Pendidikan Mesra Rakyat

Pendidikan Mesra Rakyat

Share

Training & Workshop
Social Media Management
Student Recruitment Services

Photos from Pendidikan Mesra Rakyat's post 30/10/2023

Assalammualaikum & Selamat petang,

Pada 21 Oktober (Sabtu) yang lepas, kami menganjurkan seminar yang di khusus kan kepada ibu bapa yang mencari ilmu bagaimana untuk memahami karakter dan potensi anak-anak mereka.

Setiap dari kita mempunyai personaliti yang berbeza, sikap, cara berpikir dan tingkah laku.

Dalam seminar tersebut, kami Integrated Education Solution (IES) menjemput dua insan yang berperwatakan berbeza, skill dan kemahiran yang berbeza tapi matlamat yang sama.

Pada sesi itu, Tuan Mohd Farid membantu membongkar rahsia personaliti peserta. Apa kelebihan dan kekuatan yang mereka ada melalui slot "WHO ARE YOU"

Pada sesi Abg Nizal Mohammad pulak, peserta diberikan booster melalui slot "I AM A FERRARI". Melalui slot ini, menerangkan setiap dari kita di muka bumi ini adalah khalifah. Bagaimana nak jadi khalifah yang terbaik melalui kelebihan yang mereka ada.

Dalam seminar itu juga, ada sesi soal jawab One to One. Melalui sesi ini, peserta akan rasa lebih selesa dan keyakinan mereka semakin tinggi.

Kami akan anjurkan sesi yang lebih santai dan lebih fokus One to One session. Setiap sesi kami hadkan dari 10 hingga ke 15 orang.

In Sha Allah, sesi itu akan diadakan pd 18 Nov nanti. Jom book slot korang.

Siapa yang perlu hadir ke sesi ini?

Ibu bapa yang masih pening untuk memahami karakter anak mereka dan ibu bapa yang risau dengan pendidikan anak-anak mereka.

Untuk pendaftaran boleh klik di link ini

https://wa.link/uxp2vd
https://wa.link/uxp2vd
https://wa.link/uxp2vd

20/10/2023

"Kau, kalau tak menyusahkan hidup aku.. tak boleh kerr..."

"Apa kau buat kat sekolah, aku hantar kau ke sekolah untuk belajar... tapi apa yang kau bagi kat aku nie... MASALAH!!!!"

"Kenapa kau tak boleh jadi macam anak si Temah tu, anak dia pandai... selalu dapat keputusan cemerlang..."

Ini antara yang seringkali di ungkap oleh ibubapa sama ada sedar atau tidak..

Persoalan nya, adakah ibubapa sudah cukup mengenali karakter anak-anak.. kelebihan, minat dan kecenderungan anak-anak..

Kita nak anak-anak memahami impian dan harapan kita, tapi adakah kita memahami impian, harapan dan cita-cita anak-anak

Kami ingin menjemput ibubapa datang bersama-sama anak-anak ke seminar SIAPA AKU? AKU FERRARI pada esok hari ini

Lapangkan masa anda sekeluarga selama 4 jam untuk kami bantu kalian bongkar potensi anak-anak kalian..

Anak-anak bila mula mengenali potensi dan kelebihan mereka dan mendapat full support dari ibubapa.. In Sha Allah kejayaan akan menjadi milik bersama

Reserve cepat kerusi-kerusi panas sebelum kehabisan di link ini https://forms.gle/UoBSuayjUhfFikj16

Jumpa esok tau... ohh yaa seminar ini adalah percuma untuk kalian yang hadir

Photos from Pendidikan Mesra Rakyat's post 19/10/2023

MEMBEZAKAN KITA DENGAN ORANG LAIN ADALAH ILMU PENDIDIKAN

Sesi Live semalam bersama dengan Coach PersonalitiX Mohd Farid & Coach Celebriti Nizal Mohammad ada berkongsi tentang bezanya kita dengan orang lain adalah ilmu pendidikan.

Cara kita bercakap, berjalan, body language boleh menceritakan siapa kita sebenarnya.

Topik ini seperti ada kaitan dengan cerita seorang pempengaruh @ Influencer yang hilang beratus ribu followers akibat keceluparan dia sendiri.

Kes saman ratusan ribu yang perlu di bayar oleh Influencer sebab statement "body shaming" di media sosial.

Semua itu berlaku sebab kurang nya ilmu.

Tolong beritahu kepada anak-anak kita yang Influencer ini bukan nya kerjaya tetap dan tidak akan kekal atau relevan sampai bila-bila.. Influencer naik selari dengan keperluan masa sekarang ini.. di masa hadapan kita tak tahu apa yang akan berlaku

Nak jadi orang hebat contohi Sheikh Muzaffar angkasawan pertama negara, Khairul Aming graduan luar negara yang sangat humble dan ramai lagi..

Mereka di kenali sebab kepakaran dalam bidang mereka sendiri dan mereka di hormati dan segani oleh seluruh lapisan masyarakat..

Ibubapa pening dengan keadaan anak-anak sekarang ini.. luangkan masa anda pada hari Sabtu ini untuk ikuti seminar yang kami anjurkan.

Kami bantu selongkar potensi, kelebihan, kekuatan dan keistimewaan anak-anak anda, dalam masa yang sama ibubapa akan lebih mengenali karakter anak-anak kalian yang sebenarnya.

Maklumat program ada di ruangan komen..

18/10/2023

SIAPA AKU??

Pernahkah adik-adik tanya pada diri sendiri tentang SIAPA AKU?

Apakah kekuatan dan kelebihan yang adik-adik ada?

Ke mana halatuju adik-adik selepas habis SPM nanti?

Ibubapa, adakah kalian sudah cukup mengenali karakter anak kalian? Tentang minat mereka? Cita-cita mereka? Impian mereka?

Guru-guru, apakah inisiatif yang kalian lakukan pada anak murid kalian dalam usaha mereka untuk mendapat SKOR A dalam mata pelajaran mereka?

Adakah mereka bersemangat atau "lack of motivation" dalam pelajaran?

Banyak persoalan yang bakal kami rungkaikan untuk anda semua.. iaitu adik-adik yang bakal menduduki peperiksaan penting, ibubapa dan guru-guru.

Anda semua dijemput hadir ke seminar "SIAPA AKU? AKU FERRARI..." seperti berikut;

Tarikh : 21/10/2023, Sabtu
Waktu : 9.00 pagi - 1.00 petang (Pendaftaran jam 8.30 pagi)
Lokasi : Hotel Alami Garden, Seksyen 13 Shah Alam

Untuk pendaftaran boleh isi maklumat di link ini πŸ‘‰ https://forms.gle/UoBSuayjUhfFikj16 dan program adalah PERCUMA.

Anjuran
Pendidikan Mesra Rakyat

27/09/2023

Going Live NOW!

26/09/2023

Ramai ibubapa risau bila anak-anak mereka tidak mahu sambung belajar

Kenapa perkara seperti ini berlaku?

Untuk merungkai persoalan tersebut, kami ingin menjemput anda utk lapangkan masa mengikuti sesi Podkas kami secara LIVE di page Pendidikan Mesra Rakyat pada hari Rabu 27/9/2023 dari jam 11.00 pagi hingga 12.00 tengah hari.

Kami bawakan tetamu istimewa Nizal Mohammad untuk membicarakan topik ini.

Jumpa anda di sana 😊

26/09/2023

Guru-guru pun terkesan akibat pendemik Covid yang lepas?

Untuk merungkai persoalan tersebut, kami ingin menjemput pelajar-pelajar sekolah, ibu bapa dan guru-guru utk mengikuti sesi Podkas kami secara LIVE di page Pendidikan Mesra Rakyat pada setiap hari Rabu dari jam 8.30 malam hingga 9.30 malam.

Jumpa anda di sana 😊

25/09/2023

Ramai ibubapa yang terkesan akibat pendemik Covid yang lepas?

Untuk merungkai persoalan tersebut, kami ingin menjemput pelajar-pelajar sekolah, ibu bapa dan guru-guru utk mengikuti sesi Podkas kami secara LIVE di page Pendidikan Mesra Rakyat pada setiap hari Rabu dari jam 8.30 malam hingga 9.30 malam.

Jumpa anda di sana 😊

22/09/2023

Assalammualaikum & Salam Sejahtera,

Ada sesuatu yang menarik bakal berlaku pada 21/10/2023 nanti

Pogram ini khusus untuk adik-adik yang bakal menduduki peperiksaan penting tidak lama lagi

Ibubapa yang ada anak remaja dan tenaga pengajar sama ada guru sekolah, pusat tuisyen dan sebagai nya

Kami juga akan mengadakan sesi podkas pada setiap hari Rabu malam dari jam 8.30 malam hingga 9.30 malam di FB Pendidikan Mesra Rakyat bersama dengan dua orang individu ini.

Maka jangan lepas kan peluang ini..

Jangan lupa FOLLOW, LIKE dan SHARE semoga dapat memberi manfaat kepada mereka yang memerlukan di luar sana.

Tunggu tau ☺️

04/09/2023

Peluang terbuka kepada semua terutama mereka yang sedang bekerja dan mencari peluang untuk sambung belajar secara partime.

Untuk maklumat lanjut boleh klik link ini https://linktr.ee/pendidikan.mesra.rakyat

Want your school to be the top-listed School/college in Shah Alam?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Location

Category

Telephone

Address


Shah Alam