Kliker it centar Ohrid - Učilište za programiranje za deca

Kliker it centar Ohrid - Učilište za programiranje za deca

Кликер ИТ центар за деца Oхрид е дел од најголемото училиште за програмирање во регионот.

19/10/2023

Горди сме што сме дел од оваа приказна. Денес славиме 8 години учење и незаборавни моменти! Пред точно осум години во Белград се одржа првата промотивна работилница и започна патот кон креирање на иднината на нашите студенти на креативен и иновативен начин.

Им благодариме на сите кои нè поддржаа и ни се придружија на ова незаборавно патување. Вашата поддршка нè води и инспирира да бидеме подобри секој ден.

Оттогаш, над 15.000 студенти на околу 40 локации низ регионот присуствуваа на една од 17-те различни програми. Продолжуваме да растеме, иновираме и обезбедуваме квалитетно образование кое се цени и се памети. Се радуваме на иднината полна со нови предизвици и можности за учење.

Ви благодариме што сте дел од нашата приказна!

01/09/2023

📣 Бесплатни промотивни работилници за програмирање за деца во Охрид 📣

Oва е одлична можност вашето дете да ја направи својата прва анимација, апликација, игра или веб сајт и да ги насочи своите интереси кон некоја од најперспективните занимања во денешно време 🎮📱🤖👾 💻

Повеќе информации и пријава може да најдете на линкот https://klikercentar.mk/ohrid/ или со јавување на телефонскиот број 075/922-480 и 070/545-003

🙋‍♂️ Групи до 8 слушатели
📈 Проверени методи и програми
💡 Креативен и интерактивен пристап
👩‍🏫 Одлични предавачи
💻 Школа со повеќе од 15.000 слушатели во регионот

Cе гледаме наскоро во Кликер 🚀

25/08/2023

Зошто бројот на слушатели во група е ограничен на максимум 8 деца? 👦 👧
Во мала група секое дете добива можност да постави прашање и да добие дополнително објаснување, доколку е потребно 💻 💡
Секако дека во мала група и на наставникот му е полесно да го следи секое дете 💪, да му се посвети и подбро да го запознае. Повеќегодишното искуство, ни покажа дека 8 е оптимален👌 број за динамичен и систематичен тек на час.

25/08/2023

🌐 WEB програмирање 🛰
➡️ Програм наменет за постари деца од основно образование
➡️Вештини употребливи на конкретни проекти
➡️Работа со веднаш видливи резултати ➡️Многу посакувана идна професија ➡️Можност за работа во тимови или самостојно
➡️Работа во мали групи (до 8 ученика) Гарантиран резултат и посветеност на секој ученик‼️
➡️Посебно осмислена литература
Ако се земе во предвид податокот на интернет дека моментално постојат преку 1,5 милијарди сајтови јасна е потребата за вештина за нивното создавање или одржување.
🔜 Пријавувањето започнува наскоро.
Следете не...

25/08/2023

🐍 PYTHON 🐍
✅Еден од најпопуларните јазици во светот Идеален за учење на основата на програмирањето,
✅ Одличен избор за припрема и надоградба за училишните предмети
✅Има широка примена во делови од Instagram, You Tube, Drop Box, напишани се во PYTHON, активира игри како што се World of Tanks и Civilization IV
✅Работа во мали групи-до 8 ученика
✅Гарантиран резултат и посветеност за секој ученик
✅Посебно осмислена литература
🔜Уписите започнуваат наскоро!!! Следете не…

25/08/2023

👨‍🏫APPINVENTOR👨‍🏫
Дали сте знаеле дека деца од основно училиштена возраст можат да испрограмираат апликација за мобилен телефон за час и половина?
💻📲⏱️ APPINVENTOR како курс се покажа како идеален за учење на основните концепти на програмирањето затоа што е интуитивен, забавен и овозможува на новозапишаните ученици за кратко време да направат потполно функционални апликации за мобилен телефон. 🤳
За време на курсот учениците користат променливи, процедури, услови, листи, а тоа се универзални принципи за кој било програмски јазик.Овој програм си има и соодветна литература која ја добива секој ученик.
Уписите започнуваат наскоро ✅
Следете не!!!

25/08/2023

👩‍🏫ГИ ПРЕТСТАВУВАМЕ ПРОГРАМИТЕ👨‍🏫
SCRATCH програмот е поделен на два дела,и тоа:
-за возраст од II и III одделение
-за возраст од IV и V одделение
Овој програм е најпопуларна платформа за воведување на децата во светот на програмирањето,а потекнува од престижниот МИТ институт. Децата прават интересни проекти, како што се: игрици, анимации, квизови и низ игра ги усвојуваат основните концепти на програмирањето. Учејќи со принципот на програмирање се поттикнува љубопитноста,
логиката, креативно размислување, решавање на проблеми, систематско и аналитичко размислување, правење на систем од поединечни делови. SCRATCH е програм кој Kликер ИТ центарот го има во понуда повеќе од 6 години и за тоа време работејќи со стотици деца е доведен до совршенство.👌За курсот си има и посебна литература за секој новозапишан ученик.
Наскоро, започнуваат уписите.
🔔Следете не!!!!✅

25/08/2023

⚠️⚠️ НОВО ВО ОХРИД!! ⚠️⚠️
ШКОЛО ЗА ПРОГРАМИРАЊЕ ЗА ДЕЦА 7 – 16 год 💻📱🚀👾🤖
Во Kликер ИТ центар за деца на иновативен, креативен и интерактивен начин, преку работилници и курсеви ги учиме децатa на основите на компјутерско програмирање и дигитална креативност.
Кликер е достапен за сите деца од училишна возраст, без дискриминација и влезни тестови 💪🤸‍♀️🤸‍♂️
Нашите методи кои ги развивме во текот на седум годишно постоење и во работа со преку 15.000 ученика ширум регионов, стимулираат креативност, фантазија, тимска работа, критичко размислување и усмерување на децата кон најперсепктивните занимања.
УПИСИТЕ ПОЧНУВААТ НАСКОРО! 🔜 СЛЕДЕТЕ НЕ

Want your school to be the top-listed School/college in Ohrid?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Location

Telephone

Address


Sveti Kliment Ohridski 43
Ohrid
6000
Other Ohrid schools & colleges (show all)
Language School QUEEN Училиште за странски јазици Квин Language School QUEEN Училиште за странски јазици Квин
Jane Sandanski 75 V
Ohrid, 6000

Keep learning keep growing !

Onlajn Casovi po Fizika /Онлајн часови по физика Onlajn Casovi po Fizika /Онлајн часови по физика
Ohrid, 6344

Онлајн часови по физика за ученици од основно и средно образование

Art center "Baby school" Art center "Baby school"
Ohrid

Прв 💥 едукативен центар за деца 🙋‍во Охрид Первый 💥 образовательный центр для детей 🙋‍♀️ в Охриде

Include me in Include me in
Ohrid

Erasmus +project

Школа за брзо читање и мудро учење - Охрид Школа за брзо читање и мудро учење - Охрид
BUlica Turisticka 69
Ohrid, 6000

Сертифицирани тренери, обучени за програмата за брзо ч

OОУ „Григор Прличев", Охрид OОУ „Григор Прличев", Охрид
Улица “Димитар Влахов“ бр. 65
Ohrid, 6000

ООУ „Григор Прличев“ Охрид

Malac Genijalac Ohrid - Училиште за ментална аритметика Malac Genijalac Ohrid - Училиште за ментална аритметика
MK, Boulevard Turistichka 32
Ohrid, 6000

Уписите се во тек! 🔹Нумикон 🔸Малац Сезнајко 🔹Ментална аритметика За деца кои го менуваат светот🌍

SHFK: "Nuri Mazari" - Dollogozhde SHFK: "Nuri Mazari" - Dollogozhde
Струга, Северна Македонија
Ohrid, 6331

Факултетско Студентско Собрание-ФТУ Охрид Факултетско Студентско Собрание-ФТУ Охрид
Кеј Македонија 95, Охрид
Ohrid, 6000

SUNRISE-Language School,Ohrid SUNRISE-Language School,Ohrid
Bulevar Turisticka Br. 28/1/8
Ohrid, 6000

Училиште за странски јазици 070 391 451 / 070 331 791

IQ UP - Ohrid IQ UP - Ohrid
Mite Bogoeski
Ohrid, 6000

Со IQ Up! едукацијата преку иновативна методологија ги в?

Охридски сувенири - Охрид Охридски сувенири - Охрид
Плоштад
Ohrid

We make and sell souvenirs from Ohrid