Dr Nadiah Mhd Shukree

Dr Nadiah Mhd Shukree Saya s**a share pengalaman saya menyimpan emas bersama Public Gold sejak 2018! Anda nak bina harta yang kekal nilainya bersama saya? Jom follow!

16/08/2026

Nak pergi Haji semakin mahal? 🤔 Sebenarnya… kalau ukur dengan EMAS, kos Haji semakin MURAH. 😱

Dulu perlukan sekitar 267g emas untuk tunaikan Haji. Hari ini hanya sekitar 23g emas.

Simpan duit, nilai semakin susut.
Simpan emas, kuasa beli lebih terpelihara.

Sebab itu ramai yang mula simpan emas sedikit demi sedikit sebagai dana Haji. ✨

Jangan tunggu kaya baru mula simpan.
Mulakan dengan apa yang mampu hari ini.

💬 Apa pendapat anda? Team simpan duit atau team simpan emas?

Alhamdulillah, saya sangat berbesar hati dan bersyukur apabila diberi peluang untuk berkongsi ilmu TikTok LIVE dan conte...
09/08/2026

Alhamdulillah, saya sangat berbesar hati dan bersyukur apabila diberi peluang untuk berkongsi ilmu TikTok LIVE dan content creation bersama fellow dealers di Perak. ❤️

Saya kongsikan apa yang saya belajar dan praktikkan selama ini — daripada cara buat TikTok LIVE pemalu, sampailah kepada cara saya menghasilkan video yang berpotensi masuk FYP. Bukan bermaksud cara saya paling betul, tapi saya percaya ilmu yang kita belajar akan lebih bermakna apabila kita kongsikan bersama. ✨

Apa yang paling buat saya tersentuh, sepanjang sesi perkongsian, rakan-rakan dealers sangat responsive, aktif bertanya dan berani mencuba. Banyak soalan yang diajukan, banyak juga perkongsian dan pengalaman yang bertukar.

Terus terang, saya rasa terharu. 🥹

Sebab bagi saya, ilmu bukan tentang siapa paling hebat.
Ilmu menjadi lebih bernilai apabila kita gunakan untuk bantu orang lain berkembang.

Saya harap walaupun sedikit, perkongsian saya hari ini dapat memberi manfaat, membuka idea dan mungkin menjadi titik mula untuk lebih ramai dealers berani muncul di TikTok, berkongsi ilmu dan membina personal branding mereka sendiri. ❤️

Dan yang menariknya…

Lepas habis sesi lebih kurang jam 1 petang, saya terus bertolak balik ke Manjung untuk masuk kerja di hospital pada jam 3 petang. 😂

Dari share ilmu TikTok → terus sarung white coat → masuk Emergency Department. 🩺📱

Dua dunia yang berbeza, tetapi saya tetap bersyukur diberi peluang untuk melakukan kedua-duanya.

Terima kasih semua yang sudi belajar, bertanya dan menerima perkongsian saya.

Semoga ilmu yang dikongsi hari ini menjadi manfaat dan membuka lebih banyak pintu rezeki untuk kita semua. 🤲🏻✨

03/08/2026

Kita selalu nampak hasil orang berjaya.

Tapi kita jarang nampak ribuan hari mereka memilih untuk tidak berputus asa.

Itulah pengajaran terakhir yang paling memberi kesan kepada saya daripada buku Homeless to Billionaire.

✨ Kejayaan bukan tentang buat sesuatu yang hebat sekali.

Tetapi tentang melakukan perkara yang betul… berulang kali, walaupun belum nampak hasil.

Ingat,

Disiplin akan membawa kita lebih jauh daripada motivasi.

Kalau video ini memberi manfaat, tekan ❤️, simpan sebagai peringatan dan kongsikan kepada seseorang yang sedang mengejar impian mereka.

💬 Saya nak tanya…
Apakah satu tabiat kecil yang anda akan mula amalkan hari ini?

03/08/2026

Pernah tak kita rasa hidup tak adil?

Mudah sangat untuk salahkan keadaan, ekonomi, orang lain… tapi buku Homeless to Billionaire ajar satu perkara yang mengubah perspektif saya.

Selagi kita sibuk mencari siapa yang salah, kita tak akan mencari jalan untuk berjaya.

Hari kita mula ambil tanggungjawab terhadap hidup sendiri, hari itulah perubahan sebenar bermula.

✨ Pengajaran ini paling memberi kesan kepada saya. Bagaimana p**a dengan anda?

Kongsikan di ruangan komen:
Apakah satu perkara dalam hidup yang anda pilih untuk ambil tanggungjawab bermula hari ini? 👇

Simpan video ini sebagai peringatan, dan follow untuk Episode 3 siri Pearls & Wisdom from Homeless to Billionaire. 📚

03/08/2026

Bukan duit yang ubah hidup kita. Cara kita berfikir yang ubah semuanya. 📖✨

Siapa nak saya sambung lagi siri Pearls & Wisdom from Homeless to Billionaire? 👇 Komen

02/08/2026

Pernah tak, satu ayat daripada seseorang terus rosakkan mood kita seharian?

Bos tegur sikit, terus rasa down.
Kawan cakap sesuatu, terus terasa.
Orang komen di media sosial, terus emosi tak menentu.

Hakikatnya, kita tak boleh kawal apa yang orang lain cakap atau buat.

Tetapi kita sentiasa ada pilihan untuk mengawal cara kita bertindak balas.

Seorang psikologis berkongsi bahawa selepas 35 tahun membantu orang, inilah antara pelajaran paling berharga yang dipelajarinya:

“Jadilah thermostat, bukan thermometer.”

Thermometer hanya mengikut keadaan sekeliling.

Tetapi thermostat menentukan keadaan.

Begitu juga dalam hidup.

Jangan biarkan kata-kata atau tindakan orang lain menentukan emosi, ketenangan dan kebahagiaan kita.

Orang yang paling kuat bukan orang yang paling lantang.

Tetapi orang yang mampu mengawal dirinya sendiri.

Saya kongsikan video ini kerana saya percaya ramai antara kita sedang belajar menjadi versi diri yang lebih tenang, lebih matang dan lebih kuat.

🎥 Tonton video penuh di ruangan komen.

Kalau anda setuju, tinggalkan ❤️ di ruangan komen dan kongsikan kepada seseorang yang mungkin memerlukan peringatan ini hari ini.

01/08/2026

Ramai orang gagal bukan sebab tak berbakat.

Tapi sebab mereka berhenti bermimpi.
Jangan biarkan kata-kata orang lain menjadi had kepada masa depan kita. Impian yang besar memang selalu nampak mustahil… sehinggalah ada seseorang membuktikan ia boleh.

Percaya pada diri sendiri. Bertindak hari ini. Dan jangan pernah minta maaf kerana bermimpi besar.

Hidup cuma sekali. Jangan habiskan hidup dengan berkata, “Kalaulah aku berani dulu.”

❤️ Kalau video ini memberi semangat, tekan Follow untuk lebih banyak perkongsian tentang mindset, kewangan dan membina kehidupan yang luar biasa.

Ada orang fikir kami asyik berjalan sebab bercuti.Hakikatnya, kami sedang bekerja. ❤️Antara perkara yang paling saya syu...
01/08/2026

Ada orang fikir kami asyik berjalan sebab bercuti.

Hakikatnya, kami sedang bekerja. ❤️

Antara perkara yang paling saya syukuri sejak bersama Public Gold ialah peluang untuk mencipta kenangan yang tak boleh dibeli dengan wang.

Saya dan Kak Asfida Rasid dah banyak kali hotel hopping di pelbagai negeri. Setiap kali ada event Public Gold, kami akan sambung dengan sedikit “healing”. Bangun pagi menikmati secawan kopi sambil berbual tentang impian, berenang di kolam pada waktu malam, manjakan diri dengan spa, cuba restoran baharu, dan cipta pengalaman yang takkan kami lupakan.

Kadang-kadang saya berhenti sekejap dan terfikir…

“Inilah kehidupan yang dulu saya hanya mampu bayangkan.”

Bukan sekadar mengejar pendapatan, tetapi mengejar kebebasan masa, pengalaman dan hubungan yang bermakna dengan insan-insan hebat di sekeliling kita.

Saya berdoa semoga Allah terus mengurniakan lebih banyak momen indah seperti ini. Dipermudahkan rezeki, dipanjangkan ukhuwah, dan diberi peluang melihat lebih banyak tempat bersama insan-insan yang saya sayang.

Kerana bagi saya, kejayaan bukan hanya tentang berapa banyak duit yang kita kumpul.

Tetapi tentang berapa banyak kenangan indah yang kita berjaya cipta sepanjang perjalanan hidup.

Alhamdulillah. Semoga lebih banyak destinasi, lebih banyak gelak tawa, dan lebih banyak memori yang akan kami ukir bersama. ❤️✨

CreateMemories

01/08/2026

Ramai orang bukan sedang bagi nasihat… mereka cuma sedang menceritakan limit diri mereka sendiri.

Bila orang kata:
“Tak realistik.”

Mungkin yang mereka maksudkan ialah…
“Tak realistik untuk aku.”

Jangan sesekali pinjam ketakutan orang lain dan jadikan ia sempadan hidup kita.

Impian awak tak perlu dapat kelulusan sesiapa.

Pernah tak ada orang cuba kecilkan impian awak? Apa yang mereka cakap? Kongsikan di ruangan komen. 👇

31/07/2026

“Saya tunggu bila dah ready…”

Berapa kali ayat itu pernah keluar daripada mulut kita?

Nak mula bisnes… tunggu ready.

Nak buat content… tunggu ready.

Nak simpan duit… tunggu kewangan stabil.

Nak berubah… tunggu masa sesuai.

Hakikatnya, kita mungkin takkan pernah rasa “ready”.

Sebab ready bukan satu perasaan. Ready adalah satu keputusan.

Orang yang berjaya bukan sebab mereka tak takut. Mereka berjaya sebab mereka memilih untuk melangkah walaupun masih ada rasa takut.

Kalau anda sedang menangguhkan sesuatu yang boleh mengubah hidup anda, saya harap video ini dapat memberi sedikit keberanian untuk mengambil langkah pertama.

🎥 Tonton video penuh di TikTok saya. Mungkin inilah kata-kata yang anda perlukan hari ini.

https://vt.tiktok.com/ZS4rJjFj3/

Kongsikan kepada seseorang yang masih menunggu “masa yang sesuai”. ❤️

Address

Lumut
32200

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Dr Nadiah Mhd Shukree posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The School

Send a message to Dr Nadiah Mhd Shukree:

Shortcuts

Share

Category