t'iu qëndruar pranë nxënësve që të prezentohen sa më dinjitetshëm.

Photos from SHMPK Gjoce Stojceski Tetovë's post 08/05/2023

Nxënëset Maida Dauti dhe Hana Ziberi nën mentorimin e profesoreshës Hidajete Ceka, kanë konkuruar në kategorinë e Shtandit më mirë dhe janë shpërblyer me VENDIN E DYTË.
Kjo është hera e dytë që në garat e organizuara nga organizata MASSUN, profesoresha Hidajete është e përkushtuar për të treguar atë që ofron drejtimi i kimi - teknologjisë në shkollën tonë dhe për t'iu ofruar nxënësve emocionin e garave.
Prezentimi:
Hulumtimi dhe përfitimi i disa produkteve në kushte dhe ambientet e shkollës prifesionale, duke përdorur substanca të ndryshme kimike. Punë praktike inovative nga nxënësit në laboratorin e kimi- teknologjisë: parfume prej gjetheve, krem për duar, serum për lëkurë, aloe vera, sapun, aceton, labela, kolonjë limoni, dezinfektues, sallfeta të lagta, acid borik, alkool, ujë i destiluar, ngjitëse dhe shkumsa.

07/05/2023

Lulja është simbolikë e bukurisë, pastaj ajo është pjesë kryesore e ngjarjeve tona më të rëndësishme të jetës. Këtë herë nxënësja Ajla Abdiji, nën mentorimin e profesoreshës Enkela Pollozhani zgjodhi të konkuroj në garat e Maqedonisë së Veriut të mbajtur në qytetin e Gostivarit, nga Organizata MASSUM në kategorinë e fotografisë me temën e LULES.
Meqë Dita e Luleve (5 maj) përkoi me ditën e konkurimit, Ajla zgjodhi të përfaqësohet në një mënyrë sa më origjinale, duke e pasqyruar në fotografi një pjesë të festës sonë tradicionele.
Talenti i Ajlës për fotografi dhe përkushtimi i profesoreshës Enkela u vlerësuan me VENDIN e DYTË nga të gjitha shkollat ( mbi 30 shkolla ) konkuruese ne vend.
Falënderime dhe suksese si për Ajlën ashtu edhe për mentoren e saj!
Shumë krenari dhe mirënjohje për ne si shkollë!

Figurante: nxënësia Valmira Bexheti

Photos from SHMPK Gjoce Stojceski Tetovë's post 05/05/2023

Randevu arsimore 2023!
Revi mode
Kreacione me motive pranverore të dizajnuara dhe punuara nga duart e arta të nxënësve nën mbykqyrjen e mentorëve.

05/05/2023

Randevu arsimore 2023!
Revia e modës paraqet pranverën përmes punimeve të mrekullueshme të nxënësve dhe mentorëve.

Photos from SHMPK Gjoce Stojceski Tetovë's post 05/05/2023

Nxënësit tanë së bashku me mentorët ishin pjesë e Randevusë Arsimore 2023 në Gostivar e organizuar nga Asociacioni Rinor i Shkollave të Mesme Profesionale në RMV ku garuan në këto kategori:
Revi mode
Dramë
Shtand
Fotografi
Fjalim publik-gjuhë angleze
Ping-pong

Në pritje të rezultateve.

Photos from SHMPK Gjoce Stojceski Tetovë's post 02/05/2023

Nxënësit e drejtimit Kimi -teknologji profili Teknik-Ushqimor gjatë ushtrimeve praktike në laborator.
Tema:,, Përpunimi i produkteve të qumështit ,,

Photos from SHMPK Gjoce Stojceski Tetovë's post 28/04/2023

Organizimi i përvitshëm për garat në vrapim me nxënësit prej vitit I - IV u realizua edhe sivjet fal profesorëve të sportit. Gjithashtu u ndanë edhe çmimet për vendin I, II dhe III.

Vendi I: Halime Imeri ( IV-7)
Vendi II: Aida Mustafi ( II- 7)
Vendi III: Maida Dauti ( II-7)

Vendi I: Serhan Salia ( I-8)
Vendi II: Sedat Misimi ( III-10)
Vendi III: Asmir Farizi ( I-3)

Photos from SHMPK Gjoce Stojceski Tetovë's post 27/04/2023

27.04.2022 shërbimi profesional, gjegjësisht psikologu i shkollës me nxënësit e viteve të 2-ta ,realizoi puntori për emocionet me temën:
"Si ndikojnë emocionet në shëndetin mental dhe si t'i kontrollojmë (menaxhojmë) ato".

18/04/2023

KONKURS I REGJISTRIMIT TË NXËNËSVE NË VIT TË PARË!

Во согласност со член 42 од Законот за средно образование (Сл. вес. на РМ. бр. 44/95, 24/96, 34/96, 35/97, 82/99, 29/02, 40/03, 42/03, 67/04, 55/05, 113/05, 35/06, 30/07, 49/07, 81/08, 92/08, 33/10, 116/10, 156/10, 18/11, 42/11, 51/11, 6/12, 100/12, 24/13, 41/14, 116/14, 135/14, 10/15, 98/15, 145/15, 30/16, 127/16, 67/17 и 64/18) МОН и Општинско Средно Стручно Училиште ,,Ѓоце Стојчески,,-Тетово објавува:

К О Н К У Р С
За запишување ученици во прва година за учебна 2023/24 година

Во прва година ќе се запишат 259 ученици во 10 паралелки (25 ученици во 1 паралелка со настава на македонски јазик и 234 ученици во 9 паралелки со настава на албански наставен јазик) според наставните планови и програми за:

Текстилно – кожарска струка -125 ученици, 5 паралелки

-техничар за изработка на облека мак. 25 уч. 1 пар 4 г.тр. 45 мин. поен.
- техничар за изработка на облека алб. 25 уч. 1 пар. 4 г.тр. 45 мин. поен.- паралелка со зголемен број на часови по практична настава во компанија – Дуално образование.
- техничар за изработка на облека алб. 25 уч. 1 пар. 4 г.тр. 45 мин. поен.
- техничар за дизајн на облека алб. 25 уч. 1 пар. 4 г.тр. 45 мин.
-техничар за моделирање на облека алб. 25 уч. 1 пар. 4 г.тр. 45 мин. поен
(за сите профили соработка со компанните Марели Гроуп, Миссиони ДООЕЛ, Империал ХТТ, Ди –Симоне – Тетово);

Хемиско- технолошка струка – 100 ученици, 4 паралелки

-хемиски-лабораториски техничар алб. 50 уч. 2 пар. 4 г.тр. 45 мин. поен.
-прехранбен техничар алб. 25 уч. 1 пар. 4 г.тр. 45 мин. поен. паралелка со зголемен број на часови по практична настава во компанија – Дуално образование;
-техничар за заштита на
животна средина алб. 25 уч. 1 пар. 4 г.тр. 45 мин. поен.
(за сите профи соработка со компанните Греен Продукт, Жито Полог, Хит 73, Групација ДДА);

Уметничко образование - 34 ученици, 1 паралелка

- дизајнер за ентериер, мебел
и индустриски производи алб. 34 уч. 1 пар. 4 г.тр. 45 минимум пое

УСЛОВИ ЗА ЗАПИШУВАЊЕ НА УЧЕНИЦИ:
-да има завршено основно образование;
-да не е постар од 17 год. ;
-да се определени за план и програма за еден од горенаведените смерови и профили;
-да ги исполнат критериумите утврдени со овој Конкурс.

КРИТЕРИУМИ ЗА ИЗБОР НА УЧЕНИЦИ се :
- среден успех на ученикот од VI – IX одделение;
-среден успех на ученикот постигнат по четири предмети (мајчин јазик, странски јазик, и два предмети што се од значење за струката );
-дипломи од освоени (I, II и III) од места од меѓународни и републички натпревари од (мајчин јазик, странски јазик, и два предмети што се од значење за струката-хемија и математика за текстилна и хемиска струка и ликовна уметност и историја за уметничка струка);
-средна вредност од поени добиени за поведение.

ПОТРЕБНИ ДОКУМЕНТИ ЗА ЗАПИШУВАЊЕ
- пријава за запишување (се зама во училиштето-комисија за упис)
-оригинални свидетелства од VI до IX одделение ;
-извод од матична книга на родените (без оглед на датумот на издавањето);
-дипломи, (доколку имаат) за освоени ( I, II и III) места од меѓународни и државни натпревари од (мајчин јазик, странски јазик и наставни предмети што се од значење за струката односно изборното подрачје);

КОНКУРСНИ РОКОВИ:

Пријавувањето и запишувањето на учениците се врши во еден уписен рок со ДВЕ пријавувања во месец јуни преку електронско аплицирање на линкот:
https://e-uslugi.mon.gov.mk и преку сопствените кориснички сметки на Schools.mk

- Прво пријавување - 20 јуни 2023 до 24:00 часот
-21 јуни 2023 до 15:00 часот

- Објавување на ранг листи за запишани ученици на 22 јуни 2023 во https://e-uslugi.mon.gov.mk и на www.mon.gov.mk до 09:00 часот;

-Доставување на потребна документација во училиштето за учениците кои се примени
- 22 јуни 2023 од 12 :00 часот до 19:00 часот и на
- 23 јуни 2023 од 07:00 до 19 :00 часот;

-Објавување на конечна ранг листи за запишани ученици и слободни места на
24 јуни 2023 најдоцна до 12:00 часот.

- Второ пријавување - 27 јуни 2023 –до 24:00 часот
-28 јуни 2023 до 15:00 часот

- Објавување на ранг листи за запишани ученици на 29 јуни 2023 во https://e-uslugi.mon.gov.mk и на www.mon.gov.mk до 09:00 часот;
-Доставување на потребна документација во училиштето за учениците кои се примени
- 29 јуни 2023 од 12 :00 часот до 19:00 часот и на
- 30 јуни 2023 од 07:00 до 19 :00 часот;
-Објавување на конечна ранг листи за запишани ученици и слободни места на
01 јули 2023 најдоцна до 12:00 часот.
УЧЕНИЦИТЕ КОИ СЕ УПАТЕНИ НА ПОПРАВЕН ИСПИТ, ИСПИТ НА ГОДИНА , ИСПИТИ ЗА ПОБРЗО НАПРЕДУВАЊЕ можат да се запишат во училиштето ако има слободни места после јунскиот рок на 21.08.2023 год. на
https://e-uslugi.mon.gov.mk до 24:00 часот;
-Објавување на ранг листи за запишани ученици на 22 август 2023 во https://e-uslugi.mon.gov.mk и на www.mon.gov.mk до 09:00 часот;
-Доставување на потребна документација во училиштето за учениците кои се примени
- 22 август 2023 од 10 :00 часот до 19:00 часот
-Објавување на конечна ранг листи за запишани ученици на
23.08. 2023 најдоцна до 12:00 часот.
По објавување на ранг листите со резултатите од запишувањето , учениците кои не се запишани во училиштето , задолжително ја подигнуваат целокупната доставена документација поднесена во училиштето во рок од 24 часа, а училиштето има обврсак да ја врати целокупната документација во рок од 24 часа.
Ако на сите три уписни пријавувања не се исполниле утврдените ученички места за запишување со овој Конкурс уписот на ученици продолжува до 31 август 2023 год. .

10.04.2023 В.Д. Директор
Тетово Музафер Љиворека

Në pajtim me nenein 42 të Ligjit për arsim të mesëm (Fl.zyrt. e RM-së nr. 44/95, 24/96, 34/96, 35/97, 82/99, 29/02, 40/03, 42/03, 67/04, 55/05, 113/05, 35/06, 30/07, 49/07, 81/08, 92/08, 33/10, 116/10, 156/10, 18/11, 42/11, 51/11, 6/12, 100/12, 24/13, 41/14, 116/14, 135/14, 10/15, 98/15, 145/15, 30/16, 127/16 , 67/17 dhe 64/18) MASH dhe SHMPK ,,Gjoce Stojçeski,,- Tetovë shpall:

K O N K U R S
Për rregjistrimin e nxënësve në vit të parë për vitin shkollorë 2022/23
Në vitin e parë do të rregjistrohen 259 nxënës në 10 paralele (25 nxënës në 1 paralele me mësim në gjuhën maqedone dhe 234 nxënës në 9 paralele me mësim në gjuhën shqipe) sipas planeve dhe programeve mësimore për:
Drejtimi tekstil dhe lëkurë – 125 nxënës, 5 paralele
-teknik për përpunimin e veshjes maq. 25 nxën. 1 par. pr. 4 v. min. 45 pikë ;
- teknik për përpunimin e veshjes shq. 25 nxën. 1 par. pr. 4 v. min. 45 pikë paralele me orë të rituar të mësimit ptraktik në kompani – Arsim dual;
- teknik për përpunimin e veshjes shq. 25 nxën. 1 par. pr. 4 v. min. 45 pikë;
-teknik për dizajnimin e veshjes shq. 25 nxën. 1 par. pr. 4 v. min. 45 pikë;
- teknik për modelimin e rveshjes shq. 25 nxën. 1 par. pr. 4 v. min. 45 pikë;
(për të gjitha profilet bashkëpunim me kompanitë Mareli Group, Missioni , Imperial HTT, DI – Simone Tetovë);
Drejtimi kimi – teknologji - 100 nxënës, 4 paralele
-teknik i laboratorit kimik shq. 50 nxën. 2 par. pr. 4 v. min. 45 pikë;
-teknik i ushqimit shq. 25 nxën. 1 par. pr. 4 v. min. 45 pikë - paralele me orë të shtuara të mësimit ptraktik në kompani – Arsim dual;
-teknik i mbrojtjes së mjedisit jetsorë shq. 25 nxën. 1 par. pr. 4 v. min. 45 pikë;
Arsimi i artit – arti figurativ i aplikuar 34 nxënës 1 paralele
- dizajnues i enterierit, mobiljeve
shq. 34 nxën. 1 par. pr. 4 v. minimum 45 pikë.
KUSHTET PËR RREGJISTRIM TË NXËNËSVE:
-të kenë të kryer arsimin fillorë;
- të mos jenë më të vjetër se 17 vjeç;
- të jenë përcaktuar për një nga drejtimet e lartëpërmendura;
-të plotësojnë kriteret e caktuara sipas konkursit të dhënë.
KRITERET PËR PËRZGJEDHJE TË NXËNËSVE janë :
-suksesi mesatar nga klasa VI – IX;
- suksesi mesatar i nxënësit i aritur nga katër lëndë ( gj.amtare, gj. e huaj dhe dy lëndë të cilat janë të rëndësishme për drejtimin si : kimi, matematikë, art figurativ dhe histori );
-diploma për vende të fituara (I, II dhe III) nga gara ndërkombëtare dhe republikane ( gj.amtare, gj. e huaj dhe dy lëndë të cilat janë të rëndësishme për drejtimin );
-vlera mesatere nga pikët e fituara për sjellje nga klasa VI – IX.
DOKUMENTACIONI I NEVOJSHËM PËR RREGJISTRIM:
-fletëparaqitje për rregjistrim (meret tek komisioni për rregjistrim);
-dëftesat origjinale nga klasa e VI deri në kl. IX;
-çertifikatë nga libri amë i të lindurve (pa marrë parasyshë datën e lëshimit);
-diplomë të fituar (nëse ka) për vendin e I-rë, II-të dhe III-të në gara ndërkombëtare dhe shtetërore (nga gjuha amtare, gjuha e huaj dhe lëndë mësimore të rëndësishme për drejtimin përkatësisht për lëminë zgjedhore si matematikë dhe kimi për drejtimet :tekstil dhe kimi dhe art figurative dhe histori për drejtimin artistik);
AFATATET E KONKURSEVE
Paraqitja dhe rregjistrimi i nxënësve realizohet në NJË afat regjistrues me dy paraqitje në muajin qershor me aplikim online në linkun: https://e-uslugi.mon.gov.mk dhe llogarisë personale të nxënësit në Schools.mk.
- Paraqitja e parë - 20 qershor 2023 deri ora 24:00
- 21 qershor 2023 deri ora 15:00
-Shpallja e rang listave me rezultatet për nxënësit e rregjistruar 22.06.2023 në
https://e-uslugi.mon.gov.mk dhe www.mon.gov.mk deri në ora 09:00;
-Dorëzimi i dokumenteve të nevojshme në shkollë për nxënësit e pranuar
-22.06.2023 prej ora 12.00 deri në ora 19:00
-23.06.2023 prej ora 07.00 deri në ora 19:00
-Shpallja e rang listave përfundimtare për nxënësit e rregjistruar dhe vendet e lira më 24.06.2023 deri në ora 12:00.
-Paraqitja e dytë -27.06.2023 deri në ora 24:00
-28.06.2023 deri në ora 15:00
-Shpallja e rang listave me rezultatet për nxënësit e rregjistruar 29.06.2023 në
https://e-uslugi.mon.gov.mk dhe www.mon.gov.mk deri në ora 09:00;
-Dorëzimi i dokumenteve të nevojshme në shkollë për nxënësit e pranuar
-29.06.2023 prej ora 12.00 deri në ora 19:00
-30.06.2023 prej ora 07.00 deri në ora 19:00
-Shpallja e rang listave përfundimtare për nxënësit e rregjistruar dhe vendet e lira më 01.07.2023 deri në ora 12:00.
NXËNËSIT TË CILËTJANË UDHËZUAR NË RIPROVIME, PROVIME TË VITIT , PROVIM PËR AVANCIM MË TË SHPEJTË mund të regjistrohen në shkollë nëse ka vende të lira pas afatit të qershorit me datë 21.08.2023 në https://e-uslugi.mon.gov.mk deri në ora 24:00;
- Shpallja e rang listave me rezultatet për nxënësit e rregjistruar 22.08.2023 në
https://e-uslugi.mon.gov.mk dhe www.mon.gov.mk deri në ora 09:00;
- Dorëzimi i dokumenteve të nevojshme në shkollë për nxënësit e pranuar
-22.08.2023 prej ora 10:00 deri në ora 19:00
-Shpallja e rang listave përfundimtare për nxënësit e rregjistruar më 23.08.2023 deri në ora 12:00.

10.04.2023 U.D. Drejtor
Tetovë Muzafer Livoreka

МОН Е-услуги

Photos from SHMPK Gjoce Stojceski Tetovë's post 04/04/2023

Me rastin e ditës së Natos, nxënësit e shkollës tonë ishin pjesmarës në aktivitetet e realizuara në Kazermëm e qytetit të Tetovës!

Photos from SHMPK Gjoce Stojceski Tetovë's post 29/03/2023

Kryetari i Komunës së Tetovës, z. Bilall Kasami sot ka vizituar shkollën tonë, me qëllim të dhurimit të librave për bibliotekën e shkollës.
Mungesa e lektyrave dhe librave artistik në shkollë ka qenë një nga problematikat që mësimdhënësit e gjuhëve janë përballur përherë, prandaj ky dhurim po mbyllën një nga qëllimet tona kryesore që është libri dhe pasurimi i bibliotekës me libra.
Falënderojmë kryetarin për mbështetjen e vazhdueshme që ia bën shkollës sonë! Mirënjohës dhe të motivuar për të punuar dhe për t'u përkushtuar edhe më shumë!

Photos from SHMPK Gjoce Stojceski Tetovë's post 21/03/2023

Kështu duken klasat dhe obori i shkollës tonë, falemnderit nxënësve që realizuan aktivitetin ekologjik në ditën e pranverës. 👏

Photos from SHMPK Gjoce Stojceski Tetovë's post 09/03/2023

Eko-projekt i implementuar nga organizata joqeveritare LEAD, me mbeshtetje nga ambasada Suedeze.
Shkolla jonë është përzgjedhur si finaliste me temën që e kanë pergjedhur vetë nxënësit bashkë me mentorin.
Tema : "Erozioni i tokës".
Mentor: prof.Skender Skenderi
Nxënësit pjesëmarrës:
Hana Ziberi ( II7 )
Sevgil Ramadani ( II8 )
Sherife Iseni ( II9 )
Alban Abdija ( I7 )
Almir Rasimi ( I7 )
Mentori dhe nxënësit janë duke ndjekur trajnimin dy ditor në qytetin e Strugës si finalistë të fazës së parë.
Faza e dytë do të zhvillohet nesër ku do përzgjidhen 5-së shkollat me projektet më të mira dhe do të marrin grandet për risi dhe inovacione në shkollë!
Mentorit dhe nxënësve ju dëshirojmë suksese në ditën e nesërme! 👏

Want your school to be the top-listed School/college in Tetovë?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Randevu arsimore 2023!Revia e modës paraqet pranverën përmes punimeve të mrekullueshme të nxënësve dhe mentorëve.
Urdhëroni sot dhe nesër për të blerë produktet tona!
Urime 28 Nëntorin!
Sot, në qendër të qytetit kemi prezentuar drejtimet që ofron shkolla jonë. Zgjedhja e profesionit të duhur është një e a...

Location

Category

Telephone

Website

Address


Ulica Brakja Miladinovci 169, Tetovo
Tetovë
1200

Opening Hours

Monday 07:30 - 13:30
13:30 - 19:00
Tuesday 07:30 - 13:30
13:30 - 19:00
Wednesday 07:30 - 13:30
13:30 - 19:00
Thursday 07:30 - 13:30
13:30 - 19:00
Friday 07:30 - 13:30
13:30 - 19:00
Other Education in Tetovë (show all)
I-13 Kirili Pejcinoviq I-13 Kirili Pejcinoviq
Tetovë

Na jena shumm nalt ktoo kejt e dinn..se jena nr1 per krejt senet ne rrethin...probleme t'shumta bojm

Islami Feja e Vertete Islami Feja e Vertete
Tetovë, 898

gththr

Ne jemi musliman Ne jemi musliman
Iliria Center
Tetovë, 748

IV-5 Gjimnazi "7 Marsi" IV-5 Gjimnazi "7 Marsi"
Tetovë, 2222

^__^

I-4 Gjimnazi i Tetovës - "Kiril Pejqinoviq" I-4 Gjimnazi i Tetovës - "Kiril Pejqinoviq"
Gjimnazi I Tetoves
Tetovë, 1200

Asaeshkmbm.. ;p

Only one is Allah Only one is Allah
Tetovë

•••••►►►Only one is Allah ◄◄◄•••••

Xhamia e Pashës Tetovë Xhamia e Pashës Tetovë
Tetovë

Faqja zyrtare në facebook : Xhamia e Pashës Tetovë / Official Site, of Tetova "Pasha Mosque" xh

LinguaStar LinguaStar
Rruga E Ilindenit
Tetovë, 1220

Language Courses and Translation Services

Shkolla fillore komunale "Liria" Zherovjan Shkolla fillore komunale "Liria" Zherovjan
Zherovjan 101
Tetovë, 1213

Shkolla fillore komunale “Liria” në fshatin Zherovjan Komuna e Bogovinës, është shkollë e p

Libra dhe audio programe per zhvillim personal Libra dhe audio programe per zhvillim personal
Tetovë, 1200

Kjo eshte faqja zyrtare ku mund të bleni libra, audio programe të ndryshme per zhvillimin tuaj per