29/04/2020
Pengendali makanan yang baik perlu sentiasa menjaga kebersihan makanan. Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan, Kementerian Kesihatan Malaysia menggariskan beberapa perkara yang harus diikuti oleh pengendali makanan agar kualiti dan keselamatan makanan sentiasa terjamin.
Kepada pengguna p**a, tanggungjawab anda adalah untuk memastikan makanan itu tidak rosak atau basi. Pastikan anda 'lihat, hidu dan rasa' sesuatu makanan sebelum menghabiskannya.
Tidak kiralah di musim wabak atau tidak, pengendalian ini sangat penting untuk terus diamalkan
02/08/2017
โผPENGUMUMAN PENTING โผ
*[T-SHIRT DESIGN CONTEST]*
Exco Multimedia *PSSCUH UPM* telah mengadakan satu pertandingan iaitu *"T-shirt design contest "* bertujuan untuk membuka peluang kepada semua ahli untuk menyerlahkan bakat anda dengan mereka baju PSSCUH UPM bagi 2017/2018
*Terbuka:*
Hanya kepada ahli PSSCUH UPM
๐ญ๐ฌ๐ญ๐ฌ๐ญ๐ฌ๐ญ๐ฌ
*Syarat-syarat pertandingan:*
โญ Mempunyai logo persatuan dan UPM
โญ baju jeyse dan baju muslimah biru gelap (dark blue)
โญ dihantar dalam bentuk Ai dan JPEG shj
*Ganjaran:*
Satu T-shirt PSSCUH UPM
๐ฝ๐๐ฝ๐๐ฝ๐๐ฝ๐
โฃPemenang akan dipilih melalui undian majoriti
โฃHantarkan ke email *[email protected]* dari *25 hingga 31 August 2017* bersertakan *nama dan no.tel*
*Jangan lepaskan peluang*
*Jangan lepaskan peluang*
*Jangan lepaskan peluang*
๐๐๐๐๐๐๐๐
07/05/2017
JEMPUTAN MENDERMA DAN MENYUMBANG
Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
Kami dari Persatuan Seni Silat Cekak Ustaz Hanafi UPM akan menjalankan projek AKTIVITI AMAL BAKTI 2017 yang bertujuan membantu golongan asnaf.
Berikut merupakan ketetapan program:
Tarikh: 13 Mei 2017 (Sabtu)
Tempat: Rumah Amal Anak Yatim (PKAYDEM), Banting
Kami sangat mengalu-alukan sumbangan berbentuk:
โ
Wang ringgit
โ
Pakaian
โ
Selimut
โ
Barangan dapur
Dermaan berbentuk wang ringgit boleh disalurkan kepada
No akaun: 8001825246
Bank : CIMB bank
Nama : PERTUBUHAN KEBAJIKAN ANAK YATIM DARUL EHSAN MALAYSIA
Kaunter kutipan barang sumbangan akan dibuka di:
๐ Putra Foodcourt
๐ Kafe Serumpun
Titipan sumbangan boleh diserahkan antara jam 8-10 malam
Kutipan akan dijalankan dari 7 - 11 Mei 2017
๐ฅ BERSAMA KITA MEMBANTU YANG MEMERLUKAN ๐ฅ
Sebarang pertanyaan lanjut boleh hubungi
๐ Syazwan : +60 17-749 6273
๐ Anisyaqilah : +60 17-362 6202
22/04/2017
Keluarga silat cekak hanafi UPM!!
22/04/2017
Team demo free market 3.0 universiti putra malaysia
09/04/2017
Alhamdulillah....rezeki kami tahun ni dpt juara keseluruhan ipt wanita.walaupun ade kategori yg xmenang,tapi kamu semua tetap juara dihati kami..
Emas
-tongkat wanita
-senaman asas wajadiri &6 buah jatuh
Perak
-menangkis serangan kaki
Gangsa
-adegan praktikal
-papan sekeping
20/02/2017
Assalamulaikum dan salam sejahtera
*Anda ingin berasa yakin dan berani jika anda dikelilingi dengan orang ramai ??*
Kami dri *PERSATUAN SILAT CEKAK USTAZ HANAFI* ada berita baik untuk anda !!
*PENGAMBILAN AHLI BARU SILAT CEKAK USTAZ HANAFI KINI KEMBALI LAGI !!*
Anda sangat dialu-alukan untuk menyertai persatuan kami untuk mendapatkan ilmu pertahanan diri yang mantap dan tangkas !!
โDan siapkanlah untuk menghadapi mereka kekuatan apa saja yang kamu sanggupi dan dari kuda-kuda yang ditambat untuk berperang. Dengan begitu, kamu menggetarkan musuh Allah dan musuh kamu.โ (Al-Anfal: 60)
*Antara kelebihan menyertai silat cekak ustaz hanafi*
โ
Menanti serangan hanya dengan berdiri lurus
โ
Sesuai untuk semua saiz fizikal
โ
Bebas dari unsur tahayul
โ
Sistem pembelajaran yang ringkas dan cepat
Ig : cekakhanafi_upm
Jika anda berminat. Anda boleh menghubungi :
-Shahfeeq-0132807035
-Adibah-0134466559
-Radna-0132630132
19/02/2017
Alhamdulillah. Selesai sudah kursus jurulatih kahfi UPM bagi sesi 2017. Tahniah diucapkan kepada jurulatih dan pembantu jurulatih yang dilantik. Semoga ilmu yang disampaikan dimanfaatkan. Terima kasih juga kepada tuan haji amrudin dan en haiby kerana sudi hadir memeriahkan majlis ini.
ig : cekakhanafi_upm
16/12/2016
Hari terakhir latihan bagi sesi 2016/2017.
Terima kasih di ucapkan kepada presiden silat cekak ustaz hanafi iaitu en azlan kerana turun serta pada malam terakhir latihan semester ini. Turut diucapkan kepada setiausaha akademi iaitu Pn. tengku dan tidak dilupakan juga kepada penasihat silat cekak hanafi upm iaitu Prof. Madya Dr. Siti hasana kerana turut hadir.
Untuk pengetahuan semua, kami masih membuka peluang untuk sertai kelas kami bg sesi 2016/2017 semester 2. Segala pertanyaan boleh di ajukan dgn menghubungi nombor yang tertera di fliers.
"Bela diri, Bina diri"
KahFi UPM
04/09/2016
Terima kasih diucapkan kepada Pengetua Kolej Kelima iaitu YBhg. Prof. Dr. Sidek Hj. Ab. Aziz kerana sudi memuat naik cerita tentang kami di blog beliau. Kami sungguh berbesar hati menerima kunjungan Prof ke booth kami. Jemput siggah ke blog pengetua5upm.blogspot.my/2016/09/silatcekak-mampu-tingkatkan-sahsiah.html?=1 untuk mengetahui lebih lanjut :)
03/09/2016
Foto-foto semasa berlangsungnya pengambilan ahli baru bagi pelajar degree sesi 2016/2017. Terima kasih kepada semua pasukan demo dan AJK yang bertungkus lumus dan tidak lupa juga kepada Bahagian Hal Ehwal Pelajar UPM kerana menganjurkan acara ini.