21/08/2026
๐ PROGRAM ADAB DAN NILAI 2026 | SK LAYA-LAYA, TUARAN
โจ Adab membentuk peribadi. Nilai membina generasi. Ilmu menerangi kehidupan.
Alhamdulillah, pada 21 Ogos 2026 (Jumaat), Sekolah Kebangsaan Laya-Laya, Tuaran telah melaksanakan Program Adab dan Nilai 2026 bertempat di Dewan CITA SK Laya-Laya.
Program anjuran Panitia Pendidikan Islam & Bahasa Arab ini melibatkan murid Islam Tahap 2 (Tahun 4 hingga Tahun 6).
Program ini bukan sekadar pengisian ilmu, tetapi menjadi ruang untuk menyemai nilai, membentuk adab dan membina keyakinan dalam diri anak-anak agar menjadi insan yang soleh, berakhlak, berdisiplin dan bersahsiah terpuji.
๐ Antara pengisian program:
โข Kehadiran murid
โข Bacaan Yasin & Doa Yasin
โข Perkongsian informasi
โข Informasi terkini
โข Ucapan Penolong Kanan Kokurikulum
Yang lebih penting, anak-anak dididik bahawa ilmu tanpa adab tidak sempurna, dan kejayaan tanpa akhlak tidak bermakna.
๐ฑ Semoga setiap ilmu yang disampaikan hari ini menjadi benih yang tumbuh menjadi akhlak mulia dalam kehidupan mereka.
๐ฅ NYALA LAYA-LAYA
๐ CITA โ Cemerlangkan Insan Tanpa Alasan
๐ฒ๐พ Reformasi Pendidikan | Tahun Ini, Tahun Kita!
Tahniah dan terima kasih kepada semua guru, murid serta pihak yang menjayakan program ini.
Kerana pendidikan bukan hanya tentang apa yang murid tahu, tetapi siapa mereka selepas mereka mengetahui. โค๏ธ
๐ธ Pautan Gambar :
https://photos.app.goo.gl/24XBFjJAeMwPbxaf6
๐ฌ Pada pandangan anda, apakah satu nilai atau adab yang paling penting untuk kita tanamkan dalam diri anak-anak sejak di bangku sekolah?
Kongsikan pandangan anda di ruangan komen. ๐