II/6 SHMEK "Gostivar"

Bussines,Economy,Money

Operating as usual

06/06/2014

Durak Asani Frengjisht ora 9 kab 2
Luljeta Mustafi shqip ora 10:30 kab 2
Jasin Neziri Frengjisht ora 12 kab 2
Shkelqim Ramadani Drejtesi ora 12 kab 2
Miralem Matemtik ora 12 kab 2
Denis Xhemaili Informatik ora 12 kab 2

05/06/2014

Neser oren e 2 kitt prezent, nsaba oshte shkolla ene librat kit ti kini me vitii. Diftoni ene ative ci skan FB ..

Mobile uploads 28/04/2014

Merit e gjitha e prof.Shpresa Selimi :)

06/02/2014

Tu bo qif n'Ore :P

Timeline photos 31/01/2014

Drasa jone , fushe futbolli ... ! :P

29/01/2014

Sot orën e sportit :-P

24/01/2014

Me klasen nje Futboll te vogel :P

Timeline photos 27/12/2013

Kjo foto si perfundim te gjysmevjetorit te vitit II :)

Timeline photos 21/12/2013

Wwaazzapppp !!!!

Timeline photos 18/12/2013
Timeline photos 06/12/2013

Begi i ll-6 me pollatin e ll-5 :-P

Photos from II/6 SHMEK "Gostivar"'s post 05/12/2013

Sot nklass !!

Timeline photos 28/11/2013

Urime 101 vjetorin e Shqiperis...

Timeline photos 26/11/2013

Dita me bor sot :)

Timeline photos 25/11/2013

Smileee :D

23/11/2013

lufta e 2 ne Manastir :p

Timeline photos 23/11/2013

Tu u mendu cish t ha :-P

Photos from II/6 SHMEK "Gostivar"'s post 23/11/2013
Timeline photos 22/11/2013

At Ohrid..

Timeline photos 13/11/2013

Shom kec shkolla para dite :-P

29/10/2013

II/11 3-4 II/6
Golashenues:
OMER MUSTAFA 2x
REJAN HAMIDI
FLAMUR MEHMEDI
-Loja u luajt me shtese pasi rezultati perfundimtar ishe 3-3
Forcaaa ne Ndeshjen Tjeter :))

25/10/2013

Per te gjith ata qe duan te marin nota kaluese dhe nota pozitive ne pune afariste i keni 5 mesimet dhe pyetjet per nota kaluese:
msimi nr 1
Nocioni dhe rendesia e propagandes
-Propaganda eshte lajmerim i planifikuar dhe sistematik nga ana e shoqerive neper disa mjete,per prodhimet dhe sherbimet e veta, ne menyre qe te njoftohen ,te behet ndikimi dhe te fitohen sa me shume bleres.
Propaganda duhet te bazohet ne disa parime te caktuara :vertetesi,objektivitet,besnikeri dhe ekonomizem.
Propagandimi i sh*tjes e ka per detyre jo vetem qe ti informoj bleresit por edhe ti binde.
Ky rol bindes i propagandimit shpeshhere kritikohet ,me qe ai ne nje fare menyre e kufizon lirine e bleresit.Por nga ana tjeter propagandimi i sh*tjes eshte mjaft i volitshem per bleresit ngaqe permes tij ata njoftohen me gjerat qe i kane ne dispozicion qofshin ata prodhime apo sherbime.Prodhimi dhe konsumi jane te ndare.Ata lidhen permes shkembimit.
Per ata qe duan nota kaluese pyetjet:
1) C'nenkuptojme me nocionin ekonomi?
2) Cka paraqet ekonomia e tregut?
3)Cka eshte qarkullimi i mallrave?
4)Cka nenkuptojme me furnizimin dhe cila eshte rendesia e saje?
5)Cilat jane detyrat e sherbimit furnizues ne shoqeri?
6)Cka eshte me rendesi te hulumtohet gjate secilit hulumtim te tregut?
7)Cka paraqet evidentimi i punes furnizuese?
8)Cka nenkuptojme me punen sh*tese dhe cka eshte rendesia e saje?
9)Cka caktohet me politiken e sh*tjes?
10)Cilat lloje te sh*tjes se drejtperdrejt i dallojme?

Msimi nr 2
FORMAT DHE MENYRAT E SH*TJES
-Egzistojne 2 lloje te sh*tjes:
1)sh*tjes se drejteperdrejt
2)sh*tjs me ndihmene ndermjetsuesve
Sh*tja e drejteperdrejt mund te kryhet ne shum forma:
1)sh*tja nga depoa
2)sh*tja permes njesive tregtare afariste
3)sh*tje permes agjenteve tregtare
4)sh*ta permes tregjeve te organizuara
5)sh*tj permes automatit
-Sh*tjen nga depoja e praktikojne shoqerite prodhuese dhe tregtre sh*tja me shumic sh*tja e mallit nga depoja kryhet ne njeren nga vijimet:
1)ne baze te mostres
2)shikim i nje partie konkrete te mallit nga ana e bleresit
3)ne baze te kualitetit te deklaruar te mallit,katalogut apo prospektit
4)duke u bazuar ne nje standart zyrtar ose te mbrendshem
-Sh*tjet permes njesive tregtare afariste formohen nga ana e shoqeive prodhuese dhe tregtare.Ata jane:magazina,perfaqesi dhe sh*toret.
Magazina quhen depot e mallrave të cilat i hapin shoqëritë prodhuese dhe trgtare për një plasman më të mirë.
Përfaqësitë tregtare janë pjesë të ndara të shërbimit komercial në një shoqëri.
3. Sh*tje përmes agjentëve tregtar - agjentëti tregtar është puntori i cili e ka për detyrë ti vizitoj blerësit dhe ta shes mallin e shoqërisë së vet.
4. Sh*tje përmes tregjeve të organizuara kryhet në tregje, dmth. në vende ku në mënyrë të organizuar bëhet takimi mes sh*tësit dhe blerësit.
5.Sh*tja me automate - janë instrumente të cilat me urdhër të blerësit e dorëzojnë mallin.

Msiminr 3
PUNA SH*TESE
Nocionet, rëndësia dhe detyrat e sh*tjes
Me punë sh*tëse nënkuptohet tërësi e punëve dhe aktiviteteve, të cilat i ndërmarin shoqëritë, në mënyrë që të realizohet sh*tja e mallrave dhe shërbimeve.
Nga prizmi ekonomik, sh*tja si realizim i mallrave ose shërbimeve, nuk është asgje tjeter pos fazë përfundimtare e procesit të shkëmbimit.
Sh*tja paraqet realiziin e mallit, shëndrimin e tij në para. Me sh*tjen e mallrave kthehen mjetet e investuara financiare, dhe krahas kësaj realizohet edhe fitimi.
Në kushtet ekzistuese të ekonomizmit, nga sh*tja kërkohet të realizojë fitim të madh dhe rentabilitet të lartë. Që të realizohet kjo na nevoitet një organizim optimal i përshtatshëm i përgaditjes, kryerjes dhe përcjelljes së punës. Vetem kështu mund të sigurojmë:
• Përmbushje optimale të nevojave të llojllojshme shoqërore;
• Zhvillim të përhershëm dhe pa pengesa të procesit prodhues;
• Kontakt mes shoqërisë ekonomike dhe rrethinës.
Rëndësia e sh*tjes qëndron në atë se realizimi i sajë kushtëzon ripërtrirjen e sistemit riprodhues ekonomik që dmth. se te sh*tja qëndron çelësi i mbijetesës dhe zhvillimi i shoqërive prodhuese dhe atyre tregtare.

Msimi nr 4
POLITIK E PUNES SH*TESE
Politika e sh*tjes e shoqërive ka qëllime të përgjithshme dhe të veçanta:
• qëllimet e përgjithshme të politikës së sh*tjes shihen në tendencën që të fitohet numër sa më i madh i blerësve dhe që të respektohen raportet afariste me partnerët gjegjësisht konkurencë besnike.
• qëllimet e veçanta të politikës së sh*tjes janë ato qëllime të cilat shoqëritë orvaten ti realizojnë gjatë secilit rast konkret të sh*tjes.
Me politikën e sh*tjes caktohen:
• qëllimet e sh*tjes
• mënyra e realizimit të sh*tjes
• mënyra për shfrytëzimin racional të mjeteve dhe kuadrove
Planifikimi i sh*tjes është fazë parësore në menaxhimin e aktiviteteve të sh*tjes.
Plani i sh*tjes paraqet një pasqyrë sistematike e vëllimit të përfshirë të sh*tjes, i cili parashikohet si i mundshëm në periudhën e ardhshme kohore.
Varësisht nga ajo nëse planet lidhen me një ose më shmë vite dallohen:
• plane të parashikimit të sh*tjes - të cilat përpilohen në bazë të parashikimit për zhvillimin prespektiv të punës së shoqërisë
• plane afatgjate - që përpilohen për pesë ose më shum vite, ku vijnë në shprehje ndryshimet ne asortimentin, riorganizimin ne operativën e sh*tjes dhe rritje e vëllimit të realizimit në bazë të kapacitetit.

Msimi nr 5
ORGANIZIMI I SH*TJES
Njësia organizative e cila merret me sh*tjen e mallit quhet shërbim i sh*tjes. Në organizimin e shërbimit të sh*tjes në një shoqëri veprojnë dy lloje faktorësh:
• të jashtëm - janë faktorë jasht kompetencave të organeve të sh*tjes në shoqëri
• të brendshëm - janë faktor relevant të organizimit të shërbimit të sh*tjes dhe gjenden brenda tij.
Me organizimin e jashtë të shërbimit të sh*tjes nënkuptohet përcaktimi i vendit të sajë në skemën organizative të shoqërisë.
Në organizimi e brendshëm të shërbimit të sh*tjes ndikojnë këto faktorë:• lloji dhe asortimenti i prodhimeve
• madhësia e shoqërisë

• kuadrot, struktura kuadrovike etj.
Në suaza të shërbimit sh*tja mund të paraqitet si:
• sh*tje përmes njësive afariste
• sh*tje përmes agjentëve tregtar dhe ndërmjetësve.

Timeline photos 22/10/2013

zzzzzzz.....

Timeline photos 22/10/2013

hyhy....

Timeline photos 11/10/2013

;)))

Timeline photos 10/10/2013

:))

Timeline photos 09/10/2013

KuLmii kujdestarja tna boone mungesatt me arsyje :pp

Want your school to be the top-listed School/college in Gostivar?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Location

Category

Website

Address

Gostivar
Other Schools in Gostivar (show all)
Gostivar Belediye Lisesi Gostivar Belediye Lisesi
Risto Ocaklieski B. B
Gostivar, 1230

Gostivar Belediye Lisesi

Qendra per Gjuhe Gjermane Gostivar / Центар за Германски Јаз Qendra per Gjuhe Gjermane Gostivar / Центар за Германски Јаз
Gostivar, 1230

Partner ekskluziv i GLEC-Tetovo – e vetmja qendër e liçensuar për mbajtjen e provimëve të ÖS

10/B Yahya Kemal College-Gostivar 10/B Yahya Kemal College-Gostivar
Gostivar, ****

║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║ © ΘRIGINAL PRΘFILE ® This profile is secured by AHG Australian Hacker Group

Kiddy Land Kiddy Land
Svetozar Peposki
Gostivar

4/6 SH.M.K The Best 4/6 SH.M.K The Best
Atjee Kuu EndraaT BeHen ReaLiiTeeT
Gostivar, 1234

ka pon simjet ama neve sna punohet :P

Auto Shkolla Era-Reli Auto Shkolla Era-Reli
Braqa Gjinoski Nr. 81
Gostivar, 1230

BËJMË AFTËSIMIN E KANDIDATËVE PËR " B " KATEGORI-------- ВРШИМЕ ОБУКА НА КАНД?

Shfm"Enver Stafai" Gostivar Shfm"Enver Stafai" Gostivar
Ruga . JNA. NR. 371
Gostivar

Shkollë Kulture

Meslek Lisesi - Kozmetik, Meslek Lisesi - Kozmetik,
Gostivar

KIZLAR ICIN ACILMIS BU YENI OKULUMUZDA BU YIL 8 INCI SINIFTA OLANLAR ILK OKULU BITIRDIKTEN SONRA OKU

VIII - 6 Forine VIII - 6 Forine
21
Gostivar

We are #THE BEST ♥

OSTU Sredno Tehnicko Uciliste Gostivar OSTU Sredno Tehnicko Uciliste Gostivar
Ilindenska 164
Gostivar, 1230

OSTU/SHMTK/BTL : KOMPJUTERSKA TEHNIKA I AVTOMATIKA, ELEKTROTEHNIKA I TELEKOMUNIKACII, ARHITEKTURA, M

Грифиндор Грифиндор
Кеј БРАТСТВО и ЕДИНСТВО бρ. 61
Gostivar, 1230

Образовно- Едукативен Центар