NTC De Eekhoorn - Dutch school in The Woodlands, Tx

Voor Nederlands Taal- en Cultuuronderwijs in The Woodlands, Texas moet u bij De Eekhoorn zijn!

Neem nu contact op voor een kenningsmakingsgesprek of proefles, we kijken er naar uit kennis te maken!

Operating as usual

10/31/2023

HAPPY HALLOWEEN!

Ook in Nederland steeds populairder, maar voor onze leerlingen in de VS een groots feest! Bijna alle huizen zijn versierd met enge decoraties en op de avond van 31 oktober gaan de kinderen de huizen in de buurt langs die versierd zijn. Als de buurman of -vrouw opendoet, roepen de kinderen: 'trick or treat!'.

Sinterklaas in The Woodlands 10/27/2023

Ook dit jaar brengt de Sint weer een bezoek aan The Woodlands en wel op zaterdag 2 december van 15 - 17u. Een feest voor jong en oud, komen jullie ook?

klik op de link om je in te schrijven:

Sinterklaas in The Woodlands Sinterklaas in The Woodlands Sinterklaas en zijn Pieten brengen ook dit jaar weer een bezoek aan The Woodlands. Dit jaar wordt het feest in samenwerking met NTC de Eekhoorn georganiseerd en zullen …

10/13/2023

Cultuurdag: Kinderboekenweek!

Morgen is het weer cultuurdag bij de Eekhoorn! We zien de leerlingen graag om 13u op het schoolterrein voor een leerrijke en gezellige namiddag.

Het thema voor dit jaar is "Bij mij thuis" en onze leerkrachten hebben hier wederom een fantastische invulling aan gegeven. Aan de hand van een speurtocht bespreken en knutselen de kinderen zich een weg in de verschillende tradities/ gewoonten/ culturen bij hun klasgenootjes thuis: Bij mij thuis lezen we elke avond voor het slapengaan. Bij mij thuis kun je heel ver boven de stad uitkijken,... Hoe is het bij jou thuis? Het thema wakkert gesprekken aan over 'thuis' in alle vormen en maten, gaande van verschillen in cultuur en tradities, tot gezinssamenstellingen en diversiteit.

08/25/2023

De Eekhoorn is op zoek naar een enthousiaste Nederlandstalige klassenassistent(e) om onze leerkrachten bij te staan op vrijdag namiddag (4pm- 6.30pm). Ook High Schoolers met voldoende Nederlandse kennis mogen zich melden als vrijwilliger!

Geïnteresseerden kunnen bijkomende info opvragen bij Annelies op 832-458-6857 of een e-mail sturen aan [email protected]

Bericht mag gedeeld worden 👍😉

Photos from NTC De Eekhoorn - Dutch school in The Woodlands, Tx's post 08/24/2023

Een frisse start van het nieuwe schooljaar dus kom zeker snel een kijkje nemen in onze verjongde bieb, boordevol leuke, grappige, spannende, spookachtige en sprookjesachtige (voor)leesboeken!

08/16/2023

Aanstaande vrijdag beginnen de lessen weer om 4u15 !

Ter herinnering, zorg aub dat de kinderen goed voorbereid naar school komen met:
- een rugzak;
- een snack en een waterfles;
- smeer de kinderen aub in met zonnecrème en muggenmelk;
- een pennenzak met potloden, puntenslijper en gum (groep 3 en hoger)

Voor de eerste lesdag willen we ten slotte de ouders aanmoedigen om hun leerlingen 10 minuutjes voor het einde van de les te komen afhalen (dus om 6.20pm). Dit geeft jullie de kans om het nieuwe klasje te bezoeken en kennis te maken met de leerkracht.

05/18/2023

Wil jij na groep 8 verder met de Nederlandse taal en/of zou je later in Nederland of België willen studeren? Lees dan verder!

Vanaf volgend schooljaar bieden wij ook Voortgezet Onderwijs aan: via online en klassikale bijeenkomsten waarbij de nadruk ligt op cultuur en literatuur, maar ook op (het bijhouden van) schrijfvaardigheid en uiteraard spreekvaardigheid. Afwisselend, praktisch, toepasbaar en met veel plezier toewerken naar een officieel taalcertificaat (CNaVT).

Lijkt je dit wel wat? Schrijf je dan in via www.nederlandseschool.com ! Voor meer vragen, stuur een berichtje aan [email protected]

Inschrijving staat open voor iedereen die de Nederlandse taal op minimaal basisschool niveau beheerst en wil toewerken naar een officieel taalcertificaat (CNaVT). Je hoeft dus niet eerder op de Eekhoorn les te hebben gevolgd.

foto’s 05/17/2023

Vrijdag is alweer de laatste Nederlandse les van het schooljaar! Iedereen is daarom uitgenodigd voor een hapje en een drankje met ook de huldiging van groep 8 om 18u.

Neem ook zeker een kijkje op de website voor alle foto's van afgelopen schooljaar:

foto’s Schooljaar 2022 – 2023 Groep 1 en 2 Juf Loes Meijers Groep 3 Juf Sigrid De Bauw Groep 4 Juf Sophie Aertgeerts Groep 5/6 Juf Sophie Neyrinck Groep 8 Juf Eliane van Horssen Instagram feed van D…

04/27/2023

Van harte gefeliciteerd Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander!

Vandaag viert heel Nederland Koningsdag, maar bij de Eekhoorn stellen we dat nog 2 dagen uit. Komende zaterdag is het weer cultuurdag, dus in het thema Koningsdag.

HERINNERING aan alle ouders: ditmaal van 12 - 15 u !

04/05/2023

Herinnering aan alle ouders: deze week zijn de lessen op donderdag i.v.m. het aankomende Paasweekend.

Wij wensen alle leerlingen alvast een vrolijk Pasen !

Photos from NTC De Eekhoorn - Dutch school in The Woodlands, Tx's post 03/26/2023

Een geslaagde cultuur dag bij de Eekhoorn ! Van tulpen uit Amsterdam, naar het Meisje met de Parel in het Mauritshuis in Den Haag, echte Bossche bollen uit 's Hertogenbosch, (h)Antwerpen aan de Schelde tot aan Olen en de sage van de pot met de drie oren.

03/23/2023

Komende zaterdag van 1 tot 4 pm is het weer Cultuurdag bij de Eekhoorn met als thema citytrip.

De kinderen kunnen zich verwachten aan een verrijkende middag waarin ze met de Hop on Hop off Trein verschillende Belgische en Nederlandse steden zullen bezichtigen.

03/06/2023

Herinnering aan alle ouders: deze week zijn de lessen op donderdag i.v.m. de aankomende vakantie.

Wij wensen alle leerlingen alvast een heel fijne Spring Break!

Photos from NTC De Eekhoorn - Dutch school in The Woodlands, Tx's post 01/28/2023

Vandaag was het tijd voor de CITO toets. Voor degenen die in Nederland op de basisschool hebben gezeten al sinds de jaren '70 een bekend fenomeen.

Deze toets is eind jaren '60 bedacht door Adriaan de Groot. In Amerika deed hij het idee op om kinderen op nationaal niveau te testen op wat ze op school geleerd hebben. De eerste CITO-toets werd in 1966 in Amsterdam gemaakt.

01/27/2023

Het weer tijd voor de jaarlijkse Cito toets op onze school. Vandaag tijdens de les voor groep 3 en morgen (zaterdag) voor groep 4 - 8. Deze zullen starten om 13u en iedere klas zal om 16u afsluiten.

De Eekhoorn wenst alle leerlingen van groep 4 - 8 heel veel succes !

01/24/2023

WORLD EDUCATION DAY

De Verenigde Naties heeft 24 januari uitgeroepen tot internationale dag van het onderwijs, ter viering van de rol van onderwijs voor vrede en ontwikkeling.

Vandaag gaan 258 miljoen kinderen en jongeren nog steeds niet naar school; 617 miljoen kinderen en adolescenten kunnen niet lezen en rekenen; minder dan 40% van de meisjes in Afrika bezuiden de Sahara maakt de lagere middelbare school af en ongeveer vier miljoen kinderen en jeugdvluchtelingen gaan niet naar school.

12/31/2022

NTC De Eekhoorn wenst iedereen een fantastisch 2023 !

Photos from NTC De Eekhoorn - Dutch school in The Woodlands, Tx's post 12/12/2022

Afgelopen zaterdag was het weer cultuurdag, ditmaal met thema: Kerst. Tijdens een herdertjestocht luisterden de kinderen naar een spannend kerstverhaal voorgelezen door één van de ouders. Daarna werd er per klasgroep gewerkt aan een mooi kerstknutsel onder een gezellige kerstsfeer. Elk kind schreef of tekende ook zijn kerstwens op papieren kerstballen die samen op een poster werden opgehangen. Als kers op de taart werden er pannenkoeken gegeten en chocolademelk gedronken. Kortom genoten van deze heerlijke namiddag!

12/05/2022

Sinterklaas !
Waarom vieren we dit in Nederland op 5 december en in België op 6 december? Omdat Sinterklaas natuurlijk niet overal tegelijk kan zijn, begint hij op de avond voor zijn verjaardag alvast met schoentjes vullen in het noorden en werkt hij de hele nacht door totdat hij in de ochtend klaar is in België.

Photos from NTC De Eekhoorn - Dutch school in The Woodlands, Tx's post 12/03/2022

Ook in groep 3 kwam de Sint langs!

We hebben een schoentje geknutseld en klaargezet! Op het einde van de les werd er een Sinterklaasbingo gespeeld om de woordenschat wat op te frissen! Er werd ook hard gelachen want de Piet was zijn pietenmuts vergeten en de stoelen van de kinderen lagen omver geduwd.

11/24/2022

Vandaag is het de vierde donderdag van november dus dat betekent: THANKSGIVING, een van de belangrijkste feestdagen in de Verenigde Staten.

Je kunt het vergelijken met hoe veel mensen in Nederland en België Kerstmis vieren; alles draait om gezellig samenzijn met familie en vrienden, en dus ook veel en lekker eten: Pompoentaart, aardappelpuree, cranberrysaus en gevulde kalkoen staan op lange, keurig gedekte tafels.

De eerste president van de VS, George Washington, riep de eerste nationale Thanksgivingdag uit in Amerika op 26 november 1789 als een ‘day of public thanksgiving and prayer to be observed by acknowledging with grateful hearts the many and signal favours of Almighty God’. Dus in het begin was het vooral de kerk die het vieren van Thanksgiving stimuleerde en speciale diensten hield voor dankbetuiging. Tegenwoordig is dat minder, het gaat niet per definitie meer over dank in religieuze zin, maar over dank voor de vele dingen die men heeft en kan delen met anderen als dank.

Want your school to be the top-listed School/college in Harris?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Location

Category

Address


5655 Creekside Forest Drive
Harris, TX

Opening Hours

4:15pm - 6:30pm
Other Harris schools & colleges (show all)
Drum Lessons with John Simmons Drum Lessons with John Simmons
19002 Ridge Trail Lane
Harris, 77084

Expert drumset lessons in person and online.

The Art Of Music Conservatory The Art Of Music Conservatory
8215 Tiger Lane
Harris, 77040

For All Things Music