Umrah Fa Izin Kuantan
Kami telah beroperasi dengan 14 pejabat cawangan seluruh Malaysia.
Syarikat yang berpengalaman mengendalikan pakej umrah dan pelancongan muslim dengan harga mampu.
#kembaraandaamanahkami
#pakejumrahhargamampu
#pakejpelanconganhargamampu
#ustazpilot Ibupejabat Kuala Lumpur : 03-92811411 / 012-3618060
Cawangan Bangi : 03-89289780 / 017-3576959
Cawangan Shah Alam : 03-55246641 / 013-3636794
Cawangan Muar : 06-9555566 / 012-6987831
Cawangan Johor Bahru : 07-2314664
03/02/2021
Semua urusan dunia dan akhirat kita telah diketahui dan ditentukan oleh Allah SWT. Oleh sebab itu kita sebagai hambaNya hendaklah sentiasa meminta agar dipermudahkan serta dicukupkan semua urusan sama ada di dunia lebih-lebih lagi urusan akhirat.
Di sini Nabi ﷺ mengajar kita untuk mengamalkan bacaan zikir ini agar Allah SWT mencukupkan urusan kita di dunia dan akhirat.
Nabi ﷺ bersabda dalam sebuah hadith yang diriwayatkan oleh Abu Darda' ra,
مَنْ قَالَ إِذَا أَصْبَحَ وَإِذَا أَمْسَى حَسْبِيَ اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ وَهُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ سَبْعَ مَرَّاتٍ كَفَاهُ اللَّهُ
"Barangsiapa yang ketika pagi dan petang mengucapkan; HASBIYALLAAH LAA ILAAHA ILLA HUWA 'ALAIHI TAWAKKALTU WAHUWA RABBUL 'ARSYIL 'AZHIIM (Cukuplah Allah bagiku tidak ada Tuhan yang berhak di Ibadahi selain Dia, hanya kepadanya aku bertawakkal kerana Dialah Rabb pemilik 'Arsy yang agung) tujuh kali, maka Allah akan mencukupkan (menyelamatkannya) dari kesusahan-kesusahan yang membelitnya,(dalam urusan dunia dan akhirat).
(Hr Abu Daud no. 5081, Ibnu As-Sunniy dalam ‘Amalul-Yaum wal-Lailah (no. 70); As Syekh Muhamad bin Saleh Al-Munajid hafizahullah berkata, Hadith ini mauquf namun berkedudukan marfu’, sanadnya dianggap baik oleh Syiekh Abdul Aziz bin Baaz rahimahullah.)
Di kesempatan masa serta kesihatan yang dikurniakan kepada kita, maka marilah beramal dengan membaca zikir ini pada setiap pagi dan petang sebanyak 7X supaya dicukupkan oleh Allah SWT atas urusan dunia dan akhirat kita, insya Allah :
حَسْبِيَ اللهُ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ، عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ وَهُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ.
(Cukuplah Allah bagiku tidak ada Tuhan yang berhak di Ibadahi selain Dia, hanya kepadanya aku bertawakkal kerana Dialah Rabb pemilik 'Arsy yang agung).
Wallahua'lam, Semoga bermanfaat ☺.
sumber: HST
30/01/2021
Arab Saudi lanjut sekatan perjalanan, penutupan sempadan sehingga 17 Mei | Berita Harian RIYADH: Arab Saudi melanjutkan sekatan perjalanan dan menunda tarikh pembukaan semula sempadan daripada 31 Mac kepada 17 Mei susulan kelewatan penerimaan bekalan vaksin COVID-19, menurut pihak berkuasa negara itu semalam.
29/01/2021
Sekuat manapun seseorang itu, dia akan menjadi sangat lemah ketika sedang tidur. Orang yang tidur lena, akan menjadi sasaran bagi makhluk jahat di sekitarnya, iaitu jin dan syaitan. Sekiranya mereka tidak mengganggu kita di alam nyata, boleh jadi mereka akan mengganggu kita di alam mimpi.
Dari Abu Hurairah radhiallahu ‘anhu, Rasulullah ﷺ bersabda,
الرُّؤْيَا ثَلَاثٌ حَدِيثُ النَّفْسِ وَتَخْوِيفُ الشَّيْطَانِ وَبُشْرَى مِنْ اللَّهِ
“Mimpi itu ada tiga macam: bisikan hati, yang menakutkan dari syaitan, dan kabar gembira dari Allah.”
(HR. Al-Bukhari no. 7017).
Dalam hadith yang diriwayatkan dari Jabir bin Abdullah ra, menyatakan:
“Apabila manusia berbaring di pembaringannya (hendak tidur), malaikat dan syaitan segera menghampirinya. Malaikat membisikkan, “Akhiri (malam-mu) dengan kebaikan”, sedangkan syaitan membisikkan, “Akhiri (malam-mu) dengan keburukan”. Apabila dia berdzikir menyebut nama Allah kemudian tidur, maka malaikat melindungi dia di malam itu.“
(HR. Ibnu Hibban).
Oleh sebab itu, kita dianjurkan untuk berdzikir sebelum tidur, iaitu dengan membaca doa tidur, ayat kursi dan "3 Qul" lalu ditiup ke telapak tangan dan diusap keseluruh tubuh yang dapat dicapai seperti yang diajar oleh Nabi ﷺ kepada kita.
Orang yang tidak berdzikir sebelum tidur akan menyesal dihadapan Allah SWT di akhirat kelak.
Dari Abu Hurairah ra, Nabi ﷺ bersabda:
مَنْ اضْطَجَعَ مَضْجَعًا لَمْ يَذْكُرْ اللَّهَ تَعَالَى فِيهِ إِلَّا كَانَ عَلَيْهِ تِرَةً يَوْمَ الْقِيَامَةِ
“Barangsiapa yang tidur, sementara dia tidak berdzikir (ketika hendak tidur), akan menjadi penyesalan baginya di hadapan Allah pada hari kiamat kelak.”
(HR. Abu Daud no. 5059).
Wallahua’lam, Semoga bermanfaat.
sumber : HST
29/01/2021
ZERO DEPOSIT UMRAH 2021
Seperti yang kami war-warkan sebelum ini, mungkin ada di antara bakal tetamu Baitullah sudah tidak sabar ingin menjejakkan kaki ke sana. Anda ingin jadi yang terawal?
Sila tekan link di bawah dan biarkan kami menghubungi anda
👇👇👇
https://forms.gle/4RG9NKEHcB6kH8Kg8
ZERO DEPOSIT UMRAH 2021
Tentu sudah ramai yang sangat rindukan untuk menjadi tetamu Allah dan dapat mengunjungi Masjidil Haram. Masakan tidak, sudah hampir setahun kita tidak dapat ke sana.
Bilakah agaknya kita akan dijemput lagi?
Sudah pastinya umrah dengan Norma Baru akan diterapkan bagi menjamin keselamatan dan kesihatan jemaah.
Jom!! jadilah bakal jemaah terawal untuk kami hubungi apabila kebenaran umrah / ke luar negara sudah dibuka nanti.
Moga - moga kerinduan yang sudah lama tersimpan ini dapat dizahirkan tidak lama lagi
Ingin jadi yang terawal?
Sila tekan link di bawah dan kami hubungi anda
👇👇👇
https://forms.gle/4RG9NKEHcB6kH8Kg8
27/01/2021
Banyak pilihan warna yang kami ada
(bergantung kepada ketersedian stok)
Sesuai juga untuk dijadikan hadiah kepada ibu bapa tersayang atau pasangan.
Jadi tunggu apa lagi, sementara harga masih rendah dan pilihan warna masih ada, call kami sekarang untuk dapatkan unit anda sekarang.
www.wasap.my/60133713941/Naksejadah
www.wasap.my/60133713941/Naksejadah
Click here to claim your Sponsored Listing.
Location
Contact the school
Telephone
Website
Address
Kuantan
Opening Hours
| Monday | 09:00 - 18:00 |
| Tuesday | 09:00 - 18:00 |
| Wednesday | 09:00 - 18:00 |
| Thursday | 09:00 - 18:00 |
| Friday | 09:00 - 18:00 |
| Saturday | 09:00 - 13:00 |