مسجد عمر زهدي Masjid Omar Zuhdi, Parit Panjang

مسجد عمر زهدي Masjid Omar Zuhdi, Parit Panjang

Share

Petua orang tua-tua yang lama sudah kita tinggalkan. Allah menjadikan dunia sebagai medan ujian buat manusia.

Berapa ramai manusia telah jatuh ke lembah maksiat yang merosakan diri sendiri dan pastinya membawa kepada kemurkaan Allah. Hanya taubat nasuha sahaja menjadi medium buat manusia mendapat keampuanan Allah yang Maha Pengampun dan Maha Mengasihani. Oleh itu, telah menjadi tugasan kita untuk melakukan Amal Ma'ruf dan Nahi Mungkar sebagai seorang daei yang diperintahkan oleh Allah sejak menyatakan dua Kalimah syahadah.

01/04/2021

Jom jayakan kempen waqaf setiap jumaat pertama setiap bulan..
SAHAM AKHIRAT KITA

31/03/2021
16/03/2021

Jangan lupa temujanji kita pada malam ini di Masjid Omar Zuhdi.

Tambahkan Ilmu Akhirat, Dunia boleh percuma..

Mohon sebarkan kepada semua.

Photos from ‎مسجد عمر زهدي Masjid Omar Zuhdi, Parit Panjang‎'s post 09/03/2021

Terima kasih atas sumbangan anda.

Keadaan dewan terbuka Masjid Omar Zuhdi, Parit Panjang.

Photos from ‎مسجد عمر زهدي Masjid Omar Zuhdi, Parit Panjang‎'s post 01/03/2021

Kuliah magrib oleh Ustaz Rashidi

19/02/2021

Bersediakah anda untuk berjumpa dengan Romadhan??

26/01/2021

Catatan Dhuha
Apabila hawa nafsu telah berkuasa, akal tertutup, fikiran menjadi dangkal dan nafsu p**a mengajak kepada kejahatan. Idris Hj Ahmad 13 Jamadil Akhir 1442/ 26 Januari 2021 Selasa.

24/12/2016

Assalamualaikum....

1 hari 1 tazkirah

Daripada Abu Sa'id Al-Khudri r.a. berkata:
Rasulullah s.a.w bersabda: "orang yang berilmu itu tidak akan puas dari mencari ilmu yang didengarinya, sehingga adalah kesudahannya itu di dalam syurga"
[H.R Tirmidzi]

22/12/2016

Assalamualaikum wbt...

1 hari 1 tazkirah

Hayati hadis ini. Ucapan yang paling disukai oleh Allah swt.

عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ الصَّامِتِ عَنْ أَبِي ذَرٍّ قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ أَلَا أُخْبِرُكَ بِأَحَبِّ الْكَلَامِ إِلَى اللَّهِ قُلْتُ يَا رَسُولَ اللَّهِ أَخْبِرْنِي بِأَحَبِّ الْكَلَامِ إِلَى اللَّهِ فَقَالَ إِنَّ أَحَبَّ الْكَلَامِ إِلَى اللَّهِ سُبْحَانَ اللَّهِ وَبِحَمْدِهِ. رواه مسلم.

Dari 'Abdullah bin Ash Shamit dari Abu Dzar dia berkata; "Rasulullah shallallahu 'alaihi wasallam pernah bertanya kepada saya: 'Wahai Abu Dzarr, maukah kamu aku beritahukan tentang ucapan yang disenangi Allah?' Saya menjawab; 'Ya, saya mau ya Rasulullah. Beritahukanlah kepada saya tentang ucapan yang disenangi Allah.' Kemudian Baginda bersabda: 'Sesungguhnya ucapan yang paling disukai Allah Azza Wa Jalla adalah Subhaanallahu wa bihamdih' (Mahasuci Allah dengan segala puji bagi-Nya).' HR Muslim (4911)

19/12/2016

Assalamualaikum...

1 hari 1 tazkirah

Dari Miqdam r.a : Rasulullah saw bersabda, “Tidak ada makanan yang dimakan seseorang, sekali-kali tidak (ada) yang lebih baik daripada memakan makanan hasil usaha tangannya sendiri. Sesungguhnya Nabi Allah Dawud a.s makan dari hasil usaha tangan beliau sendiri.” [HR Bukhari, no.1019]

14/12/2016

PERKONGSIAN 1 HARI 1 TAZKIRAH

Paling Banyak Berselawat, Paling Utama Bersama Rasulullah

عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بن مَسْعُودٍ، قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ:إِنَّ أَوْلَى النَّاسِ بِي يَوْمَ الْقِيَامَةِ أَكْثَرُ النَّاسِ عَلَيَّ صَلاةً

Daripada Abdullah Bin Masoud berkata, Rasulullah SAW bersabda: Sesungguhnya orang yang paling aula (utama) bersamaku di hari kiamat adalah orang yang paling banyak berselawat kepadaku. (HR at-Tabrani No: 9679)

Assalamualaikum...

1 hari 1 tazkirah

Dari Abu Hurairah r.a : Nabi saw berpesan kepadaku supaya aku melakukan solat dhuha dua rakaat. [HR Bukhari,no.616]

Want your school to be the top-listed School/college in Kedah?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Location

Category

Website

Address


Kedah