ООУ „Маршал Тито“ Струмица

ООУ „Маршал Тито“ Струмица

Comments

!!
Почитувани,

Во насока на професионална ориентација за Вашите ученици од IX одделение, нашето училиште ОУТУ "Ванчо Питошески" од Охрид спроведува електронска промоција на училиштето и образовните профили.

OУТУ "Ванчо Питошески"-Охрид е средно стручно училиште лоцирано покрај самиот кеј на Охридското езеро во непосредна близина на "Факултетот за туризам и угостителство", лесно пристапно за учениците, родителите и др.

Во учебната 2020/21 година ќе се реализираат наставни планови и програми за образование на ученици од угостителско-туристичката струка во следните профили:
• готвач;
• келнер;
• хотелско-туристички техничар;
• угостителски техничар;
• угостителски техничар за рурален туризам;
• техничар за настани и анимации.

Училиштето во својот состав има и ученички дом, кој се состои од хотелски дел и ресторански дел со кујна, во кој учениците имаат:
• бесплатно сместување
• три оброци во текот на денот
• 24/7 ангажирана воспитувачка служба
• 24/7 ангажирана чуварска служба
Toa Tom TT Igoruu Angelovu77jjkoookkzhkkk7 Acj o t siiuukkoukkkpppiu 88 since mi so Polovni
Dobar den, imam moznost da Ve pokanam da ucestvuvate kako uciliste na sledniot konkurs. Site pesni i tvorbi ke bidat objaveni vo vid na kniga i istata ke bide bogatstvo kako za decata taka i za Vasata bilbioteka. So pocit
İzmir buca beyazevler nasılsın
Учиме прва помош со децата од OOU Marsal Tito - Strumica и СОУ„Св.Кирил и Методиј“.

#младитесенапотег
#иднинатаимприпаѓанаподготвените
TC

Основно Општинско Училиште „Маршал Тито“ - Струмица
Pr Ученици од 1-во до 9-то одделение.
1-st grade to 9-th grade students. Thank you for your understanding.

Oваа Facebook страна не е профил за јавен форум за разговор, туку е напревена како профил "Fun Page" (страница за забава), во насока за поврзување на луѓе кои имаат некои заеднични интереси со основното училиште „Маршал Тито“ - Струмица.
Ве замолуваме да не праќате лични пораки со цел лична (или политичка) агенда.
Благодариме за разбирањето. This page is not a public forum for discussion,

Operating as usual

Photos from ООУ „Маршал Тито“ Струмица's post 28/12/2022

Од страна на МВР Струмица (Отсек за превенција) и согласно Акциониот план на МВР "Полицијата и учениците се дружат", спроведена е проектна активност на тема "Заштита од злоупотреба на петарди и други пиротехнички средства" за учениците од VI до IX одд. во ООУ "Маршал Тито" Струмица на ден 27.12.2022 год.

Photos from Црвен крст на Република Северна Македонија- Општинска организација Струмица's post 26/10/2022
Photos from ООУ „Маршал Тито“ Струмица's post 07/10/2022

Во текот на оваа недела во ООУ ,,Маршал Тито“ Струмица се реализираа повеќе активности по повод Детската недела и 5 Октомври ,,Ден на учителот“
На ден 4. 10. 2022 г. започна одбележувањето на Детската недела со Цртање на хамер со сув пастел во организација на Домот за деца и млади,, Благој Мучето '' Струмица во градскиот парк.Учениците учесници цртаа на тема ,,Другаруваме, играме и учиме.''
Нашето училиште зеде учество со учениците Емир Есадовски од VII 1 одд. под менторство на наставникот Ристо Обрадов;
Другата активност беше со учениците од I 1 одд. под менторство на одд.наставник Јулијана Ѓеоргиева на тема: ,,Јас сум само едно дете- срце малечко“, порака силна испраќам: Секое детско лице никогаш солзи да нема туку безброј насмевки. Деца подајте си рачиња во една голема прегратка, затоа што секој барем малку среќа заслужува!
Активности имаа и учениците во ПУ с. Рич под менторство на одд. наставник Билјана Ристова.

Photos from Општина Струмица's post 21/03/2019
05/07/2016

ЧЕСТИТ,, РАМАЗАН БАЈРАМ,, КОЛЕГИ, РОДИТЕЛИ, ПРИЈАТЕЛИ И СИТЕ КОИ ГО СЛАВИТЕ ДЕНЕШНИОТ ПРАЗНИК!

01/05/2016

Hristovata Svetlost neka Vi go osvetli patot,Dushata neka Vi ja napolni so radost, da Vi sochuva se shto imate i podari se shto sakate😘🌹💞💞😍
HRISTOS VOSKRESNA!

Photos from Општина Струмица's post 06/04/2016

Успешно реализирана истражувачка екскурзија во с. Банско

СОУ. Никола Карев, домаќин на општинскиот натпревар по Англиски јазик 28/03/2016

Освоено 3то место на општинскиот натпревар (ученик Илија Георгиев), продолжуваме понатаму, регионалниот натпревар е на 16 април :)

СОУ. Никола Карев, домаќин на општинскиот натпревар по Англиски јазик Во организација на локалните координатори на ЕЛТАМ – асоцијацијата на наставниците по англиски јазик – Македонка Маџирова, м-р Натка Јанкова и пензионираниот советник по англиски јазик Ристо Костадинов, СОУ Никола Карев беше домаќин на општинскиот натпрева

28/02/2014

На пат за Скопје за реализирање заедничка активност со учениците од партнер училиштето Лиман Каба...

29/12/2013

Помнете го доброто од минатото, имајте прекрасна сегашност и исполнета иднина.
Нека секој момент ви биде магичен.
СРЕЌНИ ПРАЗНИЦИ !

05/05/2013

Христовата светлост нека Ви го осветли патот;
Душата нека Ви ја исполни со радост.
СРЕЌНИ ВЕЛИГДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ.

Доделување на наградите од “Струмички Карневал 2012“ 01/03/2012
26/02/2012

Простувај им се на своите пријатели и биди полн со разбирање кон нивните недостатоци.

Денес е Прочка или Велики Поклади, голем христијански празник Ден на Простувањето. Да си подадеме рака и да си простиме, да се радуваме, да сакаме, да се почитуваме.
Простете и простено нека ви е !!!
За многу години нека е празникот Прочка - Велики Поклади..

07/01/2012

Како што на Коледе огнот се ложи,
Нека во Вашиот дом богатството од здравје и среќа се множи,
Нека среќна ѕвезда во животот Ве води,
СРЕЌЕН БОЖИЌ, ХРИСТОС СЕ РОДИ !

01/01/2012

СРЕЌНИ НОВОГОДИШНИ И БОЖИЌНИ ПРАЗНИЦИ, НЕКА ГОДИНАТА ШТО ДОАЃА Е ПОУСПЕШНА ОД ОНАА ШТО ЈА ИСПРАТИВМЕ, ДА НЕ’ СЛЕДИ ЗДРАВЈЕ, СРЕЌА И МНОГУ ЉУБОВ :)

Want your school to be the top-listed School/college in Strumica?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Location

Category

Telephone

Website

Address

Кирил и Методиј бр. 26
Strumica
2400

Opening Hours

Monday 07:00 - 18:30
Tuesday 07:00 - 18:30
Wednesday 07:00 - 18:30
Thursday 07:00 - 18:30
Friday 07:00 - 18:30
Other Education in Strumica (show all)
Linguanet - EDUC Linguanet - EDUC
Ulica Ograzden 21
Strumica, 2400

CENTAR ZA STRANSKI JAZICI I DRUGI INTELEKTUALNI USLUGI - LINGVANET EDUC DOOEL STRUMICA

SZTK Narodna Tehnika Strumica SZTK Narodna Tehnika Strumica
Bratstvo Edinstvo 29
Strumica, 2400

Образование, иновации, техничка култура, филм, фотогра?

Ay Yildiz Dernegi Ay Yildiz Dernegi
Vasilevo
Strumica, 1600

Од нашата училница Од нашата училница
Strumica
Strumica, 2400STRUMICA

селектирани наставни содржини со современи техники, с?

JumpingClay Makedonija JumpingClay Makedonija
Mitropolit Teodosij Gologanov 54
Strumica, 1000

Обликувајте го Вашиот совршен свет со најдобрата глина Jumping Clay! Работилница за креативци.