15/06/2023
Practice Test-Part 3
21. It is a segment of DNA molecule which controls the appearance of a given trait.
a. chromosomes
b. genes
c. gametes
d. zygotes
Ans: b
22. Group of similar cell performing similar functions together.
a. organs
b. system
c. nucleus
d. tissue
Ans: d
23. The diffusion of water through a semi – permeable membrane.
a. osmosis
b. permeability
c. transfusion
d. capillary
Ans: a
24. It shows the complex food relationships of organism in a given area and the cyclic flow of food
through organisms.
a. food chain
b. food web
c. food pyramid
d. biological cycle
Ans: b
25. Which of the following does NOT occur to both respiration and fermentation?
a. energy is released
b. sugar is broken down
c. carbon dioxide is produced
d. alcohol
Ans: d
26. The genetic information in a DNA is coded in the _______________________?
a. sequence of ribonucleotides
b. proportion of the base results
c. base pairings
d. sequence of nucleotides
Ans: d
27. What will be the cause the process of respiration to stop?
a. absence of oxygen
b. absence of sunlight
c. decrease in water supply
d. presence of sunlight
Ans: a
28. What relationship exist between and a bangus and tilapia in the fishpond?
a. commensalisms
b. mutualism
c. competition
d. predation
Ans: c
29. Taxonomy is the study of the classification of organism based on their?
a. genetics
b. evolutionary history
c. development pattern
d. habitat
Ans: b
30. A specie is said to be ________ when its number is so few that it will most likely disappear altogether
unless given proper protection.
a. disappearing
b. extinct
c. depleted
d. endangered
Ans: d
31. Some bacteria are classified as saprophytes because because they organism which?
a. feed on dead organic matter
b. feed on other living things
c. undergo photosynthesis
d. have hydrolytic enzymes
Ans: a
32. In humans, food is moved down the esophagus into the stomach by means of?
a. cyclosis
b. peptic acids
c. peristalsis
d. active transport
Ans: c
33. The structure outside the nucleus in animal cells that is involved in mitosis.
a. ribosome
b. chromosome
c. centriole
d. microtubule
Ans: c
34. Coordination and integration of the body activities of man are under the direct control of the
_______________?
a. reproduction and transport system
b. nervous and endocrine system
c. nervous and excretory system
d. respiratory and endocrine system
Ans: b
35. Genetic engineering has been utilized for the production of _______________?
a. genes
b. salivary amylase
c. uric acid crystals
d. human growth hormones
Ans: d