Xhamia e Pashës Tetovë

Faqja zyrtare në facebook : Xhamia e Pashës Tetovë / Official Site, of Tetova "Pasha Mosque" [email protected] E para ka vdekur më 1534.

Historiku xhamis së pashës

Xhamia e Pashes në Tetovë, e cila në popull njihet edhe si Xhamia e larme, gjendet pranë lumit Shkumbi në pjesën e vjetër te qytetit, ku gjenden edhe objektet e tjera të arkitekturës fetare islame dhe civile, të rëndësishme për vlerat estetiko-artistike dhe për vulën historike që mbajnë. Xhamia është ndërtuar më 1495 kurse e rindërtuar nga themeli dhe e zgjeruar më 1833

Photos from Xhamia e Pashës Tetovë's post 28/04/2024
12/04/2024
Photos from Xhamia e Pashës Tetovë's post 04/04/2024

Kemi rini të mrekullushme,ne kohen e pushimit të gjatë nxënësit e shkollës së mesme duke falur namazin e drekes.

Photos from Xhamia e Pashës Tetovë's post 31/03/2024

Iftari i lagjes se pashes...

08/03/2024

I Dërguari (sal-lAllahu alejhi ue sel-lem) thotë: “Tri lutje pranohen (te Allahu): lutja e agjëruesit, lutja e atij që i është bërë padrejtësi dhe lutja e udhëtarit.” Sahih El-Xhami’, 3030.

Photos from Xhamia e Pashës Tetovë's post 07/03/2024

Mir se vjen Ramazan..

06/03/2024

Kush këshillohet me të urtit tregon pjekurinë e vet.Aliu r.a.

08/02/2024

Transmetohet nga Ebi Hurejra r.a. se Muhamedi a.s. ka thënë:

“Nuk është trimëri në përleshje, por trimëri e vërtetë është të sunduarit e vetvetes në rast hidhërimi”.

06/02/2024

“E lartë është fama e Atij që robin e Vet, për t’i treguar disa nga argumentet, e dërgoi në një pjesë të natës nga Mesxhidi Harami në Mesxhidi Aksa që ia kemi bekuar mjedisin. Është Ai që dëgjon e sheh çdo gjë!”

Kur’an, Isra, 1

01/02/2024

Enesi (Allahu qoftë i kënaqur me të!) transmeton se Pejgamberi ﷺ ka thënë: “Ai që i ka këto tri gjëra, e ka shijuar ëmbëlsinë e imanit:

1. Që Allahu dhe i Dërguari i Tij të jenë më të dashur tek ai se çdo gjë tjetër,

2. Që të dojë një person vetëm për hir të Allahut,

3. Që të urrejë kthimin në mosbesim ashtu siç urren të hidhet në Zjarr.”

10/11/2023

Është e vërtetë se Allahu dhe Melekët e Tij dërgojnë salavate për Pejgamberin. O ju që keni besuar, dërgoni salavate për të dhe përshëndeteni me selam”. (El-Ahzabë, 56)

Photos from Myftinia Tetovë's post 26/06/2023
10/06/2023

eshte gjetur nje cels veture tek xhamia e pashes kush e ka humbur te lajmerohet tek keshilli i xhamise

30/05/2023

viti 1976....

28/05/2023

Profeti a.s. me një rast ka thene ‘udhëheqësi i një populli është shërbëtori i tyre’.

Want your school to be the top-listed School/college in Tetovë?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Me të vërtetë, Allahu e mëshiron Pejgamberin, e engjëjt e Tij lutën për te. O besimtarë, lutuni për te dhe përshëndetni ...
Jeta e kësaj bote, nuk është gjë tjetër, veçse argëtim dhe lojë. Ndërsa jeta e botës tjetër, pikërisht ajo është Jeta e ...

Location

Category

Website

Address

Tetovë
Other Education in Tetovë (show all)
English Centre English Centre
Tetovë

I-13 Kirili Pejcinoviq I-13 Kirili Pejcinoviq
Tetovë

Na jena shumm nalt ktoo kejt e dinn..se jena nr1 per krejt senet ne rrethin...probleme t'shumta bojm

Islami Feja e Vertete Islami Feja e Vertete
Tetovë, 898

gththr

Ne jemi musliman Ne jemi musliman
Iliria Center
Tetovë, 748

IV-5 Gjimnazi "7 Marsi" IV-5 Gjimnazi "7 Marsi"
Tetovë, 2222

^__^

I-4 Gjimnazi i Tetovës - "Kiril Pejqinoviq" I-4 Gjimnazi i Tetovës - "Kiril Pejqinoviq"
Gjimnazi I Tetoves
Tetovë, 1200

Asaeshkmbm.. ;p

1 14 1 14
Tetovë, 0001015

hehehe

II-6 Gjimnazi Tetovës II-6 Gjimnazi Tetovës
Tetov
Tetovë

Only one is Allah Only one is Allah
Tetovë

•••••►►►Only one is Allah ◄◄◄•••••

LinguaStar LinguaStar
Rruga E Ilindenit
Tetovë, 1220

Language Courses and Translation Services