Ustaz Heri

Ustaz Heri

Share

Seorang pendidik dan da’i yang komited dalam menyampaikan ilmu Al-Quran dan Sunnah dengan pendekatan yang lembut, jelas dan menyentuh hati.

20/03/2026

🌙✨ Selamat Hari Raya Aidilfitri ✨🌙

Di pagi yang penuh keberkatan ini…
kita bukan sekadar meraikan kemenangan,
tetapi mensyukuri perjalanan yang penuh pengorbanan sepanjang Ramadan.

Andai ada tersalah kata,
terguris rasa tanpa sedar,
terlanjur perbuatan yang menyakitkan…

🙏 Kami sekeluarga memohon ampun dan maaf
zahir & batin.

Semoga Aidilfitri kali ini membawa
🌿 kebahagiaan dalam keluarga
🌿 ketenangan dalam jiwa
🌿 keberkatan dalam setiap langkah

Raikan dengan penuh kesyukuran,
eratkan silaturrahim,
dan jangan lupa…
yang jauh kita dekatkan,
yang dekat kita hargai ❤️

Salam Aidilfitri dari Ust Heri Official & keluarga


















20/03/2026

Ramadan Hampir Pergi… Kita Dah Bersedia?

Ramadan bukan sekadar datang…
tapi ia pergi meninggalkan tanda —
pada hati yang hidup,
pada jiwa yang benar-benar rasa.

Hari-hari terakhir ni,
bukan masa untuk santai…
tapi masa untuk kejar yang tertinggal,
tampal yang kurang,
dan mohon ampun bersungguh-sungguh.

Tak pasti…
adakah ini Ramadan terakhir kita?

Kalau ini yang terakhir…
biarlah ia pergi dengan tangisan taubat,
bukan dengan kelalaian yang kita ulang lagi.

🤲 Ya Allah…
Terimalah segala amal kami,
ampunkan dosa kami,
dan temukan kami dengan Ramadan yang akan datang…
jika itu yang terbaik buat kami.

✨ Jangan lepaskan malam-malam akhir…
kerana di situ ada rahmat yang tak ternilai.















13/03/2026

TAZKIRAH RAMADAN – Siri 3

Ramadan adalah madrasah tarbiah untuk hati dan jiwa. Dalam perkongsian tazkirah ini, kita diingatkan bahawa setiap detik di bulan Ramadan adalah peluang untuk memperbaiki diri, memperbanyakkan amal dan mendekatkan hati kepada Allah SWT.

Semoga sedikit perkongsian ini menjadi peringatan dan manfaat buat kita semua dalam menjalani Ramadan dengan lebih bermakna.
Jom tonton dan kongsikan supaya lebih ramai mendapat manfaat. 🤲











by RA

12/03/2026

✨ RAMADHAN DATANG MEMBAWA DISIPLIN ROHANI DAN JASMANI ✨

Ramadhan bukan sekadar menahan lapar dan dahaga, tetapi ia adalah madrasah tarbiah yang mendidik jiwa dan membentuk disiplin hidup seorang Muslim.

Puasa mengajar kita mengawal pancaindera, meninggalkan perkara yang haram serta membersihkan hati daripada sifat riak, sombong, iri hati dan hasad dengki.

Inilah keindahan Ramadhan – satu “akta kehidupan” yang mendidik manusia menuju kesejahteraan fizikal dan spiritual.

Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita insan yang lebih dekat dengan Allah dan lebih baik daripada sebelumnya. 🤲

— Ust Heri Nordi

🎨 Design by Lensora

12/03/2026

Ramadan bukan sekadar menahan lapar dan dahaga, tapi peluang untuk membersihkan hati, mendidik jiwa dan mendekatkan diri kepada Allah.

Dalam Tazkirah Ramadan Siri 2 ini dikongsikan bagaimana Ramadan menjadi madrasah tarbiah yang melatih kesabaran, keikhlasan dan kekuatan rohani. Semoga perkongsian ringkas ini memberi manfaat dan peringatan untuk kita semua.

Jom dengar dan ambil ibrah dari tazkirah ini. Semoga Ramadan kita lebih bermakna. 🌙









12/03/2026

Ramadan bukan sekadar menahan lapar dan dahaga, tapi peluang untuk membersihkan hati, mendidik jiwa dan mendekatkan diri kepada Allah.

Dalam Tazkirah Ramadan Siri 2 ini dikongsikan bagaimana Ramadan menjadi madrasah tarbiah yang melatih kesabaran, keikhlasan dan kekuatan rohani. Semoga perkongsian ringkas ini memberi manfaat dan peringatan untuk kita semua.

Jom dengar dan ambil ibrah dari tazkirah ini. Semoga Ramadan kita lebih bermakna. 🌙







Photos from Ustaz Heri 's post 07/03/2026

Al - Quran adalah mukjizat terbesar Muhammad S.A.W. Tatabahasanya indah tersusun rapi. Gaya bahasanya menambat hati yang rapuh. Isi dalamnya jadi panduan serta pedoman manusia dan rahmat sekalian alam.

Photos from Ustaz Heri 's post 05/03/2026
Photos from Ustaz Heri 's post 05/03/2026

Ilmu tanpa amal, itu namanya gila.
Beramal tanpa ilmu, itu adalah sia - sia.
Ilmu itu sebenarnya pemimpin untuk segala amal. Tanpa ilmu untuk beramal, maka rosak dan reject segala amal.

Photos from Ustaz Heri 's post 05/03/2026

Jikalau lah ilmu itu dapat hanya dengan angan - angan. Nescaya ramailah yang Jahil di atas muka bumi ini. Ilmu itu untuk daptkannya perlu usaha. Bukan sekadar hanya bercita - cita dan angan kosong berlaka.

05/03/2026

🌙 Awal Ramadan, Awal Perubahan 🌙

Alhamdulillah… Allah masih beri kita peluang bertemu Ramadan.
Bukan semua yang sempat sampai ke bulan mulia ini.

Awal Ramadan bukan sekadar tahan lapar dan dahaga,
tetapi waktu untuk reset hati, bersihkan jiwa dan perbaiki hubungan dengan Allah.

Ramadan datang bukan untuk membebankan,
tetapi untuk mendidik.
Mendidik sabar.
Mendidik ikhlas.
Mendidik kita jadi hamba yang lebih dekat dengan-Nya.

Jangan tunggu pertengahan bulan.
Jangan tunggu malam 10 terakhir.
Mulakan dari hari pertama — dengan niat yang betul, solat yang dijaga, Al-Quran yang dibaca, dan taubat yang bersungguh-sungguh.

Semoga Ramadan kali ini bukan sekadar rutin tahunan,
tetapi titik perubahan kehidupan. 🤍










Want your school to be the top-listed School/college?

Website