ОУТУ „Ванчо Питошески“ - Охрид

ОУТУ „Ванчо Питошески“ - Охрид

ОУТУ „ВАНЧО ПИТОШЕСКИ" - ЦЕНТАР ЗА ПРИМЕР!

OУТУ „Ванчо Питошески"-Охрид е средно стручно училиште, лоцирано покрај самиот кеј на Охридското езеро во непосредна близина на "Факултетот за туризам и угостителство", лесно пристапно за учениците, родителите и др. заинтересирани посетители.

Училиштето е формирано со решение бр. 05-80117/1 од 10 септември 1960 година од страна на Народниот одбор на општината Охрид, како стручно угостителско учи

Operating as usual

Want your school to be the top-listed School/college in Ohrid?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Location

Products

Образовни профили:
I. Угостителско-туристичка струка:
1. келнер
2. готтвач
3. угостителски техничар
4. угостителски техничар за рурален туризам
5. хотелско-туристчки техничар
II. Спортска гимназија - Спортска академија:
1. спортска паралелка за фудбал
2. спортска паралелка за ракомет
3. спортска паралелка за кошарка

Telephone

Address


Улица "Кеј Македонија" бр. 101
Ohrid
6000

Opening Hours

Monday 07:00 - 20:00
Tuesday 07:00 - 20:00
Wednesday 07:00 - 20:00
Thursday 07:00 - 20:00
Friday 07:00 - 20:00
Other Ohrid schools & colleges (show all)
ОСУ "Св. Климент Охридски" - Охрид ОСУ "Св. Климент Охридски" - Охрид
Димитар Влахов 71
Ohrid, 6000

ОСУ „Св.Климент Охридски“ ----- http://gimnazijaohrid.edu.mk

D.U.T.U VANCO PITOSESKI OHRID D.U.T.U VANCO PITOSESKI OHRID
Kej Makedonija Br. 101
Ohrid, 6000

Општинско Угостителско Туристичко Училиште Ванчо Пит?

OЕМУЦ ''Св. Наум Охридски" - Охрид OЕМУЦ ''Св. Наум Охридски" - Охрид
Улица "Живко Чинго", бр. 1
Ohrid, 6000

OЕМУЦ "Св. Наум Охридски" - Охрид