IQ UP - Kavadarci

Со IQ Up! едукацијата преку иновативна методологија ги в?

IQ Up! образовниот концепт е комбинација од СТЕАМ мултидисциплинарниот пристап на учење, дополнет со литература и програмирање.

Во IQ UP! создадовме програми во кои преку нови научни авантури на Биби, Боби и нашиот нов лик 10 годишниот Оливер, ги воведуваме децата во магичниот свет на науката, технологијата, математиката, уметноста и инженерствотo, комбинирани со литература и програмирање.

Во на

Operating as usual

24/11/2023

🌟 Неверојатни вести за нашите генијалци! 🚀
Со големо задоволство и гордост ве известуваме дека нашите IQ UP! училишни центри во Македонија добија уникатна можност да учествуваат со нашите ученици на Интернационалната СТЕМ Олимпијада.

🚀Оваа можност е огледало на квалитетот и ангажманот што го вложуваме во образованието и развојот на нашите ученици.

🧠Започнуваме со подготовка на нашите мали генијалци кои ќе учествуваат на престижната СТЕМ Интернационална олимпијада во февруари 2024.
Веруваме во потенцијалот на нашите ученици и максимално се вклучуваме во реализација на истиот.

#ЕдукацијаШтоИнспирира #ОбразованиеНаИднината #СТЕМедукација

Photos from IQ UP - Kavadarci's post 15/11/2023

За атмосферскиот притисок учевме преку практични и интересни активности и експерименти!

IQ UP - практичната страна на науката!

08/11/2023

🧫 Денес е Интернационален СТЕАМ ден! 🧬

СТЕАМ - едукацијата претставува иновативен мултидисциплинарен пристап на едукација на децата, многу актуелен и застапен во модерните образовни системи.

СТЕАМ - едукацијата е клуч за иднината на нашите деца. Опфаќа изучување на природните науки, технологијата, инженерството, уметноста и математиката, преку мултидисциплинарен систем, каде што секоја тема што се изучува и обработува од аспект на сите горенаведени науки, излегува од рамките на училишните предмети во традиционалното образование.

📍Пронајдете нè на 10 локации низ Македонија!

IQ UP! Аеродром - 070 382 269
IQ UP! Карпош - 078 887 889
IQ UP! Велес - 075 340 443
IQ UP! Прилеп - 071 308 446
IQ UP! Охрид - 078 249 507
IQ UP! Кавадарци - 075 448 873
IQ UP! Кичево - 071 777 939
IQ UP! Штип - 079 324 249
IQ UP! Гевгелија - 077 771 708
IQ UP! Струмица - 078 340 709

#ЕдукацијаШтоИнспирира ✔️

Photos from IQ UP - Kavadarci's post 07/11/2023

✨ Кој вели дека математиката нe може да биде забавна?

🧮 Учиме собирање и одземање до 1000, препознавање на единиците, десетките и стотките преку интерактивни и друштвени игри!

🚀 IQ UP за практично осознавање на наукатa

Photos from IQ UP - Kavadarci's post 03/11/2023

Непосредно пред викендот да се потсетиме на забавата која ја направивме по повод Halloween. Низ низа активности уживавме и се забавуваме!

30/10/2023

Потсетување!
Најинтересната забава по повод Halloween ja имаме утре во во 20:00 часот. Забавата е само за учениците од IQ UP Kavadarci и е од затворен карактер!
Се гледаме утре под маски и ќе уживаме во супер интересни активности 🎃👻

22/10/2023

🌈 Формираме идеи за иднината 🌈

Веќе е изразена природната љубопитност кај вашето дете❓

е одлична можност за истражување на потенцијалот за различни професии! Благодарение на ИНДИВИДУАЛНИОТ пристап кон секое дете, од самиот почеток ги следиме нивните интереси за професиите на иднината.

Дозволете вашето дете да го истражи светот околу него и да ги преместува границите на креативноста.
Есенските уписи се во тек! Придружете ни се на бесплатен пробен час во најблискиот центар: https://forms.gle/b7z6hGCJu88VPvcg7

📍Пронајдете нè на 10 локации низ Македонија!

IQ UP! Аеродром - 070 382 269
IQ UP! Карпош - 078 887 889
IQ UP! Велес - 075 380 443
IQ UP! Прилеп - 071 308 446
IQ UP! Охрид - 078 249 507
IQ UP! Кавадарци - 075 448 873
IQ UP! Кичево - 071 777 939
IQ UP! Штип - 079 324 249
IQ UP! Гевгелија - 077 771 708
IQ UP! Струмица - 078 340 709

18/10/2023

🔺Ако сè уште се прашувате зошто треба да го запишете вашето дете во , еве уште една добра причина зошто! 👇

🧫🧪Учиме преку различни тестирања и експерименти, а со тоа ги стимулираме детската интеракција, креативност и љубов кон истражувањето на светот околу нив. 🌍

📝Ве чекаме на бесплатен пробен час 👉 https://forms.gle/b7z6hGCJu88VPvcg7

11/10/2023
05/10/2023

Денеска се слави меѓународниот ден на наставниците!
Затоа овој ден го посветуваме на нашата драга учителка Александра која неуморно и посветено се грижи да ја доближи науката до децата.

Драга Александра ти благодариме за љубовта, посветеноста да бидеш секојдневна инспирација и што неуморно се трудиш да им ја разбудиш љупобитноста и интересот на децата кон науката и научните концепти!

Втора година по ред сме неизмерно горди што си дел од нашиот центар!

Photos from IQ UP - Kavadarci's post 28/09/2023

📊 Статистиките покажуваат дека дури 95% од знаењето што е стекнато преку директно искуство, останува трајно во главите на нашите најмили.

📚 Токму затоа методологијата на IQ UP! ги содржи сите елементи што се потребни за комплетна едукација и интелктуален развој на децата. Во нашите модерни и иновативно опремени училници кои се дизајнирани да изгледаат како забавни лаборатории, секој проблем од образовната проблематика го разложуваме на процеси во кои децата се директно вклучени.

📖 IQ Up! образовниот концепт е комбинација од СТЕАМ мултидисциплинарниот пристап на учење, дополнет со литература и програмирање.

25/09/2023

🚀 Започнува лансирањето во светот на науката!

🛰 Космосот е крајна станица, но и почеток на нашите соништа. Заедно усвојуваме знаење, а нашите генијалците го имаат само небото како граница! 💯

💯 Научната авантура може да започне! Последни денови за уписи🔻Ве чекаме на бесплатен пробен час ▶️ https://forms.gle/b7z6hGCJu88VPvcg7

Photos from IQ UP - Kavadarci's post 19/09/2023

Со насмевки и низа активности ја започнавме новата учебна година во IQ UP!
Уписите траат до крајот на овој месец.
повеќе инфо на 075448873

17/09/2023

едукацијата е базирана на иновативна методологија во која се имплементирани најсовремени и докажани техники, пристапи и методи за едуцирање на децата.

🌐 Дознајте повеќе за нас: https://iqup.mk/

📢 Регистрирајте се за бесплатен пробен час: https://forms.gle/b7z6hGCJu88VPvcg7 или контактирајте нѐ во нашите училишни центри:

IQ UP! Аеродром - 070 382 269
IQ UP! Карпош - 078 887 889
IQ UP! Велес - 075 380 443
IQ UP! Прилеп - 071 308 446
IQ UP! Охрид - 078 249 507
IQ UP! Кавадарци - 075 448 873
IQ UP! Кичево - 071 777 939
IQ UP! Штип - 079 324 249
IQ UP! Гевгелија - 077 771 708
IQ UP! Струмица - 078 340 709

#ЕдукацијаШтоИнспирира 🚀💡

10/09/2023

За сите деца кои сакаат да истражуваат, IQ UP Kavadarci е вистинското место за тоа!
Нудиме практична настава исполената со многу експерименти, гледање низ виртуелни очила, микроскоп и се она што е потребно за да ги доближиме научните концепти поблиску и појасно до децата.

Уписите се во тек: 075448873

💡 Еурека! - Го најдов! Го решив! - Извик што му се припишува на Архимед кој по упорно размислување нашол метод за мерење на зафатнина на објект со неправилна форма. За нас, оваа легендарна изјава е симбол за интелектуалната инспирација и успешно решавање на проблеми во науката.

👩🏼‍🔬 Во ги поттикнуваме детската љубопитност и креативност додека заедно ги истражуваме тајните на науката. ⚗️

Започнуваме наскоро! 🚀 Регистрирајте се тука:
https://forms.gle/b7z6hGCJu88VPvcg7
или контактирајте нѐ ☎️:

IQ UP! Аеродром - 070 382 269
IQ UP! Карпош - 078 887 889
IQ UP! Велес - 075 380 443
IQ UP! Прилеп - 071 308 446
IQ UP! Охрид - 078 249 507
IQ UP! Кавадарци - 075 448 873
IQ UP! Кичево - 071 777 939
IQ UP! Штип - 079 324 249
IQ UP! Гевгелија - 077 771 708
IQ UP! Струмица - 078 340 709

#Наука #Образование #Еурека #Истражување

Photos from IQ UP - Kavadarci's post 08/09/2023

❓Дали вашето дете постојано ви поставува прашања и љубопитно се интересира за сите нови нешта околу него?

🚀 Тогаш IQ UP Kavadarci е вистинското место за него! За сите деца од 3-13 години нудиме одговори и интересни програми кои ќе ги задоволат сите нивни љубопитни апетити и преку заедничко истражување ќе дадеме смисла на сите концепти околу нас!

📣 Доколку сакате одблиску да се запознаете со сите наши програми, можете да се информирате повеќе на 075448873!

🗓️ Нашите часови почнуваат од понеделник!

IQ UP Kavadarci - едукација што инспирира! 🚀

07/09/2023

🚀 Нашите IQ Up! училишта, статичните училници се историја! 🎉

🧪 Ние ги заменивме со интерактивни и иновативни лаборатории каде што учењето станува вистинско искуство! 📚

🌟 Во секоја училница, нашите мали генијалци изучуваат наука, технологија, инженерство и математика преку:

🔬 Експериментирање;
🌍 Истражување;
🔍 Анализирање;
🛠 Работа на реални проекти;
🎮 Многу интерактивни игри и активности.

🌈 Нашиот целосно дизајниран простор е шарен и забавен за најмалите, иновативен и привлечен за тинејџерите. 🌈

👩‍🔬 Со иновативни методи, ги подготвуваме децата за иднината со долготрајно знаење и вештини. 📚🧪

УПИСИТЕ се во тек!
Регистрирајте се за бесплатен пробен час 👇
https://forms.gle/b7z6hGCJu88VPvcg7
или контактирајте нѐ ☎️:
IQ UP! Кавадарци - 075 448 873

#ИнтерактивноУчење #Иновација #ОбразованиеЗаИднината #МодерниУчилници

06/09/2023

"Големите луѓе не се родени големи, тие растат големи!”🌱

Во свет што се менува со молскавична брзина, ! стои како иноватор во образованието. 🚀

Со нашите иновативни методи, ги подготвуваме децата за иднината со долготрајно знаење и вештини. 📚🧪

Поставуваме акцент на решавањето на предизвикот, креирајќи креативни мислители во секоја област.💡💪

УПИСИТЕ се во тек!
Регистрирајте се за бесплатен пробен час 👇
https://forms.gle/b7z6hGCJu88VPvcg7
или контактирајте нѐ во IQ UP! училишниот центар најблиску до вас: IQ UP Kavadarci 075448873

Научните експедиции на IQ UP! - каде што секое дете е вселенски истражувач во универзумот на знаење, наука и технологија 05/09/2023

За сите деца кои се љубопитни и сакаат да истражуваат и научат нешто повеќе, IQ UP е вистинско место за тоа.
Пријавете се за бесплатен демо час на 075448873

Научните експедиции на IQ UP! - каде што секое дете е вселенски истражувач во универзумот на знаење, наука и технологија Регистрирајте се за бесплатен пробен час

05/09/2023

Почитувани родители,
Ви благодариме за интересот за уникатната програма на IQ UP! франшизата. Со задоволство ве информираме дека од денеска почнуваме со бесплатните демо часови. Денешниот час за деца ќе се одржи во 19:30 часот.
📍Илинденска бб, зградата на Вардар Осигурување
☎️075448873 и 076277252

Доколку сакате и вие за вашето дете бесплатен демо час, слободно контактирајте не!

04/09/2023

Дозволете вашите деца да растат и се образоваат по најсовремен метод.

Играме и учиме со најмалечките! 🎮📚

🗓️ Најновата СТЕМ програма е наменета за деца на возраст од 3 до 5 години.

🎯 Цел: Поттикнуваме развој на нивните потенцијали преку иновативен пристап во светот на науката, технологијата, математиката, инженерството и уметноста. 🚀🔍🎨

🗺️ Преку научни сказни и забавни авантури на Биби и Боби, најмладите сонувачи ќе ги истражуваат тајните на светот околу нив и ќе ги откриваат прекрасните страни на учењето. 🌈📚

УПИСИТЕ се во тек!
Регистрирајте се за бесплатен пробен час 👇
https://forms.gle/b7z6hGCJu88VPvcg7
или контактирајте нѐ во IQ UP! училишниот центар најблиску до вас: 075448873

prof. dr Ranko Rajović: Razvoj i vaspitanje dece, uticaj telefona, Neuronauka, Agelast 182 04/09/2023

Овој понедлник го почнуваме со овој одличен подкаст, каде угледниот специјалист по интерна медицина, магистер по неурофизиологија и најпознат по своите совети за воспитување и развој на деца, Ранко Рајовиќ, зборува како учењето напамет како концепт е надминат и несоодветен метод за учење, и колку учењето преку игра е метод кон кој сите училишта треба да се пренасочат.

Доколку сакате вашето дете да учи по најсовремен метод, IQUP Kavadarci е одлично место за тоа!
Уписите ни се во тек! 075448873

prof. dr Ranko Rajović: Razvoj i vaspitanje dece, uticaj telefona, Neuronauka, Agelast 182 prof. dr Ranko Rajović: Razvoj i vaspitanje dece, uticaj telefona, Neuronauka, Agelast 182 Patreoni🫶 Patreon donacije: https://www.patreon.com/agelast Jedno...

Зошто IQ UP! е вашата најдобра инвестиција за иднината на вашето дете? 03/09/2023

За нашата програма и се она што нуди истата за подобра едукација на вашето дете може да прочитате во текстот на реномираниот веб-портал Фактор.

Зошто IQ UP! е вашата најдобра инвестиција за иднината на вашето дете? Во светот на брзите технолошки промени и неизвесна иднина, секој родител се обидува да го обезбеди најдоброто за своето дете. Во ваков контекст, образованието не би...

01/09/2023

Оливер ве потсетува на уникатноста на нашата програма!
Уписите се во тек!
☎️075448873 и 076277252

31/08/2023

Дали вашето дете постојано ви поставува прашања и љубопитно се интересира за сите нови нешта околу него?

Тогаш IQ UP Kavadarci е вистинското место за него! За сите деца од 3-13 години нудиме одговори и интересни програми кои ќе ги задоволат сите нивни љубопитни апетити и преку заедничко истражување ќе дадеме смисла на сите концепти околу нас!

Доколку сакате одблиску да се запознаете со сите наши програми, можете да се пријавите за бесплатен демо час на 075448873!

29/08/2023

IQ UP! програмите се уникатни, иновативни и забавни, соодветно приспособени на возраста и интелектуалните потреби на секое дете. Тие се поделени на неколку возрасни групи, а опфаќаат деца на возраст од 3 до 13 години.

Во секоја од програмите се вклучени најважните теми од целокупното образование на секое дете, како што се: математика, биологија, хемија, физика, технологија, уметност и литература, но и: инженерство, екологија, астрономија, електроника, механика и програмирање.

УПИСИТЕ се во тек!
Регистрирајте се за бесплатен пробен час 👇
https://forms.gle/b7z6hGCJu88VPvcg7
или контактирајте нѐ во IQ UP! училишниот центар на 075448873

#ЕдукацијаШтоИнспирира

IQ UP! обука за наставници 28/08/2023

Нашата учителка Александра Јанева, изминатата недела беше дел од обуката на учители во организација на IQ UP Македонија! Со нова програма, многу нови вештини и методи, подготвени и со нетрпение го чекаме стартот на новата учебна 2023/2024 година!

За уписи и повеќе информации: 075448873 и 076277252!

Со многу љубов, посветеност и силна верба во потецијалот на секое дете, создаваме идна генерација на научници, инженери, иноватори и лидери.

#Инспирација #ЕдукацијаШтоИнспирира

22/08/2023

❗️Внимание!
Со огромно задоволство ви ја најавуваме најновата програма во IQ UP Kavadarci наменета за деца од 3-5 години!

Што да очекувате❓Многу активности кои ќе го поттикнат целокупниот развој на вашето дете: моторика (груба и фина), сензорни игри, логички вежби и секако многу забава!

Ако имате дете кое сака да експериментира, љубопитно е да открива нови работи, оваа програма е вистинското место за тоа!

Нема екрани, само игра и многу забава 😊

Пријавете се за бесплатен демо час:
🔗 https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSde1GgbDaXaIJiF4ITGoKy6GqBa3PR8nui1tHnEPD_5KoVZpA/viewform?mibextid=Zxz2cZ

Photos from IQ Up - Macedonia's post 21/08/2023
21/08/2023

🌟 Уписите се во тек!
IQ UP! програмите се уникатни, иновативни и забавни, соодветно приспособени на возраста и интелектуалните потреби на секое дете. Тие се поделени на неколку возрасни групи, а опфаќаат деца на возраст од 3 до 13 години.

ПЕТ ДЕВЕТМЕСЕЧНИ ПРОГРАМИ:

⚗️ Мали истражувачи;
🧬 Магичната лабораторија на Биби и Боби;
🔭 Магичната лабораторија на Биби и Боби ПЛУС;
🧫 Научните авантури на Оливер;
🧪 Научните авантури на Оливер ПЛУС.

Регистрирајте се за бесплатен пробен час👇
https://forms.gle/b7z6hGCJu88VPvcg7
или контактирајте нѐ во IQ UP! училишниот центар најблиску до вас:

IQ UP! Аеродром – 070 382 269
IQ UP! Карпош – 078 887 889
IQ UP! Велес – 075 380 443
IQ UP! Прилеп – 071 308 446
IQ UP! Охрид - 078 249 507
IQ UP! Кавадарци – 075 448 873
IQ UP! Кичево – 071 777 939
IQ UP! Штип – 079 324 249
IQ UP! Гевгелија - 077 771 708
IQ UP! Струмица - 078 340 709

#МалиГенијалци #УчењеЗабава #Наука #Креативност #ЕдукацијаШтоИнспирира

18/08/2023

🚀 IQ UP! - Нашите едукативни програми обезбедуваат уникатно образование, прилагодено на возраста и потребите на децата. 📚🎉

🔍 Секоја програма опфаќа важни области како математика, биологија, хемија, физика, технологија, уметност и литература. Но, тоа не е сè! 🌟 Нашите генијалци ќе изучуваат и инженерство, екологија, астрономија, електроника, механика и програмирање!

📢 Ве очекуваме на бесплатен пробен час. 📝 Регистрирајте се на следниот линк: https://forms.gle/b7z6hGCJu88VPvcg7

📞 Повеќе информаци на:
📍 IQ UP - Kavadarci - 075448873

🌠 Заедно го инспирираме детскиот развој! 💡🌈

#ЕдукацијаШтоИнспирира #СТЕМпрограми

Photos from IQ Up - Macedonia's post 14/08/2023

Информирајте се подолу за сите наши програми кои ги нудиме почнувајќи од септември!

За практична настава исполената со многу мозочни игри, логички задачи и омиленото меѓу нашите ученици - многу експерименти- ве очекуваме!

Уписите и пријавите за бесплатен демо час се во тек!
📞075448873

08/08/2023

💡Една од најважните работи што ја забораваме кога ќе ги пуштиме децата во школо, е всушност потребата од практични активности и игра.

📚Студиите покажуваат дека дури и за децата на поголема возраст (9-12 години) играта и практичните активности се многу важни за развој на нивната имагинација, комуникациски вештини и севкупен физички и ментален развој!

🚀За практична настава исполнета со безброј забавни научни експерименти, мозочни логични задачи и активности кои даваат знаење преку игра - IQ UP Kavadarci.

Уписите и пријавите за бесплатен демо час се веќе во тек!
Ве очекуваме 075448873

28/07/2023

Според Светскиот економски форум овие 5 вештини ќе им бидат најпоттебни на децата :
- креативност: можноста да решаваат проблеми на нови начини (критичко размислување) и да ја користат имагинацијата и да ги поврзуваат дисциплините
- дигиталните вештини
- тимска работа и соработка
- инклузивност- да ги разбираат и прифаќаат другите култури
- грижа за околината и планетата

IQ UP програмата ги следи сите овие трендови и ги поттикнува и учи децата на најпотребните вештини во овој модерен свет.

Уписите се во тек! 075448873

20/07/2023

Повеќе инфо за нашата програма Научните авантури на Оливер!
Уписите за септември наскоро се отвораат!
Повеќе инфо на 075448873

Ве запознаваме со програмата:
Научните авантури на Оливер 🔬🚀

Оваа програма е наменета за деца од 9-12 години.

Дознајте ја вистинската магија на науката со Оливер, малиот гениј! 🌟 Преку оваа програма влегуваме во светот на природните и техничките науки на сосема нов начин.

Со Оливер, децата имаат највесело патување во светот на забавното учење! 🎢🤩 Со негова помош, учат интересни факти, решаваат предизвици, учат преку игра и тимска работа.

Ја поттикнуваме креативноста на нашите генијалци! 🎨💡🔍 Ги мотивираме да истражуваат, логички да размислуваат и да откриваат решенија чекор по чекор. 🧠💭 Оливер и нашите наставници сакаат да ги видат како самостојни истражувачи спремни да се справат со секој проблем на патот кон успехот.

Родители, сакате да видите како нивните идеи се претвораат во дигитализирано решение? 📱🎮 Ние го ставаме фокусот на нивната креативност и инвентивност и ќе им помогнеме да го остварат нивниот сон - дали е во форма на креативна апликација, игра, дигитална приказна или нешто апсолутно ново и необично.

🌐 Посетете ја нашата веб-страница www.iqup.mk за повеќе информации и пријавување! Подгответе се за највозбудливото научно искуство! 🚀🔬

#Наука #Образование #Деца #Креативност #НаучниАвантури #Оливер

Photos from Вински Музеј за регион Тиквеш - Кавадарци's post 14/07/2023
Што може да научиме од големиот гениј - Њутн? - IQ Up 04/01/2023

На големиот Њутон, биографијата може да се прочита секаде. Но што е она што може да го научиме од неговиот живот и дело, прочитајте во објавата подолу!

Што може да научиме од големиот гениј - Њутн? - IQ Up На денешен ден 4 Јануари 1643 е роден големиот Исак Њутн „Она што го знаеме е капка, она што не го знаеме е океан“ – Исак Њутн Колкумина од нас […]

Want your school to be the top-listed School/college in Kavadarci?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Location

Category

Telephone

Website

www.IQUP.mk

Address


Илинденска 11
Kavadarci
1430
Other Schools in Kavadarci (show all)
Helen Doron English Kavadarci Helen Doron English Kavadarci
Maksim Gorki 9A
Kavadarci, 1430

Иновативен метод за изучување англиски јазик

SOZSU "Gjorce Petrov" SOZSU "Gjorce Petrov"
Шишка 23
Kavadarci, 1430

Средно Општинско Земјоделско Шумарско Училиште „Ѓорче Петров“ - Кавадарци

Посебни паралелки при ООУ "Страшо Пинџур" , Кавадарци Посебни паралелки при ООУ "Страшо Пинџур" , Кавадарци
, Dimkata Angelov Gaberot, 4
Kavadarci, 1430

Центар за поддршка во учењето при ООУ "Страшо Пинџур" ви овозможув?

Maxima Edu Maxima Edu
Ilindenska 6-2/3
Kavadarci, 1430

Едукативен центар за странски јазици и преведувачки услуги

Lingua Language House Lingua Language House
Ilindenska 38
Kavadarci, 1430