06/05/2026
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh
Alhamdulillah, syukur ke hadrat Allah SWT atas nikmat dan kurniaan-Nya.
Tahniah buat 3 permata Maahad Tahfiz As-Salihin atas kejayaan menamatkan hafazan 30 Juzuk Al-Quran.
Semoga kejayaan yang sangat bermakna ini menjadi titik permulaan kepada perjalanan hidup yang sentiasa dipimpin oleh Al-Quran dan diberkati Allah SWT
1. Muhammad Ashraf bin Noor Mohd
2. Muhsin Nawawi bin Abdul Qahhar
3. Muhammad Aliff Daniel bin Mohd Fazli
Tahniah dan penghargaan yang tidak terhingga juga buat ibu ayah yang sentiasa mendoakan, berkorban tenaga, masa dan kasih sayang demi melihat anak-anak berjaya menjadi ahlul Quran.
Buat para guru dan asatizah, terima kasih atas segala tunjuk ajar, kesabaran, didikan dan pengorbanan yang dicurahkan sepanjang perjalanan mereka menghafaz kalamullah.
Jazakumullahu khairan juga kepada semua yang sentiasa memberi sokongan, bantuan dan doa buat anak-anak ini. Sesungguhnya setiap usaha dan sokongan yang diberikan, insya-Allah ada saham pahala di sisi Allah SWT.
Semoga Allah SWT melapangkan hati mereka untuk terus istiqamah menjaga hafazan, mengurniakan keberkatan umur, ilmu dan amal, serta menjadikan mereka anak-anak soleh yang memberi manfaat kepada agama, bangsa dan ummah. Semoga Al-Quran sentiasa menjadi teman hidup mereka di dunia dan pemberi syafaat di akhirat kelak ๐คฒ
28/04/2026
Alhamdullilah Tahniah dan setinggi-tinggi syabas diucapkan kepada Muhammad Nabil Dhafir bin Haris atas kejayaan menamatkan hafazan 30 juzuk Al-Quran.
Satu perjalanan yang bukan mudah, namun ditempuh dengan sabar, disiplin dan keikhlasan. Semoga terus istiqamah memelihara kalam Allah di dalam dada, serta menjadikannya cahaya dalam setiap langkah kehidupan.
Sekalung penghargaan buat kedua ibu bapa yang menjadi tulang belakang kejayaan ini atas setiap doa yang tidak pernah putus, pengorbanan yang tidak ternilai, dan kasih sayang yang menguatkan langkah anakanda hingga ke tahap ini.
Jutaan terima kasih juga kepada guru-guru yang penuh sabar mendidik, membimbing dan meniup semangat, sehingga terhasilnya generasi huffaz yang berakhlak dan berilmu.
Semoga kejayaan ini menjadi pemangkin semangat buat seluruh pelajar Maahad Tahfiz As-Salihin untuk terus melangkah, menghafaz dan menjaga Al-Quran dengan penuh cinta.
Moga Allah memberkati usaha kita semua, melapangkan jalan, dan mengurniakan kejayaan yang sama buat anak-anak As-Salihin yang lain, insyaAllah.
12/12/2025
Alhamdullilah 5 permata AsSalihin telah berjaya menamatkn Syahadah 30 Juz Al Quran Tanpa Sebarang kesalahan
08/10/2025
hujan lebat telah menerbangkan bumbung Musolla utama.
Sebahagiannya runtuh menyembah bumi.
Ujian Berat Buat Madrasah As-Salihin
Petang 6hb Oct, bumi As-Salihin diuji hebat.
Ribut kencang dan hujan lebat telah menerbangkan bumbung Musolla utama.
Sebahagiannya runtuh menyembah bumi.
Inilah tempat anak-anak tahfiz kami sujud, belajar dan menghafaz kalam Allah setiap hari.
Kini, mereka kehilangan tempat solat dan belajar.
Namun kami redhaโฆ
Kerana setiap ujian besar, tanda kasih Allah โ agar rumah-Nya dibangunkan semula oleh insan berhati mulia seperti anda.
---
DERMA KILAT BAIK PULIH MUSOLLA AS-SALIHIN
Kami perlukan bantuan segera untuk membaiki musolla ini agar pelajar dapat kembali belajar dan beribadah dengan selamat.
Anggaran Kos: RM280,000
Setiap sumbangan anda โ walau kecil di mata manusia โ amat besar di sisi Allah yang melihat setiap titisan air mata & sen yang dihulurkan.
---
๐คฒ Salurkan Sumbangan Anda Ke:
KOMPLEKS PENGAJIAN AS SALIHIN
MAYBANK
5550 1424 7838
๐ Atau terus hubungi Mudir Madrasah: 010-220 7865
ุฌูุฒูุงููู
ู ุงูููู ุฎูููุฑูุง ููุซูููุฑูุง
ููุฌูุฒูุงููู
ู ุงูููู ุฃูุญูุณููู ุงููุฌูุฒูุงุก
02/08/2025
Ziarah yang Penuh dengan Barakah di As-Salihin
Petang semalam, Madrasah As-Salihin diziarahi oleh Habib Agil bin Abdul Qadir.
Kata-kata beliau menenangkan. Nasihat yang ringkas tapi dalam maknanya.
Anak-anak As-Salihin benar-benar bertuah.
Dididik dalam suasana para alim ulama.
Moga mereka p**a suatu hari nnti jadi ulama yang membawa cahaya ke seantero Dunia..Ameen
19/07/2025
Alhamdulillah, setinggi kesyukuran dipanjatkan kepada Allah.
Semalam telah berlangsung Majlis Khatam Huffaz Madrasah As-Salihin dengan penuh keberkatan dan rasa haru.
6 orang pelajar banin
4 orang pelajar banat
telah berjaya menamatkan hafazan 30 juzuk Al-Quran sepnjg bulan jun dan july menyempurnakan satu amanah besar dari Allah SWT.
Mereka bukan sekadar khatam, tetapi sedang meniti jalan para pewaris Nabi.
Semoga Allah pelihara hafazan mereka, jadikan mereka asbab hidayah kepada ummah, dan dikurniakan istiqamah hingga ke syurga.
Doakan mereka terus berjaya dunia akhirat, dan menjadi saham pahala berpanjangan buat ibu ayah serta para guru yang membimbing mereka.
ุงูููู
ุงุฌุนููู
ู
ู ุฃูู ุงููุฑุขู ุงูุฐูู ูู
ุฃููู ูุฎุงุตุชู
23/06/2025
*TAHNIAH ANAK-ANAK AS-SALIHIN!*
Dengan penuh rasa syukur kami merakamkan ucapan setinggi-tinggi tahniah kepada dua permata hati ummah:
*Hariz Mirza bin Khairil*
&
*Muhammad Aqwa Hafiy bin Badrol Shah*
yang telah berjaya menamatkan hafazan 30 Juzuk Al-Quran satu perjalanan suci yang ditulis dengan air mata, sujud yg panjang, mujahadah yang tiada henti, dan tawakkal yang tinggi.
๐
20 Jun 2025 akan terpahat indah dalam sejarah hidup mereka hari di mana kalam Allah disempurnakan dalam dada mereka, insyaAllah hingga ke syurga.
โค๏ธ Kepada ibu dan ayah , kalianlah wira di sebalik tirai, yang tidak pernah penat berkorban masa, tenaga dan rasa, agar cahaya Al-Quran menyala dalam diri anak kalian. Doa kalian adalah senjata paling ampuh yang menuntun anak hingga ke garisan kejayaan ini.
Buat guru kelas dan para asatizah As-Salihin
Kalian bukan sekadar mengajar, tetapi membentuk insan dengan cahaya wahyu.
Setiap semakan, teguran dan doa kalian menjadi batu asas kepada syurga yang mereka tuju.
Tanpa bimbingan kalian, hafazan mungkin selesaiโฆ
tetapi jiwa belum tentu hidup bersama Al-Quran.
Kepada semua yang pernah menyumbang, menyokong dan mendoakan walau sebesar zarah, ketahuilahโฆ pahala ini terus mengalir untuk kalian. Kalian adalah sebahagian daripada kisah indah ini.
*โApabila Al-Quran menghuni dada seorang anak, maka syurgalah tempat buat mereka dan mahkota kemuliaan buat kedua ibu bapanya.โ*
Semoga mereka terus istiqamah menjadi penjaga dan pengamal Al-Quran, menyinari dunia dengan cahaya wahyu, dan menjadi penyambung risalah Baginda Nabi ๏ทบ.
Semoga langkah mereka diberkati hingga ke akhir hayat. Ameen. ๐ค
18/03/2025
Alhamdulillah! AllahuAkbar!
Di hari penuh keberkatan, 17 Ramadan โ Nuzul Al-Quran, tiga bintang ummah dari Madrasah As-Salihin telah mencipta sejarah luar biasa! Mereka telah menyempurnakan syahadah 30 juzuk dalam satu hari, tanpa sebarang kesalahan!
๐ Muhammad Ilyas Khan bin Ayub Khan (19 tahun)
๐ Adam Asyraf Ikbal (15 tahun)
๐ Imran bin Mohd Syazwan (15 tahun)
Di hari turunnya Al-Quran, mereka p**a menyempurnakan hafazan dan Syahadah mereka. Bukan sekadar kebetulan, *ini adalah pilihan Allah untuk mereka yang telah bersungguh-sungguh menjaga Kalam-Nya*
Membaca 30 juzuk dengan Hafazan dalam satu hari tanpa kesalahan ni bukan sesuatu yang biasa.
*Ia adalah bukti mujahadah tanpa jemu, air mata dalam sujud, dan kesungguhan luar biasa* ia juga tidak akan tercapai tanpa ketulusan doa ibu bapa yang tak pernah putus, pengorbanan guru-guru yang sabar mendidik, serta keberkatan ilmu yang mengalir tanpa henti.
*Para asatizah yang mulia, kalian adalah pelita yang menyalakan hati-hati ini dengan cahaya Al-Quran. Dan Para Ibu ayah yang hebat, doa dan air mata kalian telah menyuburkan jiwa anak-anak ini hingga mereka menjadi para huffaz yang luar biasa!*
*Semoga mereka menjadi huffaz yang murajaahnya kuat, amalannya hebat, akhlaknya berkat, serta menjadi pencetus semangat buat generasi akan datang.*
Moga Al-Quran terus menjadi cahaya hidup mereka dan kita semua, hingga ke syurga.
AllahuAkbar! Al-Quran terpelihara, dan mereka adalah antara penjaganya!
ุงูููู
ุจุงุฑู ูู ู
ุฏุฑุณุฉ ุงูุตุงูุญููุ ูุงุฑูุน ุจูุง ุฑุงูุฉ ุงููุฑุขูุ ูุงุฌุนููุง ู
ูุงุฑุฉ ูููุฏูุ ูู
ุตูุนูุง ููุญูุงุธุ ูู
ุฃูู ููุตุงูุญูู. ุงูููู
ุงุญูุธ ู
ุนูู
ููุงุ ูุฃูุฏ ุทูุงุจูุงุ ูุฃูุฑู
ุฃูููุง ุจุจุฑูุฉ ุงูุนูู
ูุงูุฅูู
ุงูุ ูุงุฌุนููุง ุณุจุจูุง ูุฑูุนุฉ ุงูุฅุณูุงู
ูุงูู
ุณูู
ูู.
"Ya Allah, berkatilah Madrasah As-Salihin, angkatlah dengannya panji Al-Quran, jadikan ia menara hidayah, kilang para huffaz, dan tempat bernaung bagi para solehin. Ya Allah, peliharalah para gurunya, kukuhkan langkah para pelajarnya, dan muliakan ahlinya dengan keberkatan ilmu dan iman. Jadikanlah ia asbab kebangkitan Islam dan kejayaan umat ini." Ameen ya Rob
09/03/2025
Alhamdulillah, dengan izin Allah, iftar pada 6 Ramadan di Madrasah As-Salihin telah berlangsung dengan penuh keberkatan. Setiap suapan nasi, setiap hirupan Air Sejuk, dan setiap sujud syukur para pelajarโsemuanya terhasil daripada keikhlasan hati para penginfaq. Semoga setiap rezeki yang kalian hulurkan menjadi asbab kebahagiaan di dunia dan syafaat di akhirat.
Bayangkan, di saat anak-anak madrasah ini mengangkat tangan memanjat doa, nama kalian disebut di langit. Setiap butir nasi yang mereka nikmati, menjadi cahaya di alam kubur kalian kelak. Inilah pelaburan akhirat yang tidak akan rugi!
Buat yang masih ingin merebut peluang menaja iftar, pintu infaq masih terbuka luas. Jangan biarkan Ramadan berlalu tanpa kalian menjadi sebahagian daripada penyumbang rezeki buat ahli Al-Quran ini.
๐๐ ๐ด๐๐๐โ, ๐๐๐๐โ๐๐๐๐๐โ ๐๐๐๐๐๐๐๐-๐๐๐๐๐๐๐๐ ๐๐๐. ๐ต๐๐๐๐โ๐ ๐๐๐ง๐๐๐ ๐๐๐๐๐๐, ๐๐๐๐๐ข๐๐โ๐๐๐ ๐ข๐๐ข๐ ๐๐ ๐๐๐๐๐๐, ๐๐๐ ๐๐๐๐๐๐ก๐๐โ ๐๐๐๐๐๐ก ๐๐๐๐๐๐ ๐๐ ๐ ๐๐ ๐-๐๐ข. ุขู
ูู.
555 014 210 761
Maybank
Maahad Tahfiz As-Salihin
https://www.wasap.my/60102207865/InfaqTabungRamadhanKareem2025
ุฌูุฒูุงููู
ู ุงูููู ุฎูููุฑูุง ููุซูููุฑูุง ููุฌูุฒูุงููู
ู ุงูููู ุงูุญูุณููู ุงููุฌูุฒูุงุก
03/03/2025
*๐ 1 RAMADAN 1446H | 2 MAC 2025 (AHAD) ๐*
*REZEKI YANG MENGALIR, PAHALA YANG TAK BERAKHIR*
Alhamdulillah, atas limpahan kasih sayang Allah dan ihsan para dermawan, Madrasah As-Salihin dapat menyediakan santapan berbuka buat para pencari ilmu. Setiap butir nasi, setiap hirupan minuman, setiap suapan yang masuk ke perut mereka, menjadi saksi amal jariah yang akan terus mengalir hingga ke akhirat.
*๐ฝ๏ธ HIDANGAN BERBUKA: SELERA SYURGA ๐ฝ๏ธ*
โจ Nasi Minyak Haruman Kasih Ilahi
๐ Ayam Masak Merah, Resepi Penuh Berkat
๐ฅ Jelantah Timun Nenas, Segarnya Seindah Iman
๐ฅ Karipap Inti Keikhlasan
๐ฟ Ketayap Manis Seindah Ukhuwah
๐ฅค Sirap Ais Penyejuk Jiwa
๐ Tembikai Merah Kesegaran Rahmat
*๐ MOREH: SAJIAN CINTA ๐*
๐พ Roti Jala Anyaman Mahabbah Air Tangan Banat As-Salihin
๐ Kuah Kari Ayam Padu Berkat
๐ต Teh โOโ Kehangatan Ukhuwah
๐ Wahai para dermawan, tahukah kalian?
Di setiap kunyahan makanan ini, ada tenaga yang digunakan untuk menghafaz Al-Quran. Di setiap tegukan minuman ini, ada semangat yang terus menyala untuk menuntut ilmu agama. Dan di setiap senyuman selepas kenyang, ada doa tulus buat kalianโagar Allah melapangkan rezeki, merahmati kehidupan, dan mengurniakan syurga tertinggi.
Allah telah berjanji, "Barangsiapa memberi makan orang berpuasa, maka baginya pahala seperti orang yang berpuasa itu, tanpa mengurangi pahala orang yang berpuasa sedikit pun." (HR. Tirmidzi)
๐ฟ Teruskan memberi, kerana pahala ini tak akan berhenti.
๐คฒ Teruskan berkongsi, kerana barakahnya akan menanti di akhirat nanti.
๐ Semoga Allah mengurniakan rezeki yang lebih luas dan mengangkat darjat kalian di dunia serta akhirat.
Terima kasih kerana menyantuni para pejuang ilmu. Semoga segala kebaikan ini menjadi jambatan menuju syurga!
*SLOT TAJAAN IFTAR MASIH DI BUKA. BNYAK LAGI SLOT TAJAAN YG MASIH KOSONG*
https://www.wasap.my/60102207865/InfaqTabungRamadhanKareem2025