Key Code Strumica

Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from Key Code Strumica, Educational consultant, ПАНДЕ КУЈУМЏИЕВ Бр. 28, Strumica.

29/05/2020

Што научивме од кризата, кога се во прашање нашите деца, нивната едукација и нивната иднина?

Кризата ни покажа дека инвестицијата во квалитетна едукација и во интелектуален развој е најважната, најисплатливата и најопстојлива инвестиција што може да ја направиме за себе и за своите деца.

Знаењето и вештините кои се стекнуваат преку квалитетна едукација, се единствена вредност која може да им ја подариме на нашите деца, за да можат да бидат подготвени за сите предизвици и промени кои ги носи иднината.

Луѓето кои имаат стекнато квалитетни вештини и знаење, најлесно се адаптираат на промените и секогаш имаат пристап до повеќе можности.

Со вложување во квалитетна едукација на децата, им обезбедуваме подобра иднина и поголеми можности, ги правиме квалификувани на пазарот на трудот, им помагаме да развијат самодоверба и сигурност во себе, ги учиме да се борат и напредуваат.

Key Code Education е посебен едукативен концепт, преку кој децата стекнуваат знаење од областите науката, технологијата и инжинерството, кои се најатрактивни и најбарани професии, а во иднина ќе бидат уште повеќе. Но, особено вредна е Key Code едукацијата по тоа што кај децата развива интелектуални и социо - емоционални вешти кои се многу важни за равојот на деца и градењето на нивната личност. Овие вештини и знаење се стекнуваат преку посебни техники и методи, базирани на современа методологија и психологија.

#ИновативенЕдукативенКонцепт #ОбразованиеНа21Век #Програмирање #Роботика #НоваПисменост #Наука
#ЧекорПредСите

➡️www.keycode.mk⬅️

14/03/2020

Среќен Интернационален ПИ ден 💕
Со надеж за подобри ПИ денови ви посакуваме, да имате мирен и спокоен викенд, седејќи дома со најблиските и почитувајќи ги препораките за превенција и заштита.

08/03/2020

Girls Who Code 🚀
Програмирањето, роботиката, инжинерството и науката не се само машки професии.
Се повеќе девојки и жени одбираат ИТ професија.
За свет без предрасуди. За еднакви права.
За подобра иднина. Избираме и им овозможуваме квалитетна едукација 💪

Среќен 8-ми Март на сите жени ❤🌷💫

07/03/2020

👩‍💻ПРОГРАМИРАЊЕ + 🤖РОБОТИКА
Програмирањето е процес во кој децата учат да размислуваат, да планираат и да решаваат проблеми или задачи.

#Програмирање #Роботика #ИнтелектуаленРазвој #ОбразованиеНа21Век #ЖивотниВештини

07/03/2020

👩‍💻ПРОГРАМИРАЊЕ + 🤖РОБОТИКА
Програмирањето е процес во кој учиме тимска работа, споделување идеи и заедничко планирање. Децата учат да соработуваат и да комуницираат ефективно.

#Програмирање #Роботика #ИнтелектуаленРазвој #ОбразованиеНа21Век #ЖивотниВештини

Зошто секое дете треба да научи компјутерско програмирање? 06/03/2020

💡Дали сте размислувале зошто секое дете треба да ги научи основите на кодирањето?
💡Дали кодирањето е новата писмесност на децата во 21 век?
💡Дали сакате вашето дете да биде во тек со современото образование и можностите кои ги нуди истото?

Дознајте повеќе ⤵️

Зошто секое дете треба да научи компјутерско програмирање? Компјутерското програмирањето е новата писменост Програмирањето е начин на кој ние комуницираме со компјутерите. Учењето програмирање значи да учиме да го зборув...

05/03/2020

🧠 Ние во Key Code му пристапуваме на кодирањето не само како техничка вештина, туку како нова писменост - нов начин децата да ги искажат и споделат своите креативни идеи.

🚀 Учејќи да програмираат децата научуваат да имагинираат, да планират, да ги поставуваат работите чекор по чекор и своите креативни идеи и проекти да ги споделуваат со останатите.

Прочитај повеќе ⤵️
http://keycode.mk/за-keycode/

#ИновативенЕдукативенКонцепт #ОбразованиеНа21Век #Програмирање #Роботика #НоваПисменост #Наука
#ЧекорПредСите

21/01/2020

#ЗимскиУписи
Современо образование за вашите деца!
Key Code International Academy е иновативен концепт за учење на ПРОГРАМИРАЊЕ, РОБОТИКА, НАУКА и ТЕХНОЛОГИЈА.

Во Key Code програмите децата изучуваат програмирање и роботика преку обработување на теми од математика, физика, биологија, хемија, механика, електроника, географија и литература. Преку посебни едукативни техники и методи децата ги изучуваат овие теми низ работа на реални проекти од истите. За да потоа реалните проекти ги трансформираат во дигитални проекти преку програмирање.

💡Развој на интелектуални вештини
💡Развој на логика и критичко размилсување
💡Аналитичко размислување
💡Креативност
💡Иновативност
💡Тимска работа
💡Презентациски вештини
💡Академско знаење

УПИСИТЕ се во тек!
Инфо. на тел. 071242476

29/12/2019

💡Каква е вашата замисла за совршена едукација?

Нашата замисла ја преточивме во совршен едукативен концепт, каде што децата учат многу комплексни и напредни работи, на забавен и за нив прифатлив начин.

📻На овој час направивме модуларен концепт на радио, каде што ги слушавме нашите омилени песни.
Електроника, програмирање, роботика и инжинерство во еден концепт💡

14/12/2019

🔑Key Code е комплексен едукативен концепт, во кој се комбинирани напредни образовни методи и пристапи.
⭐ Целта на нашата едукација е стекнување на функционално знаење од областа на науката, програмирањето и роботиката, како и развој на интелектуални и технички вештини.

Photos from Key Code Strumica's post 13/11/2019

Нова група умни главчиња💡
Идни програмери, научници и истражувачи 🧪🧫🥼👨‍🔬👨‍💻👩‍💻🤖❤

24/10/2019
Photos from Key Code Strumica's post 19/10/2019

Програмираме и градиме интересна апликација - мешање на бои во дигитален приказ

Photos from Key Code Strumica's post 19/10/2019

Ги учиме концептите на програмирањето преку практични активности во склоп на реални проекти 💡

Photos from Key Code Strumica's post 19/10/2019

Програмираме и стекнуваме вештини за 21 век.

Photos from Key Code Strumica's post 19/10/2019

Учиме преку работа на реални проекти.
Морана да ги направиме работите за да научиме како функционираат 💡

Photos from Key Code Strumica's post 19/10/2019

Учењето кај децата мора да биде забавно за да биде функционално💡
Кој кажа дека електрониката е тешка за изучување и разбирање?

Можеби и е, но за нашите мали инжинери е омилена и забавна.

Photos from Key Code Strumica's post 21/09/2019

Coding time 🚀

Photos from Key Code Strumica's post 14/09/2019

ЕЛЕКТРОНИКА + ПРОГРАМИРАЊЕ + РОБОТИКА

Photos from Key Code Strumica's post 14/09/2019

НАУКА + ПРОГРАМИРАЊЕ + РОБОТИКА + КВАЛИТЕТНА ЕДУКАЦИЈА + РАЗВОЈ

Photos from Key Code Macedonia - Educational Franchise's post 02/09/2019
Photos from Key Code Strumica's post 01/09/2019

🎁 ГОЛЕМААА НАГРАДНА ИГРА!!!
💡Key Code училишниот центар во Струмица НАГРАДУВА!

Со цел промоција на квалитетното образование, запознавање со современите методи, практики и начини на едукација на децата, доделуваме три вредни награди:
🥇Три месечна стипендија во Key Code програмите за програмирање и роботика.
🥈Key Code eдукативен робот, кој се поврзува со софтвер за програмирање и децата учат програмирање и роботика.
🥉 Key Code електронски едукативен сет за деца, за изучување на електрониката на безбеден и забавен начин. Со сетот можат на се направат 1366 проекти или експерименти.

Сѐ што треба да направиш е:
🔹 да имаш направено Like на нашата страница
🔹 да го/ја тагнеш пријателот/пријателката на кој/а и препорачуваш да избере квалитетна едукација за своето дете
📢 да ја споделиш оваа објава јавно на својот ѕид
🖋 да се регистрираш во нашиот ситем со клик овде ⤵️
https://m.me/689131201543415?ref=KeyCodeStrumica

31/08/2019

💡INVENTORS – програма за развој на МОБИЛНИ АПЛИКАЦИИ за тинејџери од 13 – 18 години
📲 Inventors е програма за тинејџери во која децата учат програмирање преку развој на мобилни апликации. Овде децата преку Key Code едукативниот концепт на едуцирање, учат како да развијат интересно и креативно решение софтверско решение во вид на мобилна апликација, комбинирајќи дизај и програмирање. Сите мобилни апликации кои ги изработуваме во оваа програма, освен што треба да имаат атрактивен дизајн и функционален код, треба да бидат и корисни, односно апликативни решенија кои решаваат одреден проблем на корисниците. Така децата учат логичко размислување, систематско размислување, генерирање на идеи и изнаоѓање на креативно решение.

Не е потребно предходно познавање од програмирање.

УПИСИТЕ СЕ во тек!
Ве покануваме да дојдете на бесплатна ДЕМО работилница, во која ќе се запознаето со нашиот едукативен концепт.
Регистрирајте се на тел. 071 242476

За МЕТОДОТ:
🗝 Key Code Education e уникатен едукативен концепт базиран на современите потреби и практиките во светот на образованието во 21 век. Со овој едукативен концепт создаваме магија од часот, правејќи неверојатен спој на наука, технологија и уметност, склопени во совршени програми, во кои се учи преку работа на реални проекти од областа на: математиката, физика, хемија, биологија, електроника, механика, географија, драма и литература. Со сите овие проекти на елегантен начин правиме транзиција на истите со дигитални проекти преку програмирање и развој на мобилни апликации.

Key Code е единствен едукативен концепт, во кој децата учат ПРИМЕНЕТО програмирање. Сите наставни единици во нашите програми за програмирање и развој на мобилни апликации се поврзани со нивна практична примена во реалниот свет, во индустријата, во науката и технологијата. Овие програми на децата, освен што им помагаат одлично да навлезат и научат програмирање и развој на мобилни апликации, им помагаат и во разбирањето и изучувањето на сите школски предмети, бидејќи овде децата ги учат основните концепти на природните процеси, на логичко размислување, решавање на проблем, истражување, поставување на хипотеза, развој на нова идеја и создавање на креативно решение.

👨‍🎓ОБУЧЕНИ УЧИТЕЛИ
Нашите Key Code обучени и сертифицирани учители ги едуцираат децата и ги водат низ процесот на креирање и создавање, создавајќи инсприративна и мотивирачка средина во која децата се охрабруваат да истражуваат, да ги изразуваат своите идеи и ставови, да експериментираат и пробуваат нови работи

🔏 Key Code едукативниот концепт е различен и по тоа што има холистички пристап на едуцирање на деца. Во самите програми развиени се посебни методи и техники, преку кои се стимулира интелектуалниот развој на децата и се развиваат животни вештини.

✔️ Персонален развој и животни вештини:
- Когнитивен развој
- Логичко размислување
- Креативност
- Брзо носење на одлуки
- Решавање на проблеми

✔️ Социо – емоционални придобивки;
- Тимска работа
- Почит кон другите и само-почит
- Самодоверба
- Комуникациски вештини

✔️ Технички вештини:
- Компјутерско размислување
- Решавање проблеми чекор – по – чекор
- Развој на нови идеи
- Програмирање адаптирано на возраста на децата

31/08/2019

🧠 VISIONARIES – програма за програмирање и роботика за деца 8 – 12 години
Visionaries е програма во која учениците своите визии ги искажуваат и оживуваат, преку програмирање и роботика, како алатки за изразување, создавање и креирање. Во оваа програма децата навлегуваат во посложените концепти на програмирање и роботика. Создаваат интересни игри, апликации и приказни со помош на програмирање и креативни автоматизирани решенија со помош на роботиката. Во оваа програма имплементирана е електрониката како основен дел од сите хардверски решенија, преку изработување на реални електронски проекти, на сосема безбеден начин за оваа возраст на деца. И во оваа програма програмирањето, роботиката и електроникате се интегрирани во наставни единици од областа на сите природни и технички науки.

За МЕТОДОТ:
🗝 Key Code Education e уникатен едукативен концепт базиран на современите потреби и практиките во светот на образованието во 21 век. Со овој едукативен концепт создаваме магија од часот, правејќи неверојатен спој на наука, технологија и уметност, склопени во совршени програми, во кои се учи преку работа на реални проекти од областа на: математиката, физика, хемија, биологија, електроника, механика, географија, драма и литература. Со сите овие проекти на елегантен начин правиме транзиција на истите со дигитални проекти преку програмирање и автоматизација преку роботика.

Key Code е единствен едукативен концепт, во кој децата учат ПРИМЕНЕТО програмирање и роботика. Сите наставни единици во нашите програми за програмирање и роботика се поврзани со нивна практична примена во реалниот свет, во индустријата, во науката и технологијата. Овие програми на децата, освен што им помагаат одлично да навлезат и научат програмирање и роботика, им помагаат и во разбирањето и изучувањето на сите школски предмети, бидејќи овде децата ги учат основните концепти природните процеси, на логичко размислување, решавање на проблем, истражување, поставување на хипотеза, развој на нова идеја и создавање на креативно решение.

👨‍🎓ОБУЧЕНИ УЧИТЕЛИ
Нашите Key Code обучени и сертифицирани учители ги едуцираат децата и ги водат низ процесот на креирање и создавање, создавајќи инсприративна и мотивирачка средина во која децата се охрабруваат да истражуваат, да ги изразуваат своите идеи и ставови, да експериментираат и пробуваат нови работи

🔏 Key Code едукативниот концепт е различен и по тоа што има холистички пристап на едуцирање на деца. Во самите програми развиени се посебни методи и техники, преку кои се стимулира интелектуалниот развој на децата и се развиваат животни вештини.

✔️ Персонален развој и животни вештини:
- Когнитивен развој
- Логичко размислување
- Креативност
- Брзо носење на одлуки
- Решавање на проблеми

✔️ Социо – емоционални придобивки;
- Тимска работа
- Почит кон другите и само-почит
- Самодоверба
- Комуникациски вештини

✔️ Технички вештини:
- Компјутерско размислување
- Решавање проблеми чекор – по – чекор
- Развој на нови идеи
- Програмирање и роботика адаптирано за оваа возраст ( Key Code Visionaries software – на база нa блоково програмирање деца)
- Развој на апликации, игри, дигитални, приказни и други софтверски решениа
- Имплементирање на роботи во реалните проекти
- Електроника и механика, во развој на иновативни решенија

УПИСИТЕ се во тек!
Ве покануваме да дојдете на бесплатна ДЕМО работилница, во која ќе се запознаето со нашиот едукативен концепт.
Регистрирајте се на тел. 071 242476

31/08/2019

💭 DREAMERS – програма за деца од 5 -7 години за програмирање и роботика

Deamers е програма за млади сонувачи. Со оваа програма почнуваме да сонуваме за големите идеи и малите важни работи. Почнуваме да имагинираме, да размислуваме, учиме и осознаваме. Со помош на програмирање во графички блоков јазик за програмирање наменет за деца на возраст од 5 – 7 години и роботот Key Bot децата изучуваат најразлични теми од областа на: математика, биологија, хемија, географија, физика, механика, литература и драма. Сите теми и активности се ускладени според возраста на децата и ги следат светските образовни стандарди за квалитетно образование.

🗝 Key Code Education e уникатен едукативен концепт базиран на современите потреби и практиките во светот на образованието во 21 век. Со овој едукативен концепт создаваме магија од часот, правејќи неверојатен спој на наука, технологија и уметност, склопени во совршени програми, во кои се учи преку работа на реални проекти од областа на: математиката, физика, хемија, биологија, електроника, механика, географија, драма и литература. Со сите овие проекти на елегантен начин правиме транзиција на истите со дигитални проекти преку програмирање и автоматизација преку роботика.

Key Code е единствен едукативен концепт, во кој децата учат ПРИМЕНЕТО програмирање и роботика. Сите наставни единици во нашите програми за програмирање и роботика се поврзани со нивна практична примена во реалниот свет, во индустријата, во науката и технологијата. Овие програми на децата, освен што им помагаат одлично да навлезат и научат програмирање и роботика, им помагаат и во разбирањето и изучувањето на сите школски предмети, бидејќи овде децата ги учат основните концепти природните процеси, на логичко размислување, решавање на проблем, истражување, поставување на хипотеза, развој на нова идеја и создавање на креативно решение.

👨‍🎓ОБУЧЕНИ УЧИТЕЛИ
Нашите Key Code обучени и сертифицирани учители ги едуцираат децата и ги водат низ процесот на креирање и создавање, создавајќи инсприративна и мотивирачка средина во која децата се охрабруваат да истражуваат, да ги изразуваат своите идеи и ставови, да експериментираат и пробуваат нови работи

🔏 Key Code едукативниот концепт е различен и по тоа што има холистички пристап на едуцирање на деца. Во самите програми развиени се посебни методи и техники, преку кои се стимулира интелектуалниот развој на децата и се развиваат животни вештини.

✔️ Персонален развој и животни вештини:
- Когнитивен развој
- Логичко размислување
- Креативност
- Брзо носење на одлуки
- Решавање на проблеми

✔️ Социо – емоционални придобивки;
- Тимска работа
- Почит кон другите и само-почит
- Самодоверба
- Комуникациски вештини

✔️ Технички вештини:
- Компјутерско размислување
- Решавање проблеми чекор – по – чекор
- Развој на нови идеи
- Програмирање и роботика адаптирано за оваа возраст
- Развој на апликации, игри, дигитални, приказни и др софтверски решениja

УПИСИТЕ се во тек!
Ве покануваме да дојдете на бесплатна ДЕМО работилница, во која ќе се запознаето со нашиот едукативен концепт.
Регистрирајте се на тел. 071 242476

31/08/2019


Градењето на мозочни мапи е важен сегмент од секој час во нашиот Key Code едукативен концепт.
Со помош на мозочните мапи секоја тема, едукативна содржина и иновативна идеја ги ставаме на хартија, развиваме шема и го разработуваме концептот. Тоа им помага на децата да ги разберат и научат содржините полесно и поприродно, да почнат да размислуваат по креативно и да создадеме култура на споделување на идеи.

УПИСИТЕ се во тек!
Ве покануваме да дојдете на бесплатна ДЕМО работилница, во која ќе се запознаето со нашиот едукативен концепт.
Регистрирајте се на тел. 071 242476

#Програмирање #Роботика #МозоченРазвој #ИнтелектуалниВештини #Логика #КреативноРазмислување

Photos from Key Code Strumica's post 31/08/2019

Key Code Education = ПРОГРАМИРАЊЕ + РОБОТИКА+ НАУКА+ТЕХНОЛГИЈА

Изработуваме едноставни и сложени машини и така ги учиме основите на механиката.
Во нашиот Key Code систем на едукација, еден од основните принципи на учење е принципот Learning By Doing т.е учење преку создавање, преку практична работа на реални проекти и преку иновирање.

На овој начин децата учат да размислуваат, да експериментираат, превземаат ризик, пробуваат нови работи, донесуваат одлуки, бараат креативни решенија и создаваат иновации.

УПИСИТЕ се во тек!
Ве покануваме да дојдете на бесплатна ДЕМО работилница, во која ќе се запознаето со нашиот едукативен концепт.
Регистрирајте се на тел. 071 242476

31/08/2019

Key Code e посебен концепт на едукација и учење на ПРОГРАМИРАЊЕ и РОБОТИКА, кој преку интердисциплинарен пристап ги опфаќа сите природни и технички науки и ги спојува во реални проекти.
Нудиме повеќе различни програми за различна возраст на деца, но во сите програми опфаќаме теми од следните области:
📍 Математика
📍 Биологија
📍 Хемија
📍 Физика
📍 Електроника
📍 Механика
📍 Астрономија
📍 Литература

Програмите се специјано избрани и прилагодени на соодветната возраст на децата. Во сите нив е имплементирано користење на најразлична едукативна технологија, а програмирањето и роботиката ги користиме како средства преку кои децата истражуваат, се изразуваат, креираат и создаваат иновации.

Со нашата едукација им помагаме на децата да влезат во магичниот свет на науката и технологијата, да ги разберат концептите на учење кои многу ќе им помогне во совладување на материјалот во училиште, но и да стекнат вистинско знаење и вештини за цел живот.

УПИСИТЕ се во тек!
Ве покануваме да дојдете на бесплатна ДЕМО работилница, во која ќе се запознаето со нашиот едукативен концепт.
Регистрирајте се на тел. 071 242476

31/08/2019

🔏Key Code е современ концепт на едукација, во кој се опфатени сите сегменти на развојот на детето.

ФИЗИЧКИОТ РАЗВОЈ е многу важен дел од развојот на децата и дирекно влијае врз интелектуалниот развој.
Затоа ние на нашите часови користиме столици со физео топки, кои го држат телото исправено.
Седењето на овие столици е и одлична мозочна вежба, која го држи мозокот постојано активен, бидејќи во исто време мозокот е фокусиран на две работи, на тоа што се изучува на часот, но и на одржување на баланс со телото.

УПИСИТЕ се во тек!
Ве покануваме да дојдете на бесплатна ДЕМО работилница, во која ќе се запознаето со нашиот едукативен концепт.
Регистрирајте се на тел. 071 242476

31/08/2019

Во нашиот Key Code систем на едукација, изучувањето на програмирање и роботика е интегрирано со изучување на природните и технички науки, базирано на интердисциплинарен пристап и преку работа на реални проекти.

Key Code е современ концепт на учење кое им овозможу

Ве покануваме да дојдете на бесплатна ДЕМО работилница, во која ќе се запознаето со нашиот едукативен концепт.
Регистрирајте се на тел. 071 242476

Се наоѓаме на ул. ПАНДЕ КУЈУМЏИЕВ Бр.28

Want your school to be the top-listed School/college in Strumica?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Key Code Education - програмирање и роботика за деца од 5 -1 8 години

💡Уникатен едукативен концепт за ПРОГРАМИРАЊЕ И РОБОТИКА за деца од 5 - 18 години

🗝 Key Code Education e уникатен едукативен концепт базиран на современите потреби и практиките во светот на образованието во 21 век. Со овој едукативен концепт создаваме магија од часот, правејќи неверојатен спој на наука, технологија и уметност, склопени во совршени програми, во кои се учи преку работа на реални проекти од областа на: математиката, физика, хемија, биологија, електроника, механика, географија, драма и литература. Со сите овие проекти на елегантен начин правиме транзиција на истите со дигитални проекти преку програмирање и автоматизација преку роботика.

Key Code е единствен едукативен концепт, во кој децата учат ПРИМЕНЕТО програмирање и роботика. Сите наставни единици во нашите програми за програмирање и роботика се поврзани со нивна практична примена во реалниот свет, во индустријата, во науката и технологијата. Овие програми на децата, освен што им помагаат одлично да навлезат и научат програмирање и роботика, им помагаат и во разбирањето и изучувањето на сите школски предмети, бидејќи овде децата ги учат основните концепти природните процеси, на логичко размислување, решавање на проблем, истражување, поставување на хипотеза, развој на нова идеја и создавање на креативно решение.

👨‍🎓ОБУЧЕНИ УЧИТЕЛИ
Нашите Key Code обучени и сертифицирани учители ги едуцираат децата и ги водат низ процесот на креирање и создавање, создавајќи инсприративна и мотивирачка средина во која децата се охрабруваат да истражуваат, да ги изразуваат своите идеи и ставови, да експериментираат и пробуваат нови работи

Location

Telephone

Website

Address


ПАНДЕ КУЈУМЏИЕВ Бр. 28
Strumica
2400
Other Educational Consultants in Strumica (show all)
Adria Course Adria Course
Marshal Tito Br 19, Old Bazzar
Strumica, 2400

Courses for careers, coding and foreign languages