СОУ „Гошо Викентиев“ Кочани, Македонија

СОУ „Гошо Викентиев“ Кочани, Македонија

Comments

Почитувани матуранти од СОУ "Гошо Викентиев" - Кочани од името на сите вработени во училиштето би сакале да ви честитаме за успешното завршување на средното образование! 👏👨‍🎓👩‍🎓
Во саботата, на 7 мај 2022, нашето училиште беше дел од десеттата конференција за професионална ориентација на млади под мотото „NEXT STEP - СЛЕДЕН ЧЕКОР“, организацирана од Ротари клубот Камен Мост и подржана од Родати Клубот Кочани - Виница.

Конференцијата се одржа во просториите на Meѓународното училиште НОВА, а СОУ „Гошо Викентиев“ учествуваше со дваесет ученика и еден наставник ментор. На настанот заминавме организирано заедно со СОУ „Љупчо Сантов“ Кочани и СОУ „Ванчо Прке“ Виница под покровителство на Ротари Клубот Кочани Винциа, кои го организраа и финансираа патувањето.

Настанот беше наменет на средношколци од градот Скопје но и од цела Македонија, со фокус на 2-ра и 3-та година, се со цел да им се помогне во нивниот избор на идна професионална кариера.

За време на настанот членовите на Ротари клубот Скопје Камен Мост го споделија сопственото искуство од својата професија, а потоа истото го сторија и неколку еминентни гости говорници во своите професионални области. Вториот дел од настанот се одржа во посебни простории, како би можеле говорниците професионалци да ги покријат различните професионални интереси на учениците.

Учениците беа исклучително задоволни од понуденото на настанот и од одличната организација на домаќините.

Понатаму, Ротари Клубот Кочани Виница имаше организирано посета на 34 Меѓународен саем на книгата, кој во периодот 03-09 мај 2022 се одржува во спортската сала „Борис Трајковски“.

Уште едно искуство вредно за паметење, кое допрва ќе ги покаже своите резултати.

Благодарност до организаторите Ротари клубовоите Камен Мост и Кочани-Виница.
На регионалните натпревари по англиски јазик кои се одржаа денес во СОУ „ Ванчо Прке “ -Виница , нашите ученици ги постигнаа следните резултати :
II година
Филип Цветановски -прво место 94 бода , ментор Кристина Јанева
Дејан Иванов - второ место 88 бода ,ментор Марија Алексиева
III година
Ивона Ефтимова - трето место 75 бода ,ментор Славица Арсова
Марио Цеков -трето место - 77 бода ,ментор Славица Арсова
На образовното рандеву организирано од МАССУМ одржано на 06.05.2022 во Велес , нашето училиште освои две награди :
II место во категорија -Најдобар штанд
II место во категорија- Видео реклама
Честитки за сите ученици и ментори и уште многу успеси !
На државните натпревари на средните стручни училишта кои денес се одржаа во СОУ „ Коле Неделковски“ - Велес, нашата ученичка Сандра Карова од профилот Техничар за транспорт и шпедиција , под менторство на професорката Љубинка Ристова го освои второто место. И честитаме на наградата и и посакуваме уште многу успеси !
Во јуни 2021 заедно со уште 9 училишта аплициравме за проект од екологијата во рамките на програмата UPSHIFT на UNICEF. Идејата беше да направиме стаклена градина во која ќе произведуваме дрвца и цвеќиња кои ќе ги засадуваме во училишниот двор. Нашето училиште беше избрано како најинтересен проект и веднаш се зафативме со работа откако ги добивме еднократните средства за изградба на стакленикот. Денес беа во посета инволвираните во проектот, Шведската амбасада. Нивните импресии од постигнувањата на учениците беа големи. Учениците успешно го презентираа својот труд преку веќе израснатите разновидни зимзелени и овошни дрвца изникнати од семиња, како и разновидни цвеќиња. Посетата од Шведската амбасада беше ненадејна со цел да се согледа успешноста на проектот. Нивното задоволство и позитивни констатации беше видливо.
СОУ ,,Гошо Викентиев" Кочани е учесник во Еразмус проект со училишта од Грција и Хрватска. Во рамките на проектот беше организиран натпревар меѓу учениците кои имаа задача да изработат бизнис план преку кој ќе ги покажат своите вештини за ИКТ претприемништво. Победничкиот тим во состав Драган Хаџивасилев, Иван Донев и Игнат Мојсовски заедно со своите професори и директорот на училиштето, во понеделник 2.05.2022г. заминуваат за Дарувар и Лудбрег во Хрватска каде ќе го презентираат својот бизнис план пред учениците и професорите од партнер училиштата од Хрватска и Грција, како и да следат обука за надградба на своите вештини и знаења.
Среќни празници !
‘’DOĞADAN GELENİ, DOĞAYA GÖNDER’’ - "ОД ПРИРОДАТА ЗА ПРИРОДАТА"
Еден од eTwinning проектите што се реализира во нашето училиште во соработка со училишта од Турција е проектот "Send From Nature to Nature".
Проектот се состои од низа активности како собирање на семиња од овошки и други видови на дрва за зачувување на еко системот и продолжување на видот и биодиверзитетот.
Главната порака на проектот е :
"Земјата е наш заеднички дом и заеднички животен простор за сите нас, заедно со сите живи суштества.
Затоа нанесувањето штета на природата е штета на вашиот дом и на вашето семејство дома.
Во тој случај, ние луѓето со предизвикување шумски пожари ги загрозуваме и растенијата, животните и директно сопствениот животен простор.
Поради оваа причина, сакавме да го испратиме она што доаѓа од природата во природата."
https://www.youtube.com/watch?v=V7uwn2s6eWY
ОДБЕЛЕЖАН ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА УЧИЛИШТЕТО

Денес, 19.04.2022 година го одбележуваме раѓањето на Нашиот патрон, Гошо Викентиев.
По тој повод денес Градоначалникот на Општина Кочани и претставници од општината, директорот и вработените од училиште, Членови на семејството Викентиеви и Сојузот на борците оддадоа почит на Гошо Викентиев со положување свежо цвеќе пред бистата во училишниот двор.

Традиционално на овој ден беа прогласени и учениците на генерација по струки и севкупниот УЧЕНИК НА ГЕНЕРАЦИЈА.
Ученик на генерација за електротехничка струка е БЛАГОЈА СТОЈКОВ.
Ученик на генерација за машинска струка е
ДАНИЕЛ МАНОВ.
Ученик на генерација за сообраќајна струка е
ЈОВАНА ВАСИЛОВСКА

Севкупно УЧЕНИК НА ГЕНЕРАЦИЈАТА 2018-2022 е прогласен ученикот БЛАГОЈА СТОЈКОВ.

Благодарници на ученици за учество во воннаставни активности беа доделени на учениците: Мартина Митева, Димитар Јанев, Бојана Манова и Христијан Тасов.

Денешниот ден го искористивме и за да му се заблагодариме на нашиот професор Спасо Ѓоргиев за долгогодишната успешна работа во нашето училиште и од целиот колектив му посакуваме долги, убави и среќни пензионерски денови.
На државниот натпревар по математика организиран од Сојуз на математичари на Македонија , нашиот ученик Драган Хаџи Василев во конкуренција на ученици од приватните и државните средни училишта постигна многу добар успех и се здоби со пофалница . Му честитаме и му посакуваме уште многу успеси !

Официјална страна на СОУ “Гошо Викентиев “ - Кочани

Operating as usual

Photos from СОУ „Гошо Викентиев“ Кочани, Македонија's post 31/08/2023

Денес, нашето училиште СОУ,,Гошо Викентиев“- Кочани и компанијата „Амфенол Технолоџи Македонија“ потпишаа Mеморандум за соработка со Активностите на УСАИД Партнерства за економски раст и Млади кои активно создаваат можности. Овој Меморандум означува продолжување на долгогодишната соработка помеѓу УСАИД, приватниот сектор и образовните институции во насока на развој на работната сила и раст на продуктивноста на компаниите.

Во претстојниот период, во рамки на средното стручно училиште во Кочани ќе се опреми нов тренинг центар за PLC (програмабилен логички управувач) програмирање. Програмабилен логички управувач е дигитален уред кој се користи за управување, контрола и следење на индустриската опрема врз основа на програмирање. Преку оваа соработка ќе се обучи кадар од компанијата и училиштето којшто ќе го пренесе стекнатото знаење на учениците во тренинг центарот.

Оваа инвестиција ќе им овозможи на учениците да се стекнат со знаења и вештини од областа на PLC програмирањето, што по завршување на образовниот процес ќе придонесе за вработување во приватниот сектор. Од друга страна, приватниот сектор ќе добие на располагање веќе обучена високо квалификувана (дефицитарна) работна сила со што ќе се влијае кон зголемување на продуктивноста во самите компании, но и место каде нивните вработени ќе можат да се доусовршат и стекнат нови знаења за PLC програмирање.

30/08/2023
Photos from СОУ „Гошо Викентиев“ Кочани, Македонија's post 12/07/2023

Во рамките на одбележувањето на Петровден, празникот на Кочани, градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов организираше прием на првенците на генерацијата од основните и средните училишта и за учениците што добиле награда на државните и меѓународните натпреварувања.

Нашиот ученик Мартин Коцев доби пофалница и парична награда за првенец на генерацијата

Тимот Мак Бот Пионир заедно со нивните ментори Роза Војновска и Милена Ананиева добиа пофалница за освоено прво место на државниот натпревар по роботика

Нашето училиште беше наградено со статуетка од Општина Кочани за постигнатите високи резултати и за особен придонес и афирмација на Општина Кочани

КОНКУРС ЗА ЗАПИШУВАЊЕ НА УЧЕНИЦИ ВО ПРВА ГОДИНА ВО СОУ „ГОШО ВИКЕНТИЕВ“ ЗА УЧЕБНАТА 2023/24 ГОД. - Комарец 19/06/2023

КОНКУРС ЗА ЗАПИШУВАЊЕ НА УЧЕНИЦИ ВО ПРВА ГОДИНА ВО СОУ „ГОШО ВИКЕНТИЕВ“ ЗА УЧЕБНАТА 2023/24 ГОД. - Комарец Пријавувањето и запишувањето на учениците ќе се врши во еден уписен рок со две пријавувања во месец јуни, на 20 и 21 јуни и второ пријавување на 27 и 28 јуни 2023 година, пр....

КОНКУРС ЗА ЗАПИШУВАЊЕ НА УЧЕНИЦИ ВО ПРВА ГОДИНА ВО СОУ „Гошо Викентиев“ Кочани, Македонија ЗА УЧЕБНАТА 2023/24 ГОД 19/06/2023

КОНКУРС ЗА ЗАПИШУВАЊЕ НА УЧЕНИЦИ ВО ПРВА ГОДИНА ВО СОУ „Гошо Викентиев“ Кочани, Македонија ЗА УЧЕБНАТА 2023/24 ГОД Пријавувањето и запишувањето на учениците ќе се врши во еден уписен рок со две пријавувања во месец јуни, на 20 и 21 јуни и второ пријавување на 27 и 28 јуни 2023 година, пр....

09/06/2023

📣📣КОНКУРС ЗА ЗАПИШУВАЊЕ НА УЧЕНИЦИ ВО ПРВА ГОДИНА ВО СОУ „Гошо Викентиев“ Кочани, Македонија ЗА УЧЕБНАТА 2023/24 ГОД.📣📣
Пријавувањето и запишувањето на учениците ќе се врши во еден уписен рок со две пријавувања во месец јуни, на 20 и 21 јуни и второ пријавување на 27 и 28 јуни 2023 година, преку порталот за електронски услуги на Министерството за образование и наука https://e-uslugi.mon.gov.mk/ со најава на средношколците преку сопствените кориснички сметки на https://schools.mk/
💻🪛💡Струка- ЕЛЕКТРОТЕХНИКА 👇
*Електротехничар за електроника и телекомуникации (дуална образование)
*Електротехничар за компјутерска техника и автоматика
*Електротехничар - енергетичар ( дуално образование)
*Електротехничар/ електричар (тригодишно образование)
🏎⚙️🔧Струка- МАШИНСТВО👇
*Машински техничар/ Машинско енергетски техничар
*Техничар за компјутерско управување
*Техничар за производно машинство/ Машински техничар за моторни возила ( дуално образование)
*Автомеханичар/ заварувач- обработувач на метал (тригодишно образование)
✈️🚂⛴ Струка- СООБРАЌАЈ, ТРАНСПОРТ И СКЛАДИРАЊЕ
*Техничар за транспорт и шпедиција

www.schools.mk

06/06/2023

👨‍🏫👩‍🏫Нашите ученици освоија 🏆прво место на Општинскиот натпревар по прва помош во категоријата младина и ќе го претставува Црвен крст Кочани на Државниот натпревар на екипи по прва помош во месец септември.

🏆Честитки за учениците 👏👏👏

Photos from СОУ „Гошо Викентиев“ Кочани, Македонија's post 01/06/2023

Учениците од СОУ “Гошо Викентиев”, во рамките на предметот Граѓанско образование, денес беа во посета на Собранието на Република Македонија. Имаа можност да се запознаат со функциите на законодавниот дом и одблизу да ги видат просториите во кои се одвиваат седниците на собранието.

01/06/2023

Во соработка со Ве Ефект Стокхлом- Шведска ние како училиште се грижиме за зголемување на приходите и социо-економско зајакнување на ранливите и маргинализираните групи од руралните и подурбаните средини.

Ние како средно стручно училиште користиме нововоспоставен систем на средно дуално образование за да одговори на образовните потреби на учениците Роми.

Photos from СОУ „Гошо Викентиев“ Кочани, Македонија's post 01/06/2023

🗓️На 04-05 мај 2023 год. во Охрид се одржаа XL државни натпревари за средни стручни училишта.

👨‍🔧🚙🛞Од машинската струка ученикот Александар Гоцевски освои III- место под менторство на Драган Јорданов и Даниел Сенесов.

Честитки за ученикот и менторите 👏👏

Photos from СОУ „Гошо Викентиев“ Кочани, Македонија's post 31/05/2023

🗓️На 04-05 мај 2023 год. во Охрид се одржаа XL државни натпревари за средни стручни училишта.

✈️🚉Од сообраќајната струка ученичката Наташа Стојановска освои III- место под менторство на проф. Љубинка Ристова.

Честитки за ученичката и менторот. 👏👏

Photos from СОУ „Гошо Викентиев“ Кочани, Македонија's post 30/05/2023

,,Отворени денови” 30.05.2023 год.

Денес нашето училиште беше посетено од идните средношколци каде им беше презентирано за наставните струки и смерови кои ги нудеме како средно стручно училиште.

Photos from СОУ „Гошо Викентиев“ Кочани, Македонија's post 29/05/2023

👉👉Почитувани полуматуранти од денес организираме ,,Отворени Денови,, посета на нашето училиште.

Цел на оваа организација е идните средношколци да се запознаат со наставните струки и профили кои ги нудиме како Средно Стручно училиште за новата учебна година 2023/24 и со целата инфраструктура која ја поседува нашето училиште за средно стручно образование со најсовремени дидактички средства.

Првиот ден го завршивме успешно со масовна посетеност и голем интерес кај идните средношколци кои своето понатамошно образование ќе го продолжат во нашето училиште.

,,Учи паметно, работи стручно”

Ве очекуваме!!!

Photos from СОУ „Гошо Викентиев“ Кочани, Македонија's post 28/05/2023

Нашите ученици заедно со професорите и директорот ја поддржаа и зедоа учество на денешната ROTARY RUN ‘23 🏃‍♂️трка.

Ние како училиште секогаш се залагаме да го промовираме спортот кај младите, како во училиштето така и вон наставните активности.

Здрава спортска младина , здрава нација !!!

Photos from СОУ „Гошо Викентиев“ Кочани, Македонија's post 23/05/2023

Со многу емоции, незаборавни искуства, спомени од прекрасно поминати денови , дружби со деца од цел свет од различни култури, стекнати нови пријателства , тимот на МакБот Пионери се врати од светско првенство во склоп на First Lego League, кое од 18 до 21 мај се одржа во Маракеш- Мароко.

На првенството учествуваа 66 тима од 54 држави од цел свет, а нашиот тим се пласира на 15 место во севкупна конкуренција.

Горди сме со нашиот успех особено поради тоа што конкуренција ни беа многу јаки тимови како Јапонија, Германија, Франција. Докажавме дека и ние можеме да се носиме со зададените предизвици и да постигнеме успех

Уште еднаш голема благодарност до Општина Кочани и сите наши сограѓани и фирми кои ни помогнаа да го доживееме тој натпреварувачки дух и достојно да го претставиме нашето училиште, нашиот град, нашата прекрасна земја и култура.

20/05/2023

Патот до врвот е тежок !!!
Бравооо дечки 👏👏👏
Продолжуваме да чекориме храбро кон врвот.
#гошовикентиевнасветско 🇲🇰🇲🇰🇲🇰🇲🇰

FIRST LEGO League Open Morocco 2023 19/05/2023

Нашиот тим ке има ревиално пуштање во 17:55 часот следете не во живо!!!!

FIRST LEGO League Open Morocco 2023 Streaming match Robot Game of FIRST LEGO League Morocco 2023

Photos from СОУ „Гошо Викентиев“ Кочани, Македонија's post 19/05/2023

🎓🎓🎓Матуранти 2019/2023 година🎓🎓🎓
Благодарност до сите кои вчера беа присутни и ги поздравија нашите матуранти на свеченото дефиле во градскиот парк.
Од име на сите вработени во СОУ,,Гошо Викентиев'' Ви посакуваме да сте живи, здрави и многу успешни.

Photos from СОУ „Гошо Викентиев“ Кочани, Македонија's post 18/05/2023

Our team ❤️

#гошовикентиевнасветско 🌍🇲🇰🇲🇦

18/05/2023

Почитувани сограѓани,
Денес, 18.5.2023 г., матурантите од СОУ „Гошо Викентиев“ ќе продефилираат пред платото на НУЦК „Бели мугри“ – Кочани во 18.30 ч.
По тој повод ве покануваме да дојдете и да им дадете целосна поддршка.
Менаџерскиот тим и сите вработени во училиштето им посакуваат на сите матуранти среќно и успешно чекорење низ светот на возрасните.
Порака до матурантите од генерација 2019 – 2023 година:
„Визијата што ја воздигнуваш во твојот ум, идеалот кој го крунисуваш во твоето срце – ова ќе го изградиш во животот и токму тоа ќе бидеш“.

16/05/2023

Good luck guys!
#ГошоВикентиевНаСветско 🌍🇲🇰🇲🇦
🤖💻👨‍💻👩‍💻

15/05/2023

Тимот „MakBot Pioneers“ спремни за светско првенство по роботика ,кое од 18-21 Мај ,ќе се одржи во Маракеш-Мароко.

Голема благодарност до сите оние кои допринесоа да се реализира ова патување и да се оствари еден детски сон - да се застане рамо до рамо со натпреварувачи од цел свет , да се прифати овој предизвик да се покаже упорност, способност , знаење и амбиција.

Посебна благодарност до Општина Кочани за нивната финансиска поддршка и до сите фирми кои ни излегоа во пресрет и помогнаа да се соберат средства за овој натпревар.

Голема благодарност и до сите наши сограѓани кои исто така донираа и несебично се заложија и дадоа свој придонес и веруваа во нас.

Тимот „MakBot Pioneers“ од се срце ви благодари што верувавте во нас !

Реализирана акцијата Генералка викенд 2023 | Општина Кочани 12/05/2023

Денес учениците од нашето училиште во соработка со Oпштина Кочани се вклучи во реализација на најголемата национална акција за чистење и селектирање отпад – Генералка викенд 2023.

Реализирана акцијата Генералка викенд 2023 | Општина Кочани Реализирана акцијата Генералка викенд 2023 May 12, 2023 Oпштина Кочани се вклучи во реализација на најголемата национална акција за чистење и селектирање отпад – Генерал...

Photos from СОУ „Гошо Викентиев“ Кочани, Македонија's post 10/05/2023

Денес нашето училиште го посетија Џери Дибл – претставник на УСАИД за Македонија, Кристина Дерибан, Билјана Величковска – одговорна за комуникации на УСАИД во Македонија, Алонзо Фулгхрам – партнер во Паладиум (компанијата која ги спорведува проектите во име на УСАИД – и БЕП и сегашниот P4EG) и Дејан Јаневски – директор на P4EG.
Директорот Спирко Златков им го презентира досегашниот завршен проект кој е имплементиран во соработка со компанијата Амфенол со поддршка на УСАИД.
На денешната средба се разговараше за можностите за понатамошна соработка со цел модернизација на опремата и кабинетите по практична настава.

09/05/2023

На 4 и 5 Мај 2023 година во Охрид се одржа Државниот натпревар на Средните стручни училишта на Р.С.Македонија
на кој нашите ученици ги постигнаа следниве резултати:

🏆Наташа Стојановска 3(трето) место -Техничар за транспорт и шпедиција

🏆Александар Гоцевски 3(трето) место-Машинско енергетски техничар

Во добро светло се претстави и
🏅Бојан Велиновски - Електротехничар за електроника и телекомуникации.

👏Честитки за нашите ученици, им посакуваме многу поголеми успеси во иднина!

Photos from СОУ „Гошо Викентиев“ Кочани, Македонија's post 08/05/2023

На ден 5.05.2023 г. учениците од СОУ ,,Гошо Викентиев" - Кочани заедно со нивните професорки по македонски јазик и литература: Марија Соколова, Катарина Петрова и Жаклина Ф. Свеќаровска и професорката по сообраќај Билјана Ангелова беа во посета на Саемот на книги 2023 во Скопје. Оваа година Саемот се одржа во салата ,,Борис Трајковски". Имаше штандови од повеќе издавачки куќи на кои можеа да се видат книги од различни жанрови. Учениците ги посетија штандовите, а љубовта кон пишаниот збор ја покажаа и преку купување на најразлични дела. Особено интересот беше насочен кон најновите изданија од издавачките куќи. Се надеваме дека дружењето со книгите ќе ги поттикне учениците да имаат се' поголем интерес за читање книги.

04/05/2023

Да им помогнеме сега за да можат да ни вратат во иднина !!!

01/05/2023

После 5 години историјата се повторува, тимот MAKBOT PIONEERS повторно оди на светско. Да ги поддржиме заеднички на натпреварот по роботика FIRST LEGO LEAGUE за достојно да ја претстават нашата држава на светското првенство кое оваа година ќе се одржи во Мароко.
По тој повод СОУ "Гошо Викентиев" во соработка со Пролет бар огранизира донаторска вечер на која ќе настапат Viki&KGB бенд.
Сите средства кои ќе бидат собрани од овој настан ќе бидат донирани на нашиот тим за да може да го реализира учеството на ова светско првенство.
Влез: 300 денари

Photos from Национална агенција за европски образовни програми и мобилност's post 27/04/2023
24/04/2023

📣📣КОНКУРС ЗА ЗАПИШУВАЊЕ НА УЧЕНИЦИ ВО ПРВА ГОДИНА ВО СОУ „Гошо Викентиев“ Кочани, Македонија ЗА УЧЕБНАТА 2023/24 ГОД.📣📣

Пријавувањето и запишувањето на учениците ќе се врши во еден уписен рок со две пријавувања во месец јуни, на 20 и 21 јуни и второ пријавување на 27 и 28 јуни 2023 година, преку порталот за електронски услуги на Министерството за образование и наука https://e-uslugi.mon.gov.mk/ со најава на средношколците преку сопствените кориснички сметки на https://schools.mk/

💻🪛💡Струка- ЕЛЕКТРОТЕХНИКА 👇
*Електротехничар за електроника и телекомуникации (дуална образование)
*Електротехничар за компјутерска техника и автоматика
*Електротехничар - енергетичар ( дуално образование)
*Електротехничар/ електричар (тригодишно образование)

🏎⚙️🔧Струка- МАШИНСТВО👇
*Машински техничар/ Машинско енергетски техничар
*Техничар за компјутерско управување
*Техничар за производно машинство/ Машински техничар за моторни возила ( дуално образование)
*Автомеханичар/ заварувач- обработувач на метал (тригодишно образование)

✈️🚂⛴ Струка- СООБРАЌАЈ, ТРАНСПОРТ И СКЛАДИРАЊЕ
*Техничар за транспорт и шпедиција

На 24 април – Младинска крводарителска акција за средношколци, студенти и млади лица | glasno.mk 20/04/2023

ДАРУВАЈ КРВ, СПАСИ ЖИВОТ, БИДИ НЕЧИЈ ХЕРОЈ!

📍Во СОУ „Гошо Викентиев“ Кочани, Македонија

🗓️24.04.2023 год.

🕘 09:00 - 13:00

На 24 април – Младинска крводарителска акција за средношколци, студенти и млади лица | glasno.mk Почитувани средношколци од СОУ „Гошо Викентиев“ и СОУ „Љупчо Сантов“, студенти и млади лица, Црвен крст на Република Северна Македонија – Општинската организац....

Photos from СОУ „Гошо Викентиев“ Кочани, Македонија's post 19/04/2023

Денес 19.04.2023 година го одбележуваме раѓањето на нашиот патрон, Гошо Викентиев.
По тој повод денес Градоначалникот на Општина Кочани и претставници од општината, директорот и вработените од училиштето, членови на семејството Викентиеви и сојузот на борците оддадоа почит со положување свежо цвеќе пред бистата во училишниот двор.

Во склоп на овогодинешното одбележување на патрониот празник на најдобрите тројца ученици практиканти од машинската струка во RUEN Inox Automobile и четворица практиканти од електротехничка струка во „Амфенол“ од страна на двете фирми им беа доделени награди за нивното посветено и континуирано учење.

Photos from СОУ „Гошо Викентиев“ Кочани, Македонија's post 11/04/2023

Учениците од машинскиот актив под менторство на Ивица Јорданов го изработија највисокото велигденско јајце во Република Македонија кое е високо 3,20 метра и тешко 200 килограми.

Јајцето е поставено во градскиот парк во склоп на Велигденскиот хепенинг ,,Сподели радост”.

Од име на сите вработени во СОУ,, Гошо Викентиев”- Кочани Ви посакуваме среќни велигденски празници !!!

Photos from СОУ „Гошо Викентиев“ Кочани, Македонија's post 10/04/2023

Група наши ученици заедно со професор Александар Симеонов ,во сабота на 8-ми април ,учествуваа на 11-та Ротари Конференција за професионална ориентација која оваа година се одржува под мотото „Гласот на изборот“ , каде учениците можеа да слушнат инспиративни излагања од врвни професионалци во својата област.
Целта на настанот е да им се помогне на учениците во нивниот иден избор на професијата.

08/04/2023

На регионалниот натпревар по англиски јазик кој беше одржан денес во ОУ „Никола Карев“ нашите ученици ги постигнаа следниве резултати:
I година
Саздова Матеа - прво место (95 бода)
Иванова Стефани -второ место (89 бода)
Ментор: Марија Алексиева

II година
Драган Хаџи Василев -прво место (95 бода)
Игнат Мојсовски - второ место (85 бода)
Ментор: Голубина Цекова

III година
Филип Цветановски - прво место (96 бода)
Ментор: Кристина Јанева
Дејан Иванов -прво место (93 бода)
Ментор: Марија Алексиева

Want your school to be the top-listed School/college in Kocani?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

СОУ "Гошо Викентиев" подготвено за уписи на нови ученици

Location

Category

Address


Улица „Тодосија Паунов“ бр. 93 В
Kocani
2300
Other High Schools in Kocani (show all)