MS Studio

MS Studio

Share

Kuliah

30/12/2023

Astaghfirullah al-Azhiim..

Photos from Pemuda PAS Dun Bandar's post 16/06/2023
15/03/2023

⏳ 𝗖𝗢𝗨𝗡𝗧𝗗𝗢𝗪𝗡: 𝗠𝗘𝗡𝗨𝗝𝗨 𝗥𝗔𝗠𝗔𝗗𝗛𝗔𝗡 𝟭𝟰𝟰𝟰𝗛 | 𝟮𝟬𝟮𝟯 🌙
✨8 HARI LAGI✨ >> 22 Sya'aban 1444h Bersamaan 15 Mac 2023

Photos from Dewan Ulamak PAS Pusat's post 09/06/2022

TUAN GURU DATO' HAJI YAHYA BIN HAJI OTHMAN

1) "Sesungguhnya untuk mendapat bakat serta mengesani mereka (Safwah al-Mukhtarah) tidaklah sukar; yang agak sukar ialah program tarbiah yang tersusun rapi dan berterusan. Orang-orang yang mempunyai bakat sentiasa ada, yang tidak ada ialah murabbi (guru) yang mencungkil bakat itu kemudian mengasahnya sehingga menjadi tajam dan terbentuk."

2) "Tarbiah adalah sumber mata air dan urat nadi perjuangan Islam. Tidak mungkin sebuah gerakan Islam berjaya tanpa tarbiah."

3) "Selama mana inti tarbiah belum bersebati dalam jemaah, kemenangan tertangguh adalah lebih baik daripada kemenangan segera."

4) "Kita semua adalah pendakwah. Hendaklah kita memahami dan menghayatinya iaitu beriman dengan seluruh ajaran Islam bermula dengan akidah, syariat, muamalat dan menghayati ajarannya. Kita juga perlu menjelmakan tuntutan ini melalui solat, pakaian, rumahtangga, urusan jual beli dan sebagainya."

TUAN GURU DATO' HAJI HARUN BIN TAIB

1) "ISTIQAMAH adalah menjadi satu kemestian para petugas harakah berterusan di atas prinsip perjuangan dan beramal dengan segala tuntutannya dengan tidak berpaling dan cenderung ke arah yang lain dan hanyut bersama arus, jauh sekali dari melompat dan menyeleweng dari perjuangan Islam."

2) "Jangan sekali-kali menuntut ilmu bermatlamat mendapatkan pangkat dan jawatan tinggi, mencari pengaruh, mengumpul harta dan lain-lain. Itu semua adalah alat semata-mata bukannya matlamat."

3) "Keikhlasan merupakan syarat dan sifat utama yang harus dimilki oleh petugas harakah. Ikhlas didefinisikan sebagai mempunyai nilai yang besar kerana Allah, menuntut keredaan-Nya dengan cara menegakkan agama-Nya sehingga ia didaulatkan di dalam negara seterusnya melaksanakan hukum syariat-Nya"

4) "Penyerahan diri kepada keputusan Allah s.w.t tidak harus diragui. Setiap kerja yang telah kita niatkan kerana-Nya, maka kepada-Nya jua dipulangkan segala keputusan. Jika begini keadaannya, pasti tiada penyesalan dalam kekalahan, tiada kelesuan dalam perjuangan dan tiada kerugian dalam pengorbanan."

Photos from Ustaz Ahmad Shah Muhamed's post 25/09/2021

Alhamdulillah. Setelah sekian lama kita menanti akitivit di Masjid dan Surau berjalan seperti biasa.

Hari ini pihak MAIDAM telah mengeluarkan kenyataan yang amat menggembirakan kita. Kesemua Masjid dan Surau akan beroperasi seperti sediakala dalam keadaan mengikut SOP yang ditetapkan oleh KKM.

Sama-sama kita ambil peluang penuhkan ruang Masjid dan mematuhi SOP yang telah ditetapkan.

28/07/2021

‼️[MUNAJAT RAKYAT]‼️

𝙻𝙸𝚅𝙴: 29 𝙹𝚄𝙻𝙰𝙸 𝟸0𝟸𝟷 | Khamis
Page Akademi Didik Ulama’ Amilin Terengganu(DUAT) Kawasan Marang

https://www.facebook.com/Akademi-DUAT-Marang-100728572167429/

𝑻𝒆𝒏𝒕𝒂𝒕𝒊𝒇 :

Munajat Rakyat Daerah Marang

Tarikh : 29 Julai 2021
Hari : Khamis
Masa : 6.00 pagi - 10.00 Malam
Tempat : Live Facebook

Tentatif
5.00 pagi : Bersahur dan berpuasa sunat
6.00 pagi : Bacaan Al-mathurat dan kuliah subuh
8.30 pagi : Kuliah dhuha
2.00 petang :Kuliah zohor
5.00 petang : Al-mathurat dan kuliah asar
6.45 petang : Tazkirah dan doa berbuka
7.30 Malam : Kuliah maghrib
9:30 Malam : Zikir munajat dan doa

Jangan lepaskan peluang untuk menyertainya 𝙎𝙚𝙘𝙖𝙧𝙖 𝙇𝙖𝙣𝙜𝙨𝙪𝙣𝙜.





"Terengganu Maju Berkat Sejahtera"

Anjuran
DUAT Kawasan Marang

Dengan kerjasama :
IMITS dan UPDI

Want your school to be the top-listed School/college in Kuala?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Location

Website

Address


Kuala