Школа за брзо читање и мудро учење - Кавадарци

Сертифицирани тренери, обучени за програмата за брзо читање и мудро учење, прилагодена за деца и возрасни.

Во 6 месечната програма се изучуваат следниве техники:

- Брзо читање со разбирање ( 5 техники )
- Организација на материјалот преку асоцијативни мапи
- Меморијски техники (за дефиниции,песнички напамет, набројување)
- Презентациски вештини (усмено и писмено изразување)

Operating as usual

07/02/2024

Научи како да учиш❗

📚 Залет во мудро учење ( 2 месечна програма за идни првачиња)

📚 Мудро учење од прв чекор (8 месечна програма за деца од 6 до 9год.)

📚 Брзо читање и мудро учење (6 месечна програма за деца од 9 до 18+год.)

Пријавете се за БЕСПЛАТНА демо работилница❗️

Бројот на слободни места е ограничен❗️

☎️076/441-061

02/02/2024

Упис за основци и средношколци❗️

Дали сакате да научите како брзо, лесно и на забавен начин да ги научите лекциите, дефиниции, песни, странски зборови,историски податоци, како побрзо да читате, да ја зголемите вашата концентрација...

Дојдете на бесплатен демо час и уверете се во ефикасноста на нашите техники!

Бројот на слободни места е ограничен!

☎️ 076/441-061

30/01/2024

ЗИМСКИ УПИС за средношколци и деца од 4-то до 9-то одд.❗️

Во нашето училиште имаме два рока за пријавување, септември и февруари, сега е време да ни се придружите!

Во 6 месечната програма ќе научиме:

📕Како да УЧИМЕ❗️
📗Како да го ЗАПОМНИМЕ материјалот❗️
📒Како да го ПОВТОРИМЕ материјалот❗️
📘Како учењето може лесно да се ОРГАНИЗИРА❗️
📕Како ви помагаат напредните ТЕХНИКИ за учење❗️
📗Како да бидете вешти во ПРЕЗЕНТИРАЊЕТО на она што сте го научиле и многу повеќе❗️

Откако ќе го совладате сето тоа, нема да имате никакви проблеми со
КОНЦЕНТРАЦИЈАТА, САМОДОВЕРБАТА и
ВРЕМЕТО кое никогаш го немате доволно за учење!

Ве очекуваме на демо работилница, која е БЕСПЛАТНА❗️

☎️ 076 441 061

22/12/2023

Нова година и Божиќ е време за подароци. Немате идеја како да ги израдувате вашите најмили?
Ние во " Школата за брзо читање и мудро учење" можеме да ви понудиме
„ПОДАРОК ​​КАКО НИЕДЕН ДРУГ“❗

🎁Подарете му на вашето дете необичен и уникатен подарок.

🎄Овој подарок детето ќе го користи до крајот на животот.

🎁 Дајте му можност на вашето дете да научи како да си го олесни учењето.

🎄 Како на лесен и забавен начин со помош на мемориски техники да запомни песни, дефиниции, историски податоци, странски зборови...

🎁 Лекциите да ги учи многу побргу со помош на асоцијативни мапи.

🎄Дајте му можност да научи брзо да чита и да сака да чита книги.

🎁 Овој подарок детето никогаш нема да го изгуби, нема да го надрасне, нема да го потроши!

🎄Драги родители, ќе имате независно, самоуверено, вредно дете. Дете кое лесно ги извршува училишните обврски и добива повеќе време за игра, спорт, дружење.

Пријавете се за БЕСПЛАТНА демо работилница❗️

☎️076/441-061

Photos from Школа за брзо читање и мудро учење - Кавадарци's post 30/11/2023

Зимски уписи❗️

✅️ Залет ( за сегашни и идни првачиња)
✅️ Мудро учење од прв чекор ( за деца од I, II и III одд.)
✅️ Брзо читање и мудро учење ( за деца од IV до IX одд.)
✅️ Брзо читање и мудро учрње ( за средношколци)

Пријавете се за бесплатна демо работилница❗️

☎️ 076 441 061

22/11/2023

Асоцијативната мапа е моќна техника за учење❗️

Овозможува поефикасно да го користиме својот ум - зголемувајќи го потенцијалот на нашиот мозок.

Зошто е корисна?

- содржи елементи кои се интересни и за левата и за десната хемисфера на мозокот

- кога двете хемисфери работат заедно, нашиот мозок може да работи и до 100 пати подобро

- со помош на слики, бои, асоцијации многу побрзо учиме📚

- клучните поими се дефинирани многу јасно, одвојувајќи го суштинското од неважното (заштеда на време при учењето)

- многу подолго и подобро го паметиме она што го научивме користејќи ја асоцијативната мапа

- забавно е.....🎵🎶

Затоа побрзајте...пријавете се за бесплатна демо работилница и станете дел од успешен тим на преку 60 локации низ регионот.

☎️ 076 441 061

Photos from Школа за брзо читање и мудро учење - Кавадарци's post 16/11/2023

Дел од активностите од програмата Залет за дечиња од 6 год.

Уписот на нови кандидати е во тек!

Пријавете се за бесплатна демо работилница❗️

☎️ 076 441 061

08/11/2023

Да научиме како да учиме❗️

✔️ Ефикасно и лесно учење 📚
✔️ Креативни мапи ✍️
✔️ Брзо читање 📖
✔️ Меморија и концентрација 🧠

Пријавете се за бесплатна демо работилница❗️

☎️ 076 441 061

Photos from Школа за брзо читање и мудро учење - Кавадарци's post 25/10/2023

Настава во природа🙂📚🦉

19/10/2023

Уписите се во тек❗️
Нека вашите најмили стекнат вештини со кои ќе си го олеснат учењето!

Програмите се наменети за возраст од 7 до 18+ год.📚

Информации и упис на:
☎️076/441-061

Photos from Школа за брзо читање и мудро учење - Кавадарци's post 17/10/2023

Завршна работилница❗️

Теа, Андреа и Михаела пред своите родители презентираат дел од техниките за функционално учење кои ги научија посетувајќи ја програмата Мудро учење од прв чекор! Браво❗️📚🦉

05/10/2023

Просечен учител зборува,
добар учител објаснува,
одличен учител покажува,
врвен учител инспирира!

William Arthur Ward

Photos from Школа за брзо читање и мудро учење - Кавадарци's post 04/10/2023

Учиме како брзо, лесно и на забавен начин да ги научиме лекциите на училиште со помош на асоцијативна мапа📚

28/09/2023
27/09/2023

📚 Мудро учење од прв чекор 📚
Работилниците кои се наменети за деца од I, II и III одд. имаат за цел да ги активираат капацитетите за учење кај децата❗️

Уписот трае до 29.09.2023

☎️076/441-061

Photos from Школа за брзо читање и мудро учење - Кавадарци's post 25/09/2023

"Мудро учење од прв чекор" програма наменета за деца од I, II и III одд.
Уписот трае уште оваа недела❗️

Пријавете се!

☎️076/441-061

Photos from Школа за брзо читање и мудро учење - Кавадарци's post 23/09/2023

Бесплатна демо работилница за деца од I, II и III одд.

Уписот трае до крајот на септември!

Благодарност до сите родители кои беа дел од оваа промо работилница.

18/09/2023

БЕСПЛАТНА ДЕМО РАБОТИЛНИЦА

( за деца од 6 до 18 год.)

сабота 23.09.2023год.

📌КАКО ДА БИДЕТЕ ЕФИКАСНИ ВО УЧЕЊЕТО
📌КАКО ЛЕСНО ДА НАУЧИТЕ ЛЕКЦИЈА
📌КАКО ДА НАУЧИТЕ ДЕФИНИЦИИ, СТРАНСКИ ЗБОРОВИ, ПЕСНИ...
📌КАКО ДА ГО ЗГОЛЕМИ КАПАЦИТЕТОТ ЗА УЧЕЊЕ
📌ШТО ЗНАЧИ ФУНКЦИОНАЛНО УЧЕЊЕ

Ќе ви покажеме на лице место и ќе одговориме на сите ваши прашања.

РАБОТИЛНИЦАТА Е БЕСПЛАТНА, НО ПРИЈАВУВАЊЕТО Е ЗАДОЛЖИТЕЛНО❗️

☎️076/441-061

07/09/2023

Пријавете се за БЕСПЛАТНА демо работилница за деца од 6 до 18 год. која ќе се одржи на 23.09.2023г.

Научи КАКО да учиш❗️

* техники за брзо читање
* асоцијативни мапи
* мемориски техники
* презентациски вештини
* вежби за концентрација

☎️076/441-061

01/09/2023

На сите родители и деца им посакуваме среќен почеток на новата школска година, многу успех и убави моменти❗️

31/08/2023

Упис за основци и средношколци❗️
Дали сакате да научите како брзо, лесно и на забавен начин да ги научите лекциите, дефиниции, песни, странски зборови,историски податоци, како побрзо да читате, да ја зголемите вашата концентрација...

Дојдете на бесплатен демо час и уверете се во ефикасноста на нашите техники!

Бројот на слободни места е ограничен!

☎️ 076/441-061

30/08/2023

Научи како да учиш❗
Септемвриски уписи за основци и средношколци!

📍" Залет во мудро учење" ( 2 месечна програма за идни првачиња)

📍 "Мудро учење од прв чекор" (8 месечна програма за деца од 6 до 9год.)

📍" Брзо читање и мудро учење " (6 месечна програма за деца од 9 до 18+год.)

Пријавете се за БЕСПЛАТНА работилница❗️

Бројот на слободни места е ограничен❗️

☎️076/441-061

29/08/2023

Залет во мудро учење е двомесечна програма наменета за идни првачиња❗️

Развивањето на предвештини за читање, пишување и пресметување, кои се предуслов за успешен почеток на школувањето, се одвива преку:

- следење говорни инструкции
- следење визуелни инструкции
- интелектуални вежби и игри
- логичко-математички вежби
- вежби за развој на моторика на дланката
- психомоторни вежби
- вежби за поврзување на гласови и букви
- анализа и синтеза на зборови
- воочување бројни низи

Пријавете се за бесплатна демо работилница:

☎️ 076/441-061

Photos from Школа за брзо читање и мудро учење - Кавадарци's post 19/05/2023

Новите групи од програмите "Залет во мудро учење" и "Мудро учење од прв чекор" наскоро почнуваат. Има уште неколку слободни места!

☎️076/441-061

Photos from Школа за брзо читање и мудро учење - Кавадарци's post 14/05/2023

Главната цел на едукативната програма „Мудро учење од прв чекор“ наменета за деца од 6 до 9 год. е да ги поттикне развојните способности на децата од рана училишна возраст, како и да помогне во надминување на тешкотиите во учењето – читање, пишување, пресметување, организирање и извлекување важни елементи од материјалoт, усно изразување и развивање на самодовербата кај децата.

Наша задача е да ги активираме капацитетите за учење на децата, фокусирајќи се на сите работи што децата на таа возраст можат да ги совладаат и преку позитивни интеракции да ги обновиме и збогатиме животните искуства за просторот, времето, другите, за себе, за училиштето, за животот. .

☎️076/441-061

12/05/2023

Во вторник, 16.05.2023 ќе се одржат бесплатни демо работилници и презентација на програмите:

- Залет во мудро учење ( 2 месечна програма наменета за идни првачиња)

- Мудро учење од прв чекор ( 8 месечна програма за деца од 6 до 9год.)

- Брзо читање и мудро учење ( 6 месечна програма за деца од 9 до 18+ год.)

На демо работилницата ќе присуствуваат родителите заедно со своите деца.

Информации и пријавување на
☎️076/441-061

Photos from Школа за брзо читање и мудро учење - Кавадарци's post 11/05/2023

Уште една група ученици успешно го заврши 6 месечниот курс за Брзо читање и мудро учење. Им честитаме!
Голема благодарност до родителите за искажаната доверба и присуството на последната работилница!

26/04/2023

Со помош на асоцијативни мапи ги учиме лекциите за на училиште!

18/04/2023

Научи како да учиш❗

📍" Залет во мудро учење" ( 2 месечна програма за идни првачиња)

📍 "Мудро учење од прв чекор" (8 месечна програма за деца од 6 до 9год.)

📍" Брзо читање и мудро учење " (6 месечна програма за деца од 9 до 18+год.)

Пријавете се за БЕСПЛАТНА работилница❗️

Бројот на слободни места е ограничен❗️

☎️076/441-061

Want your school to be the top-listed School/college in Kavadarci?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Научи како да учиш❗📚 Залет во мудро учење  ( 2 месечна програма за идни првачиња)📚 Мудро учење од прв чекор (8 месечна п...
Ви посакуваме година исполнета со многу љубов, насмевки и исполнување на сите ваши соништа! Среќна Нова година!
Асоцијативната мапа е моќна техника за учење❗️Овозможува  поефикасно да го користиме  својот ум - зголемувајќи го потенц...
Сабота 23.09.2023 БЕСПЛАТНИ демо работилници и презентација на  програмите Залет, Мудро учење од прв чекор и Брзо читање...
Научи како да учиш❗Септемвриски уписи за основци и средношколци!📍" Залет во мудро учење" ( 2 месечна програма за идни пр...
Во вторник, 16.05.2023 ќе се одржат бесплатни демо работилници и презентација на програмите:- Залет во мудро учење ( 2 м...
Научи како да учиш❗📍" Залет во мудро учење" ( 2 месечна програма за идни првачиња)📍 "Мудро учење од прв чекор" (8 месечн...
Со помош на ребусна техника учиме песничка на англиски јазик!Уписот на нови кандидати е во тек!Пријавете се за бесплатна...
Прекрасна работилница за развивање на графомоториката...Мудро учење од прв чекор!Пријавете се за бесплатна демо работилн...
Лана ( 7год. ) со помош на асоцијативна мапа без никаков проблем раскажува како настанува чоколадото!Уписот на нови канд...

Location

Category

Telephone

Address

Pano Mudarov 3a
Kavadarci
1430
Other Education in Kavadarci (show all)
St.George's School St.George's School
Pano Mudarov 3a
Kavadarci

Edukativen centar

Malac Genijalac Kavadarci - Училиште за Ментална Аритметика Malac Genijalac Kavadarci - Училиште за Ментална Аритметика
Pano Mudarov 3a
Kavadarci

Училиште за ментална аритметика

Privatni casovi Privatni casovi
Kavadarci, 1430

Privatni casovi po angliski i germanski jazik!!!Individualni i grupni casovi za site vozrasti!Prevodi!

Fulpim Fulpim
Kavadarci

Добредојдовте на официјалната фејсбук страна на ФУЛПИ

OK   School of English  Kavadarci OK School of English Kavadarci
Ilindenska
Kavadarci, 1430

Јазнични курсеви за деца и возрасни и подготовка за сите видови на јазични сертификати

Скалило Плус Скалило Плус
Ресавска бр. 11
Kavadarci, 1430

Едукативен центар кој нуди неколкучасовно згрижување,