Dars Mashooque learning academy

Call Directions Contact the school

Dars Mashooque learning academy you can learn English, Math, Science, Page. Insha Allah I will try my best. thanks

جشن عيد ميلاد النبي صلي الله عليہ وآله وسلم مبارڪ
25/08/2026

جشن عيد ميلاد النبي صلي الله عليہ وآله وسلم مبارڪ

14/08/2026

پاکستان زندہ باد،قائد اعظم زندہ باد۔Happy Independence Day 14 August 2026

30/07/2026

ٽيسٽ پيپر حل ڪيو بنيادي انگريزي گرامر،بنيادي سائنس ء رياضي ٽوٽل 100 مارڪون 40 سوال.... MCQs Test Paper Total marks 100 Questions 40
English Grammar
1. Which is a noun?
A) Run
B) Beautiful
C) School
D) Quickly

2. Which is a pronoun?
A) Ali
B) He
C) Book
D) Happy

3. Choose the correct verb: "She ___ to school every day."
A) Go
B) Goes
C) Going
D) Gone

4. Which sentence is correct?
A) He are happy.
B) He is happy.
C) He am happy.
D) He be happy.

5. The past tense of "eat" is:
A) Eated
B) Ate
C) Eated
D) Eats

6. Which is an adjective?
A) Tall
B) Run
C) Slowly
D) Eat

7. Which is an adverb?
A) Beautiful
B) Quickly
C) Teacher
D) Pen

8. Opposite of "Hot":
A) Warm
B) Cold
C) High
D) Big

9. Synonym of "Happy":
A) Sad
B) Joyful
C) Angry
D) Weak

10. Which punctuation ends a question?
A) .
B) ,
C) ?
D) !

11. Plural of "Child":
A) Childs
B) Children
C) Childes
D) Childrens
12. Article before "apple":
A) A
B) An
C) The
D) No article

13. "I ___ a book."
A) Am
B) Is
C) Have
D) Has

14. Which is a preposition?
A) On
B) Sing
C) Blue
D) Quickly

15. Which is a conjuction.
Mathematics 40+ 2
A) 40
B) 42
C) 43
D) 44

17. 64 ÷ 8 =
A) 6
B) 7
C) 8
18. 9 × 7 =
A) 56
B) 63
C) 72
D) 81

19. 100 − 48 =
A) 52
B) 58
C) 62
D) 5
20. Half of 80 is:
A) 20
B) 30
C) 40
D) 50

21. 3/4 + 1/4 =
A) 1/2
B) 1
C) 2
D) 3/4

22. Prime number:
A) 15
B) 21
C) 17
D) 27

23. Square of 9:
A) 18
B) 72
C) 81
D) 99

24. Value of π is approximately:
A) 2.14
B) 3.14
C) 4.14
D) 5.14

25. Percentage of 50 out of 100:
A) 25%
B) 40%
C) 50%
D) 75%

Basic Science
26. The Sun is a:
A) Planet
B) Star
C) Satellite
D) Asteroid

27. Humans breathe:
A) Carbon dioxide
B) Oxygen
C) Nitrogen
D) Hydrogen

28. Plants prepare food by:
A) Digestion
B) Respiration
C) Photosynthesis
D) Ev***ration
A

29. Water freezes at:
A) 100°C
B) 50°C
C) 0°C
D) 10°C

30. Earth revolves around the:
A) Moon
B) Mars
C) Sun
D) Jupiter

31. The largest planet is:
A) Earth
B) Venus
C) Jupiter
D) Mercury

32. Which organ pumps blood?
A) Brain
B) Heart
C) Liver
D) Kidney

33. Gas needed for burning:
A) Nitrogen
B) Oxygen
C) Carbon dioxide
D) Helium

34. Unit of force:
A) Joule
B) Watt
C) Newton
D) Volt

35.. Which is a renewable energy source?
A) Coal
B) Oil
C) Solar Energy
D) Natural Gas

36.Basic unit of life? A) Cell B) tissues.C)Organ. 37.Who discovered Cell? A) Robert hook .B) Aristotle C) bu Ali Seena. 38.How many sense organ?A) 7 B) 5 C) 6.39. How many lungs in human body? A) 2 B) 4 C) 1. 40. How many ribs in human body? A) 12 B) 24 C) 36

08/07/2026

BASIC ENGLISH ゚ Education

04/07/2026

BASIC ENGLISH

03/07/2026

Increase the seats of junior science teachers, because this is better for our education system.. Young teachers will teach science subjects well.

03/07/2026

BASIC SCIENCE MCQS

*"Atoms, Molecules, Mixtures and Compounds"*

*1. Which of the following is an element?*
A. O3
B. CO2
C. CH4
D. H2O
*Ans: A. O3*

*2. Matter exists in:*
A. Solid
B. Liquid
C. Gas
D. All of these
*Ans: D. All of these*

*3. Water, carbon dioxide, ammonia and methane are examples of:*
A. Atoms
B. Elements
C. Compounds
D. Mixture

*4. Which one of the following is a metalloid element?*
A. Gold
B. Boron
C. Silver
D. Nitrogen

*5. How many hydrogen atoms are present in 1 molecule of ammonia NH3?*
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

*6. Choose an atom which can exist independently at room temperature.*
A. Na
B. O
C. Ne
D. Cu

*7. How many atoms are present in one molecule of helium?*
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

*8. The symbol of Lithium is:*
A. He
B. Li
C. Ne
D. Lu

*9. Which of the following gas is used by plants for making food?*
A. Hydrogen
B. Oxygen
C. Nitrogen
D. Carbon dioxide

30/06/2026

BASIC SCIENCE QUESTIONS. . 1.Which part of the plant makes food?*
A. Root
B. Stem
C. Leaf
D. Flower
*Answer: C. Leaf* - leaves do photosynthesis

*2. The process by which plants make their food is called:*
A. Respiration
B. Photosynthesis
C. Transpiration
D. Germination
*Answer: B. Photosynthesis*

*3. Which gas do plants take in from air for photosynthesis?*
A. Oxygen
B. Carbon dioxide
C. Nitrogen
D. Hydrogen
*Answer: B. Carbon dioxide*

*4. The green pigment in leaves is called:*
A. Chlorophyll
B. Chlorine
C. Chloroform
D. Chloride
*Answer: A. Chlorophyll*

*5. Plants release which gas during photosynthesis?*
A. Carbon dioxide
B. Oxygen
C. Smoke
D. Water v***r
*Answer: B. Oxygen*

30/06/2026

الله سائين ان شخص سان محبت فرمائيندو آهي ،جيڪو امام حسين رضي الله عنه سان محبت ڪري .(ترمذي شريف)

30/06/2026

ھی دنیا بہ عجيب آ ھی ،جڏھن انسان ھلڻ ناھي سکيو ،تڏھن ڪير ڪرڻ ناھي ڏيندو، ء جڏھن ھلڻ شروع ڪيو،تڏھن قدم قدم تي ڪيرائڻ لاء ماڻھن جو من ماندو ھوندو آھي..

Address

Muhammad Chachro

Opening Hours

Monday 09:00 - 17:00
Tuesday 09:00 - 17:00
Wednesday 09:00 - 17:00
Thursday 09:00 - 17:00
Friday 09:00 - 17:00
Saturday 09:00 - 17:00

Telephone

+923442349625

Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Dars Mashooque learning academy posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The School

Send a message to Dars Mashooque learning academy:

Shortcuts

Share

Category