Islami Sot

Islami Sot

Es-Selamu Aleikum - Paqa dhe meshira e Allahut qoft mbi ju.

Qellimi i kesaj faqe eshte te shperndahen keshilla per ne rrugen e Allahut, rrugen e vertet dhe e vetme per shpetim.

Operating as usual

22/11/2023
Photos from Kur'ani - Mrekullitë e Kur'anit's post 21/11/2023
14/11/2023

Vëllezërit e mi, për dashurinë e Allahut, shperndajeni dhe ekspozoni këtë markë që permban shkronja të Kuranit apo fjalë , në dashtë Zoti..
Shpërndaje

13/11/2023

Të ndihmojmë të gjithë nga pak që po lufton me këtë sëmundje të rëndë ‼️

12/11/2023

Tregohet se gjatë luftës në Vietnam, një burrë me qiri në dorë protestonte i vetëm përpara Shtëpisë së Bardhë. Një gazetar iu afrua dhe e pyeti; ti mendon se protesta jote do ndryshojë gjë.?
Unë nuk protestoj që të ndryshojë, iu përgjigj burri. Unë protestoj që të mos ndryshoj unë, dhe që të vazhdoj të mbetem njeri.

Si e largon duaja te keqen? 11/11/2023

Si e largon duaja te keqen? Lutja – duaja drejtuar Allahut eshte nga shkaqet me te forta per largimin e çdo te keqe dhe per realizimin e asaj qe kerkohet. Pejgamberi (salallahu alejhi ue selem) thote: “Nuk e kthen caktimin veçse lutja…” [Tirmidhiu, 2139]. Caktimi qe permendet ne hadith eshte per qellim ajo qe do te n...

09/11/2023

Shperndajeni, rast teper urgjent! Ermela 10 vjecare ka marre plage te renda nga djegia ne te gjithe trupin pasi flaket e perpine te tere trupin. Infeksjoni i lart neper plaget neper te gjithe trupin po i rrezikon jeten. Duhet te niset urgjent jasht shtetit me avion spitalor, me nje trajtim te vecante e te gjate. Doktoret jasht thane se duhet te niset urgjentisht per ta kapur ne kohe. Plaget ne trup jane vertete te renda te mbuluara me infeksjon. Eshte vetem 10 vjec dhe ka nevoje per ne. Shperndajeni ta shpetojme 🤲
Gofundme: https://www.gofundme.com/f/te-shpetojme-jeten-e-ermeles-10-vjecare

PayPal: https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=5CK3LSDNMU3QY&fbclid
[email protected]

Te dhenat bankare ne Zvicër 🇨🇭
Name: Firdeus
Emri i Bankes: Post Finance
Adresse: Untere Scheugstr 3 8707 Uetikon am See
Konto Nr.: 15-387081-5
IBAN: CH94 0900 0000 1538 7081 5
BIC: POFICHBE # # #

Të dhënat bankare në USA 🇺🇸
Bank Name : Morton Community bank
Beneficiary Name : Friends of Fondacioni Firdeus
Routing Number: 071123204
Account number : 769397

Konto Gjermani 🇩🇪
Firdeus Germany Stiftung
Sparkasse Fürstenfeldbruck
IBAN: DE88 7005 3070 0032 2673 46
BIC: BYLADEM1FFB

Konto UK 🇬🇧
FIRDEUS UK
Sort code23-14-70
Account number:88494986
IBAN: GB95 TRWI 2314 7088 4949 86
Address: TransferWise
56 Shoreditch High Street London
E1 6JJ United Kingdom

Të dhënat bankare në Shqiperi 🇦🇱
Fondacioni Firdeus, Credins Bank,
Adresa e bankes: Rr Vaso Pasha, nr 8, Tirana, Albania.
SWIFT CODE CDISALTR
IBAN EURO:AL76 2121 1573 0000 0000 0088 3481
IBAN USD: AL33 2121 1573 0000 0000 0088 3479

Konto ne Kosove 🇽🇰
Fondacioni Shqiptarët për Shqiptarët Kosovë
IBAN XKO5 1905001222031128
Banka Kombetare Tregetare – Kosova
Fushë Kosovë
Swift Code: NCBAXKPR

03/11/2023

All-llahume sali Ala Muhammed

27/10/2023

Në këtë ditë të bekuar dhe plotë mëshirë, të lutemi për me të të dashurit e Allahut që janë duke humbur të afërmit e tyre dhe vetëm shpresa se do të takohen në xhennet po i mbanë të fortë.

Paqja dhe selamet qofshin mbi më të dashurin tonë Muhammedin ( salAllahu alejhi we selam).

Zoti im, mëshirojë ata në tokë dhe ata që erdhen tek Ti,
Zoti im, forcojë në fenë tënde dhe bëj ende më të fortë në mënyrë që të kenë shpresë që takimi me Ty të jetë faqebardhë,
Zoti im, vetëm ty të mbështetemi dhe vetëm prej teje ndihmë kërkojmë,
Na fal neve se nuk po mundemi ti ndihmojmë dhe na kanë mbetë vetëm zemra e thyer dhe duatë drejtuar tek Ti për mëshirë dhe shpëtim,
Zoti im, Ti je mëshiruesi, mëshirëbërësi më i dijëshmi dhe më i dashuri, pranoj duatë tona dhe bëje Palestinën të lirë.

Amin.

Photos from Arkivi-Historia's post 27/10/2023

Pajazit Jasharoviç, ky sërb i biri i sërbis

23/10/2023

Faraoni mbyti mijëra fëmijë, që Musai të mos mund të vinte!
Mirëpo në fund u detyrua që ta rriste Musain, alejhi selam, në pallatin e vet!

„Allahu di, e ju nuk dini" (Kuran, 2:216)

19/10/2023

Nuk ka vend frika te këto Burra! Elhamdulilah

12/10/2023

Surja2:

153. O besimtarë! Kërkoni ndihmë për veten nëpërmjet durimit dhe namazit! Në të vërtetë, Allahu është me të duruarit.

154. Dhe mos thoni për ata që vriten në rrugën e Allahut se janë të vdekur! Jo! Ata janë të gjallë, ndonëse ju nuk e ndjeni!

155. Sigurisht që Ne do t’ju provojmë me frikë dhe uri, me dëmtim të pasurisë, të njerëzve dhe të të lashtave! Prandaj, përgëzoji të duruarit,
..

Surja 3:

178. Le të mos mendojnë kurrsesi jobesimtarët se për ata është mirë që ua zgjasim jetën. Ne ua zgjasim jetën vetëm për t’i shtuar gjynahet; për ata ka ndëshkim poshtërues.

Surja 14:
42. Mos mendo kurrsesi që Allahu nuk e vëren atë që bëjnë keqbërësit! Ai vetëm ua shtyn (dënimin) deri në Ditën, kur sytë e tyre do të zgurdullohen (nga tmerret që do të shohin),

09/10/2023

Mbani banjot e juaja të pastra..

08/10/2023

Kudsi nuk është vetëm i palestinezëve, ndonëse këta janë parësorë, por nuk është as vetëm i arabëve, ndonëse ata janë pjesa më përgjegjëse e Ummetit për ta mbrojtur atë. Kudsi i takon çdo muslimani, kudo qoftë ai, në lindje apo perëndim, në veri apo jug, qeveritar apo i qeverisur, i ditur apo i paditur, i pasur apo i varfër, burrë apo grua. Secili është përgjegjës sipas aftësisë dhe mundësisë që ka.

Dr. Jusuf El-Karadavij

10/01/2023

Përcillet nga Ebu Hurejra – radijallahu anhu – se Profeti – alejhi selam – ka thënë:

“Ndoshta dikush mund të falet për gjashtëdhejtë vjet rrjesht, por nuk i pranohet atij asnjë namaz, sepse mund t’a plotësojë rukunë por nuk e plotëson formën e sexhdes apo mund t’a plotësojë formën e sexhdes, por nuk përkulet plotësisht në ruku.”

E saktësoi Albani në “ Es-Sahiha”, nr. 2535

Ky hadith na tregon për kujdesin e madh që duhet të tregojmë gjatë faljes së namazit, duke plotësuar rregullat dhe format e tij në mënyrën e duhur.
Falja me nxitim apo qëndrimi shumë pak dhe i shpejtë njëkohësisht në pozicionet e namazit shkakton mangësi në të deri në atë masë sa mund të zhvlersojë edhe namazin apo saktësinë e tij, prandaj vëlla/motër falu me qetësi dhe mos nxito!

25/12/2022

Lindjen e Krishtit (Isait a.s.) të Krishterët e festojnë nesër. Me kënaqësi do tua uroja ditëlindjen e tij, edhe të Krishterëve por edhe Muslimanëve sepse të dy grupet e besimtarëve e besojnë Krishtin (Isain a.s.).
Por ditëlindja e tij festohet gabim. Jezu Krishti (Isai a.s.) nuk ka lindur në dimër por verës. Dy argumente, një nga Bibla e një nga Kurani:
1) Bibla thotë se kur ka lindur Jezui, barinjtë kanë qenë jashtë në fushë duke i kullotur kopetë e tyre. (Palestina, vendlindja e Jezuit është territor që është në hemisferën veriore dhe në dhjetor është dimër siç është në tërë hemisferën veriore të globit. Dimrit barinjtë nuk i kullosin bagëtinë e tyre në fusha por kur është verë.)
2) Kurani thotë se Zoti e ka porositur Mejremen (Marinë), nënën e Isës a.s (Jezuit) kur ka qenë duke pritur të lind që të shkund trupin e hurmës e të bijnë hurma të freskëta që ajo të ushqehet me to. (Dihet fare mirë që koha e pjekjes së frutave të hurmës është verës e jo dimrit.)
Nga këto dy argumente kuptohet se Isa a.s (Jezui) nuk ka lindur në stinën e dimrit.
P.S. Në këtë status kam pasur për qëllim të sqaroj një të vërtetë sipas bindjes time. Nuk kam pasur për qëllim të lëndoj ndjenjat e askujt e as të denigroj integritetin e besimin e askujt. Paqe!

E huazuar.

Want your school to be the top-listed School/college in Gostivar?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Muslimani nga Britania e madhe, i cili që nga viti 2021 ka nisur udhëtimin  e tij të gjatë për në Qaben e bekuar për ta ...
Cila fee është më e vjetër Islami apo  Krishterizmi, përgjigje epike nga Jakup Asipi (Allahu e mëshiroft)👇👇👇👇👇
Lotë gëzimi, nga vajza Romune, e cila pranoi Islamin fenë e vërtetë.
Mos e jeto jetën me frikën nga vdekja!
Islami është feja e vetme monoteiste! 3njiteti nuk ka kuptim.
Mallkimi!
25. We ma huwe bikawli shejtanir raxhijm.25. As ky (Kuran) nuk është fjalë e djallit të mallkuar.    Suret 81 Takwir
Me emrin e All-llahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëplotit!1. Vallë,  a nuk ta hapëm ty (Muhamed) kraharorin (për ta pra...
13. Mendo, nëse ai (penguesi) mohon dhe kthen kurrizin,14. a nuk edi ai se Allahu i sheh të gjitha?!15. Jo, jo!Nëse ai n...

Location

Website

Address

Balindollska
Gostivar
1230
Other Colleges & Universities in Gostivar (show all)
Uluslararası "VİZYON" Üniversitesi - Gostivar-Makedonya Uluslararası "VİZYON" Üniversitesi - Gostivar-Makedonya
Major Cede Filiposki. No: 1
Gostivar, 1230

Uluslararası VİZYON Üniversitesi Avrupa'ya açılan eğitim merkezidir,Makedonya Cumhuriyeti Anayasasın

Ас- Анима Советувалиште Ас- Анима Советувалиште
Трајко Јованоски 52
Gostivar, 1230

Едукација за психодијагностика, асертивност, емоционална писменост, автоген тренинг, ран детски разво