Fulpim

Fulpim

Добредојдовте на официјалната фејсбук страна на ФУЛПИ

Operating as usual

Photos from Fulpim's post 09/06/2022

🙆‍♂️🙆‍♀️👏👏👏👏

Photos from Fulpim's post 03/06/2022

👩‍🏫БУКВИ🙆‍♂️🙆‍♀️Играта е најдобрата воспитна метода за децата👏

Photos from Fulpim's post 31/05/2022

👩‍🏫На безграничната детска фантазија и е потребно добро насочување. Кога станува збор за играта, тоа значи дека таа треба да ги поттикнува креативноста, моторичкиот и сознајниот развој, говорниот, социоемоционалниот и развојот на комуникацијата. 🙋‍♀️🙋‍♂️

Photos from Fulpim's post 27/05/2022

👩‍🏫Логичко размислување🙆‍♂️🙆‍♀️👏

Photos from Fulpim's post 26/05/2022

👩‍🏫Учиме за буквите низ метод на игра. 👏🙆‍♀️🙆‍♂️

Photos from Fulpim's post 25/05/2022

Најсреќен да си Дамјан ❤️🎂

Photos from Fulpim's post 18/05/2022

👩‍🏫 Развивање на логично размислување тоа е од суштинско значење за децата. Логиката е оној процес што ни овозможува да извлечеме нови заклучоци од информации што ги знаеме.🙆‍♂️🙆‍♀️👏

Photos from Fulpim's post 17/05/2022

👩‍🏫Спортска акробатика🙆‍♂️🙆‍♀️👏👏👏🏃‍♂️

Photos from Fulpim's post 12/05/2022

👩‍🏫Учиме за професии. Што сакам да бидам кога ќе пораснам(II дел)?
Вежби за графомоторика. 🙆‍♀️🙆‍♂️

Photos from Fulpim's post 11/05/2022

👩‍🏫Силата на фантазијата и имагинацијата кај децата(замислена играчка)проследена низ психолошки активности. 🙆‍♀️🙆‍♂️

Photos from Fulpim's post 09/05/2022

👩‍🏫Учиме за професии. Што сакам да бидам кога ќе пораснам?🙆‍♀️🙆‍♂️

Photos from Fulpim's post 04/05/2022

👩‍🏫Учиме, другаруваме и се забавуваме низ метод на игра 👏🙆‍♀️🙆‍♂️

Photos from Fulpim's post 03/05/2022

👩‍🏫 Кога постои желба за учење, не постои пречка која ќе застане на патот🖍️👏👏👏

Photos from Fulpim's post 28/04/2022

👩‍🏫 Играта е еден посебен свет за децата, во која тие играат поистоветувајќи се со различни модели, формираат правила на игра и во склоп на тој свет, децата ја будат својата фантазија и креативност.🙋‍♀️🙋‍♂️

Photos from Fulpim's post 27/04/2022

🙋‍♂️🙋‍♀️

Photos from Fulpim's post 26/04/2022

СРЕЌНИ ВЕЛИГДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ!
Со најискрени желби за добро здравје, благосостојба, мир и хармонија. 🙆‍♀️🙆‍♂️

Photos from Fulpim's post 18/04/2022

👩‍🏫Запознавање со буквите преку метод на игра. 🙆‍♂️🙆‍♀️Играта е најдобрата воспитна метода за децата👏

Photos from Fulpim's post 16/04/2022

👩‍🏫Запознавање со буквите🙆‍♂️🙆‍♀️ Оптималната возраст за учење букви е 4,5-5 години. Во овој период, децата развиваат способност за анализа, во голема мера го прошируваат интересот за нивната околина и ја зголемуваат способноста за апсорпција на информации.

Photos from Fulpim's post 12/04/2022

👩‍🏫На безграничната детска фантазија и е потребно добро насочување. Кога станува збор за играчката, тоа значи дека таа треба да ги поттикнува креативноста, моторичкиот и сознајниот развој, говорниот, социоемоционалниот и развојот на комуникацијата.🙆‍♀️🙆‍♂️👏

Photos from Fulpim's post 11/04/2022

👩‍🏫Учиме за сенките🌚 IIдел🙆‍♂️🙆‍♀️👏

Photos from Fulpim's post 07/04/2022

👩‍🏫Учиме за сенките 🌚

Photos from Fulpim's post 06/04/2022

👩‍🏫 Игрите со логичка содржина помагаат да се поттикне когнитивниот интерес кај децата, да се промовира истражувањето и креативно пребарување, желба и способност за учење. Дидактичките игри како една од најприродните активности на децата и придонесуваат за формирање и развој на интелектуални и креативни манифестации, самоизразување и независност.

Photos from Fulpim's post 05/04/2022

👩‍🏫Забавни начини како секојдневните моменти да се претворат во моменти кога детето учи нешто.🙆‍♀️🙆‍♂️

Photos from Fulpim's post 04/04/2022

👩‍🏫„После сè, детството не е крај, туку состојба на исполнетост со моќна љубопитност.“ – Рејчел Каск

Photos from Fulpim's post 02/04/2022

👩‍🏫Доколку сакате да ги поттикнете Вашите деца да се посветат на растенијата со поголема грижа – потсетете ги само дека како краен резултат на нивното одгледување ќе добијат превкусен плод кој сами го одгледале, или па можеби преубаво миризливо цвеќе. Така децата ќе добијат чувство на успех, и не било каков успех... Успех кој го постигнале со сопствена макотрпна работа и посветеност. Ќе се чувствуваат исполнети, а тоа позитивно ќе влијае на нивниот понатамошен психофизички развој. 🌱🌱🌱

Photos from Fulpim's post 01/04/2022

Засади СРЕЌА 🌱🌱🌱

Photos from Fulpim's post 29/03/2022

👩‍🏫 Другарството е царство во кое само позитивни мисли царуваат!🙆‍♀️🙆‍♂️💞

Photos from Fulpim's post 24/03/2022

👩‍🏫"Образованието треба да се стреми кон тоа да ја доведе моралната, интелектуалната и физичката природа на учениците до совршенство за тие да можат да дадат најголем можен придонес за себе и за другите.“ – Ема Харт Вилард

Photos from Fulpim's post 22/03/2022

👩‍🏫 „Учете го вашето дете на наука, не со сила туку со игра.“ ➡️ Платон

Photos from Fulpim's post 21/03/2022

👩‍🏫Учиме и истражуваме за сетилата.👂👅👁️👃🙌
➡️Игри за стимулирање на сетилата кај децата. 👏✔️

Photos from Fulpim's post 18/03/2022

✂️⛅☁️👭

17/03/2022

Насмеани облачиња, од вредни рачиња 🌤️☁️⛅👏👏👏

16/03/2022

👭👏🎶🎉😇

Photos from Fulpim's post 15/03/2022

Позитивното влијание на играта врз растот и развојот на децата👏🙆‍♂️🙆‍♀️❤️

Photos from Fulpim's post 13/01/2022

За учениците да ги користат броевите, мора да ги разберат, а за да ги разберат, мора да ги засакаат. Љубовта и љубопитноста кон математиката мора да се развиваат од најмала возраст, за на децата понатаму да им се олесни процесот на нејзино изучување во погорните одделенија. Ние покажавме дека учиме да бидеме пријатели со броевите🔢🙆‍♂️🙆‍♀️👏👏👏

Photos from Fulpim's post 05/01/2022

Насмевката секогаш нека биде ваша водилка низ животот. Ви посакувам да бидете безгрижни, здрави и опкружени со љубов и убавини што ќе го топлат вашето срце. Многу забава, другарство, насмевки, успех, нови знаења и искуства да ја красат 2022година.🎄❤️🎄❤️🎄❤️

Photos from Fulpim's post 27/12/2021

👩‍🏫Разбудете го интересот кај децата за изучување на броевите преку
логично размислување, меморија и внимание. Создавање услови за позитивна мотивација за учење преку употреба на различни игри, форми и методи на работа. 🔢

Want your school to be the top-listed School/college in Kavadarci?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Биди и ТИ дел од незаборавните, имагинативни РОДЕНДЕНСКИ #NEON забави.

Location

Category

Telephone

Address


Kavadarci
Other Education in Kavadarci (show all)
St.George's School St.George's School
Pano Mudarov 3a
Kavadarci

Edukativen centar

Malac Genijalac Kavadarci - Училиште за Ментална Аритметика Malac Genijalac Kavadarci - Училиште за Ментална Аритметика
Pano Mudarov 3a
Kavadarci

Училиште за ментална аритметика

Школа за брзо читање и мудро учење - Кавадарци Школа за брзо читање и мудро учење - Кавадарци
Pano Mudarov 3a
Kavadarci, 1430

Сертифицирани тренери, обучени за програмата за брзо ч

Privatni casovi Privatni casovi
Kavadarci, 1430

Privatni casovi po angliski i germanski jazik!!!Individualni i grupni casovi za site vozrasti!Prevod

OK   School of English  Kavadarci OK School of English Kavadarci
Ilindenska
Kavadarci, 1430

Јазнични курсеви за деца и возрасни и подготовка за сите видови на јазични сертификати

Скалило Плус Скалило Плус
Ресавска бр. 11
Kavadarci, 1430

Едукативен центар кој нуди неколкучасовно згрижување,