Jazicen centar AMICI

Jazicen centar AMICI

Nearby schools & colleges

Avtoskola-Zebra
Avtoskola-Zebra
Marsal Tito Br

Comments

⭐🌟⭐Мал дел од прекрасната "Under the starry night party", првата хуманитарна забава на Интеракт Кочани-Виница. Собраните средства ќе се искористат за училишен прибор за социјално загрозените ученици.⭐🌟⭐
Благодарност до дискотека CLUB AQUA, печатница Masterprint LTD, Office Express DOOEL , Vincinni, Knizarnici Riki Junior и Jazicen centar AMICI за помошта и соработката. Благодарност до DJ Nikola Nixarr Danev и до DJ Bubi Tasev кој се погрижија забавата да биде 🔝. Благодарност до нашите фотографи Filip Dimitrijev и Petar Stoimenovski. И секако голема благодарност до сите хумани луѓе кои присуствуваа и придонесоа за нашата цел. Се гледаме во идна прилика! ❤

#foreignlanguage #privatekindergarten
#приватнадетскаградинка

Јазичен Центар Амичи
*КУРСЕВИ :
-Англиски
-Германски
-Италијански
-Француски
-Шпански
*СУДСКИ ПРЕВОДИ

*Курсеви за деца од предучилишна возраст:
-Креативност;
-Логички игри и броеви;
-Читање и бон-тон;
-Физички активности и музикотерапија.

*Курс по ТАНЦИ за деца од возраст 5-10 год.

*Курсеви по МАТЕМАТИКА од | до |X одд.

*Англиски дневен центар за деца од 3 до 6 год.

*Целодневна настава за деца од | до ||| одд.

Operating as usual

Photos from Jazicen centar AMICI's post 21/02/2023

🇩🇪 Формирана е нова група по германски јазик за А1/1 почетно ниво во следните термини:

➡️ понеделник и среда од 18:15 часот

👫 Има уште неколку слободни места

⚠️ Сите заинтересирани кандитати можат да не контактираат во инбокс или на
📞 070 315 231

▶️ Ве очекуваме!

Photos from Jazicen centar AMICI's post 25/01/2023

📚 ФЕВРУАРСКИ УПИСИ 📚
ЈАЗИЧЕН ЦЕНТАР АМИЧИ

➡️ Курсеви за ДЕЦА и ВОЗРАСНИ за изучување на:

🇬🇧 англиски,
🇩🇪 германски и
🇮🇪 италијански

❗️Комбинирана настава со физичко присуство и платформа за online настава од далечина.

➡️ Информации на 📞 070 315 231 или во инбокс на нашите профили

#јазиченцентарамичи
#февруарскиуписи

05/10/2022
Photos from Приватна детска градинка АМИЧИ's post 19/09/2022

#приватнадетскаградинкаамичи
#ијассумдпд
#нашималипожарникари

15/09/2022

💫Bring your lessons to life with the Interactive Talking Pen!

🤩 It’s such fun!

❗Tap-listen-talk!
❗Tap-watch & learn-do!
❗Tap-listen & watch-sing!

Yeti is here with us 🧒🏼👧🏻🧒🏽👧🏼

#дневенцентарамичи
#приватнадетскаградинкаамичи
#јазиченцентарамичи

Photos from Jazicen centar AMICI's post 15/09/2022

❗️ Најновата наставна програма за изучување англиски јазик 📕📗📘📙

Интерактивен софтвер за сите наставни содржини 💻

INTERACTIVE TALKING PEN 🖊 за правилен изговор при допир на текстот во учебникот за предучилишните програмите и за I, II и III одделение 📗

💫Bring your lessons to life with the Hamilton House Interactive Talking Pen!

🤩 It’s such fun!

❗Tap-listen-talk!
❗Tap-watch & learn-do!
❗Tap-listen & watch-sing!

Yeti is here with us 🧒🏼👧🏻🧒🏽👧🏼

#дневенцентарамичи
#приватнадетскаградинкаамичи
#јазиченцентарамичи

Photos from Jazicen centar AMICI's post 20/08/2022

📚 УПИСИ 2022 / 2023 📚
ЈАЗИЧЕН ЦЕНТАР АМИЧИ

➡️ Курсеви за деца и возрасни за изучување на:

🇬🇧 англиски,
🇩🇪 германски и
🇮🇪 италијански јазик

⚠️ Настава со физичко присуство или ONLINE настава - по избор на слушателот

➡️ Информации на 📞 070 315 231
или во инбокс на нашите профили

#јазиченцентарамичи
#уписи2022/2023

Photos from Jazicen centar AMICI's post 12/08/2022

➡️ 16 години преведувачко искуство!

➡️ Брза и професионална услуга!

➡️ Секогаш точни и прецизни во договорените рокови!


Photos from Jazicen centar AMICI's post 05/07/2022

⭐️ У П И С И - ЛЕТНИ ЗАБРЗАНИ КУРСЕВИ ⭐️

👉 Летни курсеви за ДЕЦА и ВОЗРАСНИ по германски и англиски јазик!

👉 Настава со физичко присуство или ONLINE настава - по избор на слушателот

🇬🇧 Летни пакети за ИНДИВИДУАЛНИ часови по германски и англиски јазик 🇩🇪

⚠️ Сите заинтересирани кандитати можат да не контактираат во инбокс или на
📞 070 315 231

▶️ Ве очекуваме!

Photos from Jazicen centar AMICI's post 29/06/2022

✨ У П И С И ✨

🌟 ГЕРМАНСКИ и АНГЛИСКИ ЛЕТЕН КАМП - Амичи 2022 🌟

➡️ Повелете на летна јазична дружба со англискиот и германскиот јазик:

👉 АНГЛИСКИ ЛЕТЕН КАМП - English Summer Camp - од 04 до 15 Јули 2022 година

👉 ГЕРМАНСКИ ЛЕТЕН КАМП - Deutsches Sommercamp - од 18 до 30 Јули 2022 година

👉 За деца од 6-12 години

👉 Вклучен топол оброк

👉 Прекрасна програма адаптирана според возраста на детето

⚠️ За повеќе детали околу летната програма, јавете се на 078/766-467

❤️ Ве очекуваме!

Photos from Jazicen centar AMICI's post 22/06/2022

✨ УВЕРЕНИЈАТА ДОДЕЛЕНИ - ШКОЛСКАТА ГОДИНА ЗАВРШЕНА ✨

⭐️ У П И С И - ЛЕТНИ ЗАБРЗАНИ КУРСЕВИ ⭐️

👉 Летни курсеви за ДЕЦА и ВОЗРАСНИ по германски и англиски јазик!

👉 Настава со физичко присуство или ONLINE настава - по избор на слушателот

🇬🇧 Летни пакети за ИНДИВИДУАЛНИ часови по германски и англиски јазик 🇩🇪

⚠️ Сите заинтересирани кандитати можат да не контактираат во инбокс или на
📞 070 315 231

▶️ Ве очекуваме!

Photos from Jazicen centar AMICI's post 09/06/2022

⭐️ У П И С И - ЛЕТНИ ЗАБРЗАНИ КУРСЕВИ ⭐️

👉 Летни курсеви за ДЕЦА и ВОЗРАСНИ по германски и англиски јазик!

🇬🇧 Летни пакети за ИНДИВИДУАЛНИ часови по германски и англиски јазик 🇩🇪

⚠️ Сите заинтересирани кандитати можат да не контактираат во инбокс или на
📞 070 315 231

▶️ Ве очекуваме!

07/05/2022

➡️ Горди сме на успехот на нашата долгогодишна ученичка Valerija Velkovska!
➡️ Честитки Вале и ти посакуваме поголеми успеси понатаму!

26/04/2022

УПИСИ за латино и модерни танци 💃

Започнуваме наскоро, танцувајќи да подготвуваме една нова летна авантура 🤩

Ако музиката и танцот те исполнуваат и привлекуваат, биди и ти дел од нашиот нов предизвик!

📍Информации околу часовите по танци

📞 070 303 395

21/04/2022

Со радост и нетрпеливост го најавуваме нашиот Велигденски хепенинг кој го организираат дечињата и тимот на Приватна детска градинка АМИЧИ 🐣🐰🥕

Утре, 22.04.2022 (петок) со почеток од 11 часот, во Градскиот парк 🎶🎶🎶

Ве очекуваме сите заедно да пееме, играме и да го прославиме доаѓањето на нашиот голем празник Велигден 🐣

Дечињата ни се подготвени и нестрпливи, колачињата испечени, песничките научени 😊
Ни останува само да го пречекаме сонцето и забавата може да започне ☀️☀️☀️

Photos from Jazicen centar AMICI's post 01/04/2022

И еве сме … Долгоочекуваните попладневни креативни работилници ги започнавме токму денес, на овој весел и прекрасен ден 🎊 🎉

Под маски и со многу радост го означивме почетокот на една убава, креативна и пред се едукативна дружба 🥰

Термините за нашите нови авантури се:

⏰ Понеделник 18:00-19:15 - Креативна и ликовна работилница ✂️🖍🎨

⏰ Среда 18:00 - 19:15 - Разиграни букви и броеви 📚

Photos from Jazicen centar AMICI's post 02/02/2022

🪁 ФЕВРУАРСКИ УПИСИ 🪁

🔜 Активности за деца од 3️⃣ до 6️⃣ години

😊 Долго време, додека чекавме да се смири ситуацијата со пандемијата, која не раздели од нашите другарчиња, ние со љубов, трпение и многу внимание, размислувавме и го менувавме концептот на нашите активности и простории, за да создадеме нова, безбедна средина за нашите најважни и најзначајни посетители – дечињата!

❗️Денес, со голема радост ги распишуваме уписите за попладневни активности за дечиња од 3 до 6 години!

🟣 Креативни работилници ✂️ 🧩

🟢 Мали уметници 👩🏻‍🎨 🧑🏼‍🎨 🎨

🔵 Учиме да броиме 1️⃣ 2️⃣ 3️⃣

🔴 Ги учиме буквите 📖 🅰️ 🅱️

🟡 Танцување и музикотерапија 🩰 🎶 🎵

Со нетрпение ве чекаме на местото каде сите ние безбедно и безгрижно повторно ќе се смееме, ќе другаруваме и ќе создаваме нови моменти на радост и среќа 🥰

Почитувајќи ги сите правила, протоколи и нормативи, ги обезбедивме сите потребни услови да можеме да се чувствуваме безбедно и новото функционирање да го претвориме во наше топло и спокојно секојдневие.

Со нетрпение ве очекуваме другарчиња наши ❤️

📞 Информации за програмите 070 303 395

Photos from Jazicen centar AMICI's post 01/02/2022

🇲🇰 Ако имаш работено во Италија, во било кој регион и имаш стекнато право на надомест за земјоделски работници (disoccupazione agricola) можеш да се обратиш и во канцеларијата на Амичи во Кочани, за пополнување на формуларите, од 1 јануари до 31 март 2022.
Tелефон:+38970315231 🇮🇹
🇮🇹 Se hai lavorato in Italia in qualsiasi REGIONE ITALIANA e hai diritto alla disoccupazione agricola potrai anche rivolgerti anche presso l’ufficio di Amici di Kochani per la compilazione dal 1 gennaio al 31 marzo 2022.
Telefono: +38970315231 🇲🇰Photos from Jazicen centar AMICI's post 26/01/2022

📚 ФЕВРУАРСКИ УПИСИ 📚
ЈАЗИЧЕН ЦЕНТАР АМИЧИ

➡️ Курсеви за ДЕЦА и ВОЗРАСНИ за изучување на:

🇬🇧 англиски,
🇩🇪 германски и
🇮🇪 италијански

❗️ Комбинирана настава со физичко присуство и платформа за online настава од далечина.

⚠️ Исполнети се сите протоколи за безбедно одвивање на наставата со најсовремени уреди за дезинфекција и стерилизација на просторот.

❗️Обезбедивме:

✔️ индивидуално работно биро за секое дете;
✔️ мерење температура со бесконтактен термометар пред влегување на час;
✔️ дезинфекција на облека, папки, ранци, чевли со уред за дезинфекција на база на озон;
✔️ дезинфекција на подна и работна површина и проветрување пред и по секоја група;
✔️ дезинфекција на простории по завршување на наставата со професионални УВ-Ц уреди за стерилизација на воздух и средина.

➡️ Информации на 📞 070 315 231 или во инбокс на нашите профили

#јазиченцентарамичи
#февруарскиуписи

09/01/2022

Јазичен центар АМИЧИ

📌 Вработува:

Професор по англиски јазик 👩🏻‍🏫 🧑🏻‍🏫

Заинтересираните кандидати можат да пратат своја кратка биографија на

📩 [email protected]

Или да се обратат на 📞 070 315 231

Photos from Jazicen centar AMICI's post 20/12/2021

🇲🇰 Ако имаш работено во Италија, во било кој регион и имаш стекнато право на надомест за земјоделски работници (disoccupazione agricola) можеш да се обратиш и во канцеларијата на Амичи во Кочани, за пополнување на формуларите, од 1 јануари до 31 март 2022.
Tелефон:+38970315231 🇮🇹
🇮🇹 Se hai lavorato in Italia in qualsiasi REGIONE ITALIANA e hai diritto alla disoccupazione agricola potrai anche rivolgerti anche presso l’ufficio di Amici di Kochani per la compilazione dal 1 gennaio al 31 marzo 2022.
Telefono: +38970315231 🇲🇰

01/12/2021

🇩🇪 ИНТЕНЗИВНИ КУРСЕВИ ПО ГЕРМАНСКИ ЈАЗИК ЗА ВОЗРАСНИ ВО ЈАЗИЧЕН ЦЕНТАР АМИЧИ! 🇩🇪
🇩🇪 Во тек е формирање на нова група за :
- А1.1 (прв степен) со термини во Вторник од 17:00 и Четврток од 16:00 часот
🇩🇪 Сите заинтересирани може да се пријават преку нашите Фејсбук профили или да се јават на:
📞 070/315-231
➡️ Ве очекуваме !

Photos from Jazicen centar AMICI's post 30/10/2021

Еве сме ❤️

Среќни, шарени, исполнети, горди…

Прво, затоа што заедно учиме да помагаме 🙏🏻

Второ, затоа што заедно шириме љубов ❤️

И трето, затоа што денес стопливме многу срца!

Нашиот распеан бенд составен од лавчиња, тигарчиња, зебрички, жирафа и леопарди ја отвори Промоцијата на сликовницата „Какво е времето таму горе“, во склоп на есенскиот саем на книги и базар на рачни изработки.

Ги продадовме сите наши рачни изработки и среќни сме што со нашата донација ќе помогнеме за Теодора да расте безгрижно ❤️

#приватнадетскаградинкаамичи
#есенскибазар
#наширачниизработки
#хуманиисреќни

Photos from Jazicen centar AMICI's post 26/10/2021

Октомври е месецот на книгата, кога го поттикнуваме читањето и ги охрабруваме сите да читаат! 📚

📖 Постојат повеќе причини зошто да им читаме на нашите деца. Една од најдобрите е заеднички поминатото време.

Децата на кои им било читано се подобри во училиште – не само затоа што стекнале повеќе знаење од книгите, туку затоа што научиле подобро како да се изразуваат. Нивниот речник е побогат и подобро ја разбираат моќта на комуникацијата.

Читањето не е само здобивање со знаење, туку можност да се влезе во световите кои може никогаш нема да ги видиме.

#приватнадетскаградинкаамичи
#нашатабиблиотека
#гисакамекнигите
#читамеисонуваме

Photos from Jazicen centar AMICI's post 22/10/2021

Сончево есенско утро и топол есенски појадок ☀️ 🍁 🌤 🍂

Печена тиква, пита од јаболка и топол чај 🫖 🥧 🍎
А за најмалечките пудинг од тиква 🍮

На радоста и немаше крај 🥰

#приватнадетскаградинкаамичи
#есенскипојадок
#печенатиква
#тополчај
#питаодјаболка
#сонцевоесен

Photos from Jazicen centar AMICI's post 20/10/2021

🍁🍂 🍁 Есенска кралица 🍂🍁 🍂

#приватнадетскаградинкаамичи
#есенскакралица
#шаренилоодбои
#есенскиплодови
#среќнинаесенскосонце

Photos from Jazicen centar AMICI's post 18/10/2021

👩🏻‍🍳👨‍🍳 Подготовка на сок, мармалад, џем и слатко од малини, боровинки, капини, јагоди и рибизла 🫐 🍓🫐🍓🫐

Цедевме, мелевме, варевме и на крај наполнивме многу шишенца со сок и теглички со мармалад, џем и слатко од шумско овошје.

Подготвени за зимата да ни биде слатка и богата 😋

#приватнадетскаградинкаамичи
#правимесокимармалад
#слаткоодшумскоовошје
#сеподготвувамезазима
#вреднидеца
#нашиотшаренсвет

Photos from Jazicen centar AMICI's post 13/09/2021

Денес ручекот ни беше во придружба на еден многу брз воз полн со свеж зеленчук 🫑🥕🥒🍅

#приватнадетскаградинкаамичи
#среќниниседецата
#идевозотодКочани

Photos from Jazicen centar AMICI's post 09/09/2021

Овошјето и зеленчукот се многу важен дел од исхраната на секое дете 🍇🍏🫑🍆

Ние со помош на нашиот нутриционист внимателно ги одбираме сите состојки вклучени во оброците на децата, а како задолжителен додаток во нашето секојдневно мени се разнобојните и разноврсни овошки и зеленчуци 🥑🍌🥦

Тие се природен извор на витамини, минерали и други хранливи вредности и затоа наша примарна цел е децата да ги конзумираат секојдневно и онолку колку што навистина им е потребно.

Четврток, ден за пазар 👩🏻‍🌾 🛒

#приватнадетскаградинкаамичи
#нашатакујна
#овошјеизеленчук
#здравахраназдравидеца
#четвртокдензапазар

07/09/2021

Приватна детска градинка АМИЧИ

📢 Вработува:

👩🏻‍🏫 Едукатор за работа со деца 📚

Сите заинтересирани кандидати можат да испратат свое CV на

📩 [email protected] или да се јават на

📞 070 303 395

Photos from Jazicen centar AMICI's post 01/09/2021

Љубов 🤍

#приватнадетскаградинкаамичи
#првиотучилишенден
#првачињаколачиња
#првденвоградинка
#дечињамечиња
#среќниивозбудени

Photos from Jazicen centar AMICI's post 25/08/2021

📚 УПИСИ 2021 / 2022 📚
ЈАЗИЧЕН ЦЕНТАР АМИЧИ

➡️ Курсеви за деца и возрасни за изучување на:

🇬🇧 англиски,
🇩🇪 германски,
🇮🇪 италијански и
🇪🇸 шпански јазик

❗️Подготвивме оперативен план за настава со физичко присуство и платформа за online настава од далечина.

⚠️ Исполнети се сите протоколи за безбедно одвивање на наставата со најсовремени уреди за дезинфекција и стерилизација на просторот.

❗️Обезбедивме:

✔️ индивидуално работно биро за секое дете;
✔️ мерење температура со бесконтактен термометар пред влегување на час;
✔️ дезинфекција на облека, папки, ранци, чевли со уред за дезинфекција на база на озон;
✔️ дезинфекција на подна и работна површина и проветрување пред и по секоја група;
✔️ дезинфекција на простории по завршување на наставата со професионални УВ-Ц уреди за стерилизација на воздух и средина.

➡️ Информации на 📞 070 315 231 или во инбокс на нашите профили

#јазиченцентарамичи
#уписи2021/2022

Photos from Jazicen centar AMICI's post 23/08/2021

🧩 УПИСИ 2021/2022 🧩

🧩 за нови другарчиња!
🧩 за нови авантури!
🧩 за нови доживувања!

👶🏻 група јасли од 8 месеци до 2 години

👧🏼🧒🏼 воспитни групи за дечиња од 2 до 6 години

Заедно да ја сложиме нашата нова сложувалка 🧩

📞 Информации за програмите 070 303 395

#приватнадетскаградинкаамичи
#уписи2021/2022
#нашановаавантура

Photos from Jazicen centar AMICI's post 22/08/2021

📚 У П И С И 2021/2022 📚

Дневен престој
за ученици од I, II и III одделение

📖 пишување домашни задачи
✂️ изработка на проекти
🧪 експерименти
🔎 набљудување и истражување
🇬🇧 англиски јазик
🇩🇪 германски јазик
⚽️ спортски активности
🎨 уметност
🍽 појадок, ручек, ужина
🚸 придружба од возрасно лице до училиште и од училиште до нашиот центар

✔️ посебно работно биро за секое дете
✔️ индивидуален прибор
✔️ дезинфекција на облека, ранци и чевли со уред за секојдневна безбедна дезинфекција
✔️ дезинфекција на подна и работна површина на секои два часа
✔️ дезинфекција на простории со ув ламби
✔️ мерење температура и скрининг во посебни евидентни книги за секое дете

❗️Започнуваме на први септември 👩‍🏫

Информации за програмата и престојот на 📞 070 303 395

#приватнадетскаградинкаамичи
#уписи2021/2022
#нашановаавантура

Want your school to be the top-listed School/college in Kocani?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

🌟 АМИЧИ Новогодишна претстава 🌟

Location

Telephone

Website

Address


Kocani
2300

Opening Hours

Monday 09:00 - 19:00
Tuesday 09:00 - 19:00
Wednesday 09:00 - 19:00
Thursday 09:00 - 19:00
Friday 09:00 - 19:00
Saturday 10:00 - 14:00
Other Kocani schools & colleges (show all)
Goran Andov - Language Polyglot Goran Andov - Language Polyglot
Kocani, 2300

Hello, dear language learner. Are you currently learning a foreign language? Then follow this page an