Feja e Vérteté ISLAMI

Feja e Vérteté  ISLAMI

Es Selamu Alejkum Vllezër/Motra Musliman/e Faqja Jonë Ka Për Obligim T'ju Informoj Rreth Fesë Is

Operating as usual

24/05/2018

- Ka vdekur shkrimtari Kuvajtian, Abdullah Xharullah.

Ai është autor i artikullit:

"Kur të vdes, nuk do të shqetësohem! As nuk do te kujdesem për trupin tim. Vëllezërit e mi musliman, do të kryejnë detyrën:
1.Do të largojnë rrobat e mia.
2.Do të lajnë trupin tim.
3.Do ta mbështjellin atë me qefin.
4.Do t‘më nxjerrin nga shtëpia.
5.Do t‘më dërgojnë te shpia ime e re (varri).
6.Do të vijnë shumë njerëz për varrimin tim, disa prej tyre do të lënë punët dhe terminet e tyre, për shkak të varrimi tim. Shumë prej tyre nuk kan menduar fare t‘më këshillojnë ndonjë ditë....
7. Gjërat që i posedoja do të largohen:
- Çelësat e mia
- Librat e mia
- Çanta ime
- Këpucët e mia
- Rrobat e mia etj.
Po në qoftëse familja ime është e kujdesshme, do t‘i j*pë ato sadakë, që do t‘më sjellin dobi.

Të jeni të bindur së bota nuk do të pikëllohet për mua, nuk do të ndalet lëvizja e jetës,ekonomia do të vazhdon, vendin e punës time do ta merr dikush tjetër, pasuria ime do të mbetet hallall për trashëgimtarët, mirëpo unë jam ai që do të j*p llogari për të, qoftë pak pasuri apo shumë.

Gjëja e parë që bie nga une pas vdekjes është emri im!!! Kur të vdes, të gjithë do të thonë: Ku është "Xhenazja“?
Nuk do t‘më thërrasin me emrin tim!
Kur të vjen koha e namazit, do të thonë: Sillne "xhenazen“!
Nuk do t‘më thërrasin me emrin tim, kur të fillojnë varrimin tim, do të thonë: Afrojeni të vdekurin, pa e përmendur emrin tim! Për gjithë këtë, nuk do të mashtrohem as nuk do të mburrem me fisin tim, e as me postin dhe famën time.
Sa e pavlerë është kjo botë dhe sa madhështore është jeta në të cilën do të shkojmë..!

O ti që akoma je gjallë: Dije se pikëllimi për ty do të jetë në tre lloje:
1. Njerëzit që të njohin sipërfaqësisht, për ty do të thonë "miskin-i gjorrë“
2. Shokët tu do të pikëllohen për disa orë ose disa ditë, më pas do të kthehen në jetën e tyre normale, bile edhe duke qeshur.
3. Pikëllimi i thellë do të jetë në shtëpi. Ata do të pikëllohen një javë, një muaj, dy muaj deri ne një vjet. Më pas do të vëndojnë në arkivin e përkujtimeve!!! Përfundoi çështja jote në mesin e njerëzve.

Filloi çështja e vërtetë-jeta e ahiretit. U largua prej teje:
1. bukuria
2. pasuria
3. shëndeti
4. fëmijët
5. shtëpitë dhe pallatet
6. gruaja.
Nuk ka mbetur me ty asgjë, pos veprave tua.

Këtu fillon jeta e vërtetë. Pyetja është: Çka ke përgatitur për varrin dhe ahiretin prej tash?
Është një realitet që ka nevojë për përkujdesje. Andaj, të jesh i kujdesshëm të kryejsh:
1. farzet
2. namazet nafile
3. sadaka të fshehur
4. vepra të mira
5. namazin e natës etj.
Me shpresë se do të shpëtosh. Nëse ndihmon t‘ua përkujtosh njerëzve këtë artikull, duke qenë gjallë, do të gjejsh shpërblimin e saj në peshoren tënde Ditën e Kijametit.
Allahu thotë:" Përkujto se vërtet përkujtimi u sjell dobi besimtarëve“.

Për çka i vdekuri sikur të kthehej në këtë botë, do të jepte shumë sadakë, siç thotë Allahu në Kuran: "O Zot, sikur t‘më jepje jetë më shumë, do të jepja sadakë“, e nuk ka thënë: do të bëja umreh - do të falesha -do të agjeroja.
Dijetarët kanë thënë: i vdekuri e ka përmendur sadakanë, pasi ka parë shpërblimin e saj pas vdekjes. Andaj, jepni më shumë sadakë.

Pjesë e sadakasë (inshaAllah) tash është edhe 10 sekonda nga koha jota për ta shpërndarë këtë artikull me qëllim të këshillimit.

- Fjala e mirë është sadakë -

Timeline photos 22/01/2016
05/07/2014

qe je duke Agjeruar
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Allahu Te Ndihmoft. .

Want your school to be the top-listed School/college in Tetovë?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Location

Category

Telephone

Address

Tetovë
1220
Other Education in Tetovë (show all)
I-13 Kirili Pejcinoviq I-13 Kirili Pejcinoviq
Tetovë

Na jena shumm nalt ktoo kejt e dinn..se jena nr1 per krejt senet ne rrethin...probleme t'shumta bojm

Islami Feja e Vertete Islami Feja e Vertete
Tetovë, 898

gththr

Ne jemi musliman Ne jemi musliman
Iliria Center
Tetovë, 748

IV-5 Gjimnazi "7 Marsi" IV-5 Gjimnazi "7 Marsi"
Tetovë, 2222

^__^

I-4 Gjimnazi i Tetovës - "Kiril Pejqinoviq" I-4 Gjimnazi i Tetovës - "Kiril Pejqinoviq"
Gjimnazi I Tetoves
Tetovë, 1200

Asaeshkmbm.. ;p

Only one is Allah Only one is Allah
Tetovë

•••••►►►Only one is Allah ◄◄◄•••••

Xhamia e Pashës Tetovë Xhamia e Pashës Tetovë
Tetovë

Faqja zyrtare në facebook : Xhamia e Pashës Tetovë / Official Site, of Tetova "Pasha Mosque" xh

LinguaStar LinguaStar
Rruga E Ilindenit
Tetovë, 1220

Language Courses and Translation Services

Shkolla fillore komunale "Liria" Zherovjan Shkolla fillore komunale "Liria" Zherovjan
Zherovjan 101
Tetovë, 1213

Shkolla fillore komunale “Liria” në fshatin Zherovjan Komuna e Bogovinës, është shkollë e p

Libra dhe audio programe per zhvillim personal Libra dhe audio programe per zhvillim personal
Tetovë, 1200

Kjo eshte faqja zyrtare ku mund të bleni libra, audio programe të ndryshme per zhvillimin tuaj per