Cool School

Cool School

Comments

УПИСИ ВО ТЕК!
Вклучете се во програмите кои ги нуди Cool School, одберете пакет од два јазични курсеви или пак сакате да комбинирате јазик + аеробик за деца, користете попусти доколку се вклучите во некои од пакетите или сте наш член и оваа четврта година работење и постоење само за Вас!
Повеќе информации на тел.072/313-314
Убав ден, Драгана

It's COOL to be in SCHOOL
Центар за ран креативен развој и странск

Operating as usual

19/09/2021

Почитувани Родители!
Веќе е во тек новата учебна година и истата се спроведува со физичко присуство и протоколи за заштита на здравјето.
Тоа што ние имаме да го понудиме, како училиште за странски јазици е:
- програма која целосно ги опфаќа и разработува сите јазични категории (читање, пишување и комуникација);
- професори со ентузијазам, кои се спремни да ги вклопат учениците во групата и без потешкотии тие да го совладат предвиденото;
- начинот на кој сето тоа ќе се изведува е on-line ( со цел да се избегне прекумерното носење заштитни маски ).
👩‍💻 УПИСИТЕ СЕ ВО ТЕК!
🏫 Почнуваме на 04.10.2021
🤳 072/313-314 Драгана
🤳 078/327-842 Пале

11/09/2020

Во отсуство на протокол, дозвола за работа со физичко присуство за училиштата за странски јазици како и официјален допис оваа учебна година 2020/21 ќе се одвива онлајн.
Тимот на КУЛ СКУЛ после сите разгледувања донесе одлука да ги почитува законските регулативи, со тоа што наставата ќе се одвива во виртуелни училници, а истата ќе биде интерактивна и интересна за учениците.
УПИСИТЕ за ОНЛАЈН настава почнуваат денес, 11.09.2020 и ќе траат до 25.09.2020 година.
Со почит,
Тимот КУЛ СКУЛ 🌸

24/08/2020

УПИСИ во тек!

22/08/2020
22/08/2020

Новата учебна година понеизвесна од било кога. Но, ако сте во добро здравје и се сложувате со поговорката - Знаењето е сила - знаењето е моќ, треба и оваа учебна година да ја почнеме со нови сили со цел да имаме моќни генерации.
Ја следиме ситуацијата со COVID 19 како и препораките од Министерството за Здравство и Ве информираме дека нашиот план за работа во оваа учебна година ќе биде во согласност со нивните протоколи.
Затоа Ви овозможуваме два начини на следење настава:
-со физичко присуство
-учење од далечина (он-лајн)
Доколку наставата се одвива со физичко присуство, часовите ќе се одвиваат во мали групи, со соодветно растојание, а нашите училници редовно ќе се дезинфицираат, пред и по завршувањето на часовите.
Доколку наставата се одвива од далечина (он-лајн) истата ќе се изведува преку соодветна платформа која овозможува класичната училница да се замени со виртуелна.
УПИСИТЕ за учебната 2020/2021 година почнуваат од 24.08.2020 до 11.09.2020.
Со настава почнуваме од 14.09.2020.
Од далечина (он-лајн) или во училница, наставниот кадар во Cool School е подготвен.
Запишете се Вие или Вашето дете на телефоните:
072313314 и
078327842.
🏃‍♂️🏃‍♀️📝🔔🏫

19/05/2020

Hamilton House - Akademska Kniga

Meaning: raining heavily
Origin: Odin, the Norse god of storms, was traditionally seen with wolves and dogs, which were symbols of the wind. Witches were believed to zoom on their broomsticks along with their cats. When it poured down incessantly, it was believed that the dogs of Norse and the cats of witches were tumbling down with the rain.

12/05/2020

🆗 🆒 Let's have a try! Find the 4th words in the picture 👩‍💻

08/05/2020

Greeting for my students...
About the special feeling that come out in me 😘

22/04/2020

Every day is Earth day!

19/04/2020

Happy Easter!

02/04/2020

Nick Jr.

Who's been doing the ? Pinkfong Baby Shark

30/03/2020

Eat fruit every day 💪
Play the guessing game 😋😜😝

28/03/2020

Have a Blast With This Family Fun Cardio Workout!

Warm yourself up with a great work out! 🤸‍♂️🤸‍♀️
https://youtu.be/5if4cjO5nxo

Get your heart rate up in your living room with this fun workout from Class FitSugar host Anna Renderer. Featuring cardio moves that feel like games and chal...

26/03/2020

Clothes, accessories, outfits.. ⬇️

22/03/2020

Sunday - Funday ✂️

20/03/2020

Learn the colours 🌈 and check them through the last worksheet ☑️

18/03/2020

Weather & seasons ☔🌞❄️🌪️🌈

18/03/2020

Homophones 🙄

17/03/2020

Past Simple Tense!
Let's do it!

16/03/2020

Keep working from home :D

16/03/2020

The verb TO BE!
Everyone, let's revise according to what it is shown in the chart and afterwards do the exercise.
If you want a challenge, do it and sand it to me 😉😁

16/03/2020

OK! It's time to explain why we are at home! 🏡
My cool students will understand it 💖

25/02/2020

Hamilton House - Akademska Kniga

30/01/2020

СЕ ФОРМИРА НОВА ГРУПА А1 ГЕРМАНСКИ ЈАЗИК!
Информирајте се и поченете на време!
Ве очекуваме!
078/327-842

21/01/2020

Hamilton House - Akademska Kniga

Happy first day of school :)

18/01/2020

Здраво наши Кулскуловци 😊, распустот заврши.
Второто полугодие почнува на 20.01, Понеделник.
Секој во својот термин продолжуваме да совладуваме, да се надградуваме, другаруваме и забавуваме ☺️☺️
It's COOL to be in SCHOOL 🏫😎

02/01/2020

I call my students MY KIDS,
because in our year together,
they aren't just kids
in my class list,
they became a part
of my heart.
Happy New Year to all my kids.. I ♥️ U

31/12/2019

Hamilton House - Akademska Kniga

Happy holidays, dear teachers :) ❤🎄🎁🎀

01/12/2019

MEV - Ви нуди сигурно работно место во Германија. Повеќе од 650 во патничкиот и товарниот транспорт.
Ова е се што треба да поседувате:
- висока мотивација и подготвеност за учење германски јазик
- идеално би било кога би имале прво искуство во железничкиот сектор (не е задолжително)
- луѓе кои сакаат да го променат своето занимање се добредојдени.
Ние ви нудиме:
- перспектива на германскиот пазар на трудот, преку 5000 слободни работни места
- помош при влез во организација околу работната виза во Германија
- образование по највисок германски стандард
- можност за обука и доградување.
Содржина на програмата во Македонија:
- курс по германски јазик во Македонија (највисоко сертификат Б2)
- интензивна нега во Македонија преку редовни посети на MVV
- железничка основна обука во секторотот машиновозач
- медицински и психолошки преглед по германски стандард.
Содржина на програмата во Германија:
- подршка за интеграција во Германија
- квалификација како машиновозач на германскиот пазар на труд
- сертифициран, практичен тренинг од искусни обучувачи
- користење на сопствени симулатори за возење
- интензивна подготовка на завршни испити.
Повеќе информации на 02.12.2019 во Скопје.
На 03.12.2019 од 9 до 11 часот во Cool School и во Salt & Pepper од 17 часот.

29/11/2019

Photos from Cool School's post

28/11/2019

The story of Thanksgiving retold by Tamara 🍁

Want your school to be the top-listed School/college in Strumitsa?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Greeting for my students...About the special feeling that come out in me 😘
The story of Thanksgiving retold by Tamara 🍁
Не чекајте! Формирана е група ниво C1 Advanced.Ве очекуваме!072/313-314
Понеделник, 19.08 Ве очекуваме!УПИСИ ВО ТЕК!👦👧👩‍🦰👨‍🦱👨‍🎓👩‍🎓🙋‍♂️🙋‍♀️
Понеделник, 19.08 Ве очекуваме!УПИСИ ВО ТЕК!👦👧👩‍🦰👨‍🦱👨‍🎓👩‍🎓🙋‍♂️🙋‍♀️
English is fun.. it's cool to be in school ✔
Back to school... it's cool to be in Cool School
A visit to London - London Tower Bridge
A visit to London - The London Eye

Location

Category

Telephone

Website

Address


Mladinska 183, Strumica
Strumitsa
2400
Other Schools in Strumitsa (show all)
Франко Тим Франко Тим
Vidoe Podgorec
Strumitsa, KRISTIJAN