21/03/2024
Jom sertai latihan pengendali makanan
RSS Consultant & Service merupakan Sekolah Latihan Pengendali Makanan (SLPM) yang berdaftar dengan K
21/03/2024
Jom sertai latihan pengendali makanan
19/03/2024
14/03/2024
Operasi Ramadan 2024 oleh KKM akan diteruskan di semua premis makanan termasuk terbazar di seluruh negara. Anda bersedia?
Hari ke-2 berniaga di bazar ramadhan, adakah anda telah mengikuti pesanan-pesanan KKM?
Pengendali makanan yang belum ada sijil Latihan Pengendali Makanan jom dapatkan segera dengan kami, RSS Consultant & Services. Jadilah pengendali makanan yang bertanggungjawab dan prihatin dengan keselamatan makanan yang disediakan.
27/02/2024
*14 hari lagi kita akan bertemu bulan Ramadhan*
Adalah anda telah membuat persiapan perniagaan di bazar Ramadhan?
Ada peniaga yang sanggup tidak mendapatkan lesen/permit perniagaan gara-gara tidak mahu mengambil suntikan dan kursus pengendalian makanan, betul ke??
Dua perkara ini adalah peraturan yang telah termaktub dalam peraturan makanan dan bukan diadakan tanpa tujuan. Oleh itu, Anda wajib untuk mengambil suntikan typhoid dan sijil pengendali makanan walaupun anda hanya peniaga rumah kecil-kecilan.
27/02/2024
Kuih Pelita, salah satu kuih yang ditunggu-tunggu di Bulan Ramadhan🤤
Ada lagi ke yang masih menggunakan dawai k***t pada kuih pelita?
Jom sertai latihan pengendali makanan
08/01/2024
Menjaga kebersihan kuku bukan hanya kerana semata-mata peraturan berniaga, malah Islam juga menyarankan kita untuk menjaga kebersihan kuku.
"Lima perkara daripada fitrah ialah berkhitan, mencukur bulu ari-ari, mencabut bulu ketiak, memotong kuku dan menggunting misai.”
Riwayat al-Bukhari (5550) dan Muslim (257)
Pm kami utk pengendalian makanan
14/12/2023
Pernahkah anda ternampak logo BeSS di kedai makan ataupun restoran?
BeSS adalah logo pengiktirafan Bersih dan Selamat yang dikeluarkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. Pengiktirafan “Bersih, Selamat dan Sihat” atau BeSS adalah satu pengiktirafan yang diberikan kepada pengusaha premis makanan bagi menggalakkan pengusaha premis makanan menyediakan makanan yang selamat dan sihat kepada pelanggan.
Bagaimana p**a makanan yang dihidangkan dikira selamat untuk pengguna?
Jom sertai kursus latihan pengendali makanan untuk mengetahui lebih lanjut penyediaan makanan yang bersih dan selamat.
07/12/2023
Jom daftar kursus latihan pengendali makanan dengan RSS Consultant & Services untuk mengetahui lebih lanjut lagi tentang bahaya bakteria dan tanggungjawab anda sebagai pengendali makanan dalam memastikan kebersihan dan kualiti makanan terjamin.
05/12/2023
"trend Air Kopi Joss itu merupakan salah satu kesalahan di bawah Peraturan-Peraturan Makanan 1985 Dan boleh didakwa"
Jom daftar kursus latihan pengendali makanan dengan kami RSS Consultant & Services untuk mengetahui lebih lanjut lagi kesalahan-kesalahan di bawah Peraturan-Peraturan Makanan 1985. Jadilah peniaga yang bijak dan prihatin dengan kebersihan Dan keselamatan makanan yang disediakan untuk pengguna.
06/11/2023
Tiada lagi alasan untuk peniaga home based atau suri rumah yang berniaga untuk tidak menghadiri kursus latihan pengendali makanan.
"Saya tiada kenderaan untuk menghadiri kursus"
"Saya perlu jaga rumah"
Kini anda boleh menghadiri kursus latihan pengendali makanan secara dalam talian walau di mana-mana anda berada, hanya 3 jam sahaja.
Tunggu apa lagi jom daftar kursus latihan pengendali makanan dengan RSS Consultant & Services. Jadilah peniaga yang bertanggungjawab dan prihatin.
Yang belum tahu, kita sampaikan. Yang dah tahu tapi belum ambil, wajib ambil. Jom daftar kursus latihan pengendali makanan dengan kami RSS Consultant & Services.
26/10/2023
Bukan sahaja kebersihan premis perniagaan dan persekitaran penyediaan makanan perlu dijaga malah keselamatan juga perlu dititik beratkan agar dapat menyediakan makanan yang bersih dan selamat kepada pengguna.