St.George's School

St.George's School

Edukativen centar

Operating as usual

18/06/2023

Меѓународна Олимпијада по ментална аритметика Белград 2023!
Malac Genijalac Kavadarci - Училиште за Ментална Аритметика

16/06/2023

❗️ СЕПТЕМВРИСКИ УПИСИ ❗️

Вложете во иднината на вашето дете❗

Ментална аритметика за деца од 5 до 12год!

- Дајте му можност на вашето дете да научи брзо да пресметува,да ја зголеми својата концентрација, меморија, внимание, фокус, логичко размислување, визуализација...да ги развие своите интелектуални способности!

Пријавете се за бесплатно тестирање.

☎️076/441-061
Malac Genijalac Kavadarci - Училиште за Ментална Аритметика

14/06/2023

📣📣📣
"SETTING A NEW MINDSET WITH PEARSON STATE-OF-THE-ART COURSES "

Pearson summer teacher training & commercial seminar for Private Language Schools

📍22.06.2023 (Thursday), Hotel Garden Spa, Skopje

🔸️Morning session: 10:00-11:00 (registration from 09:30)
🔹️Afternoon session:13:00-14:00 (registration from 12:30)
(*both sessions are the same)

Presenter: Marija Dzonova

❗Special summer discount & early order discount

Registration at [email protected] is open until 21.06.2023

Photos from РТК's post 13/06/2023
Photos from St.George's School's post 12/06/2023

Им честитаме на сите наши ученици кои учествуваа на државната Олимпијада по ментална аритметика - Скопје 2023. Браво дечки, бевте одлични❗️
На Марија Радњанска и Стефанија Ристов им честитаме за освоеното прво и второ место и им посакуваме многу среќа на меѓународната Олимпијада која ќе се одржи на 18.06.2023 во Белград!🥇🏆🥈

Malac Genijalac Kavadarci - Училиште за Ментална Аритметика

12/06/2023

Им честитаме на Марија Радњанска и Стефанија Ристов за освоените прво и второ место на државната Олимпијада за ментална аритметика! Браво ❗️
Честитки и за нивната наставничка Верџинија Стојкова!

Malac Genijalac Kavadarci - Училиште за Ментална Аритметика

Државна Олимпијада по ментална аритметика- Скопје 2023 08/06/2023

Во недела ( 11.06. ) и нашите мали генијалци ќе учествуваат на државната Олимпијада по ментална аритметика. Им посакуваме среќа на сите!

Malac Genijalac Kavadarci - Училиште за Ментална Аритметика

Државна Олимпијада по ментална аритметика- Скопје 2023 Олимпијада за децата кои го менуваат светот! Скопје, 11 јуни Дали знаете дека Скопје во недела 11 јуни ќе биде домаќин на големата државна Олимпијада по ментална арит....

Photos from Mentalna aritmetika Malac Genijalac Makedonija's post 13/05/2023
12/05/2023
24/04/2023

Научи како да учиш❗

📍" Залет во мудро учење" ( 2 месечна програма за идни првачиња)

📍 "Мудро учење од прв чекор" (8 месечна програма за деца од 6 до 9год.)

📍" Брзо читање и мудро учење " (6 месечна програма за деца од 9 до 18+год.)

Пријавете се за БЕСПЛАТНА работилница❗️

Бројот на слободни места е ограничен❗️

☎️076/441-061
Школа за брзо читање и мудро учење - Кавадарци

24/04/2023

Залет во мудро учење е двомесечна програма наменета за идни првачиња❗️

Развивањето на предвештини за читање, пишување и пресметување, кои се предуслов за успешен почеток на школувањето, се одвива преку:

- следење говорни инструкции
- следење визуелни инструкции
- интелектуални вежби и игри
- логичко-математички вежби
- вежби за развој на моторика на дланката
- психомоторни вежби
- вежби за поврзување на гласови и букви
- анализа и синтеза на зборови
- воочување бројни низи

Пријавете се за бесплатна демо работилница:

☎️ 076/441-061

Photos from St.George's School's post 17/04/2023

Среќни велигденски празници!
Malac Genijalac Kavadarci - Училиште за Ментална Аритметика
Школа за брзо читање и мудро учење - Кавадарци

Photos from St.George's School's post 03/03/2023

Денес почнавме да учиме како да пресметуваме со помош на абакусот!
Malac Genijalac Kavadarci - Училиште за Ментална Аритметика

01/03/2023

Клара (5год.) пресметува трицифрени броеви користејќи ја првата формула за одземање. Браво❤️

Уписот на нови кандидати е во тек❗️

☎️076/441-061
Malac Genijalac Kavadarci - Училиште за Ментална Аритметика

23/02/2023

❗️Пролетен упис❗️

Мalac Genijalac - меѓународно училиште број 1 по избор на родителите и децата!

✔️ 16 земји
✔️ 337 училишта
✔️ 40.000+ задоволни корисници
✔️ 5 европски шампиони
✔️ 1 светски шампион

🌎Училиште за деца кои го менуваат светот🌎

☎️076/441-061
Malac Genijalac Kavadarci - Училиште за Ментална Аритметика

Photos from St.George's School's post 17/02/2023

Нашите најмалечки малци генијалци покрај тоа што ги учат броевите имаат и вежби за фотографска меморија❤️

Уписот на нови кандидати е во тек!

Пријавете се:
☎️076/441-061
Malac Genijalac Kavadarci - Училиште за Ментална Аритметика

09/02/2023

Лана ( 7год. ) со помош на асоцијативна мапа без никаков проблем раскажува како настанува чоколадото!

Уписот на нови кандидати е во тек!

Научете како да си го олесните учењето и добијте БЕСПЛАТНИ часови по англиски јазик❗️

Пријавете се за бесплатна демо работилница:
☎️076/441-061

Школа за брзо читање и мудро учење - Кавадарци

Photos from St.George's School's post 08/02/2023

Уште една група успешно ја заврши 8 месечната програма Мудро учење од прв чекор! Им честитаме на сите ученици, а на родителите им благодариме за довербата.

Уписот на нови кадиндати е во тек!

Нека вашите деца научат како полесно да учат и истовремено да добијат БЕСПЛАТНИ часови по англиски јазик!

Пријавете се за бесплатна демо работилница:
☎️076/441-061
Школа за брзо читање и мудро учење - Кавадарци

Photos from Malac Genijalac Kavadarci - Училиште за Ментална Аритметика's post 06/02/2023
Photos from Школа за брзо читање и мудро учење - Кавадарци's post 06/02/2023
Photos from St.George's School's post 02/01/2023

Среќна Нова 2023 Ви посакува тимот на Малац генијалац❗

Photos from St.George's School's post 01/01/2023

Среќна Нова 2023 Ви посакува тимот на Школа за брзо читање и мудро учење - Кавадарци ❗

Photos from St.George's School's post 18/11/2022

МУДРО УЧЕЊЕ за деца 1-3 одделение

Во работата со деца од рана училишна возраст, забележавме генерално негативен тренд. Сè почесто сретнуваме родители кои со доза на загриженост зборуваат за тешкотиите со кои се соочува нивното дете во пониските одделенија од основното училиште.
Бидејќи предуслов за запишување на образовната програма Брзо читање и мудро учење е детето да може течно да чита за да може да ги совлада напредните техники на читање, како и другите техники кои ја сочинуваат оваа едукативна програма, развивме и од Јануари 2020 година во нашите училишта воведовме една сосема поинаква едукативна програма - наменета исклучиво за помлади основци (од 1-3 одделение) - наречена „Мудро учење од прв чекор“.

Главната цел на едукативната програма „Мудро учење од прв чекор“ е да ги поттикне развојните способности на децата од рана училишна возраст, како и да помогне во надминување на тешкотиите во учењето – читање, пишување, пресметување, организирање и извлекување важни елементи од материјалното, усно изразување и развивање на самодовербата кај децата.

Наша задача е да ги активираме капацитетите за учење на децата, фокусирајќи се на сите работи што децата на таа возраст можат да ги совладаат и преку позитивни интеракции да ги обновиме и збогатиме животните искуства за просторот, времето, другите, за себе, за училиштето, за животот. .
Школа за брзо читање и мудро учење - Кавадарци

Photos from St.George's School's post 06/11/2022

Честитки и за Радица, Алексеј, Тони, Христе, Сара, Марија, Клара, Огнен и Марија кои успешно го завршија првото ниво од програмата Малац генијалац❗
Malac Genijalac Kavadarci - Училиште за Ментална Аритметика

Photos from St.George's School's post 01/11/2022

Им честитаме на Зои, Андреа, Тодор, Хелена, Александар, Ангела и Јован кои успешно го завршија второто ниво од програмата Ментална аритметика ❤ Од наредната недела го почнуваме последното ниво!
Malac Genijalac Kavadarci - Училиште за Ментална Аритметика

28/09/2022

Нашите мали бувчиња вредно учат нови техники, кои ќе им помогнат да си ги олеснат училишните обврски❤

Уписот на нови кандидати наскоро завршува!

Пријавете се за бесплатна демо работилница❗

☎️076/441-061
Школа за брзо читање и мудро учење - Кавадарци

25/09/2022

Нашите мали генијалци немаат никаков проблем да пресметуваат ментално додека другарчињата се трудат да им го одвлечат вниманието!

Уписот на нови кандидати наскоро завршува!

Пријавете се на:
☎️076/441-061

Photos from St.George's School's post 24/09/2022

Сигурно сте слушнале дека Јапонија има еден од најдобрите образовни системи во светот. Една од причините е менталната аритметика, која е задолжителен училишен предмет во Јапонија. 🧮🇯🇵

Овде сè уште не е задолжителен предмет, но за среќа ние сме тука да ги постигнеме сите придобивки што оваа благородна дисциплина ги обезбедува.

Бидете чекор понапред и придружете ни се❗

УПИСОТ ВО ПРОГРАМАТА ЗА ИНТЕЛЕКТУАЛЕН РАЗВОЈ НА ДЕЦАТА 🧠 Е ВО ТЕК:

Инфо ☎️: 076/441-061
Malac Genijalac Kavadarci - Училиште за Ментална Аритметика

12/09/2022

Научи како да учиш❗
Среда 14.09.2022 бесплатна демо работилница и презентација на програмите "Брзо читање и мудро учење" и "Мудро учење од прв чекор" наменети за деца од 6 до 18год.

Гостин:
- Цанка Велкова - Менаџер на Мастер Франшизата за Македонија

Бројот на слободни места е ограничен!

Пријавете го вашето присуство на:
☎️ 076/441-061
Школа за брзо читање и мудро учење - Кавадарци

09/09/2022

Нашите најмали бувчиња работат и на подобрување на периферниот вид❤

Уписот на нови кандидати е во тек❗

Пријавете се за Бесплатна демо работилница која ке се одржи во среда 14.09.2022 ❗

Бројот на слободни места е ограничен!

☎️076/441-061

08/09/2022

Ментална аритметика за деца од 5 до 12 години!

✅Здрав развој на мозокот и менталниот потенцијал на децата
✅Развој на внимание и концентрација
✅Подобра меморија и побрзо размислување
✅Развој на логичко и аналитичко размислување
✅Визуализација, фотографско помнење
✅Подобар успех во училиште

Уписот на нови генијалци е во тек❗

☎️076/441-061

🌎 За деца кои го менуваат светот🌍
Malac Genijalac Kavadarci - Училиште за Ментална Аритметика

07/09/2022

Среда 14.09.2022 бесплатна демо работилница и презентација на програмите "Брзо читање и мудро учење" и "Мудро учење од прв чекор" наменети за деца од 6 до 18год.

Гостин:
- Цанка Велкова - Менаџер на Мастер Франшизата за Македонија

Бројот на слободни места е ограничен!

Пријавете го вашето присуство на:
☎️ 076/441-061

Photos from St.George's School's post 06/09/2022

После летниот распуст нашите паметни бувчиња се вратија во своите клупи❤

Уписот на нови кандидати е во тек❗

Пријавете се за бесплатна демо работилница која ќе се одржи на 14.09.2022!

Бројот на слободни места е ограничен!

☎️076/441-061
chitanje.i.uchenje.kav

02/09/2022

Вложете во иднината на вашето дете❗

Ментална аритметика за деца од 5 до 12год❗

- Дајте му можност на вашето дете да научи брзо да пресметува.

-Дајте му можност да ја зголеми својата концентрација, меморија, внимание, фокус, визуализација...

-Драги родители, ќе имате независно, самоуверено, вредно дете. Дете кое лесно ги извршува училишните обврски и добива повеќе време за игра, спорт, дружење...

Пријавете се за бесплатно тестирање

Бројот на слободни места е ограничен!

☎️076/441-061

🌎За деца кои го менуваат светот🌍
Malac Genijalac Kavadarci - Училиште за Ментална Аритметика

02/09/2022

Вложете во иднината на вашето дете❗

Ментална аритметика за деца од 5 до 12год❗

- Дајте му можност на вашето дете да научи брзо да пресметува.

-Дајте му можност да ја зголеми својата концентрација, меморија, внимание, фокус, визуализација...

-Драги родители, ќе имате независно, самоуверено, вредно дете. Дете кое лесно ги извршува училишните обврски и добива повеќе време за игра, спорт, дружење...

Пријавете се за бесплатно тестирање

Бројот на слободни места е ограничен!

☎️076/441-061

🌎За деца кои го менуваат светот🌍
genijalac.kavadarci

Want your school to be the top-listed School/college in Kavadarci?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Нашите мали генијалци немаат никаков проблем да пресметуваат ментално додека другарчињата се трудат да им го одвлечат вн...
Прашавме дел од нашите најмалечки малци генијалци што научија и дали сакаат да доаѓаат во Малац генијалац!Уписот за есен...

Location

Category

Website

Address

Pano Mudarov 3a
Kavadarci
Other Education in Kavadarci (show all)
Malac Genijalac Kavadarci - Училиште за Ментална Аритметика Malac Genijalac Kavadarci - Училиште за Ментална Аритметика
Pano Mudarov 3a
Kavadarci

Училиште за ментална аритметика

Школа за брзо читање и мудро учење - Кавадарци Школа за брзо читање и мудро учење - Кавадарци
Pano Mudarov 3a
Kavadarci, 1430

Сертифицирани тренери, обучени за програмата за брзо ч

Privatni casovi Privatni casovi
Kavadarci, 1430

Privatni casovi po angliski i germanski jazik!!!Individualni i grupni casovi za site vozrasti!Prevod

Fulpim Fulpim
Kavadarci

Добредојдовте на официјалната фејсбук страна на ФУЛПИ

OK   School of English  Kavadarci OK School of English Kavadarci
Ilindenska
Kavadarci, 1430

Јазнични курсеви за деца и возрасни и подготовка за сите видови на јазични сертификати

Скалило Плус Скалило Плус
Ресавска бр. 11
Kavadarci, 1430

Едукативен центар кој нуди неколкучасовно згрижување,