Malac Genijalac Kavadarci - Училиште за Ментална Аритметика

Училиште за ментална аритметика

Operating as usual

Photos from Malac Genijalac Kavadarci - Училиште за Ментална Аритметика's post 12/04/2024

Топло добредојде за нашите нови мали генијалци💙

Photos from Malac Genijalac Kavadarci - Училиште за Ментална Аритметика's post 28/03/2024

Новите групи наскоро почнуваат, има уште неколку слободни места!

Вложете во иднината на вашето дете!

☎️ 076 441 061

🌎 За деца кои го менуваат светот 🌍

Photos from Malac Genijalac Kavadarci - Училиште за Ментална Аритметика's post 21/03/2024

Ментална аритметика за деца од 5 до 12 год❗️

Кои се придобивки од програмата:

- концентрација
- внимание
- фокус
- фотографско помнење
- визуализација
- брзо пресметување
- логичко размислување
- развој на здрав детски мозок

Уписот наскоро завршува!

Пријавете се:
https://forms.gle/TwsXxfd3PjR6jkxR6

☎️ 076 441 061

🌎За деца кои го менуваат светот🌍

18/03/2024
Photos from Malac Genijalac Kavadarci - Училиште за Ментална Аритметика's post 13/03/2024

Со помош на абакусот нашите мали генијалци без никаков проблем множат трицифрени и двоцифрени броеви. Браво💙

Уписот на нови мали генијалци наскоро завршува!

Пријавете се:
https://forms.gle/wo3PriXiuXUWFmTD7

☎️ 076 441 041

🌎 Меѓународно училиште број 1 по избор на родителите и децата 🌍

Photos from Malac Genijalac Kavadarci - Училиште за Ментална Аритметика's post 26/02/2024

Уписот на нови мали генијалци наскоро завршува!

Бројот на слободни места е ограничен!

Пријавете се за бесплатно тестирање:
https://forms.gle/3h92VpHPrbHp61NS7

☎️ 076 441 061

🌎 Меѓународно училиште број 1 по избор на родителите и децата 🌍

19/02/2024

Марија, Сара, Стефанија, Огнен и Милан немаат никаков проблем визуализирајќи да множат двоцифрени и трицифрени броеви🧮 Браво!💙

Уписот на нови мали генијалци наскоро завршува!

☎️ 076 441 061

🌎 За деца кои го менуваат светот 🌍

12/02/2024

Учиме како да множиме двоцифрени со двоцифрени броеви со помош на абакусот!

Уписот на нови мали генијалци е во тек!

Пријавете го вашето дете за бесплатно тестирање:
https://forms.gle/XntxVuH9RNP5GN2w8

☎️ 076 441 061

🌎 За деца кои го менуваат светот 🌍

10/02/2024

Дали знаете што е Хикари Ментална аритметика?

Револуционерна програма од Јапонија која го поттикнува интелектуалниот развој на децата од 5 до 12 год.

Менталната аритметика е способност за брзо и прецизно пресметување без користење на молив, хартија или други помагала.
Програмата се базира на употреба на абакус (јапонски соробан), чија визуелизација овозможува исклучително брзо пресметување.

Со помош на оваа програма подеднакво се развиваат левата и десната хемисфера на мозокот - логика и креативност.

Брзото пресметување е показател дека се развиени важни когнитивни способности, како што се:

✅ концентрација
✅ визуелизација
✅ внимание
✅ меморија
✅ логика
✅ аналитичко размислување

Закажете бесплатно тестирање за вашето дете:
https://forms.gle/edU26kNoFdsUpjLz5

☎️ 076 441 061

🌎 За децата кои го менуваат светот 🌍

09/02/2024

Нашите првачиња учат како да собираат трицифрени броеви користејќи ја втората формула🧮

Уписот на нови мали генијалци е во тек❗️

Пријавете се:
https://forms.gle/nziou1eDqY672PfE9

☎️ 076 441 061

🌎 За деца кои го менуваат светот 🌍

07/02/2024

Денес почнавме да ја учиме втората формула🧮

Уписот на нови ученици е во тек!

☎️ 076 441 061

Photos from Malac Genijalac Kavadarci - Училиште за Ментална Аритметика's post 06/02/2024

Учиме, вежбаме, растеме и ги градиме темелите на математиката!

Уписот на нови мали генијалци е во тек❗️

☎️ 076 441 061

Photos from Malac Genijalac Kavadarci - Училиште за Ментална Аритметика's post 03/02/2024

Споделено искуство и знаење!
Постарите ученици поттик за новите🥰
Честитки за малите генијалци !❤

18/01/2024

🎥Што е тоа МЕНТАЛНАТА АРИТМЕТИКА и како влијае врз развојот на децата?

Дознајте повеќе од нашето гостување на .tv.

Пријавувањето на нови кандидати е во тек!

Инфо ☎️ 076 441 061

УЧИЛИШТЕ БРОЈ 1 ПО ИЗБОР НА РОДИТЕЛИТЕ И ДЕЦАТА❗

09/01/2024

📚 Најдобриот практичен метод на Западот во комбинација со источната традиција дава единствена формула за успех во светот на образованието, а се нарекува со едно име - HIKARI🇯🇵❗️

Дали знаете дека револуционерниот јапонски 🇯🇵 Хикари метод на ментална аритметика се спроведува во нашето училиште? А за најмладите ја имаме програмата Numicon од Универзитетот Оксфорд!

Програмата е наменета за деца на возраст од 5 до 12 години.

Пријавете се за бесплатно тестирање и проверете зошто сме УЧИЛИШТЕ БРОЈ 1 ПО ИЗБОР НА РОДИТЕЛИТЕ И ДЕЦАТА!📚

Бројот на слободни места е ограничен!

☎️ 076 441 061

🌎За деца кои го менуваат светот🌍

25/12/2023

Дали сте слушнале нешто за абакусот? 🧮

Абакусот е средство за пресметување и вршење на аритметички процеси и воедно е ментална направа со која се врши ментално пресметување. Во Јапонија, абакусот се нарекува соробан или "Бројачка лента". Користењето на соробанот се учи во јапонските основни училишта како дел од математиката, првенствено како помош за побрза ментална пресметка. Со користење на соробан, може да се дојде до одговорот во исто време, или дури и побрзо отколку со физички инструмент.

Доколку сакате вашето дете да научи како да користи абакус и да влезе во светот на „малите генијалци“, разгледајте ја нашата програма по ментална аритметика.

Зимските уписи се во тек!

☎️ 076/441-061

🌍ЗА ДЕЦА КОИ ГО МЕНУВААТ СВЕТОТ🌎

22/12/2023

Нова година и Божиќ е време за подароци. Немате идеја како да ги израдувате вашите најмили?
Ние во " Малац генијалац" можеме да ви понудиме
„ПОДАРОК ​​КАКО НИЕДЕН ДРУГ“❗

🎀Подарете му на вашето дете необичен и уникатен подарок.

🎄Овој подарок детето ќе го користи до крајот на животот.

🎀 Дајте му можност на вашето дете да научи брзо да пресметува.

🎄Дајте му можност да ја зголеми својата концентрација, меморија, внимание, фокус, визуализација...

🎀 Овој подарок детето никогаш нема да го изгуби, нема да го надрасне, нема да го потроши!

🎄Драги родители, ќе имате независно, самоуверено, вредно дете. Дете кое лесно ги извршува училишните обврски и добива повеќе време за игра, спорт, дружење.

Малац генијалац - Меѓународно училиште број 1 по избор на родителите и децата❗️

☎️076/441-061

20/12/2023

Дарко ментално пресметува 100 броеви во низа. Браво!

Зимскиот упис за нови мали генијалци започна❗️
Пријавете се за бесплатно тестирање и резервирајте го своето место!

☎️ 076 441 061

🌍 За деца кои го менуваат светот 🌎

Photos from Malac Genijalac Kavadarci - Училиште за Ментална Аритметика's post 03/12/2023

Уште две групи успешно го завршија напредното ниво од програмата за ментална аритметика! Им честитаме на Зои, Александар, Андреа, Јован, Радица, Тони, Алексеј и Христе❤️

Уписот на нови мали генијалци е во тек❗️

Бројот на слободни места е ограничен.

☎️ 076 441 061

🌎 За деца кои го менуваат светот 🌍

Photos from Malac Genijalac Kavadarci - Училиште за Ментална Аритметика's post 28/11/2023

За време на паузата преку игра ги активираме двете страни од нашите мозочиња🧮

Уписот на нови мали генијалци е во тек❗️

Бројот на слободни места е ограничен!

☎️ 076 441 061

🌎 За деца кои го менуваат светот 🌍

24/11/2023

Радица, Тони, Алексеј и Христе ментално пресметуваат 100 броеви во низа❗️Браво❤️

Уписот на нови мали генијалци е во тек❗️

Пријавете се и станете дел од најдоброто меѓународно училиште по избор на родителите и децата!

Бројот на слободни места е ограничен.

☎️ 076 441 061

🌎 За деца кои го менуваат светот 🌍

23/11/2023

Денес почнавме да учиме како да го замислуваме абакусот и да пресметуваме ментално🧮

Photos from Malac Genijalac Kavadarci - Училиште за Ментална Аритметика's post 22/11/2023

Развивањето на здрав натпреварувачки дух кај децата е клучно за нивниот севкупен развој!

Здравиот натпреварувачки дух ги поттикнува децата да си поставуваат цели, да ги препознаваат нивните силни и слаби страни и да се стремат да станат подобри. Преку натпреварување, децата учат како да се справуваат со победи и порази, развивајќи важни вештини како што се фер-плеј, почитување на противниците и спортски дух.

Во свет полн со предизвици, здравиот натпреварувачки дух им дава на децата средства да се соочат со тешкотиите и да постигнат успех.

Ги поддржуваме децата да растат здрави, да напредуваат и да ги остварат своите соништа!

Малац Генијалац - меѓународно училиште бр.1 по избор на родителите и децата!

☎️ 076 441 061

Want your school to be the top-listed School/college in Kavadarci?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Марија, Сара, Стефанија, Огнен и Милан немаат никаков проблем визуализирајќи да множат двоцифрени и трицифрени броеви🧮 Б...
Учиме како да множиме двоцифрени со двоцифрени броеви со помош на абакусот!Уписот на нови мали генијалци е во тек!Пријав...
Нашите првачиња учат како да собираат трицифрени броеви користејќи ја втората формула🧮Уписот на нови мали генијалци е во...
Денес почнавме да ја учиме втората формула🧮Уписот на нови ученици е во тек!☎️ 076 441 061
Иако е недела Дарко и Ристе ментално пресметуваат!Уписот на нови мали генијалци е во тек!Бројот на слободни места е огра...
🎥Што е тоа МЕНТАЛНАТА АРИТМЕТИКА и како влијае врз развојот на децата?Дознајте повеќе од нашето гостување на @sitel.tv.П...
Ви посакуваме година исполнета со многу љубов, насмевки и исполнување на сите ваши соништа! Среќна Нова година!
Дарко ментално пресметува 100 броеви во низа. Браво!Зимскиот упис за нови мали генијалци  започна❗️Пријавете се за беспл...
Радица, Тони, Алексеј и Христе ментално пресметуваат 100 броеви во низа❗️Браво❤️Уписот на нови мали генијалци е во тек❗️...
Денес почнавме да учиме како да го замислуваме абакусот и да пресметуваме ментално🧮
Андреа, Александар и Јован вежбаат множење и делење со трицифрени и четирицифрени броеви! Браво❤️Уписот на нови мали ген...
Луд анзан со примена на сите формули за собирање!Браво за Радица, Тони, Алексеј и Христе❗️🧮

Location

Category

Address

Pano Mudarov 3a
Kavadarci
Other Education in Kavadarci (show all)
St.George's School St.George's School
Pano Mudarov 3a
Kavadarci

Edukativen centar

Школа за брзо читање и мудро учење - Кавадарци Школа за брзо читање и мудро учење - Кавадарци
Pano Mudarov 3a
Kavadarci, 1430

Сертифицирани тренери, обучени за програмата за брзо читање и мудро учење, прилагодена за деца и возрасни.

Privatni casovi Privatni casovi
Kavadarci, 1430

Privatni casovi po angliski i germanski jazik!!!Individualni i grupni casovi za site vozrasti!Prevodi!

Fulpim Fulpim
Kavadarci

Добредојдовте на официјалната фејсбук страна на ФУЛПИ

OK   School of English  Kavadarci OK School of English Kavadarci
Ilindenska
Kavadarci, 1430

Јазнични курсеви за деца и возрасни и подготовка за сите видови на јазични сертификати

Скалило Плус Скалило Плус
Ресавска бр. 11
Kavadarci, 1430

Едукативен центар кој нуди неколкучасовно згрижување,