03/12/2021
๐Pendaftaran TiSAS 2022 Dibuka!!๐ ๐๐
Lokasi : Taman Equine, Seri Kembangan
Sesi Pagi : Akademik acuan Silibus PPD
Sesi Petang : Kafa Cilik dan Asas Tahfiz
Misi : Generasi muda yang beriman, berilmu, dan berakhlak ๐๐
Keistimewaan : Limitasi penggunaaan gajet dan penjagaan makanan serta iktilat.
Boleh hubungi Teacher Umi untuk sebarang pertanyaan lanjut ๐ค๐ค
019.5688605
12/11/2020
๐นPENDAFTARAN 2021 TISAS๐น
Lokasi : Taman Equine Park.
Sesi pagi akademik Standard PPD, Sesi petang Kafa Cilik & Asas Tahfiz. Dunia akhirat anak dapat InsyaAllah. ๐๐๐๐
Misi : Pembelajaran, pengajaran, kerja rumah masih 'on' walaupun pkpb๐๐๐
Untuk sebarang pertanyaan boleh whatsapp nombor Teacher Ina di bawah ini juga www.wasap.my/60177515371/tisas ๐
13/09/2020
Imbas kembali Aktiviti Merdeka TISAS 2020
06/07/2020
InsyaAllah jom kita para penjaga anak-anak soleh dan solehah ini cakna tentang Teknik Heimlich / 'Heimlich Maneuver' ini. Boleh google untuk videonya.
"Dengan nama Allah yang tiada siapa mampu memudaratkan dengan namaNya samada di dunia mahupun di langit, dan Dialah maha mendengar lagi maha mengetahui"
Amalkan juga ya untuk pelindung anak-anak kita.
Sedih teramat sangat apabila menonton Buletin TV3 tadi yang telah melaporkan kanak-kanak lelaki yang meninggal dunia disebabkan tercekik biji rambutan. Kami mengucapkan takziah pada keluarga kanak-kanak tersebut.
Sebenarnya baru saja semalam kami kongsikan satu artikel tentang jenis makanan yang boleh tercekik untuk kanak-kanak berumur 4 tahun ke bawah di pautan berikut.
https://www.facebook.com/1712327752390423/posts/2675171159439406/?d=n
Artikel semalam adalah pencegahan sebelum berlaku. Bagaimana p**a jika ianya berlaku juga? (Minta dijauhkan)
Lakukan teknik Heimlich. Ianya teknik bantuan kecemasan yang membantu mengeluarkan objek yang tersekat.
Kami kongsikan teknik Heimlich. Pastikan anda simpan dan share teknik ini untuk rujukan anda bila diperlukan. Ianya mungkin boleh menyelamatkan nyawa anak anda atau orang lain pada masa hadapan. Apapun mencegah lebih baik ye. Elakkan dari memberi makanan yang berisiko tinggi untuk tercekik.
31/01/2020
Salam jumaat dari anak-anak tisas 2020โค๏ธ
28/01/2020
Anak-anak akan tiru satu-satu apa yang dia nampak๐
Wow mata semua ๐ฏ ke arah teacher ek๐, mantap anak-anak!
07/11/2019
Apakah teknik untuk anak umur 3 tahun boleh tulis dengan kemas, ada rahsia tak?
Rahsianya ialah Latihan bertubi๐
Rahsia yang lain ialah, kene berada di kelas di dalam gambar, Maryam mahdea bt Najib, 3 tahun.
06/11/2019
Lagi 3 minggu anak-anak 6 tahun bakal konvo. Mari kita raikannya. Perasaan bercampur baur antara gembira dan sedih. Tetapi apa pun terjadi, warga tisas akan sentiasa mendoakan dan akan berusaha yang terbaik untuk mendidik dan membentuk anak-anak . Semoga berjaya semua!
2019
06/11/2019
Sedia sedia sedia ๐ธ๐ธ๐ธ๐
06/11/2019
Bronze level done ๐ฏ
Next level?
Recurve technique now.