29/01/2023
“ Gezisi “
Çözüm Koleji yönetici, öğretmen, veli ve öğrencilerimizin katılımıyla 3 günlük "Kapadokya Kültür Gezisi" gerçekleştirdik.
Güzel eserlerin ve doğal güzelliğin keşfedilerek katılanların ülkemizde bulunan kültürel varlıklar hakkında bilgilendirildiği, Meşhur Peri Bacaları ile başlayan gezimiz;
🔺Devrent Vadisi
🔺Ürgüp
🔺Göreme
🔺Güvercinlik Vadisi
🔺Avanos
🔺Yer Altı Şehri
🔺Onyx Taş Atölyesi
🔺Çanak Çömlek Atölyesi
🔺Develi Vadi
🔺Üç Güzeller
🔺Uç Hisar
🔺Orta Hisar
🔺Asmalı Konak
🔺Narlıgöl
🔺Ihlara Vadisi
🔺Kızılırmak Nehri
ile devam etti.Avanos'ta çömlek atölyesinde çömlek yapımının sırlarını görerek ve yaparak öğrendik. Atv turuyla keyifli ve eğlenceli anlar ile günü tamamladık.Gezinin ikinci gününde Narlı göl,Melendiz Çayının oluşturduğu Ihlara Vadisi ve tuz gölünün gezilmesi ile programımız sona ermiştir.
Farklı kültürlere ev sahipligi yapmış bu harika şehrimize yapılan geziye katılım sağlayan ögretmenlerimiz,velilerimiz ve öğrencilerimize, gezimizde bizleri misafir eden yönetici ve çalışanlarına, bu güzel geziyi organize eden çok kıymetli acente sahibi beyefendiye teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Öğrenmenin en kalıcı ve eğlenceli hali gezerek, gözlemleyerek, yaşayarak öğrenmedir.