Shkolla e mesme ekonomike "Pero Nakov" - Kumanovë

Shkolla e mesme ekonomike "Pero Nakov" - Kumanovë

Comments

Në shkollën tonë nxënësit mësojnë në këto drejtime:

SEKTORI: EKONOMI, DREJTËSI DHE TREGTI
Drejtimet dhe profilet:

TEKNIK I EKONOMISË
- Financa dhe drejtësi
- Marketing dhe administratë

ADMINISTRATOR BIZNESI
- Biznes
- Punë afariste dhe shërbime publike

E-TREGTI DHE MARKETING DIGJITAL
- Marketing digjital
- Biznes online

TEKNIK I DREJTËSISË
- Zyra avokatie
- Institucione gjyqësore
......................

SEKTORI: TEKSTIL - LËKURË
Drejtimet dhe profilet:

DIZAJN I VESHJES
- Formësim estetik
- Art dhe dizajn
- Krijim i stileve dhe modës

TEKNIK I PËRPUNIMIT TË VESHJES
- Përpunim i veshjes
- Materiale të ndryshme të veshjeve
- Kujdesi ndaj veshjes
- Punë praktike në studio mode

TEKNIK I MBATHJEVE
- Konstruksion i mbathjeve
- Modelim i mbathjeve
Prezentimi i shkollës tonë para nxënësve të klasës së nëntë në të gjitha shkollat fillore të komunës së Kumanovës dhe asaj të Likovës!

Urojmë që nxënësit ta kenë kuptuar mesazhin e prezentimit tonë dhe të zgjedhin shkollën tonë si destinacion për shkollimin e tyre të mesëm!
Bëhu profesional!
📖⚖💻💶✂️👗

FrameIn Production
Arben Fejzullau
LAJMËRIM

Lajmërohen të gjithë nxënësit se prej nesër rifillon mësimi!
Orari i vijimit të mësimit është:

Viti II-IV paradite, me fillim në ora 07:15
Viti I-III pasdite , me fillim në ora 13:15
INFORMIM

Informohen të gjithë nxënësit se nesër, 01.02.2022, fillon gjysëmvjetori i dytë! Ndërrimet e mësimit janë:
1. Vitet II ^ IV - paradite me fillim në 07:15
2. Vitet I ^ III - pasdite me fillim në 13:15

Ju urojmë suksese të gjithë nxënësve në këtë gjysëmvjetor të dytë!
Paraqitja e Maturës 2021/22

Informohen të gjithë maturantët se gjatë kësaj jave duhet të paraqesin maturën për këtë vit shkollor. Njëashtu edhe të gjithë ata nxënës që kanë përfunduar viteve të kaluara por që nuk kanë arrit të marrin diplomë të maturës shtetërore, duhet këtë javë të paraqesin maturën për të ju nënshtruar provimeve pastaj në afatin e Qershorit apo të Gushtit!
INFORMIM

Informohen të gjithë nxënësit se nesër, 01.09.2021, fillon viti i ri shkollor 2021/22.
Orari i vijimit të mësimit është:
Vitet I - III paradite me fillim në ora 07:15
Vitet II - IV pasdite me fillim në ora 13:15.

Duhet të respektohen protokolet për mbrojtje nga COVID19! Dhe mos harroni duhet patjetër secili nxënës të vij me maskë mbrojtëse!

Shumë suksese në këtë vit të ri shkollor!
AFATI I REGJISTRIMIT PO AFRON!
KËTË VIT KEMI RISI PARALELET DUALE në drejtimin EKONOMIK dhe atë të TEKSTILIT. Në këto paralele secili nxënës i regjistruar stipendohet me 3500 den në muaj dhe krahas kësaj i ofrohet praktikë profesionale në bashkëpunim me kompani të qytetit tonë ku nxënësi njohuritë teorike do ti zbatoj praktikisht!
SHFRYTËZOJENI KËTË MUNDËSI !!!

Afatet i regjistrimit: 14, 15, 16 dhe 17 Qershor

JU MIRËPRESIM!

Shpërndajeni që të mund secili nxënës të jetë i informuar!
Faleminderit!
Projektet nga lenda Ndermarresi sociale nga nxenesit e vitite te pare (I-14 dhe I-15)
KOHA E REGJISTRIMIT PO AFRON!

Zgjedhni shkollimin e mesëm i cili ju profesionalizon. Zgjedhni shkollën e mesme ekonomike! Vendin e duhur për aftësimin tuaj profesional!

KËTË VIT KEMI RISI PARALELET DUALE në drejtimin EKONOMIK dhe atë të TEKSTILIT. Në këto paralele secili nxënës i regjistruar stipendohet me 3500 den në muaj dhe krahas kësaj i ofrohet praktikë profesionale në bashkëpunim me kompani të qytetit tonë ku nxënësi njohuritë teorike do ti zbatoj praktikisht!

SHFRYTËZOJENI KËTË MUNDËSI !!!

JU MIRËPRESIM!

*shpërndajeni që të mund secili nxënës të jetë i informuar! Faleminderit!
Projekti i rradhes nga lenda e Ndërmarrësisë sociale
Eko Teko
-Ndërrmarja sociale është një kryqëzim i biznesit dhe dëshirës për të krijuar ndryshimin. Karakteristika kryesore dhe unike e ndërmarjes sociale rrjedh nga fakti se ato janë të motivuara nga shkaku për të kapërcyer një qështje ose sfidë lokale apo globale. Mundësia e shkaqeve mund të jet e pafundme, por një qëllim i përbashkët për të gjitha ndërmarjet sociale është që ato të krijojn dobi për shoqërin, ambientin dhe qëndrueshmëri ekonomike.
-Ndërrmarja sociale është një ndërrmarje e cila krijon vlerë dhe dobi për gjithë popullin është përfshirëse, transparente dhe frymëzuese.
-Problemet në rrjetet sociale janë faktor i rëndësishëm për krijimin e imazhit të një kompanie. Kritikat janë të mirëseardhura por ato mund të krijojnë probleme emocionale te ndërrmarsi dhe kjo mund të jetë një hap drejt dështimit.
-Misioni i “Eko Teko-së” dhe i yni si nxënës është që të vetëdijësojm organet kompetente që të marrë ndonjë mas të sanimit por gjithashtu edhe vetëdijêsimit të atyre që i shkaktojn këtë dëm natyrës e që janë vetë njerëzit.
-Ne në ekipin e “Eko Teko-së” jemi dy paralelet e viteve të para (l15, l14) kemi ndërtuar vizionin e ndërmarësisë mbi bazën e shenjëstrimit të problemeve aktiale në kushtet e ndryshimeve që po ndodhin te ne dhe në botë. Ky vizion lidhet me ardhmërin tonë dhe dëshirën për të ndryshuar për të mirë vendin tonë!
-Për emrin “Eko Teko” ne jemi frymëzuar nga EKOlogji dhe EKOnomi,ndërsa TEKO është drejtimi që ne e kemi zgjedhur për vazhdimin e shkollimit të mesëm; dhe logon që në përfaqësim është rregulluar nga ana jonë dhe ka domethënijen në interpretim: pastërtin dhe bukurin e natyrës, rrugëtimin drejt një ambienti të till ,ndërsa piktura e dhënë paraqet njerëzit në formë druri, njerëzit që mbajnë gjethet lart dhe në këtë rast jemi ne që duam të shohim sa më mirë natyren tonë dhe çdo gjë që na rrethon.
-Idea jonê e ka zanafillen prej më herët, pasi që çdoherë që dalim jashtë shohim pamje që vrasin sytë po ashtu edhe dëmtojnë shëndetin e qytetarëv. Me zhvillimin e kësaj ideje filluam nga emri pastaj zgjodhëm logon më datën 16.03.2021 dhe pastaj kemi vazhduar me bërjen e videove të shkurtëra të pamjeve katastrofike që ndodhen gjithandejë të cilat i kanë shkaktuar vetë njerëzit, ndërsa komunat kan lejuar dhe nuk kanë marrë as edhe masën më të vogël për ndalimin e këtyre papërgjegjsive njerëzore.
-Ne jemi munduar të veprojmë në mënyrën më legale të mundur për këtë shkak kemi vendosurë të postojmë videon dhe të përçojmë porosinë e ndërrmarrjesë sonë sociale në emër të shkollës “ Pero Nakov” deri te organet e qeverisjes lokale, qytetarët dhe bizneset!
-Në këtë kohë gjendja dhe kushtet materiale nuk mungojnë as në familje as në shoqëri,dhe koha është që të mendojm pak për të mirën e natyrës, shëndetin e kafshëve poashtu edhe për njerëzit të cilët po vet ata janë shkaktarët e shkatërrimit të natyres dhe ambientit jetësor.Me apo pa vetëdije ne po dëmtojmë në masë të madhe,poashtu të njejtën kohë jemi vetëm ne ata që mundë të ndryshojme diçka,për të mirën e të gjithe.Mos të harrojm,se sukseset e mèdha i arrijmë duke nisur ndryshimet nga vetvetja.
Me vendoseshmërin dhe besimin që kemi ne si rinjë,me iniciativën dhe punën besojmë se do t ‘ia dalim ,patjetēr pa dyshim dhe të mbesim shembull i mirë gjithmone brez pas brezi.
-Ne si nxënës kemi marrë këtë vendim dhe nuk do të zbrapsemi deri sa ta shohim natyrën dhe ambientin ashtu siç e ka kriju perendia. Ne jemi kundër atyre që vazhdimisht i bëjnë dëm natyrës dhe ne së bashku mundemi të parandalojmë këtë pakujdesi dhe ta kthejmë natyrën siç ka qenë.

Punuar nga Drejtueset e Ndërmarrësisë sociale “EkoTeko”: Nuraje Shabani dhe Lejla Latifi

Shkolla e mesme ekonomike "Pero Nakov" - Kumanovë (Paralelet me mësim në gjuhën shqipe)

Shkolla e mesme ekonomike "Pero Nakov" - Kumanove, paralelet me mesim ne gjuhen shqipe.

Operating as usual

10/10/2023

Nxënësit e paraleleve të dizajnit gjatë orëve të mësimit praktik tek punëdhënësi, kompania SALSA në Kumanovë!

Photos from Shkolla e mesme ekonomike "Pero Nakov" - Kumanovë's post 06/10/2023

Nxënësit tanë të drejtimit Teknik të drejtësisë filluan mësimin praktik në Drejtorinë e udhëheqjes së librave amë

04/10/2023
Photos from Shkolla e mesme ekonomike "Pero Nakov" - Kumanovë's post 04/10/2023

Shkolla ekonomike “Pero Nakov” - Kumanovë, ka përfunduar gëlqerosjen, sanimin e mureve në tërë objektin.
Është bërë ndrrimi i të gjitha dyerve në objektin e shkollës.
Angazhimi i udhëheqsisë së shkollës për pamje të bukur dhe më higjienike është bërë që nxënësit tanë të kenë klasë moderne, të pastërta dhe të ndjehen mirë në objektin ku marrin njohuri, profesionalizëm, aftësohen për të ardhmen e vetes dhe shoqërisë
Ti gëzojmë kushtet që i kemi në shkollë tonë, të përcjellim edukatë dhe mirësjellje!

Photos from Shkolla e mesme ekonomike "Pero Nakov" - Kumanovë's post 04/10/2023

Disa nxënës të shkollës sonë po qëndrojnë në Ohër ku marrin pjesë në një projekt të OSBE- së!

03/10/2023

Sot filloi realizimi i orëve praktike të paraleles së profilit e-tregti dhe marketing digjital tek televizioni TV NEWS në Kumanovë

03/10/2023

Sot filloi realizimi i orëve praktike të paraleles së profilit e-tregti dhe marketing digjital tek televizioni TV NEWS në Kumanovë!

Photos from Shkolla e mesme ekonomike "Pero Nakov" - Kumanovë's post 26/09/2023

Manifestojmë Ditën Evropiane të gjuhëve së bashku me profesorët dhe nxënësit e shkollës sonë të të dyjave paraleleve, atë shqipe dhe maqedonase.

Dita Evropiane e gjuhëve organizohet bashkërisht nga Këshilli i Evropës dhe Komisioni Evropian dhe festohet çdo vit më 26 shtator. Qëllimi është që të rritet ndërgjegjësimi për shumëllojshmërinë e gjerë të gjuhëve në Evropë dhe të promovohet trashëgimia kulturore dhe diversiteti gjuhësor.

30/08/2023

Të dashur nxënës, të nderuar prindër dhe mësidhënës, ju informojmë se SHMK “Pero Nakov” - Kumanovë të premten me datë 01.09.2023 hap dyert për fillimin e vitit të ri shkollor 2023/2024
Viti I (i parë) dhe III (i tretë) mêsojnë në ndrrimin e parë, ku mësimi fillon në ora 7.15
Viti II (i dytë) dhe IV (i katërt) në ndrrimin e dytë, ku mësimi fillon në ora 13.15
Në emër të udhëheqësisë së shkollës dhe mësimdhënësve, urim të vecantë për nxenësit e shkollës sonë!

Të dashur nxënës!
Shpresoj dhe besoj se çdo vit shkollor, ashtu edhe ky vit, duhet te jete nje kontribut i çmuar në formimin tuaj, si nxënës, si qytetarë e mbi të gjitha si njerëz. Prandaj angazhohuni dhe studioni seriozisht. Bëhuni protagonistë të jetës shkollore, duke përcjellë aftësi, pozitivitet, ekukatë, bashkëpunim, tolerancë, arritje. Shkolla është një vlerë që do ju vlejë për të gjithë jetën. Përpiquni të punoni fort, për arritje të suksesshme. Është detyra juaj!

Suksese dhe mbarësi për vitin e ri shkollor 2023/24!

20/08/2023

Neser (21 gusht) afati i regjistrimit per muajin Gusht!
Ju mirepresim! Kemi akoma vende ne profilet atraktive!

Neser (20.06) dhe pasneser (21.06) aplikimi per regjistrim ne shkolle te mesme!
Ju mirepresim me profile atraktive, objekt bashkekohor dhe kuader te interesuar per ngritjen tuaj profesionale!
Zgjedhni shkollimin profesional!
Ejani ne shkollen ekonomike!

08/08/2023

Informohen maturantet te cilet i nenshtrohen provimeve te matures shteterore per afatin e Gushtit se provimet mbahen me këto data:
9 gusht (e mërkurë) - Gjuhe Shqipe
11 gusht (e premte) - Gjuhe Angleze
Provimet fillojne ne ora 10 por nxenesit duhet qe 30 min me heret te jene tek shkolla ku mbahen provimet!

Per kete afat provimet do te mbahen ne shkollen e mesme te mjekesise "Pance Karagjozov" në Shkup!

Nxenesit duhet patjeter me vete te kene dokument identifikimi!

Suksese!

Photos from Shkolla e mesme ekonomike "Pero Nakov" - Kumanovë's post 30/12/2022

Sot, me rastin e hapjes se nje kabineti te ri, koktel me kolektivin dhe manifestimi i fundvitit te organizuar nga nxenesit

30/12/2022

Tani jemi të pasuruar edhe me lektyra në gjuhën angleze, të cilat nxënësit tanë mund të huazojnë vepra nga autorët më të njohur të letërsisë angleze dhe amerikane

26/12/2022

Panelet solare për sallën sportive të shkollës

Photos from Shkolla e mesme ekonomike "Pero Nakov" - Kumanovë's post 20/12/2022

Nga 16 Qershori, ne SHMK "Pero Nakov" jane bere keto ndryshime:
1. E gjithe shkolla eshte e pajisur me internet dhe kamera sigurie
2. Ne tre kate eshte rregulluar me drita neon ekonomike
3. Tre kate jane rregulluar dyert, lavamanet dhe rubinetet
4 .4 smart tabela, 8 shtepiza UB, 4 monitor TESLA, 2, llaptopa
16 ormane, 100 karriga per nxenes, 20 karriga per mesimdhenes, 10 karriga per zyre
5. Eshte bere projekt ku eshte lyer salla e sportit, objekti per rojen, rregullimi i 4 terasave, po punohet dhe lyerjen e 4 zyrave
6. Jane hapur dy puntori per drejtimin e mbathjes ku jane sjelle 5 makina per qepjen e kepuceve dhe nje puntori per drejtimin e dizajnit

07/12/2022

Blog-u nga viti IV-14 në kuadër të orëve të programuara nga shkolla - Gjuhë angleze

Photos from Shkolla e mesme ekonomike "Pero Nakov" - Kumanovë's post 28/11/2022

Manifestini në shkollën tonë me rastin e 28 Nëntorit

Photos from Shkolla e mesme ekonomike "Pero Nakov" - Kumanovë's post 25/11/2022

Nxënësit e shkollës sonë: Valton Fejzullau, Halim Aliji, Naile Rexhepi, Ermira Ajvazi dhe Nuraje Shabani morën pjesë në konferencën e projektit “Fillo ndryshimin” - MCGO më 23.11.2022, në hotel Aleksandar Palace. Në konferencë ishin prezent dhe katër shkollat e kyqyra në projekt ku secila shkollë prezantoi aktivitetet shkollore të realizuara gjatë periudhës 2020-2022. Nxënësit punuan dhe një punëtori kreative! Prezent ishin pedagogu Gzime Ajdini dhe kordinatorja e projektit Mirlinda Rexhepi.

Photos from Shkolla e mesme ekonomike "Pero Nakov" - Kumanovë's post 24/11/2022

Vizitë Kuvendit të RMV-së me nxënësit e drejtimit juridik dhe administrator biznesi ⚖️📚

22/11/2022

Nxënësja Blerona Berisha recitoi poezinë "Kënga e rinisë" të Migjenit

22/11/2022

Nxënënësit e dizajnit dhe modës prezantuan punën e tyre përmes një sfilate mode

Photos from Shkolla e mesme ekonomike "Pero Nakov" - Kumanovë's post 22/11/2022

Në kuadër të manifestimit "Java Kulturore Shqiptare" nxënësit e shkollës sonë morën pjesë me aktivitetet e pergatitura me rastin e Ditës së Alfabetit

Photos from Shkolla e mesme ekonomike "Pero Nakov" - Kumanovë's post 14/11/2022
Photos from Shkolla e mesme ekonomike "Pero Nakov" - Kumanovë's post 14/11/2022

Ekskurzion njëditor me nxënesit në qytetin e Shkupit. Vizitë tek shtëpia e Nënë Terezës dhe në Kalanë e Shkupit

Photos from Shkolla e mesme ekonomike "Pero Nakov" - Kumanovë's post 11/11/2022

Nxënësit e shkollës sonë prezentuan me sukses seancën plenare në Institutin Parlamentar të RMV-së
në prezantimin e aktivitetit “KAM QËNDRIM”

Photos from Shkolla e mesme ekonomike "Pero Nakov" - Kumanovë's post 05/11/2022

Punime nga nxënësit e dizajnit të modës

Photos from Shkolla e mesme ekonomike "Pero Nakov" - Kumanovë's post 02/11/2022

Sot, nxënësit e shkollës sonë ishin për vizitë tek Banka Popullore e RMV në Shkup !

28/10/2022

Koha për kuiz në lëndën e gjuhës angleze

Photos from Shkolla e mesme ekonomike "Pero Nakov" - Kumanovë's post 26/10/2022

Nxënësit e drejtimit juridik në ditën e hapur të Gjykatës në Kumanovë

Photos from Shkolla e mesme ekonomike "Pero Nakov" - Kumanovë's post 20/10/2022

Sot në qendrën rinore MultiКулти ishin në vizit nxënësit e shkollës së mesme ekonomike "Pero Nakov" - Kumanovë paralelet maqedonase dhe shqipe. Të rinjtë patën mundësinë të mësojnë për punën e qendrës rinore dhe programin që ata ofrojnë. Gjatë vizitës, ata ishin pjesë e një aktiviteti të shkurtër interaktiv me temën e ndërtimit të ekipit.

Денеска, средношколците од македонски и албански паралелки од СОУ „Перо Наков„ - Куманово, беа на посета во младинскиот центар MultiКулти. Младите имаа можност да се запознаат со работата на младинскиот центар и програмата која ја нудат на младите. За време на посетата младите имаа можност да бидат дел од кратка интерактивна активност на тема теамбилдинг.

Photos from Shkolla e mesme ekonomike "Pero Nakov" - Kumanovë's post 19/10/2022

Nxenesit e shkolles sone sot ne projektin "DITA EVROPIANE E TRAFIKIMIT TE QENIEVE NJEREZORE".
Te gatshem qe te perballemi me kete dukuri, te vendosur per te luftuar trafikimin e njerezve qe eshte mjafe shqetesuese per shoqerine.

Faleminderim organeve te MINISTRISE SE PUNEVE TE BRENDSHME TE REPUBLIKES SE MAQEDONISE SE VERIUT per ndihmen dhe bashkepunimin!

Photos from Shkolla e mesme ekonomike "Pero Nakov" - Kumanovë's post 19/10/2022

PUNIM ORGANIZUAR ME RASTIN E 5 TETORIT - DITA BOTERORE E MESUESEVE

Instituti Parlamentar iu bashkua përkujtimit të 5 Tetorit – Ditës Botërore të Mësuesit, përmes organizimit të një seminari për mësuesit e arsimit të mesëm me titull “Kuvendi dhe Edukata Qytetare”, ku morën pjesë 25 mësues nga i gjithë vendi.

Ky lloj i punëtorive janë të dedikuara për mësimdhënësit e shkollave të mesme, të cilët në kuadër të kurrikulës ligjërojnë përmbajtje lidhur me menaxhimin e shoqërisë, qytetarinë aktive dhe qeverisjen në Republikën e Maqedonisë së Veriut. Në punëtori ishin të përfshirë edhe deputetë nga grupe të ndryshme parlamentare, anëtarë të Komisionit për Arsim, Shkencë dhe Sport.

Që nga viti 1994, UNESCO feston 5 tetorin si Ditën Botërore të Mësuesit. Tema e ditës së këtij viti është “Transformimi i arsimit fillon me mësuesit”.

Photos from Shkolla e mesme ekonomike "Pero Nakov" - Kumanovë's post 18/10/2022

Nxënësit e drejtimit "Teknik i përpunimit të veshjes" në lëndën e "Të mësuarit nëpërmjet punës tek punëdhësi"

13/09/2022

Falemnderim nga aktivi i mbathjes, për bashkëpunimin mes shkollës sonë dhe kompanisë “Orsi Shoes” ku nxënësit tanë kanë mbajtur praktikën feriale

Want your school to be the top-listed School/college in Kumanovë?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Projekti i rradhes nga lenda e Ndërmarrësisë socialeEko Teko-Ndërrmarja sociale është një kryqëzim i biznesit dhe dëshir...
Punim nga nxenesit e vitit te pare nga lenda e ndermarresise
"Të ndihmojmë të tjerët është mënyra e vetme për të ndihmuar v...

Location

Website

Address

Kumanovë
Other Kumanovë schools & colleges (show all)
ILAHI TE Ndryshme ILAHI TE Ndryshme
Kumanovë

ILAHI-LIGJERATA-TE NDRYSHME

English For Life English For Life
Ulica Hristijan Todorovski Karposh
Kumanovë, 1300

Private Language Centre in North Macedonia

Zgjohu Zgjohu
Kumanovë, 1300

Dojave iz Prve ruke Dojave iz Prve ruke
Kumanovë

Dojave prave samo kod nas !

Britanika - English Center Britanika - English Center
Orizare Dhe Kumanove
Kumanovë, 1300

Kurse te pergjitshme, Business English, TOEFL,IELTS, Materiale te ndryshme, info per studime bachelor

Ивана Банчоковска Ивана Банчоковска
AVNOJ 155
Kumanovë, 1300

Страницата е креирана за споделување на едукативни идеи, наставни материјали како и подобрување на ко

Kodi i Shqiptarit Kodi i Shqiptarit
Adem Jashari
Kumanovë, 1300

Sarkazma shqip është një faqe që merret me sarkazma në gjuhën shqipe. Ne postojmë shprehje, q

Maturantet E Kumanoves 2008-2009 Maturantet E Kumanoves 2008-2009
Kumanovo
Kumanovë, 1300

Kto jan vetem per maturantet e kumanoves 2008-2009 secili mundet me dergu fotot e veta

Krenar që jam musliman/e Krenar që jam musliman/e
Kumanovë, 3006

- Selam Alejkum ! - Vëllezër e motra muslimane,ju uroj mirëseardhje në këtë faqe "ISLAME" .

E Dua Allahun E Dua Allahun
Kumanovë

Lexo me emrin e Zotit tend,ai i cili krijoi(cdo gje).Krijoi njeriun prej nje gjaku te ngjizur ne mi

SHMK Gjimnazi "Sami Frashëri" - Kumanovë SHMK Gjimnazi "Sami Frashëri" - Kumanovë
JNA Pn
Kumanovë, 1300

Faqja zyrtare e Gjimnazit "Sami Frashëri" - Kumanovë www.samifrasheri.edu.mk