ООМУ „Ристо Јуруков“

ООМУ „Ристо Јуруков“

You may also like

Poslovna Komunikacija
Poslovna Komunikacija

Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from ООМУ „Ристо Јуруков“, School, „Љупчо Сантов“ бб (АСНОМ), Kocani.

Operating as usual

18/04/2024

Ива Гицева и Јован Божинов, како претставници на ученичката заедница од нашето училиште, зедоа учество во работата на локални младински иницијативи кои ќе ги спроведе UNDP и Општина Кочани. Во работата на младински иницијативи младите од Кочани ќе идентификуваат и спроведат локални младински акции.

Photos from ООМУ „Ристо Јуруков“'s post 18/04/2024

По повод Светскиот ден на книгата и авторското право, во организација на Iskra Biblioteka Iskra се промовираше збирката поезија „Моето алтер его" од авторката Елеонора Николовска. На настанот учество зедоа и ученици од нашето училиште:
- Петар Мирчевски и Климент Филипов (виолина) класа наст. Лилјана Каракашева Панов, Давид Велков (гитара) класа наст. Зоран Христов и Илија Ванчевски (хармоника) класа наст. Давид Велков.

Photos from ООМУ „Ристо Јуруков“'s post 18/04/2024

За денешниот концертот на Goce Zlatev во нашето училиште: ПРЕКРАСНО, МУЗИКАЛНО, ЕМОЦИОНАЛНО. Од се срце му посакуваме уште многу успеси понатаму.

Photos from ООМУ „Ристо Јуруков“'s post 18/04/2024

17.04.2024
Mузичка среда - концерт број 1
низ слики

Photos from ООМУ „Ристо Јуруков“'s post 17/04/2024
Photos from ООМУ „Ристо Јуруков“'s post 17/04/2024

Ве очекуваме на првиот концерт од МУЗИЧКИТЕ СРЕДИ

16/04/2024

И повторно:

- ПРВА НАГРАДА за Антонија Апостолова III одд. (гитара) , класа наст. Зоран Христов

- ТРЕТА НАГРАДА за Илија Ванчевски III одд. (хармоникс) , класа наст. Давид Велков

на четвртиот ден од Меѓународен фестивал со натпреварувачки карактер ,,Сергеј Михајлов" Штип.

ЧЕСТИТКИ 🎵❤️🎶💙🎵

15/04/2024

15.04.2024
Успешен ден за нашето училиште, збогатени со уште 18 НАГРАДИ во дисциплина ПИЈАНО на петтиот Меѓународен фестивал со натпреварувачки карактер ,,Сергеј Михајлов" Штип.

БРАВО ЗА:

- Анастасиа Хаџи Паунова IV одд. - ПРВА НАГРАДА
класа наст. Дејан Стојанов

- Јован Христпв IV одд. - ПРВА НАГРАДА
- Макарија Иванова VI одд.- ПРВА НАГРАДА
- Ана Митев VI одд.- ПРВА НАГРАДА
класа м-р Марија Лазарова

- Марија Пејчева - ПРВА НАГРАДА
- Милана Стаменкова - ПРВА НАГРАДА
- Ана Пејчева - ВТОРА НАГРАДА
класа м-р Драгана Карова Ангелова

-Јован Божинов IX одд- ПРВА НАГРАДА
-Јован Цветанов VI одд. - ПРВА НАГРАДА
класа наст. Душан Стојанов

- Михаил Стаменков IV одд. - ПРВА НАГРАДА
- Теодора Захариева V одд. - ВТОРА НАГРАДА
- Надица Апостолова VI одд.- ПРВА НАГРАДА
- Андреа Димитрова VI одд.- ПРВА НАГРАДА
- Миа Михаилов IX одд.- ВТОРА НАГРАДА
- Јана Филипова IX одд. - ПРВА НАГРАДА
кчаса м-р Елизабета Ѓеорѓиева

- Илина Трифунова III одд. - ПРВА НАГРАДА
- Ева Петрова IV одд. - ВТОРА НАГРАДА
класа наст., Стефан Стефанов

Четирирачно пијано
- Ана Пејчева VIII одд. класа м-р Драгана Карова Ангелова и Јана Филипова IX одд. класа м-р Елизабета Ѓеорѓиева - ПРВА НАГРАДА

ЧЕСТИТКИ ЗА СИТЕ 🎹❤️🎶💙🎹

Photos from ООМУ „Ристо Јуруков“'s post 11/04/2024

Спремни за уште повеќе награди. Тоа го покажаа учениците вечерва.

🎹❤️🎵💙🎶❤️

Ви посакуваме успех

🎹❤️🎵💙🎶❤️

11/04/2024

На првиот ден од петтиот Меѓународен фестивал со натпреварувачки карактер ,,Сергеј Михајлов" Штип, во дисциплина Теорија на музика освоени 6 први награди за:
Бјанка Димов, Јован Цветанов, Леонтија Гаврилова, Климент Филипов, Јана Филипова и Јован Божинов под менторство на наст. Благој Николов.

Честитки 🎶❤️🎵💙🎶

Photos from ООМУ „Ристо Јуруков“'s post 11/04/2024

Ве очекуваме вечерва во 19:оо часот

05/04/2024

На општинскиот натпревар кој се одржа во нашето училиште учениците ги постигнаа следниве резултати:
- Макарија Иванова - пијано - 100 бода (класа наст. м-р Марија Лазарова)
- Јован Цветанов пијано - 100 бода (класа наст Душан Стојанов) и теорија на музика - 100 бода (наст. Благој Николов)
- Бјанка Димов - теорија на музика - 100 бода.(наст. Благој Николов).

Им посакуваме успех и понатаму.

Photos from ООМУ „Ристо Јуруков“'s post 05/04/2024

По повод започнување на ЦКА-ПХВ проектот во склоп на ОО Црвен крст Виница младинците од една од групите организираа хуманитарен концерт на кој учество зедоа ученици и од нашето училиште:
- Теодора Трајчевска класа наст. м-р Драгана Карова Ангелова
- Дора Николова класа наст. Давид Велков
- Андреа Димитрова и Теодора Захариева класа наст. м-р Елизабета Ѓеорѓиева
- Јован Цветанов класа наст. Душан Стојанов
- Јован Христов и Макарија Иванова класа наст. м-р Марија Лазарова.

И хуманост, и музика, и дружба, и уживање
❤️🎹💙🎵💐💙🎶❤️🎹

03/04/2024

Се гледаме на уште еден убав концерт!

Photos from ООМУ „Ристо Јуруков“'s post 02/04/2024

Настап на ученичката Ива Гицева, класа наст. Зоран Христов на отварањето на манифестацијата, ,,Славење на меѓународниот ден на литетатурата за деца, Другарувањето со книгите ни е песна- Фестивал на децата, книгите и музиката", во организација на Iskra Biblioteka Iskra

Photos from ООМУ „Ристо Јуруков“'s post 29/03/2024

И уште еднаш ДЕН НА ПИЈАНОТО, овој пат во организација на Dmuc Sergej Mihajlov Stip, а гости и нашите ученици Анастасиа, Јован, Макарија, Ана, Јана. Благодариме на поканата и на прекрасната дружба Goran Kavrakov Blagoj Janev.

Photos from ООМУ „Ристо Јуруков“'s post 28/03/2024

Концертот по повод Денот на пијаното.

🎹🎶🎹🎵🎹

Photos from ООМУ „Ристо Јуруков“'s post 27/03/2024

Камерна музика Кавадарци 2024.
ПРВА, ПРВА, ПРВА награда за

Јана Филипова и Ана Пејчева - четирирачно пијано (класа наст. м-р Елизабета Ѓеорѓиева и м-р Драгана Карова Ангелова)

Макарија Иванова и Јован Цветанов - четирирачно пијано (класа наст. м-р Марија Лазарова и Душан Стојанов)

Александар Крстов, Симон Бошковски, Стефанија Атанасова, Драган Стаменков, Никола Паунов и Баже Ацев - оркестар на народни инструменти (класа наст. Виктор Постолов).

20/03/2024

Почитувани,

Пијаното (или клавирот) е музички инструмент со клавијатура која има 88 (52 бели и 36 црни) клавиши со чие притискање се произведуваат звуци. И покрај тешката преносливост и висока цена, пијаното е сепак еден од најпрепознатливите и најпопуларните инструменти во светот.

На 88 ден од годината (поради неговите 88 клавиши), Ве покануваме заедно да го прославиме Денот на пијаното, со концерт на кој ќе ги промовираме нашите млади пијанисти.

Ве очекуваме.

28.03.2024 - четврток
18:оо часот
Мултикултурен центар

Photos from ООМУ „Ристо Јуруков“'s post 18/03/2024

Валцер бр. 2 од Шостакович исполнет од Александра Георгиева - флејта и Стефан Митков- хармоника класа наст. Јованка Милојевиќ и Давид Велкпв, на изложбата "Во пресрет на Рускиот Цар, Романови - царско служење, во организација на Iskra Biblioteka Iskra

Photos from ООМУ „Ристо Јуруков“'s post 08/03/2024

Настап на ученичката Антонија Апостолова - гитара, класа наст. Зоран Христов на промоција на книгата Пресек од Маја Трајковиќ, во организација на Iskra Biblioteka Iskra, a по повод Меѓународниот ден на жената.

Photos from ООМУ „Ристо Јуруков“'s post 08/03/2024

Среќњн празник ДРАГИ ДАМИ, НАШИ МАЈКИ.

Концерт за нашите мајки
07.03.2024

05/03/2024

Почитувани мајки, драги наши,

Ве покануваме со музика и радост да го прославиме Меѓународен ден на жената.

07/01/2024

Тивка јануарска ноќ
На исток з ѕвезда свети,
Купив божиќно дрвце
Сила и моќ ми вети.
Тивок јануарски ден
РАДОСТ И СРЕЌА ТОЧИ
На Христос роденднен
ПРАЗНИК ЗА ОЧИ.

ОВОЈ ПРАЗНИК ЗА ОЧИ
КАЈ СИТЕ ВАС НАЈДРАГИ НАШИ
РАДОСТ И СРЕЌА
САМО ДА ТОЧИ.

БРАВО❤️🎶❤️БРАВО💙🎶💙БРАВО❤️🎶❤️

06/01/2024

БОЖИЌ ИДЕ,
СРЕЌЕН ДА ВИ БИДЕ

Со љубов во душите,
со радост во срцата,
со мир и здравје во телата.

Ви посакуваат учениците и вработените при ООМУ „Ристо Јуруков“

01/01/2024
Photos from ООМУ „Ристо Јуруков“'s post 31/12/2023

A вака ја испративме 2023 година.

ООМУ „Ристо Јуруков“ со Andrijana Janevska ❤️❤️❤️❤️❤️

31/12/2023

И........
УШТЕ ЕДНО ИЗНЕНАДУВАЊЕ!!!

ВЕЧЕРВА,
ГРАДСКИ ПАРК,
22 ЧАСОТ.

СЕ ГЛЕДАМЕ
🎶🎶🎶🎶

Photos from ООМУ „Ристо Јуруков“'s post 29/12/2023

А за умни дечиња..... пакетчиња.
Благодарност до Општина Кочани Флорис tehnology macedonia

Want your school to be the top-listed School/college in Kocani?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Тивка јануарска ноќНа исток з ѕвезда свети,Купив божиќно дрвцеСила и моќ ми вети.Тивок јануарски денРАДОСТ И СРЕЌА ТОЧИН...
БОЖИЌ ИДЕ, СРЕЌЕН ДА ВИ БИДЕСо љубов во душите,со радост во срцата,со мир и здравје во телата. Ви посакуваат учениците и...
Патуваме, се забавуваме.БРАВО ДЕЧКИ СУПЕР СТЕ ❤️💙❤️💙❤️
ДРАГА ПУБЛИКО, НАШИ ВЕРНИ ПОДДРЖУВАЧИЗа прв пат нашето училиште организира концерт на кој на сцената заедно ќе музицитра...
И - на пат кон дома.БРАВО ДЕЧКИДо некоја следна дружба❤️💙❤️💙❤️
Малку и на играорна 👋👋👋
Нам ни беше забавно на генералната проба за концертот по повод Патрониот празник на училиштето. Ако сакате и Вие да ужив...
Нека Ве грее огнот на среќата, нека душата Ви биде исполнета со топлина, срцето со милост, очите со светлина. Нека радос...

Location

Category

Address

„Љупчо Сантов“ бб (АСНОМ)
Kocani
2300
Other Schools in Kocani (show all)
Авто школа Јана - Avto skola Jana Авто школа Јана - Avto skola Jana
Теодосија Паунов бр. 34
Kocani

Najubavi Statusi Vo FB Najubavi Statusi Vo FB
Slafco Stojmenov
Kocani, 2300

NajUbavi Statusi VO Fb

Центар за странски  јазици My School Team Центар за странски јазици My School Team
Proleterski Brigadi 46
Kocani, 2300

Центарот за англиски јазик "My school" Ви нуди курсеви за ан

Piccadilly-School Piccadilly-School
Roza Petrova Br 50
Kocani, 2300

learning languages

Avtoskola-Zebra Avtoskola-Zebra
Marsal Tito Br 97
Kocani, 2300