Nederlandse School Saigon

Nederlandse School Saigon

Comments

Onderzoek “Vertrokken Nederlands” Beste geëmigreerde Nederlanders en Vlamingen, Na de eerdere enquêtes over taalgebruik en culturele gewoontes in het buitenland, en de vragenlijsten over kennis van Nederlandse uitdrukkingen en woordenschat, kunnen jullie nu je eigen spraak opnemen! Daarvoor is de mobiele applicatie ‘Stimmen’ beschikbaar die jullie kunnen downloaden in de iOS App Store of de Android Google Play Store. Voor Vertrokken Nederlands gebruiken we het onderdeel Opname (‘vrije spraak’) in deze app. De Stimmen-app is ontwikkeld aan de Rijksuniversiteit Groningen met als doel op een leuke en interessante manier gegevens te verzamelen voor taalkundig onderzoek. In samenwerking met de projectleider van Stimmen, Nanna Haug Hilton, is de app geschikt gemaakt voor het verzamelen van spraakdata in het kader van Vertrokken Nederlands. Wij zijn benieuwd hoe het Nederlands van emigranten over de hele wereld klinkt! Op onze website vind je een instructie voor deelname: http://www.meertens.knaw.nl/vertrokken-nederlands/. We hopen op veel reacties! Voor vragen of opmerkingen: [email protected]
Bericht voor alle geëmigreerde Nederlanders en Vlamingen! Na de eerste twee enquêtes over taalgebruik en culturele gewoontes in het buitenland, kunnen jullie nu deelnemen aan twee vragenlijsten over kennis van Nederlandse uitdrukkingen en woordenschat. De uitdrukkingentest duurt ongeveer 20 minuten en is hier te vinden: https://radboudletteren.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_eyYQIpZY8Bpko05. De woordenschattest duurt ongeveer 10 minuten en is hier te vinden: https://www.meertens.knaw.nl/surveys/index.php/469272/lang-nl. Natuurlijk is het niet verplicht om beide testen in één keer te doen, op verschillende momenten aan de vragenlijsten deelnemen is ook mogelijk. Na afloop van de uitdrukkingentest bestaat bovendien de mogelijkheid om een kort testje (maximaal 5 minuten) te doen waarin u bestaande Nederlandse woorden van niet-bestaande Nederlandse woorden moet onderscheiden. Heeft u (een van) de eerste twee enquêtes gemist? Deelnemen kan nog steeds! De eerste enquête staat hier: https://www.meertens.knaw.nl/surveys/index.php/179127/lang-nl De tweede enquête staat hier: https://www.meertens.knaw.nl/surveys/index.php/697842/lang-nl Veel plezier én veel dank voor jullie deelname! Met vriendelijke groeten, namens het projectteam Vertrokken Nederlands, Nicoline van der Sijs ([email protected])
Beste mensen, Zouden jullie mee willen doen met een enquête over het gebruik van het Nederlands, voor alle geëmigreerde Nederlanders en Vlamingen, en voor iedereen die afstamt van Nederlandse of Vlaamse emigranten? Wij, taalwetenschappers van het Amsterdamse Meertens Instituut en de Nederlandse Taalunie, zouden dat heel fijn vinden. Het doel is om in kaart te brengen waar moedertaalsprekers van het Nederlands of een in Nederland of Vlaanderen gesproken dialect danwel regionale taal verspreid over de wereld wonen. Hier is de link naar de Nederlandstalige enquête: https://www.meertens.knaw.nl/surveys/index.php/179127/lang-nl En hierbij naar de Engelstalige enquête: https://www.meertens.knaw.nl/surveys/index.php/785641/lang-en Zie ook de projectwebsite Vertrokken Nederlands – Emigrant Dutch (http://www.meertens.knaw.nl/vertrokken-nederlands/ ) of wordt lid van de Facebookgroep Vertrokken Nederlands: https://www.facebook.com/groups/373691686482941/. Vragen kunnen jullie sturen naar: [email protected]. Met vriendelijke groeten, Nicoline van der Sijs, projectleider Vertrokken Nederlands

De Stichting Nederlandse School Saigon is er voor de Nederlandse en Belgische kinderen in Ho Chi Minhstad. De Nederlandse School Saigon is een school voor Nederlands taal- en cultuuronderwijs (NTC) in Ho Chi Minh City, Vietnam.

Op onze school wordt lesgegeven aan Nederlandse en Vlaamse kinderen, van de peutergroep tot en met het voortgezet onderwijs. Deze kinderen volgen de Nederlandse taal- en cultuurlessen naast het programma van de verschillende (internationale) dagscholen waar zij op zitten. Wij maken daarbij gebruik van erkende Nederlandse les- en toetsingsmethoden, om ervoor te zorgen dat de kinderen bij terugkeer naar Nederland of België gemakkelijk aansluiting kunnen vinden binnen het reguliere onderwijs. Ook volwassenen die de Nederlandse taal willen leren kunnen bij ons terecht. De Nederlandse School Saigon maakt deel uit van het wereldwijde netwerk van de Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland (NOB) en de kwaliteit van ons onderwijs wordt beoordeeld door de Nederlandse Onderwijsinspectie.

Mission: De missie van de Nederlandse School Saigon is om de Nederlandse taal en cultuur een plaats te geven binnen de totale opvoeding van het kind waarvan minstens een van de ouders Nederlandstalig is en waarbij de versterking van de Nederlandse identiteit van het kind centraal staat. De Nederlandse School Saigon wil een zo groot mogelijke groep leerlingen bereiken door redelijkerwijs rekening te houden met achtergrond, niveau, leeftijd en mogelijkheden van de leerlingen. Het streven is om het Nederlandse taalonderwijs voor iedere leerling volgens de (individueel) hoogst haalbare leercurve te laten verlopen. De school stelt zich als doel om de aansluiting met Nederland en het Nederlandse onderwijs zo goed mogelijk te laten verlopen. Om deze reden maakt naast de Nederlandse taal ook de Nederlandse cultuur deel uit van ons onderwijsaanbod.

Operating as usual

Deze week hebben we tijdens de les extra aandacht besteed aan het plastic probleem in de wereld. Morgen vindt de clean up day plaats, georganiseerd door het #RethinkPlastic team. Wij zijn erbij, jullie toch ook?🇧🇪🇧🇶

World clean up day - 19 september

Op 19 september is het World Clean Up Day. Overal ter wereld zullen mensen op dezelfde dag plastic afval in hun omgeving opruimen. In HCMC wordt deze dag georganiseerd door ReThink Plastic Vietnam. Vanwege COVID-19 is het dit jaar Clean Up Day in Your Own Way. Dit betekent dat families zelfstandig op deze dag in hun eigen omgeving plastic zullen opruimen. Maak een foto van jouw Clean Up Day en post deze op de Facebook of Instagram (rethinkplastic_vietnam) pagina van Rethink Plastic Vietnam met de hashtags #irethinkplastic en #rethinkplasticvietnam.

De Nederlandse school steunt deze actie en zal dus ook de handen uit de mouwen steken op 19 september. We hopen dat veel kinderen van de Nederlandse School een steentje bijdragen aan het schoner maken van deze mooie planeet.

ReThink plastic heeft ‘Do it yourself’ pakketten gemaakt voor deze dag. In de pakketten zitten voor 2 personen stoffen mondkapjes, handschoenen en een vuilniszak. Je kunt een pakket ophalen bij de PTO hut van ISHCMC tegen een donatie van 100.000 VND.

Ook is het mogelijk deze week een pakket mee te nemen bij het ophalen van je kind. We hebben geen wisselgeld, dus s.v.p gepast betalen.

🇻🇳️🇱🇺️🇧🇪🎉Tijd voor een feestje! Meester Paul, juf Yvonne en juf Michelle zijn van de partij, jullie toch ook?🎉🇱🇺️🇧🇪🇻🇳️

[01/10/20]   Graag zetten we het nieuwe jaar in met dit prachtige filmpje over onze school. In dit korte filmpje nemen we je mee in de praktijk van onze activiteiten. Veel kijkplezier!

Het was een mooi eerste semester. Geniet van de feestdagen! Vanaf 6 januari starten de lessen weer op de Nederlandse school.

Alle schoenen zijn gezet,
wat hadden we een pret.
Nu nog even geduld,
misschien worden de schoentjes wel door Sint en Piet gevuld...🚢🎉

We hebben de afgelopen maand al hard gewerkt aan het hergebruiken van plastic afval. Zaterdag 30 november wordt er een clean up day georganiseerd door het #RethinkPlastic team, jij komt toch ook?

🚢🎊🇻🇳️🇱🇺️🇧🇪🎊🚢

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan! 🚢

Geef je snel op voor de Knutselmiddag en/of voor het grote Sinterklaasfeest via de inschrijfformulieren.

23/11 Zaterdagmiddag Sint knutselpret:
https://forms.gle/YVjtoD9YGic62G4q6

1/12 Zondagochtend Sint & Pieten in HCMC:
https://forms.gle/F7QD5zSa7ydrSQ5Q6

Altijd leerzaam om te ervaren hoe andere NTC-scholen in de regio kwalitatief onderwijs bieden. Met een rugzak vol inspiratie gaan we de opgedane kennis vertalen naar de praktijk in onze lessen.

🇺🇸 --> 🇹🇭 Van de Verenigde Staten schakelen we door naar Bangkok, Thailand, waar adviseur Jochem Kuiper namens NOB aanwezig is. Schoolleiders, leerkrachten en bestuurders van 14 verschillende scholen namen afgelopen weekend deel aan de zesde editie van de Azië/Pacific Regioconferentie!

‘Nieuw’ onderdeel dit jaar was het “NOB café”. Aan verschillende gesprekstafels, ingedeeld per thema, werden kennis en ervaringen onderling uitgewisseld. Resultaat: prachtige NTC-onderwijsdiscussies, een gevoel van (h)erkenning en een stortvloed aan praktische tips.

Mede dankzij het organisatiecomité en de gastvrijheid op de locatie van de NIST International School werd het een groot succes!

[10/11/19]   We hebben genoten van de sportdag! Hieronder een korte aftermovie van het event.

De Nederlandse school heeft volgende week vakantie. De lesweek start weer op maandag 21 oktober. We wensen iedereen een fijne vakantie!

Het is zover, vandaag start de Nederlandse les weer🇱🇺️🇧🇪. We kijken ernaar uit om alle kinderen te ontvangen en er een fantastisch jaar van te maken!

Bedankt voor de massale opkomst bij de afsluitingsdag van de Nederlandse school Saigon, we hebben genoten! We wensen jullie een heerlijke vakantie toe en zien jullie graag weer volgend schooljaar!🥳🎊🇱🇺️🇻🇳️🤩

Kinderkoningsdag 2019

Dank aan de werkgroep en de Nederlandse Vereniging Vietnam!

Wauw! Wat hebben we genoten van kinderkoningsdag 2019. Nieuwsgierig naar de foto's? Neem dan eens een kijkje op: https://www.icloud.com/sharedalbum/#B0b5yeZFhC3TwY
🎊🇱🇺️🎊🇻🇳️

Wij hopen jullie te zien op zaterdag 11 mei!🇱🇺️🇱🇺️

Vietnam heeft twee dagen van nationale rouw afgekondigd voor de staats begrafenis van President, Generaal Le Duc Anh op 3 en 4 mei.

Om deze reden zal Kinder Koningsdag een week worden verzet naar ZATERDAG 11 MEI.

Mocht je kind niet meer kunnen deelnemen op deze nieuwe datum, stuur dan een email naar [email protected]

Kan je nu juist wel of had je je nog niet opgegeven? Dat kan via onderstaande link:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScWVe1DvR7-5cNRU6ByBC87hBA_Oq-5HvtX6MGMTB74vTWi1w/viewform?vc=0&c=0&w=1

De Nederlandse School Saigon wenst iedereen fijne feestdagen! De lessen starten weer op 7 januari.

Onze schoenen staan al klaar. Vol verwachting kijken we uit naar de schoenen van de kinderen.👟👢👞

Wat een inspirerende en leerzame Regioconferentie van Nederlandse Taal- en Cultuurscholen in Azië met ruimte voor netwerkmomenten!

Het is bijna zover, vergeet je niet op te geven!🎊🇱🇺️🚢

Het Sinterklaas journaal begint vandaag weer! Wat zal er dit jaar gebeuren met de pakjesboot...? 🛳

Twee dingen zijn zeker;
Hij komt op zondag 2 december aan in Saigon!
Én volgende week zondag 25 november beginnen wij met de voorpret tijdens de Sinterklaas Knutselochtend.

Heb je je al opgegeven voor beide dagen?
Schrijf je in via de Link ik de email.

(Email niet ontvangen? Laat het ons weten via [email protected])

Nederlandse school Saigon 20 jaar, 1998-2018

Nederlandse school Saigon 20 jaar, 1998-2018. Wat een onvergetelijk feest. Alle ouders, kinderen en vrijwilligers bedankt!

In de laatste week van thema ‘plastic soep’ stond recyclen centraal. De kinderen hebben allemaal hun best gedaan om het meegebrachte afval een tweede leven te geven. Het thema mag dan wel afgerond zijn, de plastic soep blijft bestaan. Wij hopen dat u ook een steentje bij wil dragen om de toekomst van onze kinderen plastic vrij te maken #zerowastesaigon #plasticsoup #getridofsingleuseplastic

Rethink plastic Vietnam gaat door met het organiseren van evenementen, like hun facebookpagina en blijf op de hoogte! #ReThinkPlasticVietnam

De Nederlandse school doet actief mee met de wereld plastic vrij maken. We zijn er trots op dat er zoveel Nederlandse kinderen mee hebben geholpen afgelopen zaterdag! #worldcleanupday #zerowastesaigon

stichtingnob.nl

NOB - De NTC-Leerlijn in de praktijk

stichtingnob.nl

Stichting NOB

🙌Goed nieuws!🙌

Uit een evaluatierapport blijkt dat de bij NOB aangesloten scholen en de door NOB gedetacheerde leerkrachten bij Europese scholen zeer tevreden zijn over de ondersteuning door NOB. In het rapport wordt geconcludeerd dat NOB vraaggericht werkt en de ondersteuningsbehoeften van de scholen verkent.

Directeur-bestuurder Karen Peters: “We zijn blij met de uitkomst van de evaluatie, het is goed om te weten dat we de goede dingen doen en dat de scholen tevreden zijn. De conclusies vormen een uitstekende basis voor de invulling van een nieuwe regeling voor NOB, want onze huidige regeling loopt eind 2018 af."

De evaluatie werd in opdracht van het ministerie van OCW uitgevoerd en richtte zich voornamelijk op de voorwaarden die aan de subsidie verbonden zijn en de taakuitvoering door NOB. Je leest het volledige rapport op onderstaande link:

Vandaag kregen we bezoek van de Nederlandse consul-generaal, dhr. Carel Richter. Hij gaf uitleg aan de leerlingen van groep 3, 4 en VO2 over zijn functie en hij leerde het reilen en zeilen van onze school kennen. Dank voor het fijne bezoek!

Cultuurochtend: NSS sport!

Op zondag 18 maart 2018 kwamen alle groepen van de Nederlandse School Saigon bij elkaar voor een sportieve cultuurochtend. Na een gezamenlijke, swingende warming-up konden de kinderen allerlei verschillende sporten uitproberen. De ochtend werd afgesloten met een speurtocht met vragen over bekende Nederlandse en Vlaamse sporters.

Deelnemers, ouders en vrijwilligers, bedankt voor jullie fantastische inzet en sportiviteit!

Op zondag 18 maart 2018 kwamen alle groepen van de Nederlandse School Saigon bij elkaar voor een sportieve cultuurochtend. Na een gezamenlijke, swingende warming-up konden de kinderen allerlei verschillende sporten uitproberen. De ochtend werd afgesloten met een speurtocht met vragen over bekende Nederlandse en Vlaamse sporters.

Deelnemers, ouders en vrijwilligers, bedankt voor jullie fantastische inzet en sportiviteit!

Zondag 18 maart: Sportieve Cultuurochtend op de Nederlandse School Saigon!

Op de Olympische Winterspelen in Pyeongchang werd maar weer eens duidelijk waar kleine landen groot in kunnen zijn. Nederland en België sleepten samen maar liefst 21 medailles in de wacht!

We vieren deze atletische prestaties en de rijke sporthistorie van de lage landen met een actieve cultuurochtend. Een gezamenlijke warming up, diverse sportworkshops, spelletjes in en om het zwembad voor de jongste kinderen en een uitdagende speurtocht voor alle leerlingen... meedoen is belangrijker dan winnen!

Leerlingen en ouders/vrijwilligers kunnen zich aanmelden via het online formulier dat per e-mail is gedeeld.

nationalevoorleesdagen.nl

Voorleestips | Nationale Voorleesdagen

Zo ontzettend belangrijk voor de (taal)ontwikkeling van kinderen!

nationalevoorleesdagen.nl Voorleestips Voorlezen is elke dag een feest! Of je nu voor het slapen gaat een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip . Hieronder e...

photos.google.com

Sinterklaas 2017 - NL vereniging / BP compound

Vandaag was het eindelijk zover: Sinterklaas en zijn Pieten werden door meer dan 100 Nederlandse en Belgische kinderen welkom geheten in Saigon!
Joris Janssen maakte een prachtig fotoverslag, dat jullie hier kunnen bekijken:

https://photos.app.goo.gl/YoUVIHoXpT5eFjcV2

Namens de school willen wij de Nederlandse Vereniging Vietnam, de Sintcommissie, de vrijwilligers, de sponsoren en alle (hulp)Pieten hartelijk danken voor hun inzet.

Tot volgend jaar, Sinterklaas!

photos.google.com 293 new photos · Album by jorisjanssen77

Vanochtend werd er in en om het Dutch House enthousiast geknutseld voor het bezoek van Sinterklaas. Het resultaat is op 3 december te bewonderen bij de residentie van de consul, waar we Sint en zijn Pieten welkom zullen heten in Saigon. Vol verwachting klopt ons hart...

Samen leren, samen inspireren! Professionalisering draagt onze school hoog in het vaandel!

De adviseurs van NOB zijn regelmatig op locatie te vinden bij de scholen in het netwerk, voor bijvoorbeeld een schoolbezoek met een specifiek thema. Sommige scholen nemen het initiatief om elkaar hierin op te zoeken, en een grotere conferentie te organiseren.

Zo vond van 10 t/m 12 november de vierde editie van de Azië/Pacific-Regioconferentie plaats. In Bangkok kwam een vertegenwoordiging van 16 NTC-scholen samen om uit te wisselen en bij te leren. Tijdens verschillende workshoprondes en de uitwisseling van best-practices deden de deelnemers veel nieuwe inspiratie op, direct inzetbaar op hun scholen! Met dank aan de organiserende scholen: De Nederlandse School Saigon, St. Andrews International School en de Nederlandse School in Bangkok - en belangrijk om hier een bijdrage aan te kunnen leveren!

Want your school to be the top-listed School/college in Ho Chi Minh City?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Kinderkoningsdag 2019
Nederlandse school Saigon 20 jaar, 1998-2018

Location

Category

Address


28 Vo Truong Toan, An Phu Ward, District 2
Ho Chi Minh City
Other Schools in Ho Chi Minh City (show all)
Trường THPT Nguyễn Hữu Huân Trường THPT Nguyễn Hữu Huân
11 Đoàn Kết, P.Bình Thọ, Q.Thủ Đức
Ho Chi Minh City, 70800

Trung Tâm Anh Ngữ AMA Tân Bình Trung Tâm Anh Ngữ AMA Tân Bình
433 đường Cộng Hòa, Phường 15
Ho Chi Minh City

Học là phải dùng được! Hotline: 08 38 123456 Address: 433 Cộng Hòa, P.15, Quận Tân Bình, TP HCM

Doremi Thành Công Doremi Thành Công
287/11/8 Thành Công- F.Tân Thành - Q Tân Phú
Ho Chi Minh City, 084

Chuyên dạy Piano - Organ & Guitar với các khóa ngắn hạn hay dài hạn. Giáo trình miễn phí, thời gian học thật linh động. Yêu trẻ

Letter Z Letter Z
Ho Chi Minh City

Study English: email [email protected] jaEnglish.webs.com fb.com/85USA 0903-124-615 156 Vĩnh Khánh Q4 HCM fb.com/jxUSA fb.com/mr.ribsBBQ fb.com/fygroup

knowhowsky knowhowsky
32 Phú Mỹ Thuận, Nguyễn Bình, Phú Xuân, Nhà Bè, HCM
Ho Chi Minh City, 70000

Luyện thi TOEIC 650+, IELTS, Anh Văn Thương Mại, Anh Văn Giao Tiếp, Anh Văn Thiếu Niên, KET, PET, FCE, Anh Văn Thiếu Nhi, Starters, Movers và Flyers.

MiA English MiA English
102 Pham Huu Lầu Street, Phu My Ward, District 7
Ho Chi Minh City

MiA English là lớp học tiếng Anh dành cho mọi lứa tuổi. Môi trường học tập thân thiện, giáo trình thực tiễn, phương pháp giảng dạy chuyên nghiệp, hứa hẹn sẽ giúp học viên tự tin khám phá TG.

TomHouse Shop - Cặp Chống Gù Lưng Nhật Bản TomHouse Shop - Cặp Chống Gù Lưng Nhật Bản
Võ Thị Sáu
Ho Chi Minh City

Chuyên cung cấp cặp chống gù lưng Nhật Bản Randoseru chính hãng. Liên hệ : 0969.560.313

All About Languages All About Languages
Ho Chi Minh City

All About Languages

Hành Hương Travel Hành Hương Travel
48 Thân Nhân Trung, P 13, Tân Bình, HCM
Ho Chi Minh City, +84

Tour inbound, domestic and outbound Travel all around the world Visa & hotel Air ticket

Hair Salon-Make up Quang Trương Hair Salon-Make up Quang Trương
126 Lê Lợi, Phường 4, Quận Gò Vấp
Ho Chi Minh City, 700000

Chuyên tóc Nam- Nữ Uốn, Duỗi, Nhuộm, Hấp, Phục Hồi Tóc Hư Tổn... Nối tóc MAKE-UP ĐÀO TẠO HỌC VIÊN

Q.1 TP.HCM English Class Q.1 TP.HCM English Class
156 Vinh Khanh Q4
Ho Chi Minh City

English Classes: 156 Vinh Khanh Q.4 TP.HCM: 090-312-4615 [email protected] fb.com/85USA fb.com/seHCM fb.com/fyGroup youtube.com/JoeyArnoldVN

Quản Trị Bán Hàng UFM Quản Trị Bán Hàng UFM
2/4 Trần Xuân Soạn, P. Tân Thuận Tây, Quận 7
Ho Chi Minh City

Đây là trang page chính thức của bộ môn Quản trị bán hàng của trường đại học Tài chính - Marketing.

About   Contact   Privacy   Login C