Akademi STAM Pintar

Akademi STAM Pintar

Share

"MELAHIRKAN ULAMA PEWARIS NABI"

15/01/2021

Tawaran Sessi 2021
PUSAT SPM.STAM ๐ŸŽ“PINTAR๐ŸŒˆ
Persediaan ke Universiti Al-Azhar
Melahirkan Ulama' Pewaris Nabi
Pusat FastTrack SPM2021
(bagi umur 16-17 tahun)
Pusat FastTrack STAM2021
(bagi umur 18 ke atas)
Tahfiz Quran 30 Juzuk
(bagi umur 10-14 tahun)

Kini impian anda dan anak-anak anda menjadi graduan dan ulama' Universiti Al-Azhar, Mesir peringkat Ijazah B.A. (Syariah/Usuluddin/Bahasa Arab/Ulum) boleh menjadi kenyataan. Universiti Islam terulung dan ijazahnya diiktiraf di seluruh dunia.

Dengan sijil SPM/STAM juga, pelajarยฒ layak menyambung pengajian tinggi mereka di universitiยฒ tempatan dalam bidang yang minati.

๐Ÿ‘Umur 16, 17, 18, 19 tahun ke atas tanpa had, walau tanpa asas Bahasa Arab.
๐Ÿ‘Asrama disediakan (lelaki dan perempuan).
๐Ÿ‘Asas Bahasa Arab tidak perlu ketika memohon.
๐Ÿ‘Pengajian singkat , intensif dan tersusun.
๐Ÿ‘Yuran bulanan se rendah RM350/bulan (makan sendiri) + Yuranยฒ Pendaftaran dll.
๐Ÿ‘Bantuan pembiayaan bagi pelajar-pelajar cemerlang.
๐Ÿ‘Peperiksaan STAM Okt 2021 atau SPM Nov 2021.
๐Ÿ‘Berlepas ke Al-Azhar, Mesir pada Mac 2022 .
๐Ÿ‘Permohonan masuk Universiti Al-Azhar, penerbangan & penempatan di Mesir diuruskan.

Pendaftaran dibuka sekarang. Klik sini wasap.my/60196780000/PENDAFTARAN_SESSI_2021_Pusat_Spm.Stam_PINTAR_NamaPelajar_Umur_Alamat

PUSAT SPM.STAM ๐ŸŽ“PINTAR,
19A, Bangunan UDA Ampangan,
70400 Seremban, N.Sembilan
โ˜Ž 019-678 0000

https://youtu.be/HJPHqwiG65g

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

KE AL-AZHAR DGN SPM2020, SPM2019, SPM2018 โ€ผ๏ธ

Kami mengajar dan mengurus pelajar untuk mendapat Sijil STAM, lalu ke Universiti Al-Azhar dan universitiยฒ tempatan.

Disamping itu kami juga menguruskan pelajar masuk Universiti Al-Azhar dengan sijil SPM aliran Agama (PQS, PSI, BA). Sila klik di sini wasap.my/60196780000/Daftar_Permohonan_ke_Universiti_AlAzhar_dgn_Sijil_SPM

๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sudut Iklan :

๐Ÿ•‹ JOM KE UMRAH SELEPAS PKP COVID-19

Masa PKP ini, buat tempahan dulu, atau cari 10 orang dapat pergi FREE.

๐Ÿ•‹ TARIKHยฒ BERLEPAS UMRAH 2021 (11-12 hari)
13/3, 13/4, 6/5, 29/5, *5/6, (21/7 HAJI), 1/8, 11/9, 2/10, 6/11, 26/11, 5/12, 10/12

ยถยถ Kursus Umrah disediakan. ยถยถ Taklimat Pakej & Berlepas. ยถยถ Mutawif, Tour Guide, Buku Panduan Umrah disediakan. ยถยถ Hotel dekat Masjid. ยถยถ Makan 3x sehari. ยถยถ Hadiah begยฒ & pakaian ihram. ยถยถ Umrahยฒ & Lawatanยฒ percuma.

๐Ÿ“PENDAFTARAN PAKEJ UMRAH
Sila klik di sini wasap.my/60196780000/Pendaftaran_Pakej_Umrah_UmrahZiarah_DIAFA_Travel

๐Ÿ†NAK JADI MUTAWIF /AGEN
Kursus & latihan percuma disediakan. Sila klik sini wasap.my/60196780000/Daftar_Jadi_Mutawif_Agen_Wakil_DIAFA_TRAVEL

๐ŸŒ DIAFA TRAVEL SDN. BHD.
(616307-V, Lesen KPL-7337)
Dengan kerjasama Pusat Spm.Stam PINTAR
019-678 0000

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

wasap.my

06/01/2021

๐ŸŽ“ Pendaftaran Sesi 2021 Kini Dibuka! ๐ŸŽ“
Bagi mereka yang ingin mengambil SPM/ STAM secara Fast Track ๐Ÿค—

BERMINAT UNTUK MELANJUTKAN PELAJARAN KE MESIR? BELUM ADA SPM? WHATSAPP KAMI UNTUK MAKLUMAT LANJUT. KEHADIRAN ANDA AMAT DINANTI.
https://wa.me/60126590000?text=NAKMASUKSTAM/SPM

29/12/2020

Doa Akhir Tahun

Doa akhir tahun dibaca untuk mengakhiri tahun sekarang.

ุงูŽู„ู„ูŽู‘ู‡ูู…ูŽู‘ ู…ูŽุง ุนูŽู…ูู„ู’ุชู ู…ูู†ู’ ุนูŽู…ูŽู„ู ูููŠ ู‡ูŽุฐูู‡ู ุงู„ุณูŽู‘ู†ูŽุฉู ู…ูŽุง ู†ูŽู‡ูŽูŠู’ุชูŽู†ููŠ ุนูŽู†ู’ู‡ู ูˆูŽู„ูŽู…ู’ ุฃูŽุชูุจู’ ู…ูู†ู’ู‡ ูˆูŽุญูŽู„ูู…ู’ุชูŽ ูููŠู’ู‡ุง ุนูŽู„ูŽูŠูŽู‘ ุจูููŽุถู’ู„ููƒูŽ ุจูŽุนู’ุฏูŽ ู‚ูุฏู’ุฑูŽุชููƒูŽ ุนูŽู„ูŽู‰ ุนูู‚ููˆุจูŽุชููŠ ูˆูŽุฏูŽุนูŽูˆู’ุชูŽู†ููŠ ุฅูู„ูŽู‰ ุงู„ุชูŽู‘ูˆู’ุจูŽุฉู ู…ูู†ู’ ุจูŽุนู’ุฏู ุฌูŽุฑูŽุงุกูŽุชููŠ ุนูŽู„ูŽู‰ ู…ูŽุนู’ุตููŠูŽุชููƒูŽ ููŽุฅูู†ูู‘ูŠ ุงุณู’ุชูŽุบู’ููŽุฑู’ุชููƒูŽ ููŽุงุบู’ููุฑู’ู„ููŠ ูˆูŽู…ูŽุง ุนูŽู…ูู„ู’ุชู ูููŠู’ู‡ูŽุง ู…ูู…ูŽู‘ุง ุชูŽุฑู’ุถูŽู‰ ูˆูŽูˆูŽุนูŽุฏู’ุชูŽู‘ู†ููŠ ุนูŽู„ูŽูŠู’ู‡ู ุงู„ุซู‘ูˆูŽุงุจูŽ ููŽุฃูŽุณู’ุฆูŽู„ููƒูŽ ุฃูŽู†ู’ ุชูŽุชูŽู‚ูŽุจูŽู‘ู„ูŽ ู…ูู†ูู‘ูŠ ูˆูŽู„ูŽุง ุชูŽู‚ู’ุทูŽุนู’ ุฑูŽุฌูŽุงุฆู ู…ูู†ู’ูƒูŽ ูŠูŽุง ูƒูŽุฑููŠู’ู…ู

Artinya:

Tuhanku, aku meminta ampun atas perbuatanku di tahun ini yang termasuk Kau larang-sementara aku belum sempat bertobat, perbuatanku yang Kau maklumi karena kemurahan-Mu.

Sementara Kau mampu menyiksaku, dan perbuatan (dosa) yang Kau perintahkan untuk tobat-sementara aku menerjangnya yang berarti mendurhakai-Mu.

Karenanya aku memohon ampun kepada-Mu. Ampunilah aku.

Tuhanku, aku berharap Kau menerima perbuatanku yang Kau ridhai di tahun ini dan perbuatanku yang terjanjikan pahala-Mu.

Janganlah pupuskan harapanku. Wahai Tuhan Yang Maha Pemurah.

BERMINAT UNTUK MELANJUTKAN PELAJARAN KE MESIR? BELUM ADA SPM? WHATSAPP KAMI UNTUK MAKLUMAT LANJUT. KEHADIRAN ANDA AMAT DINANTI.

wa.me

23/12/2020

Tata Cara Berdoa

1. Menghadap kiblat
Hal ini berdasarkan sebuah hadis "Rasulullah datang ketempat wuquf di Arafah dan ia menghadap kiblat lalu terus menerus berdoa hingga tenggelam matahari."

2. Membaca hamdalah atau pujian, Istighfar dan Shalawat
Salah seorang Sahabat Nabi berkata: "Ketika Nabi Muhammad saw duduk di masjid, tiba-tiba datang seorang laki-laki masuk, lalu ia shalat.

Setelah selesai ia membaca doa,'Allahummaghfirlii warhamnii'.

Maka waktu itu Rasulullah pun berkata, wahai kawan, engkau terburu-buru.

Jika Engkau shalat, duduklah dahulu kemudian bacalah puji- pujian kepada Allah. Karena dia yang memiliki pujian itu, lalu Engkau baca shalawat kepadaku kemudian baru berdoa.

3. Dengan suara lembut dan rasa takut
Firman Allah SWT yang berbunyi,

"Berserulah (berdoa) kepada Tuhanmu dengan merendahkan diri dan suara yang lembut. Sesungguhnya Allah tidak menyukai orang-orang yang melampaui batas. Dan janganlah engkau berbuat kerusakan di bumi sesudah (Allah SWT) memperbaikinya, dan berdoalah kepada-Nya dengan rasa takut (tidak diterima) dan harap (akan dikabulkan). Sesungguhnya rahmat Allah amat dekat kepada orang-orang yang berbuat baik." (QS Al A'raf : 55-56)

4. Yakin akan dipenuhi
Di dalam berdoa kita harus yakin dan berprasangka baik kepada Allah, seperti hadis berikut ini:

"Sesungguhnya Allah 'Azza wa Jalla berfirman : Aku akan mengikuti prasangka hamba-Ku kepada-Ku. Dan Aku selalu menyertainya apa bila ia berdoa kepada- Ku".

Hal lainnya yang diperlu diperhatikan yakni waktu yang paling baik untuk berdoa.

Waktu yang paling baik untuk berdoa:

1. Antara azan dan iqamat.
2. Menjelang waktu shalat dan
sesudahnya.
3. Waktu sepertiga malam yang terakhir.
4. Sepanjang hari Jumat
5. Antara Dzuhur dan Ashar, serta Ashar dan Maghrib
6. Ketika khatam membaca Al Quran
7. Ketika turun hujan.
8. Ketika melakukan tawaf.
9. Ketika menghadapi musuh di medan perang.
10. Dalam berdoa sebaiknya di ulang 3 kali.

21/12/2020

Doa ibu sejati kepada anaknya tidak akan pernah putus. Seorang ibu sejati akan setia mendoakan anaknya, dengan perbuatan dan akhlak yang baik membuat seorang ibu bangga terhadap anaknya. Sehingga sudah seharusnya seorang anak berbakti kepada ibu dan ayahnya. Rasulullah SAW bersabda :

ู†ูŽู‘ ุงู„ู„ูŽู‘ู‡ูŽ ูŠูˆุตูŠูƒู… ุจุฃู…ูŽู‘ู‡ุงุชููƒูู… ุซู„ุงุซู‹ุงุŒ ุฅู†ูŽู‘ ุงู„ู„ูŽู‘ู‡ูŽ ูŠูˆุตูŠูƒู… ุจุขุจุงุฆููƒูู…ุŒ ุฅู†ูŽู‘ ุงู„ู„ูŽู‘ู‡ูŽ ูŠูˆุตูŠูƒู… ุจุงู„ุฃู‚ุฑูŽุจู ูุงู„ุฃู‚ุฑูŽุจู

Artinya :"sesungguhnya Allah berwasiat 3x kepada kalian untuk berbuat baik kepada ibu kalian, sesungguhnya Allah berwasiat kepada kalian untuk berbuat baik kepada ayah kalian, sesungguhnya Allah berwasiat kepada kalian untuk berbuat baik kepada kerabat yang paling dekat kemudian yang dekat" (HR. Ibnu Majah, shahih dengan syawahid-nya).

Rasulullah juga pernah berpesan kepada Umar bin Khattab dan Ali bin Abi Thalib untuk mencari seseorang bernama Uwais al Qarni. Umar dan Ali dipesankan untuk meminta Uwais mendoakan pengampunan bagi diri mereka.

Uwais al Qarni adalah seorang anak yang sangat memuliakan ibunya. Nabi Muhammad SAW:

ุฅู† ุฎูŠุฑูŽ ุงู„ุชุงุจุนูŠู† ุฑุฌู„ูŒ ูŠู‚ุงู„ู ู„ู‡ ุฃูˆูŠุณูŒ . ูˆู„ู‡ ูˆุงู„ุฏุฉูŒ . ูˆูƒุงู† ุจู‡ ุจูŠุงุถูŒ . ูู…ุฑูˆู‡ ูู„ูŠุณุชุบูุฑู’ ู„ูƒู…

Artinya: "Sesungguhnya tabi'in yang terbaik adalah seorang lelaki bernama Uwais, ia memiliki seorang ibu, dan ia memiliki tanda putih di tubuhnya. Maka temuilah ia dan mintalah ampunan kepada Allah melalui dia untuk kalian" (HR. Muslim)

BERMINAT UNTUK MELANJUTKAN PELAJARAN KE MESIR? BELUM ADA SPM? WHATSAPP KAMI UNTUK MAKLUMAT LANJUT. KEHADIRAN ANDA AMAT DINANTI.

wa.me

19/12/2020

๐ŸŽ“ Pendaftaran SESI 2021 Kini Dibuka buat mereka yang ingin mengambil SPM / STAM secara FAST TRACK ๐ŸŽ“

Apa tunggu lagi hubungi kami segera di 012-6590000! ๐ŸŒธ

19/12/2020

๐ŸŽ“Tawaran Sesi 2020/2021๐ŸŽ“
๐ŸŒบPUSAT STAM ๐ŸŒบPINTAR*๐ŸŒˆ
_Persediaan ke Universiti Al-Azhar_
_Melahirkan Ulama' Pewaris Nabi_
*Pusat FastTrack SPM2021*
(bagi umur 16-17 tahun)
*Pusat FastTrack STAM2021*
(bagi umur 18 ke atas)

Kini impian anda dan anak-anak anda menjadi graduan dan ulama' *Universiti Al-Azhar, Mesir* peringkat Ijazah B.A. _(Syariah/Usuluddin/Bahasa Arab/Ulum)_ boleh menjadi kenyataan. Universiti Islam *terulung* dan ijazahnya diiktiraf di seluruh dunia.

Dengan sijil SPM/STAM juga, pelajarยฒ layak menyambung pengajian tinggi mereka di universitiยฒ *tempatan* dalam bidang yang minati.

๐Ÿ‘Umur *16, 17, 18, 19 tahun ke atas* tanpa had, walau *tanpa* asas Bahasa Arab.
*๐Ÿ‘Asrama* disediakan _(lelaki dan perempuan)._
๐Ÿ‘Asas atau kelayakan Bahasa Arab *tidak* perlu ketika memohon.
๐Ÿ‘Pengajian *singkat* , intensif dan tersusun.
๐Ÿ‘Yuran bulanan se *rendah* RM350/bulan _(makan sendiri)_ + Yuran Pendaftaran.
๐Ÿ‘Bantuan pembiayaan bagi pelajar-pelajar cemerlang.
๐Ÿ‘Peperiksaan *STAM* Okt 2021 atau *SPM* Nov 2021.
๐Ÿ‘Berlepas ke Al-Azhar, Mesir pada *Mac 2022* .
๐Ÿ‘Permohonan masuk Al-Azhar, penerbangan & penempatan di Mesir diuruskan.

Daftar Sekarang! Klik link whatsapp dibaeah untuk maklumat lanjut ๐Ÿค—

wasap.my

18/12/2020

Orang Berilmu Memiliki Pahala yang Kekal

Ilmu akan kekal dan bermanfaat bagi pemiliknya walaupun ia telah meninggal. Disebutkan dalam sebuah hadith tentang keutamaan ilmu dalam Islam:

Dari Abu Hurairah r.a, ia berkata kepada Rasullullah shallallahu'alaihi wa sallam:

ุฅูุฐูŽุง ู…ูŽุงุชูŽ ุงู„ู’ุฅูู†ู’ุณูŽุงู†ู ุงู†ู’ู‚ูŽุทูŽุนูŽ ุนูŽู…ูŽู„ูู‡ู ุฅูู„ูŽู‘ุง ู…ูู†ู’ ุซูŽู„ูŽุงุซูŽุฉู ู…ูู†ู’ ุตูŽุฏูŽู‚ูŽุฉู ุฌูŽุงุฑููŠูŽุฉู ูˆูŽุนูู„ู’ู…ู ูŠูู†ู’ุชูŽููŽุนู ุจูู‡ู ูˆูŽูˆูŽู„ูŽุฏู ุตูŽุงู„ูุญู ูŠูŽุฏู’ุนููˆ ู„ูŽู‡ู

Artinya: "Jika seseorang meninggal dunia, maka terputuslah amalannya kecuali tiga perkara (yaitu): sedekah jariyah, ilmu yang dimanfaatkan, atau do'a anak yang soleh" (HR. Muslim no. 1631)

BERMINAT UNTUK MELANJUTKAN PELAJARAN KE MESIR? BELUM ADA SPM? WHATSAPP KAMI UNTUK MAKLUMAT LANJUT. KEHADIRAN ANDA AMAT DINANTI.

wa.me

15/12/2020

Orang Berilmu Dimudahkan Jalannya ke Surga

Dalam sebuah hadist tentang keutamaan ilmu pengetahuan dalam Islam, Rasulullah SAW bersabda:

ูˆูŽู…ูŽู†ู’ ุณูŽู„ูŽูƒูŽ ุทูŽุฑููŠู‚ู‹ุง ูŠูŽู„ู’ุชูŽู…ูุณู ูููŠู‡ู ุนูู„ู’ู…ู‹ุง ุณูŽู‡ูŽู‘ู„ูŽ ุงู„ู„ูŽู‘ู‡ู ู„ูŽู‡ู ุจูู‡ู ุทูŽุฑููŠู‚ู‹ุง ุฅูู„ูŽู‰ ุงู„ู’ุฌูŽู†ูŽู‘ุฉู

Artinya: "Siapa yang menempuh jalan untuk mencari ilmu, maka Allah akan mudahkan baginya jalan menuju surga." (HR. Muslim, no. 2699)

BERMINAT UNTUK MELANJUTKAN PELAJARAN KE MESIR? BELUM ADA SPM? WHATSAPP KAMI UNTUK MAKLUMAT LANJUT. KEHADIRAN ANDA AMAT DINANTI.

https://wa.me/60126590000?text=NAKMASUKSTAM/SPM

14/12/2020

Orang Berilmu akan Diberi Kebaikan Dunia dan Akhirat

Dalam surat Al-Baqarah [2]: 269, Allah SWT berfirman:
"Allah menganugerahkan al hikmah (kefahaman yang dalam tentang Al Quran dan As Sunnah) kepada siapa yang dikehendaki-Nya. Dan barangsiapa yang dianugerahi hikmah, ia benar-benar telah dianugerahi kurniaan yang banyak. Dan hanya orang-orang yang barakallah yang dapat mengambil pelajaran (dari firman Allah)."

BERMINAT UNTUK MELANJUTKAN PELAJARAN KE MESIR? BELUM ADA SPM? WHATSAPP KAMI UNTUK MAKLUMAT LANJUT. KEHADIRAN ANDA AMAT DINANTI.

wa.me

12/12/2020

Orang Berilmu Takut Kepada Allah SWT

Dalam surat Fatir ayat 28, Allah SWT berfirman:
"Dan demikian p**a diantara manusia, makhluk bergerak yang bernyawa, dan haiwan-haiwan ternak ada yang bermacam-macam warnanya dan jenisnya. Di antara hamba-hamba Allah yang takut kepada-Nya hanyalah para ulama. Sungguh, Allah Maha Perkasa, Maha Pengampun."

Ayat ini menjelaskan tentang, dengan ilmu, seseorang akan lebih memahami bagaimana kehidupan ini diciptakan dan mendalami pengetahuan tentang kuasa Allah SWT sebagai sang maha pencipta. Orang berilmu akan takut melakukan hal-hal yang mendapat dosa kerana ia memiliki pengetahuan akan kekuasaan dan juga kebesaran Allah SWT.

BERMINAT UNTUK MELANJUTKAN PELAJARAN KE MESIR? BELUM ADA SPM? WHATSAPP KAMI UNTUK MAKLUMAT LANJUT. KEHADIRAN ANDA AMAT DINANTI.

wa.me

11/12/2020

Orang Berilmu Diangkat Derajatnya

Allah SWT berfirman:
"...Niscaya Allah akan meninggikan orang-orang yang beriman di antaramu dan orang-orang yang diberi ilmu pengetahuan beberapa derajat..." (QS. Al-Mujadilah [58]: 11).

Dan Allah SWT berfirman:
"Dan mereka berkata: "Sekiranya kami mendengarkan atau memikirkan (peringatan itu) niscaya tidaklah kami termasuk penghuni-penghuni neraka yang menyala-nyala". (QS. Al-Mulk : 10).

Allah SWT sudah memberikan banyak kenikmatan. Jika kita tidak gunakan dengan baik, maka kita akan menjadi salah satu orang yang merugi. Seperti tercantum dalam surat Al-Mulk ayat 10.

BERMINAT UNTUK MELANJUTKAN PELAJARAN KE MESIR? BELUM ADA SPM? WHATSAPP KAMI UNTUK MAKLUMAT LANJUT. KEHADIRAN ANDA AMAT DINANTI.

wa.me

Want your school to be the top-listed School/college in Seremban?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Location

Category

Telephone

Website

Address


NO 18 BANGUNAN UDA BANDAR BARU AMPANGAN
Seremban
70400

Opening Hours

Monday 09:00 - 17:00
Tuesday 09:00 - 17:00
Wednesday 09:00 - 17:00
Thursday 09:00 - 17:00
Friday 09:00 - 17:00
Saturday 09:00 - 12:00