Creation Africa

Creation Africa

Comments

Op 12 november hebben 24 trainees deelgenomen aan de training vloeibare zeep maken. Er werd actief meegedaan en er zijn notities gemaakt van de te volgen stappen en de benodigde ingrediënten. Iedereen ging naar huis met zelfgemaakte zeep. Vanuit de groep zijn er onderling afspraken gemaakt met 6 personen tegelijk om er thuis gezamenlijk mee aan de slag te gaan. Naast persoonlijk gebruik is het een gewild artikel om te verkopen wat inkomen genererend is en de vrouwen in staat stelt in andere behoeften ten behoeve van hun gezinnen te voorzien.
Wat leuk! Een pagina voor blessings4you! Geweldig project, geweldige kinderen en een geweldige ervaring!

Empowerment to develop

www.creationafrica.org Momenteel werkzaam in Oeganda. Revalidatie program voor kinderen, in en uitstroom. Sportactiviteiten met min.

Kinderen volgen onderwijs en gaan naar school. activeren pleegzorg voorziening Vrouwen kunnen deel nemen aan een training naar wens. van sport en onderwijs en scholen. Gezondheid en medicatie.

Operating as usual

10/10/2022

Vloeibare zeep maken:

Photos from Creation Africa's post 10/10/2022

In Budehe village hebben 19 vrouwen deelgenomen aan de training vloeibare zeep maken. Alle vrouwen kregen 2 ltr zeep mee en de kennis die zij samen kunnen delen om zeep te maken en te verkopen. 19 blije vrouwen.

Photos from Creation Africa's post 17/09/2022

Moeder en kind dag in Budehe.
In Kaliro district komt verwaarlozing en ondervoeding veelvoudig voor. Ik heb baby's gezien die als gevolg blind werden en/of overleden. De blijdschap van de moeders die een pakket met benodigdheden voor hun baby mochten ontvangen was overweldigend. Inclusief een babybedje met net ter bescherming tegen malariamuggen en een groot matras om op te liggen voor de moeders. Edisa, Viola, Jesca, Resty, Brenda, Rachel en Hajira hadden de dag van hun leven. Met dank aan MommaLuv, Mandy en alle betrokken Nederlandse ouders die dit mogelijk hebben gemaakt.

Photos from Creation Africa's post 17/08/2022

De kleintjes naar school

Photos from Creation Africa's post 16/08/2022

17 vrouwen hebben in Kasambika deelgenomen aan de training vloeibare zeep maken. De vrouwen waren zeer enthousiast en konden de zeep mee naar huis nemen. Onderling werden afspraken gemaakt om in groepen zeep te maken en te verkopen. De inkomsten dragen bij aan de verzorging van de kinderen.

Photos from Creation Africa's post 16/08/2022

Creation Africa geeft kinderen die aan ons project verbonden zijn de kans om naar school te gaan. Ouders en of zorg drager wordt geleerd bij te dragen in school kosten voor het kind.
Moses wilde graag verder studeren en als volwassen jonge man wordt hij geacht zelf te verdienen zodat zijn studie betaald kan worden. Om dit doel te bereiken maakt hij tuinmeubels.

03/05/2022

Kleine Trevor en z'n mama zijn verwend met een matras, deken en lakens. Tevens een kledingpakket voor de kleine jongen. Mama en Trevor wonen in Kaliro.

Photos from Creation Africa's post 03/05/2022

Oma slaapt met een tweeling in haar hut. Omdat er een lek in het dak zat moest oma steeds het m***e verleggen om niet in de drup te liggen. Het dak van oma is nu gemaakt en tevens is ze verrast met een matras, deken en lakens. De tweeling is ook superblij. Samen kunnen ze nu droog en zacht slapen.

09/04/2022

In samenwerking met de kraamkliniek in Kasambika Village is er een voorlichtingsbijeenkomst gehouden over geboorteregeling.

Photos from Creation Africa's post 09/04/2022

Dolgelukkig met een matras om op te slapen voor moeder en kind, zoals een van de moeders zei: een droom die uitgekomen is. Alle benodigdheden voor het bed zitten erbij, lakens, dekens en opnieuw cream voor de baby plus huishoudzeep en een thermosfles. Wat een feestelijke dag!!

Photos from Creation Africa's post 06/01/2022

Mooi begin van het nieuwe jaar, samen maaltijd houden en met "surprise package" naar huis

Photos from Creation Africa's post 18/12/2021

Jong en dapper zijn deze kersverse moeders die onlangs verblijdt werden met hun baby’s. Het wonder van nieuw leven, voor de jonge moeders een hele ervaring en grote verandering. Moeder en kind zijn dankbaar met elk gebaar van liefde en zorg naar hen toe

Photos from Creation Africa's post 16/10/2021

8 tienermoeders zijn verrast met een pakket met benodigdheden voor de baby. Wat een vreugde op de gezichten te lezen. Het jongste meisje is 13 jaar. Het aantal tienerzwangerschappen is sinds de sluiting van de scholen enorm toegenomen. Dankzij Momma Luv konden wij deze jonge moeders verblijden. Nu kan mijn baby komen zei een van de meisjes, want nu heb ik alles wat ik nodig heb voor als de baby komt.

Photos from Creation Africa's post 03/10/2021

Wat een feest: bananen oogsten, en er komen er nog veeeel meer. 😍

Photos from Creation Africa's post 17/09/2021

In Itangala heeft Creation Africa 2 1/2 acres aan land. Er is genoeg plaats om een eigen ruimte op te bouwen van waaruit gewerkt kan worden en voor kinderen die herstel nodig hebben. daarnaast kan er landbouw plaatsvinden en is er ruimte om vee te houden. De nodige voorbereidingen zijn getroffen en het land is met de beschikbare techniek omgeploegd.

23/08/2021

Het aantal zwangerschappen onder teenagers is sinds sluiting van de scholen en de lockdowns sterk toegenomen. Hier bij de Kasambika kliniek zijn 7 teenagers voorzien van een birthing kit. De jongste bekend bij de kliniek is 13 jaar.
.

Photos from Creation Africa's post 23/08/2021

In Iganga district in het dorpje Kasambika is aan 42 vrouwen een Birthing Kit gegeven om de kans op een hygienische bevalling met gesteriliseerde materialen te bevorderen. Met dank aan de Birthing Kit Foundation Australie.

Photos from Creation Africa's post 22/06/2021

Het was hard nodig om onkruid te verwijderen tussen de bananenbomen en erg mooi om te zien dat er al 3 bomen zijn die vrucht dragen. Ook zijn er bomen die zich verstekt hebben. Deze stekken kunnen weer worden uitgeplant zodat het aantal bomen zich vermeerdert.

Photos from Creation Africa's post 22/06/2021

In de Masese sloppenwijk is er 2 dagen een workshop gegeven over het maken van wasbaar maandverband. De vrouwen is uitgelegd hoe beschikbare geschikte materialen hiervoor gebruikt kunnen worden zodat ook gebruikte kleding hergebruikt kan worden. Slechts het middelste materiaal wordt nog aangeschaft. Op deze manier worden kosten bespaard en op een goedkope manier nieuwe materialen gemaakt. Het maandverband zal voor een redelijke prijs worden verkocht aan elkaar zodat zoveel mogelijk vrouwen de beschikking kunnen hebben. Er hebben 7 personen deelgenomen.

Photos from Creation Africa's post 22/06/2021

Op 24 mei is aan 52 vrouwen een Birthing kit uitgedeeld in de Mpumudde maternity clinic. Deze kit bevat: plastic zeil, steriel gaasjes, steriel navelstreng koord, handschoenen, scheermesje en zeep. De kit wordt gegeven aan de zuster wanneer de vrouw gaat bevallen zodat deze een beschikking heeft over gesteriliseerde benodigdheden.

Photos from Creation Africa's post 22/06/2021

Mei 2021: Joy, zo blij met haar nieuwe schooltas en met de benodigde spullen, klaar om weer naar school te gaan. Helaas was de pret van korte duur en heeft de president vorige week besloten alle scholen weer te sluiten, openbaar vervoer stil te leggen en het aantal contacten te limiteren. Voor vele ouders en verzorgers opnieuw een strop omdat de schoolgelden zojuist zijn betaald, terwijl armoede en honger toenemen.

24/03/2021

Uganda ladies..

7 maart 2021.. vloeibare zeep maken in masese

Photos from Creation Africa's post 24/03/2021

7 maart heeft er weer n workshop vloeibare zeep maken plaatsgevonden in een van de Masese sloppenwijken. Er hebben 26 vrouwen deelgenomen.

Photos from Creation Africa's post 29/12/2020

Moses is trots op zijn eigen gekweekte groenten en fruit. Tomaten, groene pepers, watermeloen, spinazie en arteseminine als preventie tegen malaria. De bananen bomen in Lwanda groeien ook goed. Wat is er heerlijker dan vers uit eigen grond.

Photos from Creation Africa's post 29/12/2020

Met het oog op verkoop zijn er tuinstoelen gemaakt, welke op bestelling kunnen worden geleverd in de desgewenste kleur, met of zonder bijbehorend zitkussen.

Photos from Creation Africa's post 29/12/2020

Om de timmervaardigheden te stimuleren zijn er hondenmanden /bedden gemaakt. Deze komen ten gunste van onze eigen honden op het project, die er super blij mee zijn. In de toekomst kunnen de bedden te koop aan worden geboden wat voor met name buitenlanders in Oeganda een mooi product is voor hun huisdier. De kussens kunnen naar wens worden geleverd.

Photos from Creation Africa's post 29/12/2020

Kleine Francis maakt het goed en is gegroeid. Regelmatig wordt er een bezoek aan hem gebracht om te kijken of alles goed gaat en moeder wordt ondersteund met benodigdheden.

Photos from Creation Africa's post 10/12/2020

Op 12 november hebben 24 trainees deelgenomen aan de training vloeibare zeep maken. Er werd actief meegedaan en er zijn notities gemaakt van de te volgen stappen en de benodigde ingrediënten. Iedereen ging naar huis met zelfgemaakte zeep. Vanuit de groep zijn er onderling afspraken gemaakt met 6 personen tegelijk om er thuis gezamenlijk mee aan de slag te gaan. Naast persoonlijk gebruik is het een gewild artikel om te verkopen wat inkomen genererend is en de vrouwen in staat stelt in andere behoeften ten behoeve van hun gezinnen te voorzien.

10/12/2020

Vrouwen leren vloeibare zeep maken

Workshop zeep maken op 12 november..

Photos from Creation Africa's post 17/08/2020

Niet alleen de mensen hebben te lijden onder de desastreuze maatregelen van de regering, zo ook de dieren. Creation Africa zet zich, zover dit mogelijk is, ook in voor hen. Zo zijn er honden gered van ondervoeding en mishandeling en wordt er door het lokale team onderwijs gegeven in medische verzorging, voeding, sterilisatie en castratie, kortom over alles wat nodig is om het dier gezond en gelukkig te laten zijn.

Tevens wordt er training gegeven door 1 van de oudste kinderen van het Family Project.
Moses heeft zijn middelbare school eind vorig jaar afgerond. Toen wij Moses 9 jaar geleden leerden kennen, als oudste van een alleenstaande moeder uit de sloppenwijk Masese, had hij maar 1 wens; ik wil graag naar school. Daarnaast had hij vaak honger. Wanneer er te weinig eten beschikbaar was voor de dag werd Moses overgeslagen, wat gevolgen had voor zijn gezondheid.

Via het Family Project ontving Moses zorg; gezond voedsel, medicatie en kon hij naar school.

Zo trots op wat hij doet nu als hondentrainer en bemiddelaar bij de Masese community.

Photos from Creation Africa's post 17/08/2020

Opnieuw zijn er voedselpakketten bezorgd bij 10 ouderen in de Masese sloppenwijk. Een ervan is Robert. De man is al weken ziek en heeft gebrek aan kleding. Voor hem is er een extra pakket met handdoeken, deken, kleding en begeleiding naar een kliniek voor onderzoek.

Photos from Creation Africa's post 17/08/2020

Op 3 juli zijn de bananenbomen geplant. De mannen hebben goed hun best gedaan.

Photos from Creation Africa's post 02/07/2020

Voorbereidingen treffen voor het planten van 90 bananen bomen. Grondbewerking en bodemverbeteraar bestaande uit natuurlijke koemest. Er is hard gewerkt door het team..

Photos from Creation Africa's post 11/05/2020

De regering van Oeganda heeft het dragen van een mond kap bij het naar buiten gaan verplicht gesteld. Om de gemeenschap te ondersteunen worden er kapjes gemaakt door onze naaister.

Photos from Creation Africa's post 29/04/2020

De creativiteit lessen zijn even stopgezet tot nader order van de regering inzake het Covid 19 virus. Zodra er weer toestemming is komt de groep weer bij elkaar.

Photos from Creation Africa's post 29/04/2020

Om de tijd die over is, in deze periode, goed te gebruiken is er nu ruimte voor het trainen van de honden, wat voor beide partijen, zowel trainer als hond een leerzame gewaarwording is.

Photos from Creation Africa's post 29/04/2020

Update: De 2e termijn school is abrupt afgebroken door de restricties die genomen zijn door de regering op 23 maart j.l. De vreugde van het gaan naar een nieuwe school was voor korte duur. Gelukkig is er ruimte voor thuis scholing met meester Richard.

Photos from Creation Africa's post 29/12/2019

United Cubs smiles

29/12/2019

De overwinning voor Mpumudde Estate

Op 3 en 4 december heeft Creation Africa opnieuw een voetbaltoernooi georganiseerd in samenwerking met United Cubs met als thema
"Play for a Smile" Deze keer hebben er 16 scholen deelgenomen aan het toernooi en de leeftijd van de spelers was tot 16 jaar.

United Cubs heeft deze dagen heel wat kinderen laten lachen en ondanks het slechte weer een plezierige dag bezorgd.

De 1e plaats is gegaan naar Mpumudde Estate, de 2e naar Mpumudde Methodist en de 3e plaats was voor Holy Cross Primary School. De dankbaarheid van de leraren en de jongeren was groot en met het toernooi kon het schooljaar van 2019 worden afgesloten.

Videos (show all)

Uganda ladies..
Vrouwen leren vloeibare zeep maken
De overwinning voor Mpumudde Estate

Location

Category

Telephone

Address


Jinja
P.O.BOX326

Other Education in Jinja (show all)
Geography by Tr. Wanyama Geography by Tr. Wanyama
Jinja
Jinja, JINJADISTRICT

Betsy.EduTech Betsy.EduTech
Jinja
Jinja

We train kids ICT and empower girl child education.

Adonai school for the needy Adonai school for the needy
Jinja

Adonai school for the needy is located in Jinja district,Uganda. It was started by Pastor Ssempa wit

Ssemakula Foundation UG Kids Center Ssemakula Foundation UG Kids Center
Jinja

Help one another

Elena Christian School Iringa Elena Christian School Iringa
Bugembe
Jinja

We provide best quality education

Muga Skills Centre Muga Skills Centre
Mafubira
Jinja, P.O.BOX175

Our aim is empowering youth to create their own future through vocational technical skills like:- -

New Sarana Nursery and Primary School-Mafubira New Sarana Nursery and Primary School-Mafubira
Jinja

Success is by hardwork

Tina Angels Nursery and Primary School - Jinja Tina Angels Nursery and Primary School - Jinja
Jinja

Tina Angels Nursery and Primary School is located in Wanyange, Jinja. The school focuses on the core

SHINE WITH Skills SHINE WITH Skills
OBOJA Road PLOT 60 And MASESE JINJA PLOT 40
Jinja, 256

NGO Founded by ISHENDA, former leader of an education institution in Jinja, SHINE WITH SKILLS is to answer the need for the illiterates, young school drop out of school before acquiring the necessary employable skills.it is registered and certified.