Engineering Jobs & Tests Preparation Forum

Engineering Jobs & Tests Preparation Forum AaSalam-O-AlaikOm !!!!! Warmly Welcome All Members!! Hi! I’m Engr
Discussion of Engineering Jobs AaSAalam-O-AlaikOm !!!!! I’m Engr.AFRASIAB. Thanks #

Warmly Welcome to my FACEBOOK PAGE “All Engineering Jobs & Tests Preparation Forum”

Hi! HERE YOU WILL FIND:

Discussion and smart solutions of all current Tests/Papers (2021-22) & all Previous Past Tests/Papers whether; ETEA/NTS/FTS/OTS/CTS/CTSP
OR
Diff Uni Admission Tests (HAT, G*T, NAT)
OR
Engineering Related OGDCL, NTDC, WAPDA, NESPAK,SUPERCO
OR
FPSC/PPSC/KPPSC/SPSC/CTS/CTSP Testing services etc


You can connect with me on
FACEBOOK Account: https://www.facebook.com/naveed.ktk.796/
TWITTER Account: https://twitter.com/SmartMaster20
INTRAGRAM Account:https://www.instagram.com/smartmasterlearning/

Contact On Email:
[email protected]

So please subscribe my channel (SMART TEST MASTER)
https://www.youtube.com/channel/UCvK0yP0t1iKN2ANX2jqy7bw

Hope you all guys enjoy with my videos.

ETEA TEACHING JOBS KPK 2025ایزی پیسہ کے ذریعے فیس جمع کرنے کا طریقہ کار
06/03/2025

ETEA TEACHING JOBS KPK 2025

ایزی پیسہ کے ذریعے فیس جمع کرنے کا طریقہ کار

Today's GEPCO SDO NTS Test Some MCQs....16/02/20251. What does the word "Al-Baqara" mean?Answer: Cow2. What does the wor...
17/02/2025

Today's GEPCO SDO NTS Test Some MCQs....16/02/2025

1. What does the word "Al-Baqara" mean?
Answer: Cow

2. What does the word "Al-Kawthar" mean?
Answer: Abundance

3. What was the age of Prophet Muhammad (SAW) at the time of Hijrah?
Answer: 53 years

4. How many times is the phrase "Ya Ayyuhan Nabi" mentioned in the Quran?
Answer: 13 times

5. Which prayer is performed immediately?
Answer: Janaza (Funeral) prayer

6. Who accompanied Prophet Muhammad (SAW) during Hijrah?
Answer: Hazrat Abu Bakr (RA)

7. What was the old name of Khyber Pakhtunkhwa (KPK)?
Answer: NWFP (North-West Frontier Province)

8. What is the longest river in the world?
Answer: Nile River

9. Which is the largest planet in the solar system?
Answer: Jupiter

10. Which is the hottest continent in the world in 2024?
Answer: Africa

11. When did Balochistan become a province of Pakistan?
Answer: 1970

12. How long did Pakistan’s first Constitutional Assembly last?
Answer: 3 years

13. Who was the second Governor-General of Pakistan?
Answer: Khawaja Nazimuddin

14. Which planet is known as the "Blue Planet"?
Answer: Earth

15. What type of legislation was introduced in Pakistan’s 1956 Constitution?
Answer: Parliamentary system

16. Where was the hottest temperature recorded in 2023?
Answer: Death Valley, USA

17. Which city is known as the "City of Saints"?
Answer: Multan

18. Which city is known as the "City of Colleges"?
Answer: Lahore

19. Which country is called the "Land of the Rising Sun"?
Answer: Japan

20. Which is the hottest continent in the world?
Answer: Africa

21. What does FAT stand for in computing?
Answer: File Allocation Table

22. Who led the 8th Future Investment Initiative (FII) Conference in Saudi Arabia?
Answer:

23. Who painted "Starry Night"?
Answer: Vincent van Gogh

24. Where was the G20 Summit 2023 held?
Answer: India

25. What does "Tahlil" mean?
Answer: Recitation of the Kalimah

26. What is data redundancy?
Answer:

27. Which of the following is NOT a hardware component: CPU, RAM, Compiler, or Hard Disk?
Answer: Compiler

28. Which country was the largest crude oil exporter in 2023?
Answer: USA

29. Who wrote the play "Hamlet"?
Answer: William Shakespeare

30. Who wrote the novel "Pride and Prejudice"?
Answer: Jane Austen

31. What do we call data in an intelligible form?
Answer: Information

32. MS Word, MS Excel, and MS Access are part of which software suite?
Answer: MS Office

33. Which movie won the Best Foreign Film Oscar in 2024?
Answer: "Around the World"

34. Who was the first woman to win a Nobel Prize?
Answer: Marie Curie

35. Who wrote the Hadith book "Sunan as-Sughra"?
Answer: Imam al-Nasa'i

36. What are attributes in a database?
Answer: Properties and characteristics of an entity

37. How many bytes are in 1 kilobyte (KB)?
Answer: 1024 bytes

38. What do we call illegal access to a computer system?
Answer: Hacking

39. What is a database?
Answer: An organized collection of data

40. What is Pakistan's rank in the World Justice Project (WJP) Rule of Law Index?
Answer: 129th

41. Who represented Pakistan in CHOGM (Commonwealth Heads of Government Meeting) 2024?
Answer: Ishaq Dar

KPPSC PROVINCIAL MANAGEMENT SERVICE OFFICER AND ASSISTANT EXCISE & TAXATION OFFICER (ADV # 02/2025)Apply Link:https://ww...
11/02/2025

KPPSC PROVINCIAL MANAGEMENT SERVICE OFFICER AND ASSISTANT EXCISE & TAXATION OFFICER (ADV # 02/2025)
Apply Link:
https://www.kppsc.gov.pk/

SYLLABUS FOR PROVINCIAL MANAGEMENT SERVICE COMPETITIVE EXAMINATION PMS
👇

https://www.kppsc.gov.pk/public/assets/syllabus/PMS_Syllabus_2025.pdf

Common Wealth Games 2022 Full Details
12/08/2022

Common Wealth Games 2022 Full Details

Address

KARAK
Karak
27200

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Engineering Jobs & Tests Preparation Forum posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The School

Send a message to Engineering Jobs & Tests Preparation Forum:

Shortcuts

Share

Category