Xhamia "Hz.Omeri"

Xhamia "Hz.Omeri"

Është faqja zyrtare e xhamisë Hz.Omeri në lagjen Reçicë e vogël të Tetovës

Operating as usual

26/06/2023

Fillimi i Tekbireve dhe falja e Namazit të Bajramit.
Të dashur ndjekës të faqes sonë.
Nga nesër dita e Martë 27.06.2023 fillojmë me Tekbirin Teshrik.
Thënia e tekbireve teshrik fillon me faljen e namazit të sabahut ditën e Arefatit dhe përfundon ditën e katërt të bajramit me namazin e iqindisë. Teksti i tekbirit teshrik është si vijon:

‎ألله أكبر ، ألله أكبر لاإله إلا الله والله أكبر، ألله أكبر ولله الحمد

“All-llahu ekber, All-llahu ekber, la ilahe il-lall-llahu vall-llahu ekber, All-llahu ekber ve lil-lahil hamdu”. Kjo fjali pra përbëhet prej katër tekbireve, shehadetit dhe një falënderimi All-llahut xh.sh.

Tekbiri i teshrikut është vaxhib pas faljes së çdo farzi ajn (farz personal) si për burra ashtu edhe femrat, vetmas apo me xhemat, eda apo kaza. Gratë tekbirit teshrik e citojnë me zë të ulët.
Xhamia hapet ora 04:00.
Dita e parë e Bajramit të Kurbanit është dita e Mërkur 28.06.2023
Namazi i sabahut do të falet ora 04:28 min
Lindja e diellit do të jetë ora 04:58 min. Namazi i Bajramit do të falet ora 05:43min.
Nga këshilli i xhamisë.

Qofshi me shëndet e Allahu i pranoftë veprat dhe lutjet tona🤲.

09/04/2023

Sonte ne namazin e teravise na nderoi Hoxha i nderuar Emin efendi Mahmudi imam ne fshatin reçice e madhe
Allahu e shpërbleftë dhe e nderofte hoxhen e nderuar.

27/03/2023

Sonte na nderoi me vizitën e tij në namaz të teravisë Hoxha i nderuar imberja hajrullahi
Allahu e shpërbleftë dhe e nderoftë në të dy botërat!

Photos from Xhamia "Hz.Omeri"'s post 26/03/2023

vizita e hoxhallarëve nëpër xhami të ndryshme.
Sonte na nderoi me vizitën e tij në namaz të teravisë Hoxha i nderuar Muhamed ef. Zeqiri imam ne fshatin pirok
Allahu e shpërbleftë dhe e nderoftë në të dy botërat!

24/12/2022
01/05/2022

Të nderuar ndjekës të faqes tonë dhe ju xhemat i Xhamisë Hz.omeri ju informojmë se:
- Nesër 02.05.2022 ( e hene) eshtë dita e parë e Fitër Bajramit.
- Namazi i sabahut do të falet në ora 5:05 min
- Namazi i Fitër Bajramit do të falet ora 6:12 min
Allahu i pranofte te gjitha lutjet dhe ibadetet tona!
Hz.Omeri

19/04/2022

Sonte patëm nderin qe ne namazin e teravise mysafir te kemi Hoxhen e nderuar Mahi Ef.Huseini i cili mbajti edhe ligjeraten e teravise si dhe Hoxhen e nderuar Xhihad Husejini i cili na e fali edhe namazin e teravise, i falenderojme hoxhollaret e nderuar dhe e lusim te madhin Zot qe t'ju jep shëndet dhe punë të bereqetëshme në detyrën e tyre.

Photos from Xhamia "Hz.Omeri"'s post 12/04/2022

Sonte patëm nderin qe ne namazin e teravise mysafir ti kemi hoxhallaret e nderuar Imbërja Hajrullai dhe Ibrahim Alija te cilet, i falenderojme dhe e lusim te madhin Zot qe t'ju jep shëndet dhe punë të bereqetëshme në detyrën e tyre.

Photos from Xhamia "Hz.Omeri"'s post 09/04/2022

Sonte ne namazin e teravise na nderoi me prezencen e tij kryetari i komunes se Tetoves z. Bilall Kasami
All-llahu na i pranoft ibadetet🤲

Photos from Xhamia "Hz.Omeri"'s post 04/03/2022

Përkujtim i hoxhallarëve dhe mësuesve në pension

Më 04.03.2022 (e premte), BFI - Myftinia e Tetovës në Xhaminë Hz. Omer, Reçicë e Vogël, përkujtoi veteranët e arsimit, gjegjësisht hoxhallarët dhe mësuesit në pension me një manifestim fetar e kulturor.

Want your school to be the top-listed School/college in Tetovë?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

#xhuma

Location

Website

Address

Rruga 172
Tetovë
1201
Other Education Websites in Tetovë (show all)
Fondacioni "Throni" Fondacioni "Throni"
St. 159, No:40
Tetovë, 1200

THRONI FONDACIONI PËR SHKENCË, KULTURË DHE AKTIVITETE HUMANITARE