SOZSU "Gjorce Petrov"

SOZSU "Gjorce Petrov"

Comments

🗣️🧑‍🔧Првиот час од обуката за реупотреба на стар мебел и текстил беше посветена на запознавање со алатите за работа и техниките на преработка.
Им посакуваме успешна работа на учесниците.

👉Доколку сте заинтересирани да стекнете нови вештини и да бидете дел од обуките, контактирајте не' ☎️✍️

Еко-Живот, Eco-Life Kavadarci
Општина Кавадарци / Municipality of Kavadarci
SOZSU "Gjorce Petrov"
Започнуваме со вториот циклус на обуки за преработка на стар мебел и текстил за декорација на мебел.

Учесниците се запознаа едни со други и со професорите Горан, Дејан и Стефан од СОЗШУ "Ѓорче Петров" кои ќе ги држат обуките за преработка на мебел во следните 3 месеци.

Еко-Живот, Eco-Life Kavadarci
Општина Кавадарци / Municipality of Kavadarci
SOZSU "Gjorce Petrov"
Започнавме и со првиот дел од обуките за моден дизајн и реупотреба на текстил водени од младата модна дизајнерка Мелани. За време на вчерашната и денешната обука научивме како да цртаме модна илустрација, се запознавме со моден концепт и негова употреба во апциклирањето.
Melani Digit
Еко-Живот, Eco-Life Kavadarci
Општина Кавадарци / Municipality of Kavadarci
SOZSU "Gjorce Petrov"
Вчера и денес бевме многу вредни на обуките за реупотреба на стар мебел. Наскоро ќе имаме готови и креативни изработки 👍👏🕵️‍♀️

Еко-Живот, Eco-Life Kavadarci
Општина Кавадарци / Municipality of Kavadarci
SOZSU "Gjorce Petrov"
Доста беше теорија, започнуваме со пракса 😆
Учесниците на обуката за реупотреба на мебел денес беа многу вредни 🧰👨‍🔧👩‍🔧
Еко-Живот, Eco-Life Kavadarci
Општина Кавадарци / Municipality of Kavadarci
Созшу "Ѓорче Петров" - Кавадарци Friends
SOZSU "Gjorce Petrov"

Средно Општинско Земјоделско Шумарско Училиште „Ѓорче Петров“ - Кавадарци

Operating as usual

05/06/2023

НАСТАН КОЈ ГО ОЧЕКУВАВТЕ
СОЗШУ „Ѓорче Петров“ - Кавадарци
организира ОТВОРЕН ДЕН и ги отвора вратите за сите заинтересирани ученици, нивните родители и наставници, кои сакаат да се запознаат со условите и можностите за настава, што ги нуди училиштето.

01/06/2023

УШТЕ 20 дена ДО УПИСОТ ЗА учебната 2023-24
Почитувани деветтоодделенци, време е да изберете профил.
Голем избор на профили и погодности за сите наши идни средношколци.
СОЗШУ „Ѓорче Петров“ е најдобриот избор за Вас.

fb.me 22/05/2023

УПИСИ 2023-24 год
Профили за сите деветтоодделенци (доволни, добри, мн.добри и одлични)
Бодови за упис:
30 во тригодишното образование,
40-45 во четиригодишното образование
70 во медицинската струка (фармација)
во Спортската академија бодовите не се битни, битен е талентот.
Донесете ги вашите документи на 20 и 21 Јуни. Ние ќе ви помогнеме при уписот.
Ве очекуваме да не посетите на „ОТВОРЕНИОТ ДЕН“ на училиштето (наскоро)

fb.me

16/05/2023

МАТУРСКА ВЕЧЕР ГЕНЕРАЦИЈА 2019-2023
Почитувани матуранти!
Вечерва е еден од најзначајните моменти во вашиот живот. Вечерва е вашата вечер. Чувствувајте се пријатно, бидете среќни и весели.
Вашите насмевки не ги симнувајте од вашите лица.
Вие го заслужувате овој настан, кој се памети цел живот.
Покажете вечерва дека сте зрели личности и дека не е залудно потрошен нашиот труд во вопситувањето овие 4 години.
Се неадеваме дека ние наставниците ќе бидеме горди на Вас.
Зад вас се затвора една врата, но ви се отвораат безброј нови.
Заборавете на грижите барем оваа вечер и заеднички да го прославиме овој момент.
ДОБРЕДОЈДОВТЕ во светот на возрасните.
Имајте прекрасна вечер.

Photos from SOZSU "Gjorce Petrov"'s post 10/05/2023

СОЗШУ „Ѓорче Петров“ СЕВКУПЕН ПОБЕДНИК НА 51-виот ТРАКТОРСКИ НАТПРЕВАР
Денес 10.05.2023 год. во просториите и терените на СОЗШУ „Ѓорче Петров“ се одржа по 51-ви пат, Тракторскиот Државен натпревар, во кој учествуваа 10 земјоделско-ветеринарни и шумарски училишта во Македонија.
Кавадарци денес беше центар на младоста, натпреварувачкиот дух, дружењето, забавата. После 10 години, повторно бевме домаќини на младите и нивните ментори, од сите сродни средни училишта во Македонија.
Сиот труд кој беше вложен една година наназад, денес беше презентиран пред стручните комисии, составени од универзитетски професори од УКИМ-Скопје и УГД- Штип.
Комисиите го препознаа залагањето и знаењето на учениците и соодветно го оценија и наградија .
СОЗШУ понесе повеќе поединечни награди, кои како збир на крајот ни го донесоа ПРВОТО место во екипна конкуренција:
I- награда – Љубица Петрова – Препознавање на плевели и семиња
II- награда- Мерјем Алимова, Соколова Петранка -Аранжирање
II- награда- Јошеска Слободанка -Препознавање на коски и органи
III- награда- Славе Цветков - Калемење
III- награда- Ѓелова Александра-Вешто возење на трактор (женски)
Честитки за наградените ученици, до сите други ученици кои успешно го презентираа училиштето и до сите ментори.
Денес навистина беше пријатно да си дел од домаќините, кои беа на нивото како и натпреварот.

07/05/2023
27/11/2022

Почитувани пријатели на СОЗШУ „Ѓорче Петров“ - Кавадарци
Го промовираме QR-кодот на училиштето, кој при скенирање ќе Ве однесе на FB-профилот на училиштето. Во иднина QR-кодот ќе се најде на сите промотивни материјали, етикети, написи, извештаји со цел за подобра промоција на сите активности во училиштето.

Photos from SOZSU "Gjorce Petrov"'s post 24/11/2022

ДЕНОТ КОГА СЕ СЛАВЕШЕ МЛАДОТО ВИНО - Божоле
Се нижат настани. Секој поубав од претходниот.
Денес во центарот на збиднувањата во градот, беше манифестацијата организирана од СОЗШУ „Ѓорче Петров“ - Кавадарци.
Многу посетители, верни пријатели на СОЗШУ „Ѓорче Петров“, љубители на добрата капка вино, на добрата поезија (рецитал), на убавата песна, на дружењето... собрани на едно место во чест на младото вино.
Во чест на тој настан, беше промовирано новото младо произведено вино за првпат во оваа реколта, кое го доби името „Бисерна капка“ и кое се надеваме ќе биде бренд на школската винарија.
Честитки за учениците за наградените вина, произведени во услови на нивни домашни мини винарии:
Категорија „црвени вина“:
1. Тодорчев Никола 2. Стојанова Цветанка 3. Ѓорѓиева Надица
Категорија „бели вина“: 1. Камчева Магдалена 2. Цветков Славе 3. Орешкова Слободанка
Прекрасен настан. Благодариме за посетата. Се надеваме дека бевме добри домаќини и достојни организатори.

02/05/2022

Уписи во Прва година - 2022-23

Photos from SOZSU "Gjorce Petrov"'s post 22/04/2022

4-ти ден ЗАПОЗНАВАЊЕ СО ИСТОРИЈАТА И ТРАДИЦИЈАТА НА КАВАДАРЦИ
На големиот христијански празник „Велики Петок“ гостите од Шведска имаа шанса да се запознаат со историјата, традицијаta и културата на градот домаќин Кавадарци.
Многу значајни објекти се лоцирани во еден од најубавите паркови во Македонија, каде денес гостите го поминаа денот.
Денот и прекрасното време беа создадени за прошетка.
„Винската куќа“ ги крие сите тајни и вистини за лозата и виното кои се симбол на градот Кавадарци и регионот „Тиквеш“.
„Спомен костурницата“ е објект кој е видлив од секој дел на градот. Споменикот е историски доказ за едно револуционерно минато на градот и знак на почит, кон сите оние што го дале својот живот во Втората светска војна, за ослободување на ова парче земја.
Се надеваме дека гостите ќе понесат убави спомени за овој „мал“ но сепак убав град, во кој живеат луѓе кои се полни со љубов, љубезност и гостопримство.

Photos from SOZSU "Gjorce Petrov"'s post 21/04/2022

3-ти ден ДРУЖЕЊЕ со ГОСТИТЕ од Шведска
Задоволството од присуството на учениците и наставниците од Шведска, постојано расте. Денес домаќините им приредија на гостите, прекрасен ден во одморалиштето Михајлово, иако временските услови беа зимски, а сме длабоко навлезени во пролетта.
Гостите и домаќините најпрво го завршија работниот дел во наставно научната шума, која му припаѓа на СОЗШУ „Ѓорче Петров“, каде беше извршено обновување на шумата, пошумување. Учениците заеднички посадија неколку садници, кои ќе бидат симбол на идното пријателство помеѓу двете училишта.
Во неофицијалниот дел, беа организирани многу забавни игри, влечење на јаже, песна, играње традиционални шведски и македонски ора.
На крајот неизбежно беше македонското гравче кое е највкусно во планина, на чист воздух со прекрасни луѓе.
Помина уште еден незаборавен ден, кој ќе им остане во сеќавање на сите учесници во дружењето.

Photos from SOZSU "Gjorce Petrov"'s post 20/04/2022

ДРУЖЕЊЕТО СО УЧЕНИЦИТЕ ОД ШВЕДСКА ПРОДОЛЖУВА – 2 ден
20.04.2022 год – Ден исполнет со настани. Многу заеднички активности во просториите на СОЗШУ „Ѓорче Петров“ и пошироко.
Според однапред направената агенда, денес учениците од Шведска беа поделени во неколку групи.
Првата група ги посети цветните оранжерии на училиштето, каде заедно со нашите ученици, посадија цвеќе и научија многу работи поврзани со шумарството и пејзажниот дизајн.
Втората група учеше за процесот на изработка на вино и ракија од сопствени земјоделски (лозови) плантажи. На крај следеше дегустација на вино.
Третата група беа гости во фармацевтската лабораторија, каде учениците заедно изработија балзам за усни со вкус на кокос и портокал.
После активноста во групи следеа заедничи спортски игри во спортската сала – за сите ученици.
На крај беше прошетката до античкиот град „Стоби“ кој се наоѓа на 20 км од Кавадарци и на винаријата „Стоби“.
Набиена, но интересна агенда за вториот ден.
Неформалните активности и дружења на учениците продолжуваат до доцна навечер во кафулињата во градот. А официјалните активности продолжуваат утре.
https://www.facebook.com/CNG.se

Photos from SOZSU "Gjorce Petrov"'s post 19/04/2022

УЧЕНИЦИ ОД ШВЕДСКА НА ГОСТИ КАЈ НАС
Денес (19.04.2022) и наредните неколку дена во посета на нашето училиште, се ученици и наставници од средното училиште "Curt Nicolin Gymnasiet" од градот Finspang Sweden.
Заедничкото пријателство помеѓу нашето училиште и училиштето од Шведска, денес и официјално се прошири и помеѓу учениците. Претходно во посета беа наставници и директорот на училиштето од Шведска.
Денешниот ден помина во запознавање на швеѓаните со нашето училиште и меѓусебно запознавање на учениците. Нашите ученици им посакаа срдечно „Добредојде“ и цел ден се дружеа со нив.
Ден исполнет со работилници, прошетки, игри, оро, дружба, смеа, жагор...
Активностите и дружењето продолжуваат наредните денови.
Се надеваме дека се покажавме како добри домаќини.

Photos from SOZSU "Gjorce Petrov"'s post 26/09/2021

Заврши првиот модул од меѓународниот проект „Избери сирење“ од програмата Еразмус+. Носител на проектот е СОЗШУ „Ѓорче Петров“-Кавадарци.
Првата фаза од проектот се одржа во Македонија, во периодот од 20 до 24.09.2021 год во Делчево и Берово.
Наредната фаза ќе се одржи во Хрватска, во градот Крижевци во месец Октомври 2021.
Третата фаза е планирана пролетта 2022 во Јањина (Грција).

Photos from SOZSU "Gjorce Petrov"'s post 20/09/2021

Проект „Избери сирење“ - Chose a cheese (CHEASY)
Денес 20.09.2021 во Делчево, започна првата фаза од проектот „Chose a cheese (CHEASY)“ чиј носител е СОЗШУ „Ѓорче Петров“-Кавадарци.
Партнери на нашето училиште во проектот се: Господарска школа Крижевци (Хрватска), СОУ „Браќа Миладиновци“-Скопје, Ветеринaрна станица Делчево, Gastronomy Club of Epirus- Janina (Greece).
Проектот е во рамките на Програмата Еразмус+, Kлучна акција 1, и ќе се одвива во 3 фази: Македонија(Делчево-Берово), Хрватска (Крижевци) и Грција (Јанина). Во секоја фаза учествуваат по 15 ученици и 12 наставници.

SOZSU Gjorce Petrov-Kavadarci 08/06/2021

https://www.youtube.com/watch?v=o9BmmDqdB9Q&t=13s
Уписи во Прва година
🖊 Атрактивни профили кои ги нема во други градови во Македонија
🖊 Дуално образование со надоместок од 3500 ден за сите ученици
🖊 Стипендии за учениците од земјоделско-ветеринарната струка
🖊 На едно место ученици од цела Македонија

SOZSU Gjorce Petrov-Kavadarci Реклама на СОЗШУ “Ѓорче Петров“-Кавадарци

07/05/2021

Почитувани деветтоодделенци - идни средношколци
не го пропуштајте настанот кој се случува заради Вас
🎤 настан: ОТВОРЕН ДЕН
👁 цел: Промоција на средното стручно образование
👩‍🏫 организатор: МОН
🎒 презентери: Учениците од СОЗШУ „Ѓорче Петров“
🚦 датум: 10.05.2021 год
⏱ термин: од 12 до 14 часот
🏫 локација: Дворот на училиштето
👨‍👨‍👦 поканети: Полиматуранти, родители, наставници и
други заинтересирани за настанот
ПОВЕЛЕТЕ ВЕ ОЧЕКУВАМЕ

24/04/2021

Уписи во Прва година, учебна 2021-22

Прв уписен рок: 14,15,16,17 Јуни 2021

20/04/2021

На Регионалниот натпревар по Англиски јазик, нашите ученици постигнаа вредни резултати и се пласираа на Државниот натпревар, кој ќе се одржи во месец Мај. Честитки за учениците и нивните ментори.

14/06/2020

Еколошка средина и здрава органска храна, наш предизвик.

Photos from SOZSU "Gjorce Petrov"'s post 05/05/2020

Упис во Прва година за учебната 2020/21 г.
Online презентирање

15/04/2020

Конкурс за запишување на ученици во Прва година во учебната 2020/21 год

Photos from SOZSU "Gjorce Petrov"'s post 10/04/2020

ИЗМЕНА НА РАСПОРЕДОТ за онлине настава
Почитувани ученици. На Ваше барање го изменивме распоредот за онлине настава. Побаравте да нема часови во периодот од 13:00 до 15;00, затоа што тоа Ви е единствен термин кога можете да излегувате надвор. Новиот распоред важи од 13.04.2020

Photos from SOZSU "Gjorce Petrov"'s post 04/04/2020

Почитувани ученици
Ова е распоред за on-line настава по сите предмети, кој ќе важи од 06.04.2020 год. Наставата претежно ќе се реализира преку апликацијата ZOOM, но од страна на наставниците може да бидат користени и други апликации кои се препорачани од МОН.

16/03/2020

Почитувани ученици
Ве известуваме дека на системот за Е-учење (Moodle) се поставени материјали, задачи, вежби, прашалници, анкети, квизови по повеќе предмети. Ваша обврска е да се најавите на платформата, да ги симнете поставените материјали и да започнете со учење од дома. Материјалите не се обемни и знаејќи ги вашите способности, веруваме дека лесно ќе ги совладате. Ако ви се заборавени лозинките обратете се кај професорот по Информатика прекu месинџер. Редовно следете ги упатсвата преку овој профил, Веб страната на училиштето и преку платформата Moodle (Oglasna tabla)

16/03/2020

Почитувани ученици
Ве известуваме дека на системот за Е-учење (Moodle) се поставени материјали, задачи, вежби, прашалници, анкети, квизови по повеќе предмети. Ваша обврска е да се најавите на платформата, да ги симнете поставените материјали и да започнете со учење од дома. Материјалите не се обемни и знаејќи ги вашите способности, веруваме дека лесно ќе ги совладате. Ако ви се заборавени лозинките обратете се кај професорот по Информатика прекu месинџер. Редовно следете ги упатсвата преку овој профил, Веб страната на училиштето и преку платформата Moodle (Oglasna tabla)

Линкот до платформата е следен:
https://sozsu.moodlecloud.com/login/index.php

Апликација Moodle на СОЗШУ „Ѓорче Петров“-Кавадарци: Log in to the site

10/03/2020

Почитувани ученици

Со одлука на Владата, наредните 14 дена ќе биде во прекин наставата во сите училишта, па и во нашето училиште. Следете ги редовно препораките од Министерството за Здравство и Министерството за образование. Чувајте го своето здравје.

Want your school to be the top-listed School/college in Kavadarci?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Ова е моето училиште

Location

Category

Telephone

Address


Шишка 23
Kavadarci
1430
Other Schools in Kavadarci (show all)
IQ UP - Kavadarci IQ UP - Kavadarci
Илинденска 11
Kavadarci, 1430

Со IQ Up! едукацијата преку иновативна методологија ги в?

Helen Doron English Kavadarci Helen Doron English Kavadarci
Maksim Gorki 9A
Kavadarci, 1430

Иновативен метод за изучување англиски јазик

Посебни паралелки при ООУ "Страшо Пинџур" , К Посебни паралелки при ООУ "Страшо Пинџур" , К
, Dimkata Angelov Gaberot, 4
Kavadarci, 1430

Центар за поддршка во учењето при ООУ "Страшо Пинџур" ви овозможув?

Maxima Edu Maxima Edu
Ilindenska 6-2/3
Kavadarci, 1430

Образовен центар за странски јазици и преведувачки ус?

Lingua Language House Lingua Language House
Ilindenska 38
Kavadarci, 1430