Creation Africa

Creation Africa

Comments

Op 12 november hebben 24 trainees deelgenomen aan de training vloeibare zeep maken. Er werd actief meegedaan en er zijn notities gemaakt van de te volgen stappen en de benodigde ingrediënten. Iedereen ging naar huis met zelfgemaakte zeep. Vanuit de groep zijn er onderling afspraken gemaakt met 6 personen tegelijk om er thuis gezamenlijk mee aan de slag te gaan. Naast persoonlijk gebruik is het een gewild artikel om te verkopen wat inkomen genererend is en de vrouwen in staat stelt in andere behoeften ten behoeve van hun gezinnen te voorzien.
En waarom laat u iemand een contract onder tekenen door iemand die het niet kan lezen? Wat staat er in? Of mag niemand dat weten?
Als ik de doelstellingen zo bekijk op de website van creation Africa dan kom ik tot de conlusie dat die na genoeg de zelfde zijn van de organisatie HODASSU. Dus daar is al een ander organisatie bezig.
Heeft u eigenlijk wel gevraagd waar u aan het bouwen bent in Uganda? Heeft u de grond gekocht of gehuurd? En van wie dan wel? Dit is een klasiek voorbeeld van tunnel visie. Ik doe wat ik wil zonder overleg met de plaatselijke bevolking.
Hoe is dat eigelijk om de locale midenstand in Ugand te negeren en een bedrijf van een plaatselijke timmerman als je eigen bijdrage te noemen?

Empowerment to develop

www.creationafrica.org Creation Africa samen voor de allerarmsten, zieken en ondervoede kinderen revalidatie bevorderen.

Implementatie van kennis en vaardigheden en coaching ter bevordering van gezonde familie relaties

Momenteel werkzaam in Oeganda. Revalidatie program voor kinderen, in en uitstroom. Kinderen volgen onderwijs en gaan naar school. activeren pleegzorg voorziening Vrouwen kunnen deel nemen aan een training naar wens. Sportactiviteiten met min. van sport en onderwijs en scholen. Gezondheid en medicatie.

Operating as usual

Photos from Creation Africa's post 22/06/2021

Het was hard nodig om onkruid te verwijderen tussen de bananenbomen en erg mooi om te zien dat er al 3 bomen zijn die vrucht dragen. Ook zijn er bomen die zich verstekt hebben. Deze stekken kunnen weer worden uitgeplant zodat het aantal bomen zich vermeerdert.

Photos from Creation Africa's post 22/06/2021

In de Masese sloppenwijk is er 2 dagen een workshop gegeven over het maken van wasbaar maandverband. De vrouwen is uitgelegd hoe beschikbare geschikte materialen hiervoor gebruikt kunnen worden zodat ook gebruikte kleding hergebruikt kan worden. Slechts het middelste materiaal wordt nog aangeschaft. Op deze manier worden kosten bespaard en op een goedkope manier nieuwe materialen gemaakt. Het maandverband zal voor een redelijke prijs worden verkocht aan elkaar zodat zoveel mogelijk vrouwen de beschikking kunnen hebben. Er hebben 7 personen deelgenomen.

Photos from Creation Africa's post 22/06/2021

Op 24 mei is aan 52 vrouwen een Birthing kit uitgedeeld in de Mpumudde maternity clinic. Deze kit bevat: plastic zeil, steriel gaasjes, steriel navelstreng koord, handschoenen, scheermesje en zeep. De kit wordt gegeven aan de zuster wanneer de vrouw gaat bevallen zodat deze een beschikking heeft over gesteriliseerde benodigdheden.

Photos from Creation Africa's post 22/06/2021

Mei 2021: Joy, zo blij met haar nieuwe schooltas en met de benodigde spullen, klaar om weer naar school te gaan. Helaas was de pret van korte duur en heeft de president vorige week besloten alle scholen weer te sluiten, openbaar vervoer stil te leggen en het aantal contacten te limiteren. Voor vele ouders en verzorgers opnieuw een strop omdat de schoolgelden zojuist zijn betaald, terwijl armoede en honger toenemen.

24/03/2021

Uganda ladies..

7 maart 2021.. vloeibare zeep maken in masese

Photos from Creation Africa's post 24/03/2021

7 maart heeft er weer n workshop vloeibare zeep maken plaatsgevonden in een van de Masese sloppenwijken. Er hebben 26 vrouwen deelgenomen.

29/12/2020

Moses is trots op zijn eigen gekweekte groenten en fruit. Tomaten, groene pepers, watermeloen, spinazie en arteseminine als preventie tegen malaria. De bananen bomen in Lwanda groeien ook goed. Wat is er heerlijker dan vers uit eigen grond.

29/12/2020

Met het oog op verkoop zijn er tuinstoelen gemaakt, welke op bestelling kunnen worden geleverd in de desgewenste kleur, met of zonder bijbehorend zitkussen.

29/12/2020

Om de timmervaardigheden te stimuleren zijn er hondenmanden /bedden gemaakt. Deze komen ten gunste van onze eigen honden op het project, die er super blij mee zijn. In de toekomst kunnen de bedden te koop aan worden geboden wat voor met name buitenlanders in Oeganda een mooi product is voor hun huisdier. De kussens kunnen naar wens worden geleverd.

29/12/2020

Kleine Francis maakt het goed en is gegroeid. Regelmatig wordt er een bezoek aan hem gebracht om te kijken of alles goed gaat en moeder wordt ondersteund met benodigdheden.

10/12/2020

Op 12 november hebben 24 trainees deelgenomen aan de training vloeibare zeep maken. Er werd actief meegedaan en er zijn notities gemaakt van de te volgen stappen en de benodigde ingrediënten. Iedereen ging naar huis met zelfgemaakte zeep. Vanuit de groep zijn er onderling afspraken gemaakt met 6 personen tegelijk om er thuis gezamenlijk mee aan de slag te gaan. Naast persoonlijk gebruik is het een gewild artikel om te verkopen wat inkomen genererend is en de vrouwen in staat stelt in andere behoeften ten behoeve van hun gezinnen te voorzien.

10/12/2020

Vrouwen leren vloeibare zeep maken

Workshop zeep maken op 12 november..

19/09/2020

Vandaag was het Worldcleanupday en er is een begin gemaakt in Oeganda. goed werk mannen! https://worldcleanupday.org

17/08/2020

Niet alleen de mensen hebben te lijden onder de desastreuze maatregelen van de regering, zo ook de dieren. Creation Africa zet zich, zover dit mogelijk is, ook in voor hen. Zo zijn er honden gered van ondervoeding en mishandeling en wordt er door het lokale team onderwijs gegeven in medische verzorging, voeding, sterilisatie en castratie, kortom over alles wat nodig is om het dier gezond en gelukkig te laten zijn.

Tevens wordt er training gegeven door 1 van de oudste kinderen van het Family Project.
Moses heeft zijn middelbare school eind vorig jaar afgerond. Toen wij Moses 9 jaar geleden leerden kennen, als oudste van een alleenstaande moeder uit de sloppenwijk Masese, had hij maar 1 wens; ik wil graag naar school. Daarnaast had hij vaak honger. Wanneer er te weinig eten beschikbaar was voor de dag werd Moses overgeslagen, wat gevolgen had voor zijn gezondheid.

Via het Family Project ontving Moses zorg; gezond voedsel, medicatie en kon hij naar school.

Zo trots op wat hij doet nu als hondentrainer en bemiddelaar bij de Masese community.

17/08/2020

Opnieuw zijn er voedselpakketten bezorgd bij 10 ouderen in de Masese sloppenwijk. Een ervan is Robert. De man is al weken ziek en heeft gebrek aan kleding. Voor hem is er een extra pakket met handdoeken, deken, kleding en begeleiding naar een kliniek voor onderzoek.

17/08/2020

Op 3 juli zijn de bananenbomen geplant. De mannen hebben goed hun best gedaan.

02/07/2020

Voorbereidingen treffen voor het planten van 90 bananen bomen. Grondbewerking en bodemverbeteraar bestaande uit natuurlijke koemest. Er is hard gewerkt door het team..

11/05/2020

De regering van Oeganda heeft het dragen van een mond kap bij het naar buiten gaan verplicht gesteld. Om de gemeenschap te ondersteunen worden er kapjes gemaakt door onze naaister.

29/04/2020

De creativiteit lessen zijn even stopgezet tot nader order van de regering inzake het Covid 19 virus. Zodra er weer toestemming is komt de groep weer bij elkaar.

29/04/2020

Om de tijd die over is, in deze periode, goed te gebruiken is er nu ruimte voor het trainen van de honden, wat voor beide partijen, zowel trainer als hond een leerzame gewaarwording is.

29/04/2020

Update: De 2e termijn school is abrupt afgebroken door de restricties die genomen zijn door de regering op 23 maart j.l. De vreugde van het gaan naar een nieuwe school was voor korte duur. Gelukkig is er ruimte voor thuis scholing met meester Richard.

29/12/2019

United Cubs smiles

29/12/2019

De overwinning voor Mpumudde Estate

Op 3 en 4 december heeft Creation Africa opnieuw een voetbaltoernooi georganiseerd in samenwerking met United Cubs met als thema
"Play for a Smile" Deze keer hebben er 16 scholen deelgenomen aan het toernooi en de leeftijd van de spelers was tot 16 jaar.

United Cubs heeft deze dagen heel wat kinderen laten lachen en ondanks het slechte weer een plezierige dag bezorgd.

De 1e plaats is gegaan naar Mpumudde Estate, de 2e naar Mpumudde Methodist en de 3e plaats was voor Holy Cross Primary School. De dankbaarheid van de leraren en de jongeren was groot en met het toernooi kon het schooljaar van 2019 worden afgesloten.

01/11/2019

Geen naaikransje maar een brei "kransje" Enthousiaste vrouwen die graag willen leren. Creativiteit wordt naast eigen initiatief aangemoedigd. Dit zijn de eerste basis lessen.

07/10/2019

op 28 september is het team van Creation Africa naar de Masese sloppenwijk gegaan om een 20 tal zwangere vrouwen te voorzien van een Birthing Kit. De vrouwen leven er onder zeer primitieve omstandigheden. De kit omvat alles wat een vrouw nodig heeft om een hygienische bevalling te kunnen hebben. De kit wordt overhandigd aan de betreffende zuster wannneer de vrouw gaat bevallen. Onze dank gaat uit naar de Birthing Kit Foundation Australia.

07/10/2019

3 jongeren zijn op school de laatste term van de middelbare school in gegaan. Een van hen is Stella. Stella leeft alleen met haar vader. Er is geen licht en in de avond is het moeilijk om huiswerk te maken. Onze meester Richard begeleidt haar zodat zij met succes de examens kan doorlopen en haar studie met volle tevredenheid af kan ronden.

07/10/2019

Onze veestapel doet het goed. Er zijn jonge geitjes geboren en varkens bijgekomen. We zijn gestart met 5 gezinnen die hier inkomen uit genereren. Van de geboren geitjes worden er uitgedeeld en zo vermeerdert het aantal begunstigden.

07/10/2019

Uiteindelijke uitslag voor David is Potts Disease naar aanleiding van verwaarloosde TBC. Potts Disease is een vergroeiing van de ruggenwervel. In Davids geval zijn er openingen tussen de wervels ontstaan. Zoals het er nu uitziet zijn de ruimtes zich aan het sluiten door de medicatie. De enige contactpersoon in Masese voor David is de 2e man van zijn moeder. Davids vader en moeder zijn overleden. De stiefvader maakt vegers om in voedsel te kunnen voorzien. T was leuk om een bezoekje te brengen.

29/07/2019

Tijd voor een TBC test voor David en onderzoeken waar men in Oeganda iets kan doen aan scoliose. Bezoek afgelegd aan Corsu Hospital Entebbe Road, Whispers kinderziekenhuis te Jinja en Nile International Hospital in Walukuba West.

29/07/2019

Er wordt hard gewerkt aan de School voor Praktijkonderwijs.
Glas in de deuren en ramen, aanleg septictank, luchtpijp en waterafvoer toiletten.

10/07/2019

Kleine David

De tbc medicatie van David slaat aan en hij krijgt steeds meer energie. David is een erg blij kind en super intelligent. Omdat David sterk verwaarloosd was en er te lang is gewacht om David naar een dokter te brengen heeft er zich scoliose ontwikkeld in Davids lichaam waardoor hij erg scheef groeit. Onderzocht gaat worden wat de mogelijkheden zijn in Oeganda om de schade aan zijn lichaam zo veel mogelijk te kunnen beperken. Een bezoek aan Corsu Hospital is gepland.

10/07/2019

Family support
Kleine Emma groeit goed en Julienne is een gezond mooi meisje. Deze kinderen hebben het geluk een toegewijde vader te hebben die er alles aan doet wat mogelijk is om voor de kinderen te zorgen. Beide gezinnen wonen in een kleine ruimte van 3 x 3m. Ontzettend blij zijn zij met de ondersteuning van Creation Africa in praktische zaken zoals kleding en benodigdheden. Deze keer hebben wij de vaders eens extra verwend en zien zij er naar hun zeggen "smart" uit.

10/07/2019

Moeders in verwachting
Opnieuw een groep moeders voorzien van de birthing kit om een veilige en hygiënische bevalling te bevorderen. Inmiddels zo erkend in de omgeving dat de zuster zelf de instructies en uitleg kan geven.

10/07/2019

Follow up Joy
Joy groeit goed, gaat naar school en is gelukkig. Joy maakt voor het eerst kennis met meester Richard. De familie heeft genoeg opbrengst van het land om de kinderen te voeden. De geschonken geiten hebben er duidelijk toe bijgedragen dat de familie meer inkomen heeft en zodoende ook beter voor de kinderen kan zorgen. Van de opbrengst van enkele geiten zijn ook varkens aangeschaft. Vader Mukisa werkt hard om in de basis behoeften te kunnen voorzien, terwijl moeder, naast op het land te werken, ook profijt heeft van haar naaimachine.

19/05/2019

Vandaag workhop koken met Farm Stew. Met zijn twintigen genoten van de speciale kookkunsten met een klein budget. Door het gebruik van beschikbare groenten en fruit hoeft men geen honger te lijden. Gezellig en lekker😀

Videos (show all)

Uganda ladies..
Vrouwen leren vloeibare zeep maken
De overwinning voor Mpumudde Estate
Birthing KitsIn de Mpumudde Clinic zijn zwangere vrouwen voorzien van een Birthing Kit. Deze kit bevat alle belangrijke ...

Location

Category

Products

zorg en welzijn, medicatie, onderwijs en training

Telephone

Address


Jinja
P.O. BOX 326

General information

[email protected] www.creationafrica.org
Other Education in Jinja (show all)
Mountain of Olives Nursery and Primary School- Kirugu Mountain of Olives Nursery and Primary School- Kirugu
Kayunga Road Buikwe Municipality
Jinja, 256

Nyenga Minor  Seminary Nyenga Minor Seminary
Nyenga
Jinja

A profound school of great men who seek to serve the Lord for what matters is how carefully one does what their soul tells them!!!

African Community Based Initiative - Acobi African Community Based Initiative - Acobi
Jinja, 256

The mission of AFRICAN COMMUNITY BASED INITIATIVE shall be to achieve transformation through self -help Initiatives in rural communities of Uganda, and empowering the youth to achieve their full potential

Nissi Project Uganda Nissi Project Uganda
Walukuba /Masese Division, Along Nsajja Road Plot 14 Jinja District, Uganda
Jinja, P.O BOX 5018 ....JINJA UGANDA ,EAST-AFRICA

We are a Community Based Organization whose goal is to embrace an affordable and sustainable social - economic welfare of the orphans and vulnerable children , youths and poor women of Jinja district.

Czar WOMEN & CHILD Hospital. Czar WOMEN & CHILD Hospital.
JINJA
Jinja, 0000

Save The Life's Of Women And Children.

Jinja Christian College Jinja Christian College
Jinja, +256-43

We provide high school education.

Reach the Needy development Association - RENDA Reach the Needy development Association - RENDA
P.O.Box 4767, Buwenge, Jinja, Uganda,East Africa
Jinja, P.O.BOX 4767, BUWENGE, JINJA, UGANDA,EAST AFRICA

Is an NGO whose mission is Caring for and Serving the Needy, reg: number 5849, offering Hiv/aids, education support and advocacy. Looking for friends.

Matuumu senior secondary school Matuumu senior secondary school
Bujagali
Jinja

Matuumu secondary school

Uganda National Students Association Jinja District Secretariat Uganda National Students Association Jinja District Secretariat
P.O Box 1146 Fax: 256-43-121322 JINJA
Jinja, JINJA

A unity of schools within Jinja District under the umbrella of UGANDA NATIONAL STUDENTS ASSOCIATION. We STRUGGLE FOR LIBERATION.

Akinoomu Research and Education Services Uganda (ARESU) Akinoomu Research and Education Services Uganda (ARESU)
Nalufenya Road. Plot 9. Opposite YMCA Conference Hall/MUBS Jinja Campus
Jinja, P.O.BOX 1686, JINJA.

AKINOOMU RESEARCH AND EDUCATION SERVICES UGANDA is a community based organisation doing research, management training and education consultancy based in Jinja.

Alumni of Wakitaka Primary School Jinja Alumni of Wakitaka Primary School Jinja
Jinja District, Butembe County, Mafubira S/c, Buwekula Parish In Wakitaka 200metets From Jinja Kamuli Road Along Bigembe
Jinja

One of the best primary schools in busoga region that has produced many important people for the nation.

Tofta Educational Trust - T.E.T Tofta Educational Trust - T.E.T
Tofta Educational Trust - T.E.T
Jinja, 1200

T.E.T. holds a strong belief that educating the youth is the best way to assist the development of poor countries and overcome the burden, and cycle, of po