Xhamia e Fshatit Sërmnovë

Xhamia e Fshatit Sërmnovë

Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from Xhamia e Fshatit Sërmnovë, Education, Serbinovo, Gostivar.

Operating as usual

12/08/2021

Varrimi i të ndjerit do të bëhet pas namazit të iqindisë në Gostivar

Ndahet nga jeta Qefli Ejupi themeluesi i odës së parë të burrave në Gostivar

Shuhet edhe nji dritë e folklorit shqiptarë në Gostivar!

Ndahet nga jeta kontribuesi, adhuruesi i folklorit shqiptarë, Qefli Ejupi, themeluesi i parë i Odes së Burrave, "Sofra e Gostivarit", e cila priti me dhjetra grupe e shoqeri kulturore, rapsod nga gjitha trojet shqiptare, mysafir të ndryshem adhurues të folklorit si dhe udhëheqës nga lemia e kultures në institucionet komunale e shtetërore të vendit tonë!

10/05/2021
04/05/2021

Ju njohtojmë se prej nesër
05.05.2021 e Mërkurë do fillojmë me faljen e namazit të teravisë

18/11/2020

Kontributi i tyre do të jetë i paharruar për Xhamin ,Zoti i shpërbleft në botën tjetër.

Photos from Xhamia e Fshatit Sërmnovë's post 05/08/2020

Falemenderojmë Sadri Ziberin për pastrimin e xhamisë.
Allahu e shpërbleft me të mirat e Tij të pakufishme.

30/07/2020

Falja e namazit të Bajramit do të falet në ora 6:10 minuta
Ju lutemi që të gjithë të keni maska dhe ta ruajmë distancën.
Me fat Kurban Bajrami

04/06/2020

INFORMIM

Të nderuar besimtarë!

Konform vendimit të Qeverisë së RMV-së për orë policore në qytetin tonë dhe rrethinë, duke filluar prej sonte 04.06.2020 (e enjte) me fillim nga ora 21:00 deri në ora 05:00, e premte, e shtunë dhe e diel prej ora 16:00 deri në ora 05:00, për shkak përhapjes dhe rritjes së numrit të të infektuarve nga virusi COVID – 19, BFI-Muftinia e Gostivarit ju njofton se nuk do të kryhet falja e namazeve me xhemat në xhami, përveç namazit të xhumasë dhe të drekës që do të falen, ndërsa ezani do të thiret nga muezinët në çdo kohë të namazit.

Me respekt dhe kujdes maksimal!

Kujdes po, panik jo!

Shërbimi për Informim pranë Muftinisë së BFI-Gostivar

22/05/2020

Të nderuar besimtarë, namazi i Bajramit do të falet në xhami në Ora 05.46 minuta, ndërsa namazi i sabahut do të falet në shtëpi.
E lusim gjithë xhematin që tu përmbahen të gjitha rregullave që janë vendosur nga Bashkësia Islame

22/05/2020

Xhuma të pranuar!

21/05/2020

MASAT ME RASTIN E FITËR BAJRAMIT

Bashkësia Fetare Islame në RMV, me rastin e faljes të namazit të Fitër Bajramit në xhami, solli masat e më poshtme, të cilat duhet të implementohen në çdo xhami:

- Falja e Namazit të Sabahut të bëhet në shtëpi;
- Falja e Namazit të Fitër Bajramit mos të zgjatë më shumë se 15 min;
- Maksimalisht të largohemi nga përshendetjet me kontakte fizike;
- Largimi nga vizita e varrezave;
- Gjatë ditëve të Fitër Bajramit vizitat tradicionale të jenë sa më të pakta.
- Dezinfektimi i xhamive;
- Mbajtja e patjetërsueshme e maskave;
- Pastrimi i duarve me dezinfektant para hyrjes së xhamive ose mbajtja e dorezave;
- Çdo besimtar me vete të ketë sexhade personale;
- Sa më tepër të shfrytëzohen oborret e xhamive për faljen e namazeve;
- Të ruhet distanca fizike sa më shumë që është e mundur mes xhematit;
- Ndalohet qëndrimi në grupe para ose pas faljeve të namazeve në ambientet e xhamisë;
- Abdesti të merret në shtëpi – abdes-hanet dhe toaletet do të jenë të mbyllura;


PS: Rijaseti i BFI, për shkak të situatës aktuale me koronavirusin, ka anuluar organizimin e
Manifestimit qendror tradicional të faljes së Fitër Bajramit.


Me respekt,


Reisul Ulema i BFI

h. Sulejman ef. Rexhepi

Photos from Xhamia e Fshatit Sërmnovë's post 19/05/2020

Urime Nata e Kadrit, e lusim Allahun xh.sh që të na i pranojë të gjitha adhurimet që do i bëjmë në këtë Natë që është më e vlefshme se 1000 muaj🤲🤲

15/05/2020

📢📢 A P E L 📢📢

Esselamu Alejkum

Të nderuar besimtarë!!!
Për shkak të gjendjes aktuale me virusin korona, apelojmë deri te secili xhemat që nesër në namazin e xhumasë të merr sexhade me vete dhe maska me të vetmin qëllim ta mbajmë distancën e paraparë dhe gjithnjë duke i ndjekur të gjitha rekomandimet që të mos bëhemi shkak ne që xhumanë e ardhshme ta kemi në pikëpyetje!

Allahu ju shpërbleft për mirëkuptimin

14/05/2020

Nesër nuk ka arsye që mos e falish namazin e xhumasë!?
Jemi në dhjetë ditëshin e fundit të Ramazanit, shtoni duat, namazet dhe adhurimet.

11/05/2020

Muftinia e BFI – Gostivar më poshtë ju paraqet udhëzim praktik rreth masave mbrojtëse gjatë faljes së namazeve në xhami, të cilat duhet të implementohen në përpikshmëri edhe ate me sa vijon:
- Dezinfektimi i xhamive;
- Mbajtja e patjetërsueshme e maskave;
- Pastrimi i duarve me dezinfektant para hyrjes së xhamive ose mbajtja e dorëzave; (dezinfektanti të sigurohet nga Këshilli i Xhamisë)
- Çdo besimtar me vete të ketë sexhade personale;
- Sa më tepër të shfrytëzohen oborret e xhamive për faljen e namazeve;
- Të ruhet distanca fizike sa më shumë që është e mundur mes xhematit;
- Ndalohet qëndrimi në grupe para ose pas faljeve të namazeve në ambientet e xhamisë;
- Ligjeratat fetare të mos jenë më të gjata se 10 min.
- Abdesti të merret në shtëpi – abdes-hanet dhe toaletet do të jenë të mbyllura;
- Maksimalisht të largohemi nga përshendetjet me kontakte fizike.
- Nëpunësit fetar dhe Këshilli i Xhamisë mbajnë përgjegjësi për rrespektimin dhe implementimin e rregullave të mësipërme.

11/05/2020
04/05/2020

Thënie të Muhamedit a.s për agjërimin nga disa nxënës të mektebit.
Nga Ervin dhe Elvira

27/04/2020

Qëllimet e agjërimit

E lusim Allahun xh.sh që të na i lehtësoj agjërimin tonë dhe ti marim shpërblimet e pakufishme të Ramazanit😊🤲🤲

24/04/2020

Vlera e Ramazanit

23/04/2020

URIME MUAJI I BEKUAR I RAMAZANIT
PAQJA,MËSHIRA DHE BEGATIA E ALLAHUT QOFSHIN MBI JU DHE FAMILJEN TUAJ

10/04/2020

■ Si duhet të sillet muslimani në këtë kohë pandemie.
■ Mos falja e namazit të xhumas nuk don të thotë se jemi të liruar mos e falim namazin e drekës në shtëpi!!?

Photos from Xhamia e Fshatit Sërmnovë's post 04/04/2020

Pamje mbresëlënëse pas namazit të sabahut

03/04/2020

A është koha që të reflektojmë?!

31/03/2020

COVID 19 DHE SJELLJA E NJERËZVE ME NJËRI TJETRIN
Të mundohemi në këtë kohë sprove të jemi të kujdesshëm dhe sa më solidar për njëri tjetrin.

02/06/2019

Namazi i Sabahut do të falet në ora 4:30 minuta
Namazi i Fitër Bajramit do të falet në ora 5:42 minuta

Want your school to be the top-listed School/college in Gostivar?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Nesër nuk ka arsye që mos e falish namazin e xhumasë!? Jemi në dhjetë ditëshin e fundit të Ramazanit, shtoni duat, namaz...
Qëllimet e agjërimit
Vlera e Ramazanit
■ Si duhet të sillet muslimani në këtë kohë pandemie. ■ Mos falja e namazit të xhumas nuk don të thotë se jemi të liruar...
A është koha që të reflektojmë?!
COVID 19  DHE SJELLJA E NJERËZVE ME NJËRI TJETRIN Të mundohemi në këtë kohë sprove të jemi të kujdesshëm  dhe sa më soli...

Location

Category

Website

Address


Serbinovo
Gostivar
1239
Other Education in Gostivar (show all)
Kurse në gjuhën Italiane Kurse në gjuhën Italiane
Gostivar, 1230

Kurse dhe Trajnime në gjuhën Italiane: - të gjitha nivelet A1- C2 - përgatitje për çertifikata PLIDA

Blerim etemi Blerim etemi
Gostivar

faqe

Gostivar Belediye Teknik Lisesi Gostivar Belediye Teknik Lisesi
Ilindenska 167
Gostivar, 1230

Belediye teknik lisesi "Gostivar" Gostivar

Deutsch Lernen EM Deutsch Lernen EM
Gostivar

Izcuvanje na Germanski jazik vo site nivoa. Priprema na Ispit za vo dvete institucii

Janko Bilbiloski Janko Bilbiloski
Gostivar, 1230

HLTI HLTI
Boulevard Braka Ginovski Nr. 46
Gostivar, 1230

HLTI - High Level Training Institute

Vlll-7 Forin Vlll-7 Forin
Gostivar

<3 Vlll-7 <3

Shkolla Muzikes ,,Enver Stafai" - Gostivar Shkolla Muzikes ,,Enver Stafai" - Gostivar
Rr. JNA Nr. 371
Gostivar, 1230

Edukim Muzikor

Fenix 2 Gostivar Fenix 2 Gostivar
18 Noemvri Br. 4
Gostivar

ФЕНИКС 2 Гостивар - продавница за продажба и сервис на м

Judo Club Cegrani Judo Club Cegrani
Cegran
Gostivar, 1230