Студирај во Словенија

Студирајте во Словенија со 2ТМ! Ние им помагаме на идните студенти успешно да ја изградат својата иднина!

Mission: Мисијата на 2ТМ е да им овозможи на студентите полесен пристап до квалитетно образование на словенечките образовни институции.

Курсот по англиски јазик во Словенија не е ограничен само на учење во училница, туку него ќе го употребувате на секој чекор. 🇬🇧 Стани и ти еден од тие, на кои англискиот јазик не им претставува проблем и пријави се на нашиот курс за англиски јазик. 🌍

За повеќе информации сме ви достапни на 📨 [email protected].

Интензивниот курс по словенечки јазик започна пред неколку дена, а учесниците веќе вредно вежбаат граматички структури! 🇸🇮

📍 Без грижи, нашите курсеви за усовршување на јазикот сè уште примаат пријави. 📍 За повеќе информации, контактирајте не на 📨 [email protected]

2tm.si

Словенците го зазедоа шестото место во светот за знаење на англиски јазик ·

Дали знаете дека Словенија е на 6-то место во светот по нивото на знаење на англискиот јазик? Не двоумете се и пријавете се на курс по англиски јазик во Словенија! 🇬🇧

За повеќе информации, контактирајте не на 📧 [email protected].

Повеќе за квалитетот на англискиот јазик во Словенија прочитајте во написот подолу: https://2tm.si/sloventsite-go-zazedoa-shestoto-mesto-vo-svetot-za-znaene-na-angliski-jazik/?lang=mk

2tm.si Нивото на знаење значително се зголеми во последните две години. Photo: Словенците се меѓу најдобрите англиски говорници во светот/ Англичаните ги објавија резултати...

2tm.si

Виши школи во Словенија ·

Благодарение на праската која е вклучена во програмата, студентите се запознаваат со вистинска работа во компаниите во текот на студиите.🎓

https://2tm.si/blog/vishi-shkoli-vo-slovenija-2/?lang=mk

2tm.si Виши школи Тоа е тип на образование со акцент на практично стекнување на вештини и искуства, бидејќи важен дел од програмите се однесува на праксата. Образованите у...

За да биде твоето доаѓање во Словенија полесно, ти помагаме при барањето на сместување во Марибор. 🏡

Контактирај не на [email protected]. ✉️

2tm.si

Курс за усовршување на словенечкиот јазик ·

Почнавме со интензивниот курс по словенечки јазик!

Успешно се бориме со предизвиците на COVID-19! И покрај сѐ, нашите учесници почнаа со учењето на основите на словенечкиот јазик.

Се уште има време да се пријавиш на курсот, кој почнува во октомври!
Контактирај не на [email protected].

2tm.si За кого: Курсот за усовршување на словенечкиот јазик е прилагоден за оние кои сакаат да го комбинираат учењето на словенечкиот јазик со работата и студиите: за студ...

Дали знаете дека денеска е светски ден на белото вино? 🍾
Преработката на овој пијалок е признаена струка во целиот свет. 🍷 Можеш да ја студираш и во Словенија, запиши се на студии по лозарство и стани стручњак на подрачјето за преработка на вина.🍇

Доколку те интересира оваа студиска програма, контактирај не на [email protected] за повеќе информации.

⚠️ ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ ⚠️

Ја имате дипломата во раце и сакате да се запишете оваа година на магистерски студии во областите: економија, финансии, логистика, туризам и банкарство?

Пишете ни на 📧 [email protected] и обезбедете го вашето место!

Нашиот интензивен курс по словенечки јазик ќе ви го олесни студискиот процес и вашиот престој во Словенија. 🇸🇮

https://2tm.si/intensive-slovenian/?lang=mk

🎯Дали ќе студирате во Марибор? Ви гарантираме престој во студентски дом!
Доколку сакате загарантирано сместување, контактирајте не на [email protected]

Знаењето на англискиот јазик ги зголемува вашите шанси за добивање на добра работа во вашата земја или да најдете работа во странство! 🌍 Одлучете се за нашиот курс по англиски јазик и раширете го вашиот хоризонт! 🇬🇧 За повеќе информации пишете ни на 📨 [email protected]

⚠️ ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ ⚠️

Ја имате дипломата во раце и сакате да се запишете оваа година на магистерски студии по екомонија, педагогика, ИТ, кинезиологија, право или андрагогика? 🎓

Пишете ни на [email protected] и обезбедете го вашето место!

Со студиската програма по машинство сите дипломанти придобиваат практични знаења кои ќе им овозможат вработување во различни подрачја. ⚙️

Пишете ни за повеќе информации околу студиите по машинство во Словенија

- Е-маил: 📩 [email protected]
- Вибер: 📞 +386 69 699 055

Доколку сакаш да работиш во лабораторија, во хемиска или во фармацевтска индустрија, запиши се на бесплатни студии по хемија! 🧪

За повеќе информации пишете ни на 📨 [email protected]

‼️НОВО ‼️

Со цел полесно да следите предавањата на факултет и за најпријатниот почеток на животот во Словенија, ви подготвивме онлајн интензивен курс по словенечки. 💻

Аплицирајте на ▶️ [email protected]

Ќе студирате во Марибор?
Се подготвувате за студии во Марибор? Со нас имате загарантирано место во дом.
Контактирајте не на [email protected]!

Здружи ги студиите по туризам со знаења за претприемништво, маркетинг и финасии! 🏝️ Студиите на англиски јазик ти овозможуваат вработување во различни меѓународни фирми, а придобиенite знаењa и искуства 'ќе ти овозможат отворање и водење на своја фирма.

За повеќе информации контактирај не на 📨 [email protected].

⚠️Што сега? Не грижи се, доколку го пропушти првиот рок, сѐ уште можеш да се пријавиш во вториот рок! ✅ Не размислувај и пиши ни на [email protected].

2tm.si

Со студентската работа ќе убиете три муви со еден удар. Заработка, ново работно искуство и поголеми шанси за вработување ·

Студентите во Словенија имаат можност за студентска работа. 💰 Тоа не е само за дополнителна заработка, туку и за остварување важни контакти кои на многу студенти им го овозможуваат првото редовно вработување. 💼
Повеќе за студентската работа во Словенија прочитајте на линкот подолу.

https://2tm.si/blog/so-studentskata-rabota-ke-ubiete-tri-muvi-so-eden-udar-zarabotka-novo-rabotno-iskustvo-i-pogolemi-shansi-za-vrabotuvane/?lang=mk

2tm.si Студентите во Република Словенија имаат можност за така наречена студентска работа. Преку привремена и повремена работа, младите кои во процесот на студирањето са...

Нашиот интензивен курс по словенечки јазик е наменет за сите оние кои сакаат да го научат јазикот од 0. 🇸🇮

https://2tm.si/intensive-slovenian/?lang=mk

⚠️ Пријавете се, курсот почнува на 3.8.2020. ⚠️

2tm.si

Интервју со директорот на Вишата стручна школа Блед, маг. Петер Михелчич: Имаме најстара традиција во Словенија и свој школски хотел ·

''Ние сме единствената високо образовна установа која има свој хотел. Школскиот хотел Асториа работи на маркетиншка основа и им овозможува на студентите 365 денови да се обучуваат преку оперативни задачи под грижливо менторство на хотелскиот персонал.'' 🏆

https://2tm.si/blog/intervju-so-direktorot-na-vishata-struchna-shkola-bled-mag-peter-mihelchich-imame-najstara-traditsija-vo-slovenija-i-svoj-shkolski-hotel/?lang=mk

2tm.si За квалитетот на студиските програми, современиот и модерен пристап, отвореноста за студенти од странство, зборуваме со Петер Михелчич, директорот на Вишата струч....

Се подготвувате за студии во Марибор? 🎓 Со нас имате загарантирано место во дом. 🏡

Контактирајте не на 📧 [email protected]!

Учете го словенечкиот јазик во автентична околина, таму каде што се домот на јазикот и словенечката култура! 🇸🇮
Пријавете се на нашиот курс по словенечки јазик и подгответе се на студии во Словенија!

https://2tm.si/intensive-slovenian/?lang=mk

За повеќе информации пишете ни на 📨 [email protected].

Дали знаете дека можете да не најдете и на Инстаграм? 🖥️ Погледнете го нашиот профил, дознајте повеќе за работата на 2ТМ и погледнете ги фотографиите од преубавата Словенија!
💬❣️ https://www.instagram.com/studiraj_vo_eu

Те интересира математика, биологија и информатика, но не можеш да најдеш студии кои ги здружуваат сите три области? 🧬 Одлучи се за студии по биоинформатика и по дипломирањето вработи се на било кое од овие три подрачја.🕴️

Не размислувај долго, пиши ни на 📨 [email protected] доколку сакаш да дознаеш повеќе!

2tm.si

Најбараните специјалности во Европа: добијте перспективно образование! ·

Словенечките образовни институции ги пратат промените на европскиот пазар на трудот и им се прилагодуваат со воведување на нови смерови и со модернизирање на застарените програми. 🎓

https://2tm.si/blog/najbaranite-spetsijalnosti-vo-evropa-dobijte-perspektivno-obrazovanie/?lang=mk

2tm.si Не секој кандидат сериозно се замислува за тоа дали професијата што планира да ја добие ќе остане актуелни и откако ќе го заврши факултетот и колку долго таа ќе бид....

2tm.si

Прашање и одговор - 2ТМ, Словенија

❓ Бидејќи добиваме голем број на ваши прашања, на нашата веб страна подготвивме листа на најмногу поставувани прашања и одговори. 📜

Во случај да не најдете нешто, пишете ни на 📩 [email protected] или на нашиот вибер број: ☎️ +386 69 699 055

https://2tm.si/question-answer/?lang=mk

2tm.si Одговори на типични прашања од 2TM специјалисти. Останаа какви било прашања? - Тогаш, јавете ни се сега: +386 69 679 129, +7 812 243 12 55, +38 067 197 71 23, +7 7172 69 63 65

🎯Дали ќе студирате во Марибор? Ви гарантираме престој во студентски дом!

Доколку сакате загарантирано сместување, контактирајте не до 15.7.2020 на 📧 [email protected]

[07/09/20]   ⚠️ Важно известување! ⚠️

Субвенционирањето на студентската исхрана (студентски бонови) се продолжува до крајот на јули! 🥐 🥬🍔

Словенија нуди голем број на дестинации за планинарење во преубава природа.⛰️ Посети ја Долината на седумте езера и истражи различни растенија, животни и фосили. 🌊

2ТМ нуди голем број на јазични курсеви по словенечки јазик. Можеш да избираш помеѓу:
🇸🇮 Интензивен курс
🇸🇮 Продолжителен курс
🇸🇮 6 месечен курс
🇸🇮 12 месечен курс

За повеќе информации пишете ни на 📨 [email protected].

Да ви се претставиме!

2ТМ е словенечка агенција за образование која им помага на странските студенти да се пријават на образовните институции во Словенија. Нашата цел е целосно да ви го поедноставиме изборот на студиска програма, уписниот процес на образовната институција и преселувањето во Словенија.

Нашиот тим на професионалци ви помага да ја изберете вистинската образовна институција и студиска програма, земајќи го предвид вашиот моментален образовен профил. Врз основа на тоа, ние ги оценуваме вашите шанси за упис. Во ваше име ги подготвуваме и поднесуваме пријавите и документите за упис, без да се грижите дали сте пропуштиле некој рок. Во зависност од вашата желба за вас организираме подготвителен јазичен курс, кој ќе ви помогне да ја надминете јазичната бариера и да се интегрирате во новата средина. Исто така, помагаме при решавање на административни прашања и во почетните фази на адаптирањето во Словенија.

Доколку имате било какви прашања, контактирајте нѐ преку „Facebook“, е-маил ([email protected]), Viber (+386 69 699 055) или телефон (+386 59 043 716).

- 2TM

Want your school to be the top-listed School/college in Ljubljana?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Location

Telephone

Address


Dunajska Cesta 106
Ljubljana
1000

Opening Hours

Monday 08:00 - 16:00
Tuesday 08:00 - 16:00
Wednesday 08:00 - 16:00
Thursday 08:00 - 16:00
Friday 08:00 - 16:00
Other Educational Consultants in Ljubljana (show all)
Pritapkaj.si Pritapkaj.si
Parmova 53
Ljubljana, 1000

Pritapkaj si čustveno svobodo z metodo EFT (Emotional Freedom Techniques = tapkanje) Meselina Ponikvar Verhovšek izvajalka EFT 2. stopnje po predmetniku EFT International (tapkanje, metoda EFT) http://pritapkaj.si

MCT- Master Change Training MCT- Master Change Training
Tržaška 2
Ljubljana, 1000

INTENZIVEN TRENING OBVLADOVANJA STRESA

Učenje v Rumeni hiški Učenje v Rumeni hiški
Ob Potoku 26
Ljubljana, 1000

Kreativno, sproščeno in učinkovito spoznavanje trikov učenja. Lea Čerin, univ.dipl. pedagoginja, Learning Coach, MISP inštruktor

Abeceda zdravja 1000 gibov Abeceda zdravja 1000 gibov
Brilejeva Ulica 12
Ljubljana, 1000

Naša stran Abeceda zdravja 1000 gibov je namenjena človeku, da spozna metode samopomoči pri različnih boleznih.

Agencija POTI - Z znanjem do cilja Agencija POTI - Z znanjem do cilja
Stegne 7
Ljubljana, 1000

Izobraževalna, svetovalna in založniška družba

Kam po končani gimnaziji? Kam po končani gimnaziji?
Ljubljana

S projektom želimo informirati in opolnomočiti predvsem gimnazijce, da se bodo lažje soočili z odločitvijo, ki bo določala njihovo nadaljnjo karierno pot.

IORSlovenia IORSlovenia
Vodovodna 99a
Ljubljana, 1000

Sovražni govor, nadlegovanje, varovanje zasebnosti, lažna identiteta na družabnih omrežjih. Razišči teme z nami!

EducationUSA Slovenia EducationUSA Slovenia
Dunajska 20, 1st Floor
Ljubljana, 1000

EducationUSA Slovenia provides information, help and support to Slovenes wishing to study in the USA.

MiB d.o.o. MiB d.o.o.
Reška Ulica 11
Ljubljana, 1000

Izobraževanje vzgojiteljev http://vzgojitelj.si/ Izobraževanje učiteljev http://www.ucitelj.org/

Sergej Mijatović s.p., Svetovanje in Energijsko delo, Alkimist13 Sergej Mijatović s.p., Svetovanje in Energijsko delo, Alkimist13
Mala Vas 15a
Ljubljana, 1000

My page is dedicated to the TRUTH.

Slovenska potapljaška zveza Slovenska potapljaška zveza
Celovška Cesta 25
Ljubljana, 1000

SPZ - nacionalna zveza potapljaških društev in potapljaških centrov ZVEZA POVEZUJE - Pridruži se nam! ZA VARNO POTAPLJANJE! ZA ČISTO OKOLJE!

Transformacija, razvoj človeških potencialov Transformacija, razvoj človeških potencialov
Stegne 23 A
Ljubljana, 1000

izobraževanja, coachingi, HR svetovanje

About   Privacy   Login C