Lingua Language House

Lingua Language House

Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from Lingua Language House, School, Ilindenska 38, Kavadarci.

Operating as usual

Photos from Lingua Language House's post 24/06/2023

Годината ја завршивме во знак на другарување, негување и поттикнување на здрав спортски живот.
Во овој свет кој брзо се менува, способноста за ефективно комуницирање на англиски јазик стана суштинска вештина. Сепак нашето училиште со своите страсни едукатори се труди да го негува не само владеењето со јазикот, туку и стекнување на културна и оштествена свест и емпатија. Цврство веруваме дека ги опремивме нашите ученици со алатки за да се движат сигурно низ животот. Затоа драги ученици, негувајте ги знаењето и спомените кои ги стекнавте и користете ги како основа врз која ќе ги градите вашите идни достигнувања. Започнете ја следната година, знаејќи дека имате потенцијал за голема величина.
Голема благодарност до Ооу Димката Габерот Кавадарци ООУ и до нивниот спортски актив.
Ви посакуваме среќен летен распуст на сите.

11/04/2023

👩‍🎓🧑🏼‍🎓АНГЛИСКИ ЗА МАТУРАНТИ👩‍🎓🧑🏼‍🎓

Подготовката за матура дава можност да се подготват учениците на ефикасен, евтин и флексибилен начин. Ако сакате да се јавите на испит подготвени и уверени во своите можности овие курсеви се совршен избор за вас. Во нив детално се следат специфични задачи кои можете да ги очекувате на испитот и задачи кои веќе се дадени во изминатиот период.

Број на часови и времетраење на курсот
• 2 пати неделно по 80 минути, без пауза.
• Времетраење на курсот - 2 месеци. Секој месец има 8 часови од 80 минути, вкупно 16 часа од 80 минути.
• Доколку на слушателите им е потребно поинтензивна подготовка, бројот на часовите може да се зголеми.
• Цена на курсот – 1500 денари месечно.

Начин на одвивање на часовите
• Интензивна работа со фокус на конкретен материјал соодветен за полагање на матура по предметот Англиски јазик.
• Разбирање на текстови, зборообразување, трансформации на реченици, пополнување на празни места, пишување формални и неформални писма, и есеи.
• Програмата се прилагодува на предзнаењето на слушателите, обрнувајќи најмногу внимание на материјалот каде слушателите имаат најмногу слабости.

📲 Телефон за контакт и уписи 078 324 589.

Lingua Language House School

Photos from Lingua Language House's post 31/10/2022
Want your school to be the top-listed School/college in Kavadarci?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Location

Category

Telephone

Website

Address

Ilindenska 38
Kavadarci
1430

Opening Hours

Monday 12:00 - 21:00
Tuesday 12:00 - 21:00
Wednesday 12:00 - 21:00
Thursday 12:00 - 21:00
Friday 12:00 - 21:00
Other Schools in Kavadarci (show all)
IQ UP - Kavadarci IQ UP - Kavadarci
Илинденска 11
Kavadarci, 1430

Со IQ Up! едукацијата преку иновативна методологија ги в?

Helen Doron English Kavadarci Helen Doron English Kavadarci
Maksim Gorki 9A
Kavadarci, 1430

Иновативен метод за изучување англиски јазик

SOZSU "Gjorce Petrov" SOZSU "Gjorce Petrov"
Шишка 23
Kavadarci, 1430

Средно Општинско Земјоделско Шумарско Училиште „Ѓорче Петров“ - Кавадарци

Посебни паралелки при ООУ "Страшо Пинџур" , Кавадарци Посебни паралелки при ООУ "Страшо Пинџур" , Кавадарци
, Dimkata Angelov Gaberot, 4
Kavadarci, 1430

Центар за поддршка во учењето при ООУ "Страшо Пинџур" ви овозможув?

Maxima Edu Maxima Edu
Ilindenska 6-2/3
Kavadarci, 1430

Едукативен центар за странски јазици и преведувачки услуги